Jump to content

Moto Zajednica

Zute banane dotakle 3 strane Evrope...i jos prica o inkviziciji, Svetom Gralu, zenama u crnom, i zutim tramvajima

Recommended Posts

• Zainteresovan, 768 postova
  • Motocikl: K1600GT SE 2016

Znam da je suncano i da ste svi izasli vani na neke voznje, setnje i slicno, pa samo da popalim mastu onima koji jos traze razloge da ne odu negdje: Zivot je jedan, i ne znas dokad traje, pa tako, kreni... Kao i uvijek, poseban pozdrav @Due, @bobbra, @doktor, @Ćale, @nemo, mojim vjernim pratiteljima i kriticarima.

Postovani citatelj i umilna citateljica (takodjer postovana ) zna da se motor pere jednom godisnje, pred tehnicki pregled, ali to nije razlog da se napokon ne brendiramo, zahvaljujuci Temu narudzbi, i eto napokon 2 zute banane su tu. A ovih country code naljepnica je sad malo vise nego tu na slici. 

20250403-100721.jpg

Za vas sa vecom dioptrijom, evo da zumiram. Desna banana sam ja, jer sam veci ( opticka varka, naravno).

20250403-100728.jpg

A evo i one tri tocke: Nordkapp u Norveskoj, Tarifa u Spanjolskoj, i Cabo da Roca u Portugalu. Eh, nes ti, rece dragi citatelj dok utrljava gel u tek izraslu kosu nakon operacije u Istambulu. Nes ti, kazem i ja, ali koliko vas je tamo bilo sa zenama,koje su izdrzale cijelu voznju na motoru, i sve vase budalastine uz put, to je pitanje i odgovor?

Screenshot_20250418_173941_Instagram.jpg

Promenio član Vroc-Kapo
  • Sviđa mi se 18
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

A evo i ostalih iz naslova, da zagolicaju mastu:

20250413_204133.jpg

20250413-204259.jpg

20250421-185938.jpg

20250419_182718.jpg

• Sviđa mi se 10

Dakle, dok se moto nacije pripremaju za sezonu, mi se vec vratili. Jer mi smo zute banane i ne zivimo po ustaljenim pravilima. Kako nismo nikad bili tamo motorom, rece Lipotica jedno jutro ajmo. I to je bilo to. Odlucili smo se za ovaj termin krajem 4. mjeseca jer je pas kod kceri, i slobodni smo, a i vrijeme manje vise obecava da nas nece puno prati i susiti. Za one koji vjeruju prognozama. Ja vjerujem cvrstom pogledu u nebo, i znam sto me ceka sljedecih 30 sekundi. 

Dobro, dobro, aj ti nama reci sto ste spakovali, frflja mlada citateljica usplahireno gledajuci novi nastavak turske serije?

Pa evo:

20250403-131241.jpg

Kupace gace koje nisam obukao nijedanput, jer je more bilo prehladno za mene. 

Baterijska svjetiljka koju nisam ponio. 

Torba za oko desne noge koju takodjer nisam ponio jer me nervira kad idem pisat. 

Kisobran koji nisam ni izvadio iz torbe. 

Michellin buff noji takodjer nisam nijednom stavio. 

7 majica od kojih sam nosio 3.

7 pari carapa od kojih sam koristio 4. 

Hi-viz prsluk koji mi ne pada na pamet obuci za sad.

Ekstra punjac za mobitel koji nije struje vidio. 

Naljepnice kluba koje takodjer nisam uopce ponio, da se ne seljacim po raznim banderama dok ih lijepim.

Imunnoaktiv 24 sumece tablete, od kojih sam popio jednu. 

Ultra efikasnu kutijicu za tablete ( koje sam popio sve, heben ti tlakove).

Najeftiniju kremu za brijanje iz DM-a, ali je gel, nisam ja bas nitko.

Super ekstra arapski parfem, za sve one konobarice i sobarice, da im ostane u dugom sjecanju. A tu je i Ylang Ylang masazni gel, za opustanje bolnih misica ledja, nogu, artrozna koljena i slicno. 

20250403-131302.jpg

Pun novcanik kovanica od 50 centi za placanje WC-a po bijelom svijetu, koje takodjer nisam koristio jer su svi WC-i na putu bili besplatni, osim hrvatskih, a za njih, kao visoko tehnoloski obrazovani gradjani, ionako imamo aplikacije. 

2 zute banane, jer...

20250403-131308.jpg

Ovaj put samo jedna vanjska torba, jer Lipoticu nervira sad desna torba, kao sto je prije par godina nervirala i lijeva. A mene nervira bacenih stotinjak eurica. 

20250408-161902.jpg

Hebo motor kojeg neslikas bar dvaput

20250408-161907.jpg

Resetiran GPS, resetiran i ja

20250408-162102.jpg

• Sviđa mi se 20
  • Haha 1

Polazak 9.04, u nekim jutarnjim satima, ali ne bas ranim, jer ipak smo mi Dalmatinci, i zore rane su nam prilicno nepoznato doba dana. 

Opjevanom Dalmatinom do Pasjaka, pa gmizuci kroz Sloveniju u drugoj brzini, pa onda u lijevoj traci autoputa od Trsta do...dokle stignemo taj dan. 

Prva kava s toplin Tifon pumpa Jesenice, druga Tifon Dobra ( uz obavezni strudel od visanja), prometa bas i nema, i za slucaj da ste zaboravili kako bus izgleda, evo ga opet:

20250409-111319.jpg

Ovaj put uz znatizeljnu Marche kravicu

20250409-111624.jpg

A evo i Dobre, nase omiljene pumpe iz nekog razloga- hrana 5 , usluga 5.2

20250409-131623.jpg

E sad, sto se voznje tice, stari pratitelji Zutih banana znaju, motor s nas dvoje ima oko 600kg, pa sad kad zapnes u koloni, tapkaj s lijeve na desnu dok pazis da se ne prospes po cesti. A cim krene, bicikla, kao na tracnicama. 

Sretno i uz pomoc 2 GPS-a pronalazimo Pasjak GP, i njezno i polako se usuljavamo u SLO, poznatu po masnim kaznama neopreznih bajkera. Dok veselo promatram sumice i brezuljke, paznju mi privlaci lampica na tabli " check oil". Kakav check oil sad, tek sam krenuo na put? Ali nista , stani sa strane, ulje je spremno,  i onako corav, umjesto 0.5 L ulivam 0.15L, lampica se gasi, i nakon sto pogadjamo pravo skretanje u Trstu, radosno uzimamo prvu od milion kartica za ultra ekstra skupi autoput i peglamo uz kamioncine, i tako sve do Vicenze, gdje nam Gluteus Maximusi ( sporedna uloga u Gladijatoru 7- all roads lead to Colloseum) kazu da je vrijeme da se skinemo s autoputa i nadjemo smjestaj. U medjuvremenu su na nekoj od bezlicnih pumpi pala 2 espressa, i tu smo koristili najruzniji WC na cijelom putu. Toliko o bogatom sjeveru Italije. 

• Sviđa mi se 10
  • Haha 1

Nakon jos jedne pis i caffe pauze, placamo ultra skupi autoput i jos skuplje gorivi, i penjemo se uzbrdo prema hotelu New Genziano, koji nismo bukirali jer smo lijeni i uzdamo se u srecu. 

20250409-160357.jpg

Mjesta ima, soba je super , samo je tus kabina malo preniska za majmuna kao sto sam ja (imam ja i sliku, ali je rated R, a tu ima mladih ljudi njeznih dusa, pa da ih ne plasim). Hotel je na brezuljku, buke nema, mir i tisina, motor parkiran ispod tende, a u hotelu super restoran s necim od Michellina, tako da se spustamo na par Aperola i hranu. Usluga top, od recepcije do restorana, hrana i pice savrseni, a cijene Aperol Spritza i vina moraju bit greska, 1 aperol spritz 3.5 e, ko kava s toplin u HR. Vrlo toplo preporucamo, iako je neka bakica posluzivala druge stolove, a namigivala nama, onaj Ylang je ostao zatvoren...

Pa dobro, jeste li se vas dvoje sto promijenili, ili ste isti, lijepi, zgodni, mocni i propsni, pita zarumenjena citateljica dok cita uputstvo za onaj Ylang...

Isti

20250409-200426.jpg

20250409-202016.jpg

Nu, jer ipak ja znam tu i tamo dotjerati istinu, ali ovaj put nema potrebe

20250409-210910.jpg

Boca vina 18, 2 aperol Spritza 7, 2 tanjura janjecih kotleta 40

20250409-210013.jpg

Promenio član Vroc-Kapo
  • Sviđa mi se 6

Noc je prosla bez puno uzbudjenja, a ujutro dorucak totalno drugaciji od svih talijanskih dorucaka dosad: sunka, prsut, jaja, kolaci, salame, sirevi, kruhovi, prekrasna mlada konobarica ( za razliku od one babe sto je negdje oko 02h kucala na prozor u prozirnoj spavacici- kad se nisam tad usro od straha, necu nikad), dakle hotelu od 4 zvjezdice dajemo 5. 

Danas, 10.04 krecemo prema Aix-en-Provence, gradicu u Francuskoj, jer udaljenost taman negdje stima nasim guznim senzorima, a popravili smo i ledjne izgleda. 

Talijani voze kao da svi imaju Alfu kojoj curi ulje, jedan drugom na guzici, tako da sudari nisu rijetki. Dosta radova na cesti, pogotovo oko Genove i San Rema, ali guzva je u suprotnom smjeru, a u nasem je nema, i dok lagano pjevusimo popularne pjesme istoimenog festivala, prasimo kroz miliomn tunela. Svaki gradic na toj cesti nam se cini isti, ali bas isti , kao onaj prethodni. Lijepo za vidit, ali zeru dosadno. 

Obavezno stajanje na ponosu talijanskih autocesta

20250410-103323.jpg

20250410-143105.jpg

U tom gradicu se rodio  Paul Cézanne, a ima i Lidl. Toliko o turistickim znamenitostima.

Ima i  B&B hotel ciji smo vjerni korisnici kad bas moramo jos od davnih vremena AC/DC koncerta u Becu 2024 🙂 Salu na stranu, motoristi uvijek traze hotel s parkingom, a njihov je besplatan. Inace parkinzi pjevaju od 15-30 eura. 

Ulaskom u Francusku primjecujemo razlike u vozackoj kulturi, jer cim preteknu, odmah idu u krajnju desnu traku, tako da je krajnja lijeva skoro uvijek slobodna. I paze na motore, tj. nas jer dosad nismo sreli nikog u nasem smjeru, i samo njih nekoliko iz suprotnog, hmmm...

Frnacuski autoput i francuski benzin je jos skuplji nego talijanski, uh. 

E sad jedan savjet  IT i FRA autoputeve placamo debitnom, a benzin kreditnom karticom. Ne znam zasto, ali nismo uspijevali obratno. Eto, sad znate. 

A jesmo lipi, bas za reklamu Pevexa

IMG-20250410-WA0010.jpg

IMG-20250410-WA0012.jpg

IMG-20250410-WA0013.jpg

B& B hotel je ultra moderan, tako da moramo googlat kako se cekirat, jer osoblje (osoba) radi samo par sati ujutro i par sati popodne, ali nema veze, u par minuta chekirani i vrata otvorena. Mjesto je minijaturno, ali slatko, kao i onih par francuzica sto smo sreli, koje su nas pozvale na party tu vecer. Istusirani , izlazimo van, i naravno da u jedinoj pizzeriji koja radi tek od 19h treba imat rezervaciju. Na lipoticin sarm i moj mrki pogled ipak dobijamo stol od 19-2030, uz pitanje hocemo li pojesti do tada. Pojest cu do 1903, samo ti donesi. Pizza i pasta super, vino isto, tako da vecer zavrsavamo finim proizvodom francuske kolacologije

20250410-212438.jpg

A ovo je ispred ulaza u pizzeriju

20250410-182412.jpg

Promenio član Vroc-Kapo
  • Sviđa mi se 13
  • Hvala 1

Dok cure iz nocne smjene mazu onaj Ylang na BMW-a, mi spavamo slatkim snom pravednika.

831ad160-866a-4690-9664-3dd36a534793.png

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Inace , kad nam netko preporuci hotel s bazenom, samo mu pokazemo gdje zivimo

20240617-160403.jpg

Standardno pakovanje nakon dorucka, sto traje oko minutu i 12 sec, i idemo dalje. Danasnja destinacija je i jedan od nekoliko zadanih ciljeva na ovom Motocascu (izvedenica od rijeci motor i hodocasce, za one sa disleksijom). Ne postoji u Klaicevom rijecniku. Za vas mlade, to je bio covjek koji je pisao rjecnike prije nego je Google izmisljen.

posto moj ChatGPT iz nekog razloga prica srpski, a meni se ne da dodavati slova J, evo:

Lourdes, grad u jugozapadnoj Francuskoj, poznat je pre svega kao jedno od najvažnijih katoličkih hodočasničkih mesta na svetu. Glavni razlog njegove slave je:

Ukazanje Device Marije (1858)
Lourdes je postao poznat kada se 1858. godine 14-godišnjoj devojčici Bernadette Soubirous, prema njenim rečima, više puta ukazala Devica Marija u pećini Massabielle. Ukupno je imala 18 ukazanja. Tokom jednog od njih, Marija je zatražila da se na tom mestu sagradi crkva i da ljudi dolaze na hodočašće.

Sveti izvor i lekovita voda
Bernadette je tokom jednog ukazanja iskopala izvor u pećini, za koji se veruje da ima lekovita svojstva. Mnogi hodočasnici dolaze da se okupaju u vodi ili da piju iz nje u nadi za fizičko i duhovno isceljenje.

Grotta Massabielle i Svetišta
U Lourdesu se danas nalazi ogromno svetište, uključujući:

Baziliku Bezgrešnog Začeća

Podzemnu baziliku Svetog Pia X

Grotta Massabielle (Pećina ukazanja)

Kupatila sa svetom vodom

Hodočašća
Svake godine, Lourdes poseti više miliona ljudi iz celog sveta, često i bolesni ljudi koji se nadaju čudu ili duhovnom miru.

Dakle , od Aix-en-nesto do Lourdesa je oko 600 km, sto prevedeno u eure potrosene na autoput i gorivo iznosi oko 10 iljada. Peru me Francuzi samo tako sa cijenama.

Lagano je oblacno tako da je voznja taman. I lipotica odradjuje svoj kamermanski dio, mobitelom, jer mi nemamo te fensi 360 kamere, nemamo cak ni 120 kamere.

IMG-20250411-WA0030-1.jpg

IMG-20250411-WA0031(1).jpg

Jos malo

IMG-20250411-WA0033.jpg

I evo nas, veselo parkirani , sami samcati ( navecer su nas taman 2 busa okupirala i sakrila od javnosti, hvala kinezima) . 

20250411-152637.jpg

Najeftiniji smjestaj na putu, dorucak, soba i parkiranje 56e. Hotel ima i lift, pa me bas briga na kojem smo katu. 

Skidamo 27kg opreme , tus i idemo... Lako naci, sve fino oznaceno, a mi 10m setnje do svetista.

20250411-153045.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

Prva setnja do svetista nam pokazuje energiju i ljepotu ovog mjesta, a cak i nije prepuno turista/vjernika, iako je 10 min voznje udaljen veliki aerodrom, za one sto vole da ih drugi voze. 

Gradic se lako obidje pjeske, ima dosta restorana i kafica, iako nekako dominira talijanski stih, nije nam jasno zasto. 

U svakom slucaju se prvo odvija kava s toplin i armagnac. jer u Rimu se ponasaj kao Rimljanin, a u Lurdu kao Lurdjanin valjda...

20250411-171923.jpg

mora bit da je lokalac 🙂

20250411-174214.jpg

E sad, svetiste: 

ulaz je besplatan i sirok, dolazi se na ogroman trg, s donje strane je WC, pa onda stepenice vode do crkve, izgradjena iznad spilje/pecine , kroz koju hodocasnici i motocasnici prolaze , dodirujuci njene stijene, tako da su te stijene izglacane. Kao sto rekoh, guzve nema, tako da prodjosmo kroz to, pa malo meditiramo i molimo na klupicama ispred, pa opet pecina, i tako to. Energija cijelog prostora je nevjerojatna, stalno svira neka muzika, pa cujes molitve na 100 jezika, pa gledas staro i mlado kako se mole, sami i u grupama, pravi mir. 

Tu su i male cesme da se napijemo vode, i ja odlucjem da moram kupiti jednu kanticu, da imam iz cega pit, jer Lipotica naravno ima svoju bocu, a je imam samo bocu od ulja ) koje sam dosad nadolio jos 2 puta, sve po dec, jer sam corav.

Evo onih talijana

20250411-154001.jpg

20250411-154558.jpg

mi

20250411-154857.jpg

20250411-155156.jpg

Tu je Gospa ukazala na izvor vode , to je ta spilja

20250411-160608.jpg

20250411-161503.jpg

20250411-161509.jpg

Pogled na nju

20250411-163055.jpg

Pogled s nje

20250411-163515.jpg

A kakvu bocu za vodu moze bajker kupit nego vaku. I onda vidjeti da nema rupicu na drsci. Pa onda morao sutra ujutro kupit drugu. S rupom. 

20250411-204159.jpg

A kupljeno uklasicnoj prodavaonici tipa svih svetista na svijetu- made in China

20250411-154150.jpg

Jadnu su 3 puta ekshumirali, mislim da su je mogli pustit na miru

20250411-181136.jpg

Promenio član Vroc-Kapo
  • Sviđa mi se 3

I sad je vrijeme za nesto pojest, jer ce brzo mrak, a onda ide nocna procesija s svijecama, i tako setamo, gledamo, odlucujemo, kad lik vice Croazia, Luka Modric, Toni Kukoc... talijan, naravno, perpoznao glavusu, i morali smo sjest, u centru centra, ali je hrana bila vrlo vrlo ukusna. 

20250411-192422.jpg

Jos malo setnje, i natrag u svetiste, opet molitve preko razglasa na svim jezicima, ogromna procesija sa svijecama, u susjednoj dvorani koncert krscanske glazbe, publika urla, svi kao jedno, i zar to nije poanta zivota... Bez obzira koje vjere bnili, preoprucam Lourdes, dodjite, napijte se vode i prepustite mislima, lijepo je.

20250411-212559.jpg

20250411-215614.jpg

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1013 postova

Pomislih od onog kišobrana gore da je igračka za odrasle, te se iznenadih i zumirah (jer dioptrija), i ugledah kišobran. No odmah zatim spazih Ylang Ylang, koji je isključivo za slično, i pomislih, ništa lepše nego kada dvoje mladih krenu na put.

ChatGPT ga oprao 🙂 Tako AI misli da nas motor izgleda. Njega jos nismo oprali, ali tehnicki je brzo, pa ga mozda i iznenadim smrkom, to je godisnji ritual. I to ozbiljno, jednom godisnje ga perem.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 105 postova
20 hours ago, Vroc-Kapo said:

A kakvu bocu za vodu moze bajker kupit nego vaku. I onda vidjeti da nema rupicu na drsci. Pa onda morao sutra ujutro kupit drugu. S rupom. 

20250411-204159.jpg

Za sledeci put da poneses 🤣

1111.png

Dobro, koliko vidim to je kanta za ulje od 5l. Hvala na ideji, odbijeno. 

Dakle, dobar dorucak s grupom penzionera i 12 milih cehinja koje ceznutljivo gledaju na motor i krsnog Dalmatinca koji ga pakuje, ali Lipoticin pogled ih vraca u normalu zivota "obicnih " turista.

Kako nam prognoza za andoru izgleda otprilike ovako, klikamo na Delete 

Edit: ovaj ekran je slikan naknadno, tad je pokazivao -2C, a ja sam napokon naucio da roza nije dobra boja na prognozi- snijeg

IMG-20250420-WA0013.jpg

I nakon Delete, krecemo lokalnim putevima za Tarragonu u Spanjolskoj, u potrazi za suncem i morem. Jer mi mozemo 3 dana bez mora, a onda nam padne nivo soli u glavi, i moramo na recharge. 

A lokalni putevi su ludilo- tuneli zatvoreni, francuzi voze po ogranicenju, dok spanjolci nemaju rijec za ogranicenje, a ceste savrsene- dugi zavoji, tako da prasimo gustajuci na najjace. 

Kako i ova ruta ukljucuje planine, brdsko-planinski uspon nam je ok, iako smo sve obukli na sebe, jer je laganih 12C

IMG-20250416-WA0018.jpg

Tu smo negdje stali na kavu s toplin i sendvic s jamon ( prsuton), i bilo je top, taman se lipo ugrijali. 

IMG-20250416-WA0020.jpg

Priroda i gradici, pravi alpski ugodjaj, to nismo ocekivali, i samo par motora u ovim vrletima

IMG-20250416-WA0021.jpg

Ignoriramo sve obavijesti, jer ionako nemamo pojma sto nam govore

IMG-20250416-WA0022.jpg

• Sviđa mi se 2

Alpi, kazem vam ja

IMG-20250416-WA0023.jpg

IMG-20250416-WA0024.jpg

IMG-20250416-WA0025.jpg

Spustanjem na more, vjetar pojacava, a pojacava i smedja boja pejzaza, nesto kao Pag, mjeseceva pustinja

IMG-20250416-WA0028.jpg

I eto nas, u gradu u kojem sam nekad davno bio, ali se ne sjecam nicega. Znamo da ima sangria i churros, sto nam vise treba

IMG-20250416-WA0026.jpg

• Sviđa mi se 7

U Tarragoni je smjestaj u hotel SB Centro ili nesto tako, super lokacija, super hotel, osoblje, garaza...koja je naravno nagnuta na 30 stupnjeva tako da lipotica silazi demonstrativno s motora,sto znaci, parkiram se sam. Soba je fantasticna, tus, brzi BJ od mlade spanjolke i izlazimo u suncai grad, ciji centar je otprilike 5 minuta pjeske. Velika setnica, gledamo skup podrske Palestini dok uzivamo u Sangriji (ona) i kavi s toplin (ja). Cijene kao u HR.

20250412_182247.jpg

Tarragona je poznata po ljudskim tornjevima

20250412-171214.jpg

20250412_175243.jpg

I naravno da nakon boce vina pomazem i ja lokalnoj kulturi

Ovaj guzonja sam ja

20250412_205400.jpg

Pa dobrom, ima li se sta vidit osim tvoje celave glavurde, velike huzicetine, i milion kava, pita se slatka citateljica dok lista novi fashion magazin?

Ima, ima

Rimljani su ocito putovali vise nego mi, i di god su dosli, izgradise koloseum, nesto kao videoteka krajem 20og stoljeca

20250412_173519.jpg

20250412_173959.jpg

Ima i plaza, prazna, jer bas i nije toplo, puse hladna bura iz Afrike prekoputa

20250412-173205.jpg

I dok ona mora obic svaki kamen

20250412_175802.jpg

ja gledam okolo i slikam ljepote grada

20250412_173523.jpg

Ugostitelji su pukli glavom totalno, ovo je konobaris vulgaris

20250412_180021.jpg

A ovo je serus maximus publicus

20250412_180924.jpg

Nakon duge setnje rimskim rusevinama, treba stogod i pojest, pa se castimo, jer naravno da ona s instagrama skida sve "top" lokacije poznatih influencera, koji odu u 1 restoran, i onda kazu to je najbolje mjesto u gradu. Aj ne kenjaj, ima ih bar jos stotinu koje niste otkrili. Ali ovo je bilo stvarno opusteno i lezerno

20250412_192706.jpg

A dalmatinski tovar mora narucit bocu s tovarom valjda

20250412_201213.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

Pri povratku u hotel nesto i za mene, tj churrosi, top skupi top ukusni. Vidider kako je sretna, pola mi je pojela.

20250412_205311.jpg

Uz naravno jos jednu bocu iz lokalnog marketa, jer kad vozim ne pijem, a kad pijem ne vozim. 

20250412_210537.jpg

I naravno, tu je bio prvi susret s inkvizicijom, mali grad i mala procesija, ali bas lijepo za vidit. 

20250412-172450.jpg

Sad ce mala pauza jer idem kosit travu ispod maslina, vidimo se sljedeci vikend, a do tad opletite po motivacijskim komentarima 🙂

Promenio član Vroc-Kapo
  • Sviđa mi se 10

• Svrati ponekad, 441 postova
  • Motocikl: Royal Enfild meteor 350

Sta reci svaki komentar je suvisan .Redovni citalac tvojih putopisa koji uziva u njima kao da  je bio sa vama na putu.I cuvena nota zajebancije koja daje sarm pisanju.Cekamo nastavak.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja