DraganBg 3 Napisano Jun 6, 2025 (promenjeno) U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,možete li mi preporučiti neku flip over kacigu koja pravi najmanju moguću buku pri većim brzinama do 450e ? Promenio Jun 6, 2025 član DraganBg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4938 Napisano Jun 7, 2025 Drug član, 3016 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji kaciga sa manjom ili većom bukom...svaka će praviti buku. A buka se rešava čepićima za uši. Kupi kacigu koja ti odgovara po konturama glave, takođe kupi adekvatne čepiće koji tebi odgovaraju i uživaj... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 377 Napisano Jun 7, 2025 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako sam i shvatio. Kupio kacigu koja mi odgovara udobnošću, praktičnošću, a i u finansijskom smislu. Stavim čepiće i teraj. Ali da su full face za to bolje, bolje su.Sent from my SM-S926B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 3 Napisano Jun 7, 2025 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala vam na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 421 Napisano Avgust 21, 2025 U prolazu, 82 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa flip back kacigama.. prije 10mj kupio Scorpion Exo-Tech Evo. Dvoumio se izmedju LS2 i Scorpion, probao obje i odlucio se. Presao 10000 km sa njom. Sto se tice funkcionalnosti - odlicna, ne mislim mjenjati sistem jer mi je odlicno da mogu voziti vecinu vremena sa spustenim vizirom 10/10. Komfor kad je brada nazad 10/10, kad je zatvorena brada 7/10. Idalje malo stisce. Slusalice od komunikacije imaju leziste sa federom tako da se malo uvuku u skoljku kacige tj tapacirunga 9/10. Mehanizam se malo teze spusta, ali se lako dize unazad 8/10. Obzirom da vecinu vremena vozim sa bradom podignutom nazad i spustenim vizirom, jako sam zadovoljan jer su mi sinusi u tom slucaju zasticeni, sto mi je i bio motiv kupovine ove kacige. Sad ono sto je lose... Iako se vidi po detaljima da je kaciga premium ili visoka srednja klasa, nakon 6mj mi je ruckica sa kojom se spusta tamni suncani vizir pukla, pa sad moram prstima povlaciti. Nakon 8mj koristenja mi je otpao onaj granicnik na viziru koji drzi pin lock naspanovanim. Napominjem-kaciga mi nikad nije ispala, niti bilo sta sto bi moglo unistiti te dijelove. Jednostavno je puklo. Reklamirao sam kacigu shopu kod kojeg sam kupio i vratit ce mi pare. Planiram kupiti isti sistem - flip back. Mislim da je LS2 prva opcija, ali cu svakako razmotriti sve prijedloge. Zivim vani, pa mi je lako dostupno sve sto je na trzistu kaciga 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša3 43 Napisano Mart 8 U prolazu, 77 postova Lokacija: Srem Motocikl: Vstrom 650 M5 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa Scorpion Exo-Tech Evo: Kvalitet okej, losija od ls2 ali ls2 mi nije odgovarala zbog sundjera, baš jako vrse pritisak na obraze. Oba vizira super, providni prekrije celo lice kao jet a tamni se isto spusti lepo do pola lica Jedino bezbednost je upitna jer iako je zanimljiv koncept 80% vremena vozim sa otvorenom bradom što i nije preporuka, biće super za leto ali sledeća svakako full face. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1430 Napisano pre 9 sati Drug član, 862 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam fenomenalno iskustvo sa LS2. Imao Valliant 2, nosio je par godina, nisam imao nikakvih problema. Sam koncept je odličan, 80% vremena sam sa podignutom bradom i spustenim ili vizirom ili naočarima. Kad je došlo vreme za zamenu, kupio sam Shark Evo Gt, ali sam doživeo totalno razočarenje. Posle mesec dana prodao i prošle godine sam uzeo LS2 AdvantX, super je. Jeste malo bucnija, ali ništa strasno. Buka zavisi mnogo i od motora i vizira, nije samo do kacige. Sve u svemu, preporuka za LS2 Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3205 Napisano pre 9 sati Drug član, 1249 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo LS2 advant. Najveća je mana što sa strane piše AV Obzirom da sam 99% grad top mi je jer je skoro uvek na jet režimu. Sad stvarna mana je ta što me malo više steže kad je na ful face režimu. Da je za broj veća bila bi prevelika na jet režimu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4938 Napisano pre 8 sati Drug član, 3016 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, slobasuper9 je napisao: Ja sam uzeo LS2 advant. Najveća je mana što sa strane piše AV Obzirom da sam 99% grad top mi je jer je skoro uvek na jet režimu. Sad stvarna mana je ta što me malo više steže kad je na ful face režimu. Da je za broj veća bila bi prevelika na jet režimu. Ja sam zbog toga AV dao više keša oca mu u vr’guzice! Uzeo sam Advant X… I mene steže dosta kad je ff. Posle duže vožnje baš znaju uši da bole. Baš čudno napravljena… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 535 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan @mickprobao Sam advant x I skroz mi je ok,vredi li para koliko kostaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4938 Napisano pre 5 sati Drug član, 3016 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Bobni je napisao: @mickprobao Sam advant x I skroz mi je ok,vredi li para koliko kostaju? Apsolutno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 9925 Napisano pre 26 minuta Drug član, 3344 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Evo godinica dana sa Advant X, oko 10 000 km na dva motora (CBR 1000 F i V Strom) i mogu da kažem sledeće: -praktičnost - čista desetka -kad se prebaci podbradak, ne oseća se uopšte za razliku od flip-up gde se sa podignutim podbratkom odmah oseti promena težišta i u vožnji se ponaša kao jedro -viziri su za sada odlični, još nemaju ogrebotinice, malo je nezgodno korišćenje tamnog vizira u odnosu na HJC, ali se navikne čovek -prednji deo još ne škripi, čvrst je i savršeno se zatvara -unutrašnjost ne pokazuje nikakve tragove nošenja, ne koristim podkapu -buka.. šta znam, nije da sam izolovan od sveta, čuje se vetar, ali meni na oba motora viziri prave buku. Tiša je od HJC integralne IS16 -spoljašnost je prilično osetljiva. Vrlo lako se naprave ogrebotinice, ništa strašno ali mi je krivo -kopča je sranje... zapravo, ona je počela da dobija zelenu patinu od znoja. Gumena kapica gde se uvlači kopča je otišla u istoriju jer je stalno spadala, ponekad se teško zakopčava, da krene prvi klik. Nije strašno, ali ume da iznervira. Ujedno mi je to najveća mana cele kacige. Prezadovoljan sam, mada sam imao (i još uvek imam) blagu averziju prema svim kacigama koje nisu integralne, ali je praktičnost neprejebiva. Vozio sam godinama i jet kacige, pa vezuj maramu preko usta, pa upadaju mušice pa... Ovako se sve lako rešava. Samo da napomenem... Upravo u gradu spuštam podbradak, jer je mnogo veća verovatnoća da se poljubi asfalt. A najveći procenat povreda (mislim oko 70%) je upravo u delu lica koje je otvoreno kod jet kaciga, pa i kod ove. Ali, čim stanem, dižem podbradak i ulazim u radnje, pumpe itd kao sa jet. Baš sam je zavoleo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...