Jump to content

Moto Zajednica

Koliko košta periodična registracija motocikala i koji su problemi iste?

Recommended Posts

• Ne silazi, 4974 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

@doktor iz nekog razloga je tako kako je. Na nama je sad da prikupimo što više informacija, da sve to lepo posložimo, te da onda vidimo na koji način da se sve prilagodi tako da ima smisla.

@ZoraNS Super što se raspituješ, znači povratna informacija. :takoje:

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 899 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

@Jovan Ristic eto poklopilo se da sam baš sada u fazi registracije sa nameom da to bude na kraći period, a iz razloga koje sam već pomenuo. Ja samo prenosim informacije koje dobijem, a preneću i sva buduća saznanja do same registracije. Tragikomično je da su te informacije pouzdane koliko i vesti na Pinku jer službenici ili nemaju pojma ili se neki samo prave da znaju. Razlog je verovatno vrlo malo interesovanje zbog nepoverenja u benefite. Tako da još uvek.... "Istina je tamo negde...";)

• Podržavam 1

• Drug član, 555 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

@ZoraNS mislim da su benefiti baš mizerni da bi se registrovalo na kraći period. Kako se menjaju klimatski uslovi lepše voziti u Okt ili Nov nego u paklenom  Jul i Avg.

• Drug član, 1446 postova
  • Motocikl: SMC 300
54 minutes ago, ZoraNS said:

@Jovan Ristic eto poklopilo se da sam baš sada u fazi registracije sa nameom da to bude na kraći period, a iz razloga koje sam već pomenuo. Ja samo prenosim informacije koje dobijem, a preneću i sva buduća saznanja do same registracije. Tragikomično je da su te informacije pouzdane koliko i vesti na Pinku jer službenici ili nemaju pojma ili se neki samo prave da znaju. Razlog je verovatno vrlo malo interesovanje zbog nepoverenja u benefite. Tako da još uvek.... "Istina je tamo negde...";)

Koliko neki od njih ne zasluzuju ni platu ni radno mesto.

• Podržavam 2

• Drug član, 899 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
Pre 5 sati, Best je napisao:

@ZoraNS mislim da su benefiti baš mizerni da bi se registrovalo na kraći period. Kako se menjaju klimatski uslovi lepše voziti u Okt ili Nov nego u paklenom  Jul i Avg.

Istina, prošle godine sam najveću turu imao krajem oktobra i bilo je odlično vreme. Kao što sam već rekao, meni Tracer treba samo za ozbiljnije vožnje, a njih niti sam imao niti planiram negde od novembra do početka maja. Znači registracija od 01.05. do 01.11. mi u potpunosti radi posao i sve ostalo je bacanje para i sponzorisanje ćacija. Smanjenje dažbina je korektno umanjeno i prilično srazmerno periodu registracije (za 6 meseci je oko 60% punog iznosa) ali je kod osiguranja (izgleda) vrlo bezobrazno regulisano. Ja ne vidim nikakvu logiku i smisao (ali ništa novo kod nas) da se gubi premijski stepen zbog kraćeg osiguranja :grr:

Zbog takve računice, ne bi me čudilo da je osiguranje na 10 meseci skuplje nego za 12 meseci pa je zato važno pitanje (na koje samo MUP može dati odgovor) da li se osiguranje može uzeti na 12 meseci, a da se registracija radi na kraći period....:neznam:

• Podržavam 2

• Drug član, 1207 postova
  • Motocikl: Uly
22 hours ago, Disko Nindža said:

Ističe mi registracija u septembru ove godine, i neću je obnoviti jer želim je pomerim za april sledeće godine, znači 8 meseci, da li je to izvodljivo bez da moram da odjavljujem i pravim novu tablicu i saobraćajnu?

Ako sada trenutno imaš redovno važeću registraciju od godinu dana, onda imaš samo 60 dana roka za produženje uz zadržavanje tablica, 

a ako imaš periodično registrovano vozilo, onda ti tablice i saobraćajna važe 12 meseci od dana isteka registracije i u tom periodu možeš produžiti bez zamene tablica (a samim tim i saobraćajne dozvole).

• Drug član, 1207 postova
  • Motocikl: Uly
14 hours ago, ZoraNS said:

...

Zbog takve računice, ne bi me čudilo da je osiguranje na 10 meseci skuplje nego za 12 meseci pa je zato važno pitanje (na koje samo MUP može dati odgovor) da li se osiguranje može uzeti na 12 meseci, a da se registracija radi na kraći period....:neznam:

Vidi, znam odgovor i na žalost neće ti se svideti... Ne može, iako izgleda kao logično da može i da se klijent/kupac sam opredeljuje za plaćanje perioda osiguranja, takav predmet ne može da prođe u policiji upravo zato što registruju vozila na dužinu plaćenog osiguranja. 

Dakle, da platiš osiguranje 12 meseci a taksu 6 - neće ti registrovati motor uopšte nego će tražiti doplatu takse. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja