Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki sv 400 mišljenja i iskustva

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Trenutno nema

Razmišljam o kupovini motocikla.Ovih dana polažem za A, imam 48 godina, a inace sam pocetnik. Video sam na KP prodaje se jedan sv 400, meni je prelep. Registracija je dosta manja, a trebalo bi i potrošnja. Zna li neko nešto detaljnije o ovom modelu? Konkretno koliko se delova podudara sa sv 650 i koliko je komplikovano nabaviti specifične delove za njega?

Promenio član Djole 977

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2971 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Mislim da je redak model, ispraviće me kolege ako grešim. A ono što se retko viđa, teže i za održavanje, i kasniju prodaju.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5078 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000
4 hours ago, Djole 977 said:

Zna li neko nešto detaljnije o ovom modelu? Konkretno koliko se delova podudara sa sv 650 i koliko je komplikovano nabaviti specifične delove za njega?

Info o modelu https://www.globalsuzuki.com/motorcycle/smgs/digital-archive/2_bike/ss4_054.php

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova
On 21. 3. 2025. at 18:41, Teshko je napisao:

E, pa vršnjak, početnik, kao i ja :)

Polažem 27. danas saznao.

Uzmi lepo 650, kao i ja ;)

Nek je sa srećom polaganje! Ja ipak gledam nešto do 500cc i tu negde do 60 KS. 

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S K3

@Djole 977 razumem te, tako sam i ja gledao. Ali nakon istraživanja pala je odluka na SV 650 druge generacije. Nisam se pokajao, mada mi se veoma dopao NC 750S, jedino što bi iskakao iz mog budžeta (na njemu polažem).

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Lep

I moj ti je savet radije 650. Ima ih, ima delova, a i brzo ces prerasti manju konjazu, kako god ti sada to delovalo, a sa obzirom da nisi klinac, imas kocnicu u glavi valjda :) Drugar je kupio TDM 900 i vozi ga, prvi motor, veoma zadovoljan i vidim da mu je bas lepo legao.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 6 postova
Pre 21 sati, Abi je napisao:

I moj ti je savet radije 650. Ima ih, ima delova, a i brzo ces prerasti manju konjazu, kako god ti sada to delovalo, a sa obzirom da nisi klinac, imas kocnicu u glavi valjda :) Drugar je kupio TDM 900 i vozi ga, prvi motor, veoma zadovoljan i vidim da mu je bas lepo legao.

Znam, sve je to ok. Mada bih ipak za početak, dok ne steknem neko iskustvo uzeo nešto slabije. Naravno ima tu malo i ekonomske strane, jeftinija registracija i manja potrošnja.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 409 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Nesto od 500cm³- gs500, er5, cb500, najjeftinije odrzavanje, a pruza sasvim dovoljno za pocetak.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• U prolazu, 6 postova
Pre 16 sati, Juan je napisao:

Nesto od 500cm³- gs500, er5, cb500, najjeftinije odrzavanje, a pruza sasvim dovoljno za pocetak.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

To su mi bile prve opcije. To su mašine za koje sigurno ima delova i nisu problematične za održavanje.  Na kraju će najverovatnije biti cb 500. Našao sam lepu na polovnim automobilima.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: CF moto 450 mt

Ja sam iz slične priče. Samo ne bas toliko početnik koliko povratnik. Pre dva dana sam konačno dočekao CF MOTO 450 MT. Mislim da bi mogao i njega da uzmes u obzir.

A2 je.

Pogledaj grupu posvecenu tom modelu ovde na forumu.

You tube ga hvali na sva usta...

Sto se mene lično tiče prekratko je kod mene za bilo kakve zaključke, ali za sada sam presrećan.

Srećno.

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 135 postova
On 21. 3. 2025. at 14:22, Djole 977 je napisao:

Razmišljam o kupovini motocikla.Ovih dana polažem za A, imam 48 godina, a inace sam pocetnik. Video sam na KP prodaje se jedan sv 400, meni je prelep. Registracija je dosta manja, a trebalo bi i potrošnja. Zna li neko nešto detaljnije o ovom modelu? Konkretno koliko se delova podudara sa sv 650 i koliko je komplikovano nabaviti specifične delove za njega?

Isto smo godiste. Za prvi razmatram MT03, Z400. To je nesto na prvu loptu. Ali bitno je provozati zeljeni model kako lezi jer sve do tad je nagadjanje.  Ali do zeljenog motora jos treba vremena. Srecna ti kupovina!

• U prolazu, 6 postova

I ja sam razmišljao o njima. Posebno mi je dobar z400, mislim da je u toj klasi vrh, ali nažalost daleko izvan mojih finansijskih mogućnosti.

On 22. 6. 2025. at 20:38, Djole 977 je napisao:

I ja sam razmišljao o njima. Posebno mi je dobar z400, mislim da je u toj klasi vrh, ali nažalost daleko izvan mojih finansijskih mogućnosti.

Kazu da je odlican motor i cesto ga uporedjuju sa MT03 koji ima nekih 80ccm manje od Z400.    Oba tu negde slicnu max speed. Kazu da je jedino prednost MT sto je vise udobniji za svakodnevnu voznju. Ali manja potrosnja goriva Z, za autoput Z takodje prednost. Oba lagana i ok za grad.   Po tezini su skoro isti.  Kada bih morao da biram teska odluka bi bila.   

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1048 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere

Nije neka razlika u potrosnji izmedju 400 i 650 kubika motora iste konstrukcije. 400 ces vise da gasiras negde gde ces 650 da vozis na vrh gasa. Mozda je potrosnja pola litra razlike. Registracija je nesto drugo ali i ta razlika nije previse znacajna, a i to je jednom godisnje.

Poslato sa ALI-NX1 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: apn4 T15 - CBF500

Sto kaze Darko potrosnja je relativna. imam cbf 500 trosi vise od sv650 gladiusa kojeg vozi brat od strica, E sad meni se honda vise svidjala i uvek je vise taj dizajn bio blizi meni . Isto sam "skoro" polozio za mesec dana mi istice probna i kao Djole sam sebi postavljao par granica za kubikazu. 500 je bila granica koju nisam zeleo da predjem pa sam gledao cb500, er5 i gs500 takodje kao opcije jer su to sve dizajni koji mi se svidjaju. Najznacajnija stvar je kada odes i sednes na motor znas da li je to to sto zelis.
Tebi komsija ,srecno s odabirom i traganjem za masinom.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pre 9 sati, Dejan SD je napisao:

Sto kaze Darko potrosnja je relativna. imam cbf 500 trosi vise od sv650 gladiusa kojeg vozi brat od strica, E sad meni se honda vise svidjala i uvek je vise taj dizajn bio blizi meni . Isto sam "skoro" polozio za mesec dana mi istice probna i kao Djole sam sebi postavljao par granica za kubikazu. 500 je bila granica koju nisam zeleo da predjem pa sam gledao cb500, er5 i gs500 takodje kao opcije jer su to sve dizajni koji mi se svidjaju. Najznacajnija stvar je kada odes i sednes na motor znas da li je to to sto zelis.
Tebi komsija ,srecno s odabirom i traganjem za masinom.

Cb,cbf 500 ima bas lep dizajn.  Kakvi su u gradu i na otvorenom?

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: apn4 T15 - CBF500

vlad77
Pazi imam ograniceno iskustvo s drugim motociklima, sem te honde sam vozio T15 i etz125 ranije ,u auto skoli NC750 i imao sam priliku da probam  peda tek 250  i en500 kawasaki. 
Po gradu cbf je malte ne bicikla ,upravljiv je poprilicno ,tek 250 je tu mozda bolji po gradu jer je laksi.
Za mene na otvorenom putu preko 120 je previse vetra koji tuce u vozaca. Sada manje vise ovako je kod svih nejkeda. Dodao sam vizir od 400mm visine pa je sada dosta bolje.
Do tih 120 km brzo stigne posla na dalje se vidi da to malo traje , ubrzava on ali nije vise agresivan . Treba vise kubika ,vise klipova ,vise konja od tih 57 ili 58 ako racunamo vozaca : ) . Veselo se vrti na 3-4000 obrtaja ,a izmedju 4 i 6000 obrtaja menja cud ,rezi frkce  ponasa se agresivnije. U sustini je poprilicno predvidljiv ,nema nekih iznenadjenja upoznas se s njim za 2-3 sata voznje , mislim za nas pocetnike.
Moj je s karburatorima jer kao vise volim da imam  manje elektronike ,a inace cbf-ova ima i sa ajnspricom i abs-om.
Za nekoga mozda mana s fabrickim auspuhom se cuje malo jace od fena za susenje kose. Meni to odgovara.
Potrosnja je oko 5,5 litra opet zavisno od stila voznje ali teska stvar da ide ispod 5.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja