Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 800 MTX

Recommended Posts

• Drug član, 1100 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Neko moje iskustvo je adventure motor sa 200kg, jako upotrebljiv i na offroad, samo da nije blato, mada i tu može uz agresivne gume. Pod offroad mislim deonice tipa TET i sl. Trenutno vozim KTM 790 Adventure i Suzuki DRZ 400, a probao sam više puta i KTM 690, Hus 701, CRF...

Usudio bih se reću, da bih sada TET radije vozio sa KTM 790 Adventure nego sa DRZ, 690, 701... Udobniji motor, bolje upija neravnine, snage za pretek, mesta za prtljag, kad izađeš na asfalt letiš.

Motori ispod 150-160kg imaju smisla na tehnički zahtevnim deonica, nekom gadnom blatu i sl. gde većna vozača retko kad zalazi.

MTX deluje lepo, kopirali su taj deo sa rezervoarima od KTM, što je vrhunska stvar (samo što je ružno :) ), za malo manje para, a radi posao za 90% vozača. Ovih 10% će da zakera, nije WP nego KYB ogibljenje i sl :)

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 753 postova
  • Motocikl: -
pre 30 minuta, AnteK je napisao:

To da li KYB ili nešto drugo, totalno je nebitno, bitno je što je unutra, KYB uglavnom prodaje budget budget

vešanje na većini ADV motora, a ljudi percipiraju KYB kao nešto "level up" .... 

Ma niko ni ne očekuje premijum ogibljenje za te pare, ali ipak nije isto ako je KYB ili je neki no name Kinez, i onda ti se raspadne posle 1500 km.

Lično mislim da, i da je Kinez u pitanju, CF neće sebi dozvoliti da toliko omaši s tim, ali ipak percepcija je čudo.

• Drug član, 2159 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
40 minutes ago, miki said:

Ma niko ni ne očekuje premijum ogibljenje za te pare

Pa poenta je da i ovi što očekuju premium ogibljenje (DesertX) ga ne dobijaju :D 

Inače to je jedna velika zavera proizvođača motocikala. To što se uglavnom ugrađuju ogibljenja za koja se ne zna šta su tačno. WP je izuzetak (jedini koliko ja znam). 
Ja dolazim iz sveta biciklizma, i tamo svaki proizvođač ima viljuške i amortizere razvrstane po modelima. I tačno se zna koji je koliko dobar, što utiče na cenu bicikle. 
Ok, imaš Rock Shock
na bajsu, ali tačno se zna kako idu modeli, i to pravi veliku razliku. Da li je osnovni XC30, ili na primer neka Reba, ili vrhunski SID. I tačno se zna koji koliko košta i kakve su mu komponente. Isto važi i za ostale proizvođače, Fox itd.

A ovde su nas ubedili da je dovoljno da kažu da motocikl dolazi sa KYB ogibljenjem, ali veze nemaš šta i kako. I dolazimo do toga da motor od 18 hiljada evra i motor od 6 imaju maltene isto ogibljenje.

edit: evo i videa o kome pričam. Na 2:30 upoređuje komponente.

https://youtu.be/x1ba4aSHC2E?si=gR-o9N73_Q0AagNo&t=150

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1374 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre sat vremena, miki je napisao:

Ma niko ni ne očekuje premijum ogibljenje za te pare, ali ipak nije isto ako je KYB ili je neki no name Kinez, i onda ti se raspadne posle 1500 km.

Neće se raspasti, nije to poanta, nego nemoj misliti da KYB nije kinez, je. Nisu više kinezi no name, prošla

su ta vremena ....

Promenio član AnteK

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Da li se mozda zna cena servisa?

Tj radni sat+tipa ulje,filter? 

Na koliko se radi servis? 

Itd 

Promenio član OgiBG

• Drug član, 753 postova
  • Motocikl: -

Nisam čuo drugačiji info, tako da valjda ostaje na 15k?

Ne znam jesi li vidio što sam postavio u temi za 450MT, zvaničan odgovor USA CF je da samostalna zamjena ulja ne poništava garanciju. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja