Jump to content

Moto Zajednica

4-5 dana pocetak avgusta - generalni saveti pocetniku

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 239 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS

Pozdrav ljudi. 
Uspeo sam na misice da ukradem 4-5 dana za put motorom, pocetkom avgusta. 

Voleo bih da malo prodiskutujemo o najvaznijim savetima, predlozima za destinaciju, gde ste vi gresili kao pocetnici, na sta narocito obratiti paznju, na sta se pripremiti (npr. nauciti zakrpiti gumu) i slicno. 

Poziv vazi za sve kolege sa foruma, ali ne znam jos uvek tacan datum polaska, niti destinaciju. 

Razmisljam o Dolomitima/Stelviju, Albaniji/Grckoj, Kapadokiji…

Nenormalno sam uzbudjen, ne prestajem da guglam, da citam, da ucim, da upijam…

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 457 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Ovo mi liči na ono što više, što dalje, što duže... :)

Aj sad ozbiljno. Iz slične perspektive posmatramo ali drugačijim karakterom. Ja se recimo odlučujem za region, Bosna, Crna Gora, mooožda Albanija i naravno Srbija, eventualno Rumunija. Dakle nešto bliže, sigurnije a ništa manje lepo ni uzbudljivo.  U okruženju imaš prelepih mesta, da napraviš dooobru kilometražu, upoznaš neke od ljudi sa foruma i uživaš na maksimumu sa neograničenom improvizacijom putovanja. Par takvih vožnji pa mogu i Dolomiti, Maroko, Iran i šta već ne. 

Opet kažem, to je moje razmišljanje ali kad se vratim na onu priču dalje, brže, više čisto sumnjam da će biti tako:)👍

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2778 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

4-5 dana, ja bih odvozao TA + TF, obišao rudnik soli, Drakulin zamak, provozao se do Bigar vodopada - extra asfalt .

U startu vozio dunavsku magistralu pa preko Đerdapa u rumuniju.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1743 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Evo, Ćomi, lektire pa čitaj:

To je, otprilike, ono što planiraš pa možda ti bude od pomoći. 😉

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 56 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Kakvo pitanje...Početak avgusta...neznam sta se misliš...pali stroj i ravno na odmor, kupanje u Zadar,za smještaj se javi kod mene...

20200904_185343.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• motoras, 2534 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

@Paf, jel to Ugljan otok sto se vidi preko mora?

Uspomene me neke vezu za Zadar. '90-'91. K4, Bokanjac... Bilo je to lepo vreme, a onda nam se desilo ono sranje... 

Pozdravi mi Zadar. 

Nego @Ćomi-, sto manje razmišljanja - to vise vožnje. Osnovno je da rasporedis rutu u broj dana. Kad već bijes kilometre treba nešto i da vidiš. Nemoj da bude da vozis-spavas-vozis-spavas...

Pročitaj putopise, izaberi rutu i podeli je na dane kako tebi odgovara. Ne možeš sve obići. Ostavi nešto za drugi put. 

Sto se tice motora spremi ga dobro i ne boj se. Osnovni alat u kofer i set za krpljenje guma. Obuka za krpljenje na YouTube. 

I uživanje na pun gas. 

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 917 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
Pre 15 sati, Ćomi- je napisao:

Sve zavisi od toga šta želiš od tih 5 dana. Ako ti je cilj odmor tipa more i kupanje onda ideš u Grčku, Albaniju ili Hrvatsku. Ali ako su ti vožnja i krivinarenje prioritet onda to nisu dobri izbori za avgust jer je na moru i Dolomitima velika gužva tako da je i vožnja rizična i mučna. Kao što ti je Dragan predložio u avgustu je najbolja opcija Karpati, a puno korisnih informacija, ruta i smeštaja možeš naći u zasebnoj temi "Informacije o Rumuniji" i mnogim putopisima...:zdravo: 

Promenio član ZoraNS

• Zainteresovan, 447 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA

Pogledaj ostrvo Evia u Grckoj, ima more ima planine.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2685 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 19 sati, Ćomi- je napisao:

Pozdrav ljudi. 
Uspeo sam na misice da ukradem 4-5 dana za put motorom, pocetkom avgusta. 

Voleo bih da malo prodiskutujemo o najvaznijim savetima, predlozima za destinaciju, gde ste vi gresili kao pocetnici, na sta narocito obratiti paznju, na sta se pripremiti (npr. nauciti zakrpiti gumu) i slicno. 

Poziv vazi za sve kolege sa foruma, ali ne znam jos uvek tacan datum polaska, niti destinaciju. 

Nenormalno sam uzbudjen, ne prestajem da guglam, da citam, da ucim, da upijam…

Prva greška Avgust :) pakao gde god da kreneš ali pošto si rezervisao tad 5 dana ja bih gledao Bosnu...recimo BG-Sarajevo-Mostar-dolina Neretve-Trebinje baza pa na kupanje...biraš more ili recimo Grad Sunca ili lokalna mala kupališta na Trebišnjici. Povratak preko kanjona Pive i Durmitora..Đurđevića Tara pa na Zlatar recimo spavanje kamp Filipov breg.

Druga ruta definitivno Karpati...što više da se zadržiš na većoj nadmorskoj visini zbog vrućine...TA, Turda, TF eventualno Brašov. Jako lepa ruta...

Srbija naravno dolina Jorgovana, Pešter, Golija i td...ako nisi to vozio mislim da to treba prvo da ti bude na listi...to se vozi vikend vožnjama.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 867 postova
  • Motocikl: -

Naravno, niko ne zna kakvo će tačno vrijeme biti u avgustu, ali po statističkim podacima dolina Neretve nije gdje želiš da budeš u avgustu.

Takođe, računajući na italijansku feragostu i godišnje odmore ostatka Evrope, blizina mora znači ogromne gužve na putevima. Planine Bosne ili Karpati zvuče mnogo bolje.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 447 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
WWW.VIJESTI.ME

Uprava za saobraćaj podnijela zahtjev za dobijanje građevinske dozvole kako bi se radovi započeli u planiranom roku, a do tada će se izvođaču omoćućiti da obavlja ...

Ovde ne zelis proci u avgustu sigurno

Promenio član Bratislav 1973
  • Sviđa mi se 1

5 hours ago, mick said:

Prva greška Avgust :) pakao gde god da kreneš ali pošto si rezervisao tad 5 dana ja bih gledao Bosnu...recimo BG-Sarajevo-Mostar-dolina Neretve-Trebinje baza pa na kupanje...biraš more ili recimo Grad Sunca ili lokalna mala kupališta na Trebišnjici. Povratak preko kanjona Pive i Durmitora..Đurđevića Tara pa na Zlatar recimo spavanje kamp Filipov breg.

Druga ruta definitivno Karpati...što više da se zadržiš na većoj nadmorskoj visini zbog vrućine...TA, Turda, TF eventualno Brašov. Jako lepa ruta...

Srbija naravno dolina Jorgovana, Pešter, Golija i td...ako nisi to vozio mislim da to treba prvo da ti bude na listi...to se vozi vikend vožnjama.

Avgust mi je iznudjen. Svestan sam svega, svih mana tog termina ali drugacije ne mogu. Eventualno sami pocetak jula, 1-5 ili 1-6 jula. 

• Svrati ponekad, 103 postova

4-5 dana nije puno, ali ako smanjiš očekivanja - možeš masu doživit.

August je vruć za poludit, ali možeš donekle izbjeć vrućine i promet ako kreneš rano ujutro, već od 6:00 je dan.

Ja bi ovako: bukiraj 3 noćenja u Trebinju.

1. dan Novi Sad-Trebinje, smještaj, odmor.

2. dan lagani djir Durmitor

3. dan možeš do Mostara ako nisi bio, pa na vodopad Kravice, povratak ili Stolac-Neum-magistrala do Dubrovnika-Trebinje, a možda još bolje ujutro krenit od Dubrovnika pa obrnuto - do Neuma-Stolac-Mostar nazad kroz Popovo polje

4. dan možeš istraživat Pelješac (plaža Divna-tunel Dingač-Trstenik-Žuljana i nazad) ili ako želiš malo bliže - Konavle (Gornja i Donja Banda)

5. dan povratak u Novi Sad

Promenio član balinjera
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 2685 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 1 sat, Ćomi- je napisao:

Avgust mi je iznudjen. Svestan sam svega, svih mana tog termina ali drugacije ne mogu. Eventualno sami pocetak jula, 1-5 ili 1-6 jula. 

Hehhh ma sve ok...šta misliš kako mi ostali znamo da je Avgust haotičan?? :D 

Kad god da kreneš biće ti sjajno obzirom da ti je to možda prvo duže putovanje...samo izaberi destinaciju pa kaži ovde da ti ljudi pomognu oko rute...ili daj sebi neko vreme da iščitaš sijaset tema koje su već obradile dosta.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6434 postova
  • Motocikl: CRF300L

Za pocetak Avgusta bi izabrao neku turu po planinama, gde su prijatne temperature, a primorje bi zaoobišao u širokom luku, presešće ti vožnja što zbog vrućine, sto zbog gužve.

Promenio član aca-pn
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer MT09

Evo predloga gde ćeš lepo da se navozaš i svašta lepo vidiš, nekoliko prevoja, zakačiš glečere, okupš se u Jadranu… (sličnu turu prošle godine obišli za 5 dana).

Kranjska Gora >> Mangart >> Grossglockner >> Cortina d'ampezzo (možda) >> Trst >> Rijeka >> pa prelepo deo jadranske magistrale do Rovanjske (Zadra) >> i nazad kući kroz Liku…

Ako imaš kad povratak kroz Bosnu bi bilo odlično za kraj.

Javi ako treba nekih detalja, ali to je generalno izvodljivo za 5 dana…

Promenio član theBeast
  • Sviđa mi se 2

Uh, a sta kazete na ovako nesto:

1. dan Novi Sad - Padova

2. dan Padova - Col de L’iseran (spavam tipa u predgradju Torina ili nekom selu blize prevoju)

3. dan Torino - Passo Stelvio (tamo negde spavam u nekom seocetu, mozda da dohvatim Bolzano)

4. dan Passo Sella Dolomiti i od 16-17h odmor. 
5. dan neko selo oko Bolzana - Novi Sad. 

Privlaci me taj najvisi put u Alpima iako znam da ce me izuti od voznje. 

Postoji mogucnost da ipak odem poslednje nedelje u junu mesecu. 

Samo da napomenem da mi lezi duga voznja. Prosli put kad sam isao sam u Budvu, pravio sam pauzu tek na Kolasinu, a krenuo sam iz Novog Sada. Stigao u Budvu odmoran, istusirao se i prosetao obalom, zaspao zadovoljan i srecan. Doduse, vozio sam preudobni 1150gs, a sada cu F650gs Dakar. 

Ja ovo dozivljavam i kao avanturu. Necu imati problem i da prespavam negde u vreci za spavanje, i da ostanem bez goriva, i da pukne guma…to je sve zivot i avantura, sve se sredi i ide se dalje. 

Tako sam i kad sam davno trgovao polovnom garderobom, zaputim se u Beč i Linz starim autom, bez navigacije i obilazim pijace i slicno. Izgubim se, vratim se, odspavam u kolima, pitam, promasim, nadjem…na kraju kupim svasta nesto, zaradim i radujem se onome sta sam postigao. 

Edit: ovo bih iskljucivo isao ukoliko idem u junu. Mislim da je taj potez prema Milanu uzasna guzva na AP i da ce mi sve poremetiti. 

Promenio član Ćomi-

• Svrati ponekad, 103 postova

Samo naprijed!

U tom slucaju naslov teme ne odgovara sadrzaju : nisi pocetnik, ne ides u 8 mjesecu, vec znas sto bi...

Rekao bi da ti je samo malo dosadno i zelis bokun paznje. :)

I to je ok.

Sretno u avanturi gdje god otisao.

Paa, jesam pocetnik. Dve-tri ture motorom ne znace da nisam pocetnik. 

I dalje su mnogo vece sanse da idem u avgustu. 

I dalje zelim da cujem predloge i komentare. Nista nisam odlucio, pitao sam za misljenje. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja