Zarkela 1743 Napisano Sreda u 12:18 Drug član, 1082 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, gledam oglase, neckam se ko baba pa me interesuje vaše mišljenje. U opticaju su sledeći modeli koji su mi zapali za oko i koji su mi mnogo ubavi: Fazer s2 600 Fazer s1 1000 Bmw r1150r Bmw f800st Kawa Versys 650 2007-2008 god Varadero 1000 i pored polovnjaka tu su novi motori Voge 625 i CFmoto 700 i QJ 650 SVT i 550SRT. Ovo pratim na oglasima. Dilema je sledeća, da li podići keš kredit i uzeti polovni motor ili dati učešće i uzeti nov. Ono što mene interesuje šta mogu da očekujem od ovih polovnjaka a budzet mi je max do 3500 evrica. U mojoj mašti, glavi poredjani su po sledećem kriterijumu: Polovno: BMW r1150r 2002 god. troškari malko ulje od servisa do servisa ispravan ABS, Versys 650 svideo mi se ali je dečko podigao cenu u medjuvremenu nema ABS, Fazer s2, pa hiljadarka i na kraju Varadero koji mi se neopisivano dopao ali za moje pojmove troši puno. Ne zelim da mi motor troši više nego automobil. Novo: SVT 650, CFmoto 700, SRT 550 i na kraju Voge 625. Eto molio bih za mišljenje kao da za sebe gledate. Oglase sam izvrteo uzduž i popreko. E da, moj stil vožnje. Kao pomenuta baba Volim da dodam gas da lepo obiđem, naročito u dvoje, ne volim juranjavu, maks da mi je putna do 120-130 km/h. Poželjno je: Da nije skupo održavanje, da nema neke specifične fabričke mane i da ne troši više od 5-5,5 l. Moja visina 177 cm, sa patikama dosegnem 179 cm kad su nove Unapred hvala na savetima. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4321 Napisano Sreda u 14:52 Ne silazi, 6649 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Zarkela je napisao: BMW r1150r 2002 god. troškari malko ulje od servisa do servisa ispravan ABS. Pojedini primerci R1150xx troše malo ulja na 10k, ali nije uzrok stanje agregara ili neki kvar, već je jednostavno tako, ima objašnjenje, no nebitno. Možda nije sipano ni adekvatno ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 343 Napisano Sreda u 14:55 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Imas temu gde je @Blaza kupovao motor, isto je bilo price da li kes kredit ili nov. Mislim da se tema zove "Kupovina polovnog do 2.500 e, ili nov na kredit", pa mozes i tamo da se informises... Sto se tice nekog saveta, tu nisam od pomoci jer sam i sam povratnik na dva tocka. Vozim versysa 2021, i ja prezadovoljan. Koliko sam upucen agregat je isti kao na predhodniku, ali to ce vec neko drugi tacnije da ti kaze. Srecna kupovina 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1743 Napisano Sreda u 15:51 Drug član, 1082 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Znam za Blazinu temu. Ovde je vise pitanje poredjenje navedenih motora, sta se najvise isplati za navedeni novac, sa odrzavanjem i prelazenjem godisnje oko 5-7000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1534 Napisano Sreda u 16:18 Drug član, 2021 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Izbacio bih versysa ako nema abs kao što kažeš. Izbacio bih varadera pošto troši više nego što želiš a i gabaritno je mnogo veći od ostalih. Plus mi ne ide na tvoju visinu. ( Znam da moze ali....) Fazer 1000 ti isto ne treba. Mala godišnja kilometraza za toliku registraciju, potrošnju i održavanje. Ipak je to 1000cc. Fazer s2 pun pogodak. I snaga i kubikaza i godiste je ok. Nije skup a mislim da daje i više nego što košta. Probao sam samo s1 a s2 je verovatno i malo bolji. Nov savetujem samo ako baš baš želiš neki određeni model pa znaš da ćeš ga voziti godinama. Ako je tako onda je nov pametniji izbor kad se pogledaju cene polovnih. Ako ti je svejedno onda biraj polovan. Ps: BMW nisam komentarisao pošto ako gledaš ove japance ti onda nisi za bmw. Svako ko kupuje rt njega fazeri i versysi interesuju ko lanjski sneg. Srećno sta god odlučiš. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5676 Napisano Sreda u 16:42 Ne silazi, 4989 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Fazer S1000. Mnogo dobar motor, za sve ga majka rodila. Uz to je prilično izdržljiv. Naš Neša sa foruma je sa njim vozio Track day-eve, pobedio na trci 8 sati Grobnika, jednom bio drugi, a pri tom je Fazer 1000 koristio i na svakodnevnim vožnjama. Izdržljiv, dobar, Dosta snage na niskim, ali i na visokim obrtajima. 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 434 Napisano Sreda u 17:57 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Zarkela said: Eto molio bih za mišljenje kao da za sebe gledate. Oglase sam izvrteo uzduž i popreko. E da, moj stil vožnje. Kao pomenuta baba Volim da dodam gas da lepo obiđem, naročito u dvoje, ne volim juranjavu, maks da mi je putna do 120-130 km/h. Poželjno je: Da nije skupo održavanje, da nema neke specifične fabričke mane i da ne troši više od 5-5,5 l. Moja visina 177 cm, sa patikama dosegnem 179 cm kad su nove Unapred hvala na savetima. Kako si opisao i sebe i namenu i kriterijume bukvalno si ispisao cbf1000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1743 Napisano Sreda u 18:01 Drug član, 1082 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan E i to gledam, al mi se ne dopada km sat i zadnji rep. Previse mi je plastican. Al znam da je dobar. Iskreno prvi ki je favorit BMW 1150. Lep, velik, i retro je. Al i Fazer s2 je boga mi da ne da mira srcu. To mi je prva ljubav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11994 Napisano Sreda u 18:26 Ne silazi, 2790 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Ti si već odabrao "šta te radi", a to je BMW... Razlika između tebe i mene : Meni je motor potreba. Beogradske gužve su sve veće i veće, i motor /skuter mi je spas. Kawa ER 5 je bila idealna za grad, ali mi je dosadila, želeo sam promenu, zato je i nastala ona tema, da mi kolege pomognu, i otvore oči za stvari koje ne vidim. Prvo, znaš za šta ti treba: da li ima gužvi u tvom okruženju ili ne. Da se ja vozim 5 do 7 hkm godišnje, i van grada, možda bih uzeo i Hondu od 1600 kuba, kruzer, da uživam. Ali... Vidim u potpisu, Bandit 600. Ako ti je to taman, a svrbi te promena, Fazer 600 je i meni bio pik, al ga nisam našao. Meni je ova Honda cbf 600 i previše za moje potrebe. Čim sednem na nju, kez od uva do uva, a razlika između Kawe i nje je ogromna, u svemu. Litra, jbga, mogao sam i to uzeti, ali šta će mi ? Za neko dokazivanje ? Nisam takav, a i ne bih znao da je vozim / savladam. Fz6 S2 u top stanju košta, kažu da izmami osmeh, i sutra se lakše proda. Valjda .. Nisam vozač kao ostale kolege da bih nešto ocenjivao, meni je i Kawa er5 bila taman... Srećno... A, da, novi kinezi. Uzeo sam profakturu za Voge 525 dsx i odustanem...uzeo polovnu Hondu. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14162 Napisano Sreda u 18:55 Integrisan, 7754 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 48 minutes ago, Zarkela said: E i to gledam, al mi se ne dopada km sat i zadnji rep. Previse mi je plastican. Al znam da je dobar. Iskreno prvi ki je favorit BMW 1150. Lep, velik, i retro je. Al i Fazer s2 je boga mi da ne da mira srcu. To mi je prva ljubav. Onda uzmi R1150R i uživaj. To je odličan sklop, nekako ceo podešen da bude upotrebljiv u realnim režimima. Ima odličnu ergonomiju, ciklistiku i ogibljenje. Upija neravnine kao pliš. Fazer je def. legendaran i odlično pogodjen sklop. Nema greške takođe. Suludo je porediti ta dva motocikla jer su oba odlična u sopstvenom konceptu. Tako da, idi probaj R1150R, probaj S2, šta ti izmami najviše osmeha to kupi i gotova priča. Fora je da te čini srećnim i da se voziš. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4108 Napisano Sreda u 19:05 Drug član, 2677 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Zarkela je napisao: E ovako, gledam oglase, neckam se ko baba pa me interesuje vaše mišljenje. Unapred hvala na savetima. Oko polovnih ne vredi da ti ja pričam jer ne bi bilo u redu... Što se tiče novih kineza tu mogu da predložim ali pre toga...u ovom trenutku se isplati uzeti kredit na 6-6,5% sa fiksnom ratom u dinarima što je duplo jeftinije od keš i sličnih kredita. SVT bi stavio na prvo mesto jer je od svih među jačim agregatima i jedini je V2 Takođe na isto mesto bih stavio ovaj novi Voge 625...fino odrađen TRK 702X Zontes 703F QJ SRT700SX kao i 550SX (ovaj se lepše vozi od 700SX ) Aaako možeš da se ispružiš onda definitivno DS900X (trenutno najbolja kupovina ispod 10k eura), QJ SRT900SX Šta više ne bih bežao od ''polovnih'' kineza tipa SVT i TRK...još uvek dobro održavani i malo voženi motori. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 4923 Napisano Sreda u 19:28 Drug član, 521 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Dzabe se trosis ako motor kupujes glavom a ne srcem! 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10964 Napisano Sreda u 19:33 Hronični Motociklopata, 7520 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka je FZ6 Fazer S2, vrlo lagan okretan motor, ide solidno, potrošnja smešna (5litara). Pored Versys-a 650 pogledaj i ER-6F to su skoro pa isti motori, a ER6F češće ima nižu cenu. Ja bi tu dodao i Kawasaki Z-750S sasvim solidan motor, u fazonu Yamahe Fazera, 4 cilindra, EFI, malo više konja i obrtnog momenta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18974 Napisano Sreda u 22:25 Integrisan, 5715 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Au ovo je bas siroko u pm I sto se tice kubikaze, tezine, snage, obrtnog momenta, broja cilindara, konfiguracije motora... Ono sto sam pokupio iz tvojih pisanja, pa da odgovorim. Ne prelazis puno godisnje kao i ja - zaobidji sve preko 750ccm zbog registracije. Ako ti to igra ulogu. Izbacio bih Varadera zbog tvoje visine. Fazer S2 je dobar izbor, ako ti ne smeta gasiranje u visoke obrtaje. Ispravljene neke boljke sa S1 modela, kojeg sam ja hteo kupiti i na kraju zbog istih odustao. Malo i zbog karakteristike agregata jer me smara stalno peglanje u visoke obrtaje. Fazer 1000, dobra masina, pouzdana, ima snage, manje upravljiva od S2, starija tehnologija itd... BMW ne mogu komentarisati ali sigurno se super voze i prefinjeniji su od Japanaca, kao i ostatak evropljana. Skuplje odrzavanje. Sto se tice novih kineza, ako ne planiras brzo prodavati, sto da ne. Pre odluke, obavezno u salone i test voznja svakoga od njih. Sve ce ti se reci, voznja je najbolji pokazatelj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VRC 8x 7 Napisano Sreda u 23:18 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: /- Prijavi odgovor kao problematičan R1150 je najbolji izbor od tih starijih ali i neprimereno skupa registracija, bez obzira na godine (tj. osiguranje je 15000 za tu zapreminu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3251 Napisano juče u 06:54 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan CBF1000 odličan, ali nije za grad, što kaže Blaža svaki dan kuća - posao - kuća, mnogo se greje i dosta poveća potrošnju, ispod 6,5 teško, van grada ide ispod 5 lako, ne znam da li sam ikad napravio krug da je bilo preko 5.5.Ja gledam da pređem na neku 600/650 klasu iz gorenavedenih razloga. FZ6 S2 prvi izbor, i S1 je dobar al mi S2 lepši :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5016 Napisano juče u 07:01 Drug član, 1258 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Gordak985 je napisao: CBF1000 odličan, ali nije za grad, što kaže Blaža svaki dan kuća - posao - kuća, mnogo se greje i dosta poveća potrošnju, ispod 6,5 teško, van grada ide ispod 5 lako, ne znam da li sam ikad napravio krug da je bilo preko 5.5. Ja gledam da pređem na neku 600/650 klasu iz gorenavedenih razloga. FZ6 S2 prvi izbor, i S1 je dobar al mi S2 lepši Sent from my SM-S911B using Tapatalk Ispruži se do S2, zahvali mi se kasnije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 437 Napisano juče u 10:14 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Ajde pošto sam S2 vozio, iskomentarisaću kratko. Vrlo zahvalan motor, može da se vozi penzionerski a može i da se potera. Ja sam ga prodao iz dva razloga, postao mi je blago naporan za duža putovanja u dvoje, i počeo sam da ga teram preko mogućnosti saobraćaja i saobraćajnih uslova. Što se tiče potrošnje ona se kreće od 4 do 5,5l ako je motor ispravan. Vožnje do recimo mora, Trebinja, sa blago dinamičnijom vožnjom (solo) bude oko 4.2l prosek. Lak za vožnju, upravljiv, izuzetno pouzdan. Ne voli grad. Leti čim vidi tablu naseljeno mesto pali ventilator. Najveća mana je što trenutno jako drže cenu, ali to nije bez razloga. Ako se vozi malo jače, jede gume bukvalno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1743 Napisano juče u 13:17 (promenjeno) Drug član, 1082 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Alexandra995 je napisao: Ispruži se do S2, zahvali mi se kasnije. Gledam ih, lepi su. Podseca me na zmaja iz crtaca Kako trenirati svog zmaja. Lep je motor, moracu dobar proracun da napravim. Srce kaze Bmw, a um i razum kazu japanac. Mali entuzijasta kaze nov kinez. Mora malo glava na hladjenje Promenio juče u 13:18 član Zarkela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2561 Napisano juče u 13:19 Andragog, 5124 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je FZ8S bio baš anemičan motor, mogu da zamislim koliko je tek FZ6. R1150R je odličan i okretan motor. Gledaj da bude do 2002 zbog ABSa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5016 Napisano juče u 13:23 Drug član, 1258 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Zarkela je napisao: Gledam ih, lepi su. Podseca me na zmaja iz crtaca Kako trenirati svog zmaja. Lep je motor, moracu dobar proracun da napravim. Srce kaze Bmw, a um i razum kazu japanac. Mali entuzijasta kaze nov kinez. Mora malo glava na hladjenje Motor je lutka, za moje potrebe savršen. Kaže jača polovina da ga podseća na Squirtle pokemona sa onim naočarima. Koji god da izabereš, ako se ne okreneš za njim kad ga parkiraš, džabe si ga uzeo. Slušaj srce, jes' da samo lupa, al' nema veze... Meni je sad potrošnja pokazala 6l, ruku na srce, prodžarala sam ga par puta da vidim kako povlači. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 715 Napisano juče u 13:48 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, Zarkela said: Srce kaze Bmw, a um i razum kazu japanac. Mali entuzijasta kaze nov kinez. Mora malo glava na hladjenje Moje iskustvo je da kad god sam išao razumom, nisam bio zadovoljan jer nisam imao to što sam hteo. Motor, auto, bicikl, uvek na kraju kupim ono što srce hoće i za šta svi pričaju da ne valja, kvari se, itd. Nijednom do sada nisam pogrešio, ali zato kad je kupovao mozak crkavali motori, nezadovoljstvo. Uzmi onaj o kom razmišljaš stalno. 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1743 Napisano pre 23 sati Drug član, 1082 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, srbac je napisao: Meni je FZ8S bio baš anemičan motor, mogu da zamislim koliko je tek FZ6. R1150R je odličan i okretan motor. Gledaj da bude do 2002 zbog ABSa Ovaj je 2002 god. Al mu fale nalepnice na rezervoaru, vrv je farban. Ovako je bez ulaganja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 100 Napisano pre 21 sati Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za BMW F800ST. Za 3500-4000 evra se može naći sa 3 kofera, ABS, board computerom. Odlično ide, fantastično koči, a potrošnja u solo vožnji 3.5-4.5l. Po gradu oko 5l. Lepo povlači iz malih obrtaja i ima sasvim dovoljno snage, a od 5 do 8k "leti". Modeli od 2010. godine (sa crnom mašinom) su best buy jer su im ispeglane sve bolesti što su imali, mada, s obzirom da je 2025. godina, verovatno da su i modelima pre 2010. godine urađene ispravke. Mi ih nekoliko imamo u društvu, i slatko se vozimo sa njima. Moj je 2012. godište i osetno tiše i mekše mašina radi od sivih motora. Nije da smeta, ali je prijatnije za uši. Pre njega sam imao 2007. godište i taj je baš grubo radio i "klaparao". 2007. godište mi je trošio oko 0.5l na 10.000km, ovaj sada 2012. za 3.000km koliko je kod mene nije potrošio ni kap. Fazer 600 sam vozio, zanimljiv i kvalitetan motor, ali do 8k obrtaja ništa ne radi. Lepo je voziti u obrtaje, ali umara na dužim stazama. Versys 650 odličan, ali isti po ceni kao F800ST, a po meni je za klasu ispod tako da bih njega preskočio. Ostale sa spiska nisam vozio, ali ako razmatraš Fazer 1000 i CBF 1000, možda da pogledaš i Suzuki Bandita 1250? Vlasnik sam modela iz 2008. godine i oduševljen sam motorom. Može da se vozi u leru (super za po gradu), može da se vozi u 10k RPM, ne trese, udoban, stabilan na putu i dosta povozan, lako se obara. Jedina zamerka na Banditu su kočnice koje bi mogle biti jače. Rade posao, ali ne zaustavljaju motor lako kao što to radi Brembo na F800STu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1943 Napisano pre 20 sati Drug član, 2897 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Fazer 1000 sve ostale stavi u zapećak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...