misa-pei 7681 Napisano Subota u 21:50 Drug član, 3147 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Eto, bi i protest u Loznici. Divota. Malo se ukočilo dupe i noge, ali baš je bilo lepo. Protestvovali smo, bunili se, dizali dreku, skakali, ručkali bika/vola, pasulj... ma, sve po redu i redosledu. Do tamo, okolo naokolo, 205 km. Povratak je kraći, nešto oko 180 km. Brzi put Loznica-Šabac-auto put, savršeno. U Beogradu ludnica od gužve. Gde ide taj narod u pola deset uveče u tolikom količinama, pitaj boga. Ma samo da se ja dokopam mojih avalskih puteva. I tako, prođemo mi onaj dugačak pravac kod Rasadnika, leva i duža desna krivina, mali pravac pa ispred Ripanjskog prnjavora ide ona duuuuga desna. E, na samom kraju tog malog pravca, jedan ćaci srnećeg porekla usnimi da mi je motor oblepljen protestnim nalepnicama te reši da se, kako to samo ćaciji umeju, iz potaje osveti za sve srneće gulaše, pečenja i šnicle u lovačkom sosu (sa knedlom) koje sam ikada pojeo. I iskoči guja srneća... Izlete iz nekog žbunja s leve strane i pravac pod prednji točak. Video sam je na pola metra, metar s leva. Samo sam stigao da dodam gas, da mi se slučajno ne prepreči ispred, jer smo onda gotovi i da se spremim da kontriram volanom u zavisnosti na koju stranu krene. Srećom, Bedevija vuče kao lokomotiva, a i slično je građena i teška. Prednost teških motora je što ih je teže izbaciti iz pravca. Puče nešto, volan se zatrese, izkontrirah i smirih motor. Već sam u krivini, dosta sporo i gledam gde da stanem. Nisam našao dobro i bezbedno mesto još tri, četiri krivine. Pita Lj. šta to bi? Nju je srna malo zakačila po nozi kako se odbila. Stadosmo tamo kod Točka. Pomeren i izlomljen blatobran, na celoj levoj strani ima štete, tu i tamo čupka sa dlakama. Ni kapi krvi. Blatobran malo delje o gumu, ali namestih da bude slobodno. Nema druge štete koja bi smetala vožnji. Dođosmo kući, jutros snimih motor pre nego što sam ga rasturio da okrpim (pekarski) plastike. Ionako su bile loše, sad će biti još gore . Pouka: nema opuštanja. Očekuj neočekivano. Pre neki dan sam hiljaditi put pričao nekom da se najveći broj nesreća dešava u blizini kuće jer se čovek opusti. Nisam se opustio, to nas je spaslo. Dalje, smuči mi se kad slušamo o "defanzivnoj vožnji", bar na način na koji se to predstavlja. Opet me je, kao i više puta u životu izvukao gas a ne kočnica. Da sam "defanzivno" kočio, udario bih po sred srne, a ne verujem da bih tako mogao da pređem preko nje i ostanemo na točkovima. Ovako je ona udarila u prednji točak i odbila se. O tome da bi pretrčala ispred (u slučaju da sam kočio), nema govora jer se prekasno pojavila. Da sam je video sa strane dok smo prilazili, pustio bih damu da pređe ili bih se svakako drugačije ponašao. U svemu mi je najžalije srne. Šta je bilo sa njom, stvarno ne znam. Nisam mogao da se vraćam kilometar, dva. Mislim da je pobegla, pa... Nje mi je sad najžalije. Plastike su ipak potrošne. I da, kupujem prednji blatobran! Ako neko ima, zna ko ima... javljajte. 10 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4136 Napisano Subota u 21:57 Drug član, 2257 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Uf, dobro ste prosli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3254 Napisano Subota u 22:08 Drug član, 1488 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Iskusna reakcija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19145 Napisano Subota u 22:12 Integrisan, 5813 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to najveci strah. Divljac i kerovi lutalice. Ovde je to normalno da ti izlece, svaki dan su po putu delovi zeceva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 261 Napisano Nedelja u 10:29 (promenjeno) Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Zašto ćaci? Dobro ste prošli! Svaka čast na reakciji i kontroli. Promenio Nedelja u 10:30 član z ivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7681 Napisano Nedelja u 12:05 Drug član, 3147 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @z ivan Ćaci jer je videla da je motor oblepljen protestnim nalepnicama 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8022 Napisano Nedelja u 12:13 Drug član, 3293 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednu ideju... Red je da se skupe neki novci, da se kupe oklopi - da se rastera maler udesa i protesta. Se slažete?! 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2921 Napisano Nedelja u 14:13 (promenjeno) Braveheart, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, misa-pei said: Eto, bi i protest u Loznici. Divota. Malo se ukočilo dupe i noge, ali baš je bilo lepo. Protestvovali smo, bunili se, dizali dreku, skakali, ručkali bika/vola, pasulj... ma, sve po redu i redosledu. Do tamo, okolo naokolo, 205 km. Povratak je kraći, nešto oko 180 km. Brzi put Loznica-Šabac-auto put, savršeno. U Beogradu ludnica od gužve. Gde ide taj narod u pola deset uveče u tolikom količinama, pitaj boga. Ma samo da se ja dokopam mojih avalskih puteva. I tako, prođemo mi onaj dugačak pravac kod Rasadnika, leva i duža desna krivina, mali pravac pa ispred Ripanjskog prnjavora ide ona duuuuga desna. E, na samom kraju tog malog pravca, jedan ćaci srnećeg porekla usnimi da mi je motor oblepljen protestnim nalepnicama te reši da se, kako to samo ćaciji umeju, iz potaje osveti za sve srneće gulaše, pečenja i šnicle u lovačkom sosu (sa knedlom) koje sam ikada pojeo. I iskoči guja srneća... Izlete iz nekog žbunja s leve strane i pravac pod prednji točak. Video sam je na pola metra, metar s leva. Samo sam stigao da dodam gas, da mi se slučajno ne prepreči ispred, jer smo onda gotovi i da se spremim da kontriram volanom u zavisnosti na koju stranu krene. Srećom, Bedevija vuče kao lokomotiva, a i slično je građena i teška. Prednost teških motora je što ih je teže izbaciti iz pravca. Puče nešto, volan se zatrese, izkontrirah i smirih motor. Već sam u krivini, dosta sporo i gledam gde da stanem. Nisam našao dobro i bezbedno mesto još tri, četiri krivine. Pita Lj. šta to bi? Nju je srna malo zakačila po nozi kako se odbila. Stadosmo tamo kod Točka. Pomeren i izlomljen blatobran, na celoj levoj strani ima štete, tu i tamo čupka sa dlakama. Ni kapi krvi. Blatobran malo delje o gumu, ali namestih da bude slobodno. Nema druge štete koja bi smetala vožnji. Dođosmo kući, jutros snimih motor pre nego što sam ga rasturio da okrpim (pekarski) plastike. Ionako su bile loše, sad će biti još gore . Pouka: nema opuštanja. Očekuj neočekivano. Pre neki dan sam hiljaditi put pričao nekom da se najveći broj nesreća dešava u blizini kuće jer se čovek opusti. Juče proklizam i padnem sa izlaza sa pumpe, 30m od kuće... hladne proklete michelin gume samo čekam da se jos malo potrose i da ih se rado ratosiljam... trenutak ne paznje, gledao dal ide auto u susret da se ukljucim ma 3 na sat sam isao, dao gas i samo mi prokliza tocak na onaj glatki asfalt na pumpi... Stvarno neki dan juce... tako da niste jedini, samo nek je glava na ramenima Promenio Nedelja u 14:21 član Biker Boy 1 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4990 Napisano Nedelja u 19:16 Ne silazi, 5602 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jeftino popunjena statistika. Dobro ste prošli. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 489 Napisano Nedelja u 19:46 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Tezak i stabilan motor, dobra reakcija, dobro se zavrsilo kako je moglo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2121 Napisano Nedelja u 19:58 Drug član, 1142 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Imali ste srece + iskustvo! Skroz se slazem sa ovime sto kazete svi treninzi samo neko kocenje... vise situacija sam izbegao upravo tako, davanjem gasa i trazeci prolaz pored. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11781 Napisano Nedelja u 20:03 BJB Maxi Scooter Club, 4409 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan @Biker Boy Zar to čudo nema neku kontrolu proklizavanja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 261 Napisano Nedelja u 20:04 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan @misa-pei, to je bilo jasno... nego mi zao da vređamo tako lepu životinju. U svakom slucaju svaka cast na refleksima i dobroj proceni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6909 Napisano Nedelja u 20:10 čeka dobru titulu, 1379 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Heh, podseti me na onaj vic: Vozeći se kroz šumu bajker slučajno potkači jelena i ne mogavši da zadrži ravnotežu, pade i završi u jarku pored. Izlazi iz jarka i pope se na put u nadi da će neko da mu pomogne. Ubrzo, zaustavlja se auto koji vozi privlačna žena i salušavši priču reče: - Imate sreću u nesreći, ja sam medicinska sestra, dajte da pogledam da li ste i koliko povređeni. Pogledavši sve moguće (a bogami i opipavši) regije, što unesrećenom izazva određeno zadovoljstvo ali, ujedno i pomalo nelagode pa i komentar: - Jao, pa šta li će moja žena pomisliti? - Ne brinite sada o njoj, trenutno je najbitnije vaše zdravlje. Uđite u auto, ja sam tu na km-dva, da te pogledam kući malo detaljnije. Pođoše, stigoše. ''Seansa'' započeta pre par minuta se ponavlja, ovog puta joša malo detaljnije i duže, par propratnih piva je malo pripomoglo obostranom opuštanju, ali, u jednom trenutku, bajker će ponovo: - Ma šta li će samo moja žena pomisliti? - Pa dobro, zašto toliko brineš sad o njoj, gde je ona sad? - U onom jarku... 1 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljilja-pei 107 Napisano Nedelja u 20:53 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Trešnja Prijavi odgovor kao problematičan Khm, khm... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2921 Napisano Ponedeljak u 05:47 Braveheart, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Alexa90 said: @Biker Boy Zar to čudo nema neku kontrolu proklizavanja? Ima ali dal je upalio pojma nemam... mozda je taman hteo da upali ali sam vec pao pa kao sad i ne vredi da mu palim Spasio me roll bar, auspuh je malo najebao ali srediću. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1062 Napisano Ponedeljak u 11:05 Drug član, 1021 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Meni se prošle Nedelje na putu Zaječar- Paraćin desilo da sam video sa leve strane srnu koja namerava da pređe put ali i vozača automobila koji ide iz suprotnog pravca koji nikako ne može da je vidi. Čim sam snimio situaciju krenuo sam da kočim. Naravno auto udara srnu, ona leti ka nama u visini naših grudi otprilike, pada pored nas tj pored puta i udara u znak pored. Moja zena je popratila srnu pogledom i videla sto nije trebalo da vidi ali ajd. Zao je i meni i jadne zivotinje, zao mi je i jadnog coveka koji sad mora da popravlja auto ni kriv ni duzan. Da se nisam odmah uhvatio kocnice zavrsila bi u nas sigurno. Dobro je sto imam naviku da kad vozim motor da vise gledam sastrane nego na put.Poslato sa ALI-NX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11915 Napisano Ponedeljak u 11:44 Drug član, 1676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Prošlog vikenda, pri povratku sa vožnje, već blizu kuće, izleti mi sa levog boka dobro podgojeni mešanac sa kojim problema ima ceo komšiluk. Zvali zoohigijenu više puta, džabe... Videh ga na vreme pa sam stigao da dodam gas inače bi završio pod prednjim točkom. Kako mi je prišao ,iskežene vilice, sa leve strane a ja levak... Par dana sam ćopao, mislio sam da mi je slomljeno desno stopalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 948 Napisano Ponedeljak u 16:48 BJB Maxi Scooter Club, 2133 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Нама/ мени јуче на путу из КГ претрча пут добро подгојени зека-пека, сва срећа избегли смо се. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...