Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina R46

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova

E,ovako.....Posle neke malo duze potrage,nasao sam za sebe jedan motor,radi se o Yamahi Yzf R46 Rossi Limited Edition,taj decko sto ga prodaje je malo dalje od mene,cimnuo mi je slike i prema prvom razgledanju,onako na oko motor mi deluje super.Ali zanima me,posto sam totalni laik,i posto mi je ovo prvi motor koji treba da vozim,sta da gledam prilikom kupovine,i da li bi se smeo usuditi da ga kupim bez da sa sobom vodim nekog majstora da ga pogleda????Ako ova tema nije za ovaj topic,premestite je,pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Ali zanima me,posto sam totalni laik,i posto mi je ovo prvi motor koji treba da vozim,

koko to mislis  ???

• U prolazu, 9 postova

Pa laik,sam sto se tice kupovine,jer pojma nemam sta bih,pored spoljasneg izgleda jos trebalo gledati,pa da znam da li je dobra masina ili ne,ocuvana,da li je padano ili ne,jer ne mogu bas sve verovati na rec tom coveku sto prodaje....Pa,nemam jos polozeno,a i ranije sam vozao neke manje skutere,koje bas i ne racunam,pa da mogu reci da sam neki iskusni vozac

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Bez ljutnje, mnogo ti je velik zalogaj taj R46, za početak, al dobro. Treba ti neko makar za papire, da ti garantuje regularnos' modela. Gde je motor održavan? Ako ''nije nigde'' onda obavezno povedi nekoga. Ma svakako moraš nekoga da povedeš za tako skupo parče hardvera, kako god!

• Zainteresovan, 788 postova

...jeftino je nesto,pa zato sam se i zaletio da kupim...

Ako nije problem napisi koja je para u pitanju, kako za koga ali, to bas i nije nesto jeftin motor, a ako je kojim slucajem i jeftin i regularan u isto vreme, obavezno povedi nekog strucnijeg.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

Druze... bezi ti od toga... to ti dodje kao mrtvacki sanduk... uzmi neku manju kubikazu ili barem manju konjazu... taj motor je ubica... nije za pocetnika...

P.S baci slike obavezno...

i meni je r6 bio prvi motor nece nishta da ti fali ako si normalan ...

koje godishte koliko para , jel Crnogorac poshto znam da se taj prodavao i da nije jeftin uopshte

• U prolazu, 9 postova

Jbg,druze sebe znam najbolje,zato i znam da ne rizikujem toliko,lupao sam se s autom cim sam polozio,sa sve kamionom,sa dve prikolicel,od tada ima vec 3,4 godine ni na najvecem pravcu 80 ne prelazim....Motor kupujem cisto zato sto volim,iz ljubavi a ne iz kurcenja,pa makar da stoji u sobi da ga gledam.:).Motor je 2005 godiste,14000 presao,istekla registracija,bosanske tablice,cena oko 5000 eura,ne znam jel to puno,ja mislim da nije,a u svakom slucaju cu povesti nekoga

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Dok ga prebaciš na naše table izadje te isto k'o i ovde, ne bude toliko jeftino na kraju (ako ga prebacuješ, naravno)

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ovaj trenutni-gpz 500s.Pre toga sam vozio i apence i to...Ali ovo je prvi motor koji ja imam I NEMA SANSE DA JE MOTOR OD 100+ KS PREPORUCLJIV ZA PRVI MOTOR.

Meni je prvi motor imao 150 konja  ;)

• Drug član, 1372 postova

A malo li je i 50ks?! Pa ja sad vozim stroma i znam kako on ide do 5k obrtaja jer ne smem vise zbog razrade. Mogu da zamislim kako ide posle iako ima "samo" 68ks. A za te motore preko 100ks ne mogu ni da zamislim jer ga u skorije vreme necu kupiti iako imam neku granicu, ali nista gore nema nego kad te ponese adrenalin i ne mozes da se kontrolises. A kad se nesto desi i ako ostanes ziv razmisljas sta si uradio ali posle je kasno... Ljudi, batalite to "necu ja brzo, ne volim brzo da vozim", pa se onda ja pitam sto uopste kupujes tako brz motor ako neces da ga vozis brzo!?  Uvek radi ono sto mislis da znas i ne precenjuj sebe jer te moze kostati zivota!

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: BMW R1200ST

Dok ga prebaciš na naše table izadje te isto k'o i ovde, ne bude toliko jeftino na kraju (ako ga prebacuješ, naravno)

Slazem se sa Dexterr-om ipak pogledaj malo i kod nas imas i na forumu oglase evo ti jedan na primer nije Yamaha

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=30018.0

• U prolazu, 9 postova

Jbg,kapiram i sve razumem,ali kada se jednom slupas i dobro opeknes,i prezivim sve to,paz da nece bit adrenalina,ovo uzimam zato sto volim i u tome uzivam,a i razlikujem sebe od tatinih sinova koji ih kupuju kurcenja i ganjanja sponzorusica radi,pa tako napaljeni i umisljeni brzo i zavrse.Masina jeste velika i jaka,ali Boze moj,sve se moze i nauciti i ukrotiti.Motor je vec na nasim tablicama,ja sam u Republici Srpskoj,tako da na tu cenu treba samo da dodam 30 maraka,ili 15 eura prevoda na moje ime,i to je to

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

po meni je vece kurcenje kupovina takvog motor i voznja 80km/h na pravini,nego voznja tog motora do njegovog limita,ne razumem koja je svrha R ako ces ga vooziti toliko....upravo takvi kupuju motor da bi bili frajeri i da ih curice jure...Jednostavno ne razumem kako neko moze da kaze da je uzivanje voziti R na toj brzini...on nije ni predvidjen za tako nesto. Zna se koji su motori pravljeni za uzivanje i voznju u toj brzini. Ili kupi to i cepaj pa sta ti bog da ili kupi skuter i zalepi doktor i 46 na njega.

Jbg,kapiram i sve razumem,ali kada se jednom slupas i dobro opeknes,i prezivim sve to,paz da nece bit adrenalina,ovo uzimam zato sto volim i u tome uzivam,a i razlikujem sebe od tatinih sinova koji ih kupuju kurcenja i ganjanja sponzorusica radi,pa tako napaljeni i umisljeni brzo i zavrse.Masina jeste velika i jaka,ali Boze moj,sve se moze i nauciti i ukrotiti.Motor je vec na nasim tablicama,ja sam u Republici Srpskoj,tako da na tu cenu treba samo da dodam 30 maraka,ili 15 eura prevoda na moje ime,i to je to

Brate, kolima sam imao dva izletanja, moguce je da ih je bilo i vise. Jednom sam se samo naslonio na banderu jer me je zaustavio brezuljak a drugi put sam probio betonsku ogradu jer sam vozio kao manijak i sreca je da je proslo bez ikakvih povreda. Dok sam vozio skuter imao sam nekoliko padova jer sam vozio kao manijak i to je ostalo sa ogrebotinam i uganucem, nista strasno. Kad se samo setim koliko puta sam imao veliku srecu i setim se sta se sve desavalo i sta je moglo da se desi najezim se, ali opet vozim brzo ali sa malo vise iskustva nego sto sam tad imao. Mnogi koji kazu da im je prvi motor bio preko 100ks i da su zivi i zdravi verovatno znaju da su imali PUNO srece, a znaju i da mnogi koji nisu medju zivima nisu imali te srece da prezive. Tako da ti sam moras da se urazumis i kupis nesto slabije za pocetak pa makar ga vozio jednu sezonu cisto da malo osetis sta je motor. Ja nisam osetio sta je pravi motor dok nisam kupio Stroma a pre toga sam skuterom presao 6000km a sa 125 10000km. Zato pamet u glavu i dobro razmisli o ovome o cemu ti pricamo jer je to sigurniji nacin da dozivis starost na motoru.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

Nije samo stvar u brzoj voznji nego kontroli motora.Nece on ici onako kako ti hoces nego kako znas da ga vozis.Mislim da slabiji motori vise prastaju od bilo kog R-a.Al ako je namerio da kupi neka.Nek je sa srecom i nadam se da se nece kupiti zbog onoga koliko moze ici

R je R i napravljen je sa nizim tezishtem boljim veshanjem shirim gumama , shto se upravljivosti i voznje tiche sigurno mu je bolje R-a da uzme , ali sve je u glavi , nemora da se vozi brzo da bi se uzivalo uostalom zashto postoje krivine :)  , uostalom svako vozi kako voli a ne kako zna ....

Nije samo stvar u brzoj voznji nego kontroli motora.Nece on ici onako kako ti hoces nego kako znas da ga vozis.Mislim da slabiji motori vise prastaju od bilo kog R-a.Al ako je namerio da kupi neka.Nek je sa srecom i nadam se da se nece kupiti zbog onoga koliko moze ici

R je R i napravljen je sa nizim tezishtem boljim veshanjem shirim gumama , shto se upravljivosti i voznje tiche sigurno mu je bolje R-a da uzme , ali sve je u glavi , nemora da se vozi brzo da bi se uzivalo uostalom zashto postoje krivine :)  , uostalom svako vozi kako voli a ne kako zna ....

Pa nije poenta ni uzivanje voziti na pravcu, neko pametniji je vec rekao "pravci su tu da spaaju krivine" i ja se 1000% slazem sa tim i zato retko izlazim na Auto-put bilo kolima ili motorom. Ali obicno je to sladje opasnije pa su tako i krivine opasne ako nemas iskustva i ne znas sta radis...

• Skuteras, 3695 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Tacno je da sestica nije predvidjena za to qliranje, ali ja da sam na tvom mestu kupio bih je odmah bez obzira na sve ovo pisanije. Lepo je kad ti se nesto svidja i kad to mozes sebi da prijustis u tom trenutku. Ovde u Ivanjici ima jedan sto je kupio CBR1000 954 i nikad sa njom nije presao vise od jedno 180 a vozi ga dve godine. Svidja mu se R, ovaj je mogao da kupi, vozi polako i uziva. Sad sto to meni ili nekome nije uzivanje jbg, ima nas raznih. Kupi to i polako pun gas

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

vidim da me je neko pogresno razumeo,mene je samo pogodilo to sto je napisano da R-ove cepaju oni koji zele da se kurce i navuku ribice,dok ja verujem da bas oni koji kupuju R da bih ga mazili i vozali do 80km/h zele da budu vidjeni i da se prica kako oni imaju lep motor. Ja priznajem da sam adrenalinski zavisnik i da bih sad vozio samo R i SM jer su to grupe motora koje mi pruziti ono sto trazim....Kad budem(ako budem) ikad zeleo da paradiram sa motorom onda cu kupiti OCC:)  I verujem da ce R6 da se pokvari ako ne predjes 80km/h sa njom ;D

• U prolazu, 9 postova

Lose smo se razumeli,ali jedno kad nesto kupujes zato sto volis a drugo da bi te drugi videli,a seljancice volele:)Hehehee,daleko bilo,valjda nece,drzacemo se ogranicenja:)Kad dodjem do Sapca a dolazim cesto,dobijas krug,druze pa je cepaj do 280:)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja