Jump to content

Moto Zajednica

Moto sajt , prodavnica - Carpimoto u Italiji

Recommended Posts

• Drug član, 1754 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Sajt je : 

WWW.CARPIMOTO.IT

Delovi su ( bar ove koje sam ja gledao ) su dosta jeftiniji nego kod nas. 

Salju u Srbijama !

Narudzbine idu , a funkcionise tako sto dodate stvari u korpu i idete na check... stize mail da ce vam u roku od 24h stici nov mail sa izracunatim sipingom i konacna potvrda da li hocete da uzimate ili ne.

Primer : u mojoj korpi je bilo plocica za sva tri diska ( kod mene napred idu 2 para po disku ,dakle 4 plocica ) , brenda Brembo , i to je bilo 100e ... sutradan je stigao mail da oni mogu da posalju sve to za 113e 

e sad , s obzirom da smo banana , ono sto me nervira je :

OUTSIDE EUROPEAN UNION CUSTOMERS ONLY:

• Custom Duties: shipping costs do not include local taxes, to check these costs we recommend to check your country customs website.
  • Custom Duties & Clearance fees: Shipping costs do not include any customs clearance document fee due to the courier, we recommend contacting the courier before customs clearance is made. For example:
    • Australia although GST should be paid for every order amount, it does not appear that GST is applied under the AUD 1000 threshold.
    • Brexit (in development) : right now we stopped shipping orders under GBP 135 (about 160 Euro), we only ship orders which goods total is over GBP 135, prices listed on our site are now VAT free, according to Brexit deal please note customer will pay 20 % U.K. VAT to the courier. Detailed information in the UK Government official page .
    • Israel the courier always ask for customs clearance document fees.
    • New Zealand, the NZ customs service have a website for calculating the duty they charge, please check here .
    • Serbia: orders pay 5% custom duties + 20 % VAT + DHL Brokerage.
    • Switzerland to avoid the document costs required by DHL you need a CSP account to be communicated before shipping so that we can include this information in the waybill, for more information please search on google "Swiss customs CSP", the first result explains how it works.
    • Turkey : Every shipment / invoice over euro 30 should pay high taxes and duties
    • UAE over USD 275 orders pay custom duties.    

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Da da , za HR je sve ok. 

Nazalost , nemam komb za adresu u HR ... jbm mu

realno , za zelenu bi dobio brembo na sva tri diska , i skinem ovaj mrtvi TRW sto se zajebah i stavio napred....

• Integrisan, 7678 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kupovao sam kod njih. Dobri, sve okej, osim što šalju DHL-on a onda...

Platićeš DHL-u uslugu 3000 dinara, popunjavaćeš carinske papire i platićeš sve dažbine 1/1.

Mene čak zvali i tražili mi potvrdu da je lanac koji sam naručio za moj motocikl lično. Odnosno da potvrdim da sam vlasnik TDM900 za koji sam naručio lanac tako što ću da slikam i pošaljem saobraćajnu.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 961 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Da, da, uvoz preko DHL je najgori mogući za sve - najkomplikovaniji i najskuplji. Gledaju da pokriju svoje dupe u svakom smislu.

• Podržavam 1

pre 1 minut, Alekre je napisao:

Kupovao sam kod njih. Dobri, sve okej, osim što šalju DHL-on a onda...

Platićeš DHL-u uslugu 3000 dinara, popunjavaćeš carinske papire i platićeš sve dažbine 1/1.

Mene čak zvali i tražili mi potvrdu da je lanac koji sam naručio za moj motocikl lično. Odnosno da potvrdim da sam vlasnik TDM900 za koji sam naručio lanac tako što ću da slikam i pošaljem saobraćajnu.

cuo sam vec ovakve price i totalno mi neverovatno...kakvi su slepci , uzas

ma gledacu da nadjem neku adresicu blizu granice pa nekako ...ne znam...neko od kolega...mozda @bdada  ima neku zemsku u Hrvatske pa ovo ono , nesto... 😏 😬 🥱

• Integrisan, 7678 postova
  • Motocikl: TDM 900
3 minutes ago, Darko Mihajlovic said:

cuo sam vec ovakve price i totalno mi neverovatno...kakvi su slepci , uzas

ma gledacu da nadjem neku adresicu blizu granice pa nekako ...ne znam...neko od kolega...mozda @bdada  ima neku zemsku u Hrvatske pa ovo ono , nesto... 😏 😬 🥱

Nije problem da se plati carina i PDV. Okej. Meni smeta ta njihova usluga DHL-a od 3000 i nešto dinara. A šta mi oni carine, kad ja sve papire dostavljam i popunjavam pojma nemam. Naručivao sam i skuplje stvari sa drugih sajtova. To dođe na carinu, oni izračunaju, kažu toliko, ja platim to u Pošti gde preuzimam paket i odnesem ga kući.  Šta oni rade pa to košta 3000 ne znam.

carina i pdv je 5% + 20 % ... ajde , na cifru od 100e , tih 20,30e jbg - ajde...

nervira me nesto drugo..

ljudi su izracunali siping do moje kucne adrese , i iznosi 13e , i ako sam ja platio siping  sta koje pizde materine imam jos da platim sem crine i pdv ?!?! 

ajde i tih 3000 din ... ali to dokazivanje da je ze mene , ta papirologija i sve to...uzasavam se tih stvari

• Drug član, 1110 postova
  • Motocikl: Lep

Ne bih da te razocaram, ali mislim da je DHL oko 4000-5000din. sad, relativno skoro platio nesto :D

To je zato jer smo tigrovi, sta je nama to da platimo. To samo ove EU sise ne moraju da plate, jer su sise :D

• -, 1789 postova
  • Motocikl: /

Poruci preko ovih "de prevoz". Ne reklamiram ih, al trenutno najjednostavniji vid kupovine iz evrope bez carine i pdv-a. I cena usluge je ok ako ne narucujete neke teske i glomazne stvari.

Postom na tih 115 ces da platis jos skoro toliko na dazbine i dhl.

Kod ovih, recimo ako je za Srb 115, verovatno je i za Nemacku isto i imas jos 20e uslugu (ne prelazi 4kg).

Nego, ne znam dal postoji mogucnost da se npr poruci nesto na Tovarnik u Hr i onda se ode tamo u postu i pokupi. Npr kad adresiras, lupis adresu i dodas napomenu preuzimanje u posti.

Kako njihove poste funkcionisu?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Kawasaki EN500

Zanimljiva kombinacija,

a jel imaju oni možda paketomane, pa da se preuzme u paketomanu?

Ja sam pitao pošte Hrvatske da li ja mogu kao strani državljanin da šaljem paket iz njihove pošte,

i oni su mi odgovorili da može.

• Ne silazi, 2258 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Pre 12 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

carina i pdv je 5% + 20 % ... ajde , na cifru od 100e , tih 20,30e jbg - ajde...

nervira me nesto drugo..

ljudi su izracunali siping do moje kucne adrese , i iznosi 13e , i ako sam ja platio siping  sta koje pizde materine imam jos da platim sem crine i pdv ?!?! 

ajde i tih 3000 din ... ali to dokazivanje da je ze mene , ta papirologija i sve to...uzasavam se tih stvari

Meni nije problem da platim sve što treba,muka mi je što i carinu i pdv naplaċuju na šiping.Carina i pdv je ok za vrednost robe,ali zašto šiping.

• Podržavam 1

Pre 4 sati, ser je napisao:

Poruci preko ovih "de prevoz". Ne reklamiram ih, al trenutno najjednostavniji vid kupovine iz evrope bez carine i pdv-a. I cena usluge je ok ako ne narucujete neke teske i glomazne stvari.

Postom na tih 115 ces da platis jos skoro toliko na dazbine i dhl.

Kod ovih, recimo ako je za Srb 115, verovatno je i za Nemacku isto i imas jos 20e uslugu (ne prelazi 4kg).

Nego, ne znam dal postoji mogucnost da se npr poruci nesto na Tovarnik u Hr i onda se ode tamo u postu i pokupi. Npr kad adresiras, lupis adresu i dodas napomenu preuzimanje u posti.

Kako njihove poste funkcionisu?

Preko DE prevoza sam narucivao do sada.. funkcionise super ..

Pali su mi na pamet oni , a i otvorila mi se neka komb da stigne u HR , relativno blizu...

Pa ili ce biti jos 20e De prevozu , ili ce biti lagana voznjica do HR da uzmem , usput se podruzim sa Bdadom i tako .. uglavnom, ima kombinacija ...

Mozda jos procesljam sajt , pa da porucim jos nesto s obzirom da su cene poprilicno ok

• Ne silazi, 2722 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600

Zamisli, kupiš motor preko, još nije stigao, i naručiš zamenske delove. I kako još uvek nemaš saobraćajnu, nema ni robe ? Baš bzv, oću kupim lanac i lančanike da mi stoje u vitrini... :neznam:

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R & KTM 250SX

Ovi u DHL su veći katolici od pape, provere, dokumentacija, prepiska, neizvesnost, dokazivanje gluposti, cena usluge... kada god je moguće izbegavati u širokom luku

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Dolazim do prvog problema sa sajtom.

Ako u nalogu stavim moje podatke , zemlju Srbiju - ne daje mi da promenim zemlju..moze adresa druga , ali zemlja Srbija.

Ako pak promenim na Germany , kako bih narucio preko DePrevoza , em izroka vece cena delova , em se pojave neke takse ...

• Ne silazi, 6190 postova

A ako stavis HR jos vece cene :)

Cene za SRB su bez poreza a za EU zemlje se obracunava PDV stopa u zemlji koja je destinacija, DE 19% HR 25%.

Carina nije dobro navedena jer se fizickim licima kod nas carini po opstoj stopi od 10% koliko znam.

• Drug član, 803 postova
  • Motocikl: -
pre 20 minuta, dvlns je napisao:

A ako stavis HR jos vece cene :)

Cene za SRB su bez poreza a za EU zemlje se obracunava PDV stopa u zemlji koja je destinacija, DE 19% HR 25%.

Carina nije dobro navedena jer se fizickim licima kod nas carini po opstoj stopi od 10% koliko znam.

Meni daje istu cifru za bilo koju EU zemlju.

Pošto je to jedinstveno tržište, mislim da se obračunava pdv odmah kod prodavca.

Edit: ako je do 100 000 evra, PDV iznos se izračunava u zemlji prodaje, ako je preko, PDV se obračunava prema zemlji kupca.

Promenio član miki

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja