Motorcyclist 19421 Napisano Maj 20 Integrisan, 5920 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 403 Forbidden WWW.RIDEAPART.COM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19421 Napisano Maj 23 Integrisan, 5920 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan To Bajaj kupio KTM? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11079 Napisano Maj 23 Hronični Motociklopata, 7574 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan iliti Badžadž po Srpski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1154 Napisano Maj 26 Drug član, 1133 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bajaj je već dugo akcionar KTM i godinama prave za njih ove manje motore. Sada ih je dokapitalizovao, platio im deo dugova i postao većinski vlasnik. Tako sam bar ja razumeo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 799 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, Bajaj je postao većinski vlasnik, ali je i dalje Pierer Mobility AG u priči. Dežurni ekonomski stručnjaci su mislili da će se ugasiti, ali gle čuda. U principu za nas korisnike se verovatno ništa ne menja. KTM inženjeri će i dalje raditi, jedino se možda kompleta proizvodnja prebaci u Indiju, što je Pierer u principu i hteo. DA ALI SAD SE PRAVE U INDIJI?????!?!! Pa šta, i do sad su se noviji 790 i ove manje kubikaže pravile tamo pa ispadoše bolji nego ovi pravljeni u Austriji. Yamaha se pravi u Kini. Na kraju krajeva, nije bitno gde se pravi ako postoji kontrola kvaliteta. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14438 Napisano Maj 26 Integrisan, 7818 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Malo je komplikovanija priča... Ko je iskusio promenu vlasništva zna da nije isto. Može biti a i ne mora. Ja sam imao iskustvo da se promenilo na gore. A kontrola kvaliteta je velika zabluda o kojoj ljudi koji ne rade u proizvodnji imaju pogrešnu percepciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11079 Napisano Maj 26 Hronični Motociklopata, 7574 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za Austrijance i Indijce, ali Japanci su drugi univerzum, skroz druga kultura i svest naroda, tamo je sramota i radi se Harakiri kad nešto zasereš i skarabudžiš... mada, ruku na srce i oni su se pozapadnjačili zadnjih godina, razne afere i svinjarije... nedostaje mi Japan 80ih i 90ih , onda je kvalitet bio najjači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3810 Napisano Maj 26 Malinar u pokusaju, 1773 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Šta znam, royal enfield se pravi u Indiji, pa koliko vidim, na solidnom su glasu što se tiče pouzdanosti, e sad kvalitet završne obrade je upitan. Jbg kupiš nov motor a on ofarban traljavo, opet cena je povoljna a makar nek je pouzdan. Indijci su niskointeligentna i aljkava nacija, to znam, jer na žalost, saradjujem sa njima. Ali nije da je i do sada ktm bio ultra pouzdan. Bolje da ga ima i da se pravi u Indiji, nego da ga nema nikako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14438 Napisano Maj 26 Integrisan, 7818 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Može da priča ko šta hoće... Japanski motocikli su svima nama doneli standard i motocikle kojima samo gurneš ključ u bravu i voziš. Ne razmišljaš o ničemu. Pored toga, doneli su perfomanse i kvalitet po niskoj ceni. Ne zato što je neko radio za džabe tamo ili zbog kojeg čega. To su mogli da urade fenomenalnim procesima u proizvodnji i standardizacijom svega. To, da u milion primeraka bregastih sve budu skoro pa identičnog kvaliteta je astronomski uspeh. Kvalitet nije do kontrole kvaliteta. Oni mogu samo da nađu neusaglašenost i vrate na doradu. To vam je isto kao obdukcija leša. Kvalitetan motocikl se stvara mnogo ranije, još dok je rasut po gajbicama u delovima niz proizvodnu traku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 799 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Malo je komplikovanija priča... Ko je iskusio promenu vlasništva zna da nije isto. Može biti a i ne mora. Ja sam imao iskustvo da se promenilo na gore. A kontrola kvaliteta je velika zabluda o kojoj ljudi koji ne rade u proizvodnji imaju pogrešnu percepciju. Imao sam i ja promenu vlasništva, promenilo se i postalo mnogo bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11079 Napisano Maj 26 Hronični Motociklopata, 7574 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, milomir22 je napisao: Indijci su niskointeligentna i aljkava nacija, to znam, jer na žalost, saradjujem sa njima. Mnogo je Indijaca, milijardu i po, i čisto sumnjam da su svi niskointeligentni, možda samo ta ekipa s kojom sarađuješ, jer Indija je ooogromna zemlja, ima jaku autonomnu industriju, npr proizvode svoj avion lovac "HAL Tejas " 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1154 Napisano Maj 27 Drug član, 1133 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih ni ja podcenjivao Indijce. Možda nisu Japanci, ali mislim da su po broju inženjera i IT stručnjaka prvi na svetu. Ima ih toliko da se probere, a i napreduju. Verujem da će što se tiče razvoja, bar ovih skupljih modela, to raditi postojeći timovi KTM. A što se tiče pouzdanosti, tu ni KTM nije baš blistao. I neko moje skromno iskustvo je da su ti problemi uglavnom nastajali kao posledica lošeg dizajna a ne lošeg materijala i kontrole kvaliteta u procesu izrade, znači krivi čuveni KTM inženjeti, verovatno evropljani. Nisam iz auto industrije, ali očigledno je da se dobar deo vozila u stvari kupuje od dobavljača i da je prilično univerzalana, što ne mora značiti i loš, ali obično znali neku uštedu. Evo primer mog KTM 790 adventure. Operam ga i u dva migavca ušla voda, iznervira me, ajd isparila je... Ali onda vidim da je identiračan (ne sličan) migavac i na Voge 300 Rally, i mislim i na Kove. Ko zna na koliko je vozila isti ugrađen a raspon cena x3. Isto je verovatno sa kočnicama, elektronskim komponentama, kablove možda motamo i mi... Nekako se posle svega ne plašim Indijaca, i čekam kraj juna da u salone stigne 390 adventure R Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1959 Napisano Maj 28 Drug član, 1490 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kad pogledam šta jedu i kako spremaju hranu, ne mogu ni da zamislim kako sklapaju motocikle u Indiji...Prvo što mora da se uradi kad dođe indijski motocikl u Evropu, mora na dezinfekciju.Poklon paket uz motocikl 10l asepsola!Sent from my SM-A556B using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19421 Napisano Maj 28 Integrisan, 5920 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Oni su bas krajnost. Od genijalaca u sahu do seratora po ulicama i skamera u telefonskim centrima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 732 Napisano Maj 28 Zainteresovan, 341 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/26/2025 at 7:09 PM, Alekre said: To vam je isto kao obdukcija leša. Kvalitetan motocikl se stvara mnogo ranije, još dok je rasut po gajbicama u delovima niz proizvodnu traku. ja mislim da je on vama suptilno rekao da su vam motori lesevi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3810 Napisano Sreda u 21:28 Malinar u pokusaju, 1773 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Apropo Indijaca, verujem da ima negde makar jedan inteligentan, ali uglavnom su glupi. I ne, nisam imao predrasuda poput mojih kolega, sam sam se uverio da su zaista glupi. Prave oni kodove i glume programere, ali većinski, to ne vredi pišljiva boba. Ko je radio sa njima, zna o čemu pričam. Neverovatno su ljubazni, to jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 207 Napisano Petak u 05:21 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3 , Aprilia Scarabeo 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je da smo mi najpametniji, zato jesmo tu gde jesmo... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1959 Napisano Petak u 07:03 Drug član, 1490 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan I zato su Indijci tu gde jesu...Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12149 Napisano Petak u 07:14 Drug član, 1693 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Moj dobar drugar, kolekcionar starih satova, ima običaj da ih kupuje online iz svih delova sveta. Nekoliko komada je kupio iz Indije. Toliko su bili štrokavi da je njegov komentar bio: "Kao da je skinut sa leša...". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1853 Napisano Petak u 09:08 Drug član, 521 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Znači još neko kopa, nisu samo Vlasi. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...