Jump to content

Moto Zajednica

Vietnam - vredi li obici ?

Recommended Posts

• Drug član, 710 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

Pozz svima 

Da li je neko od clanova foruma bio? Ili mozda poznajete nekog ko je bio , ko bi rado dao savet sta i kako?

Plan je za 2026. ....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6431 postova
  • Motocikl: CRF300L

Bio kratko, retka zemlja gde moze da se vidi srp i čekić na ulici. 

Ljudi su ljubazni, skoro niko ne govori engleski, nigde u restoranu nema drugog pribora sem štapića :)

I jako je jeftino. 

image.jpeg

Najbolje pivo koje sam tamo nasao, košta 1$ u fensi restoranu, kompletan ručak 5$

image.thumb.jpeg.3b4d7864e07a11f472291454c437c5f5.jpeg

Promenio član aca-pn
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Lep

Nisam bio motorom, vec poslovno pre.. pa ima sad vise godina. Ima se tamo dosta toga obici, priroda je super. Ja sam bio najvise u Sajgonu samom. Ocekuj nenormalne guzve itd. po tim vecim gradovima. Nazalost nisam otisao do Da Nang-a, ali su mi ga svi vijetnamci nahvalili. U svakom slucaju, i tek kako se ima sta videti... moram se vratiti da posetim sve :D

E da, nemoj da ti bude cudno ako bulje u tebe i slicno, pa i po restoranima. Meni su cak mazili stomak na ulici :D

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Mr., 588 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

Bio poslovno proslw godine. Nesto kratko u Hanoi i Hue. Vietnam je extra u svakom pogledu. Klima u Hanoi je poprilicno ljepsa nego juznije. Hladnije je i nema ni blizu toliko vlaznosti.

Hanoi je prelijep grad gdje se ima sta vidjeti. Za Da Nang sam isto cuo samo najbolje.

Cijene su bas bas ok. U sv slucaju sa Vietnamom ne mozes omasiti

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Evo malo cu se raspisati:

Vijetnam je super! Bio prosle godine jedan mesec, dosta sam vozio i motor, nekih 3000km sever i sredina. Najpoznatiji je Ha Giang loop, jako zanimljivo za voznju.

Saobracaj je neverovatan, jako dobro iskustvo -  ogromna zemlja 100 miliona stanovnika, isto toliko motora verovatno - nema previse semafora po gradovima, pesake samo izbegnes, retko se staje, samo tece i vozi se :). A priroda odlicna van gradova.

Moderni gradovi, siroki putevi, lepi mostovi - solidan urbanizam u gradovima uz more (pogledaj Da Nang recimo)

Hanoi zanimljiv, i specifican, stari grad (old quarter za izlaske i druzenje). Mnogo ljudi.

Hrana super, jako jeftino. Veoma dobri hoteli do plaze (tipa Soho) 15e dan, pice u gradu dzabe, veliko toceno pivo u kaficu se moze naci vec od 30tak dinara u Hanoi-u, razni obroci za 100dinara, odlican rostilji i morska hrana... Koliko god da je drustvo, plati ko stigne, racun na kraju zanemarljiv. Jedino sto jedu pse :), nije toliko cesto ali ima restorana gde sluze.
Poznato pivo 333, Ba Ba Ba :), sto je kolega spomenuo i vino od pirinca (Zoo), mada to nema po kaficima, prave ga kuci, kao mi rakiju, jako lepo i blaze od rakije...

Neuporedivo sa cenama u EU - Pogledam sada u Spaniji, 3 velika piva i koktel, 35e. U Hanoi-u drustvo od 5-6 ljudi, pijemo celo vece, 30-35tak piva bilo, racun ukupno do 15e :). Stranci zive za 10tak e na dan bez problema, i to lepo sa puno slobodnog vremena.

Ljudi su svuda prijatni, dosta ima i stranaca koji zive u vecim gradovima, (iz USA, EU). Devojke su im super isto, simpaticne bas, otvorene ali i nekako tradicionalne/zenstvene dosta sa druge strane.

Jedino more onako, nije nesto u prvo planu u vecini mesta ali lepo vreme/priroda.

Uz Tajland mi je Vijetnam najbolji u Aziji (ne volim previse mesta tipa Singapur, Dubai, Katar, Japan, sve striktno sa zakonima, vestacki, fensi/preskupo, nigde prirode, opustenosti, jedino lepo za obici i to ali krace).

53343D3D-D34B-4750-8B4D-55E7AEA83509_1_105_c.jpeg

0057E912-DB13-4E5A-A5F7-C07315119A6A_1_105_c.jpeg

9A90ED7A-FB48-4B01-AAF1-D6360AB2D32B_1_105_c.jpeg

6364236D-8AC4-4D96-9AD5-1FC289FCEC79_1_105_c.jpeg

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 12
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: plavi

bio desetak puta, potpisujem sve prethodno i mnogo toga jos! plus obavezno obici phu quoc, iznajmis skuter za 3 dolara na dan i milina, po meni daleko bolji izbor nego izvikana ostrva na tajlandu, plaze fenomenalne, ljudi nasmejani, zabava nonStop :)

a devojke......

FB_IMG_1744908411692.jpg

FB_IMG_1744908459482.jpg

FB_IMG_1744908562221.jpg

Promenio član bobi_krofna
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Sym NHT 300

Нисам никад био, али од колеге била нека другарица, вратила преко 1500$ кући, каже да је баш баш јефтино све, и смештај и клопа и пиће

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Drug član, 710 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

U planu je obilazak motorom , sprema se plan , mozda se neko sa foruma i pridruzi pa pitanje glasi - iznajmiti motore (cena,uslovi) ili bolje kupiti pa na kraju putovanja prodati ?Sta se vozi -Royal ?

Znaci da trazimo nekog kolegu ko govori francuski ...

A da , na Tajlandu sam bio ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja