Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina polovnog do 2.500 e, ili nov na kredit

Recommended Posts

• Ne silazi, 2592 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Sad kad vidim, jedino mi ova "presvlaka" ostala od Kawe, sve ostalo sam dao ! :)

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1391 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Tank torba na prsten je odlično rešenje, kad prodaš motor, prebaciš je na novi, samo kupiš odgovarajući prsten, tkđ kofer kupiš jednom, neki dobar i prebacuješ ga na sledeći motor.
Shad i Givi, Kappa su odlični, koferi su skupi kad su dobri i ne prodaju se uz motor jer niko to ne ceni pri kupovini a uvek zatrebaju na sledećem motoru.
Bili su Shad na nekoj akciji preko Shppstera i Ananas-a jeftiniji nego kod uvoznika.
Givi pogledaj u Brčkom, tamo su prilično jeftiniji nego u Srbiji u SBK d.o.o. kaži da si iz Srbije i daće ti popust zbog poreza.
Moje bočne sam tamo pazario za nekih 150e jeftinije nego u Srbiji.
Prvo pozoveš da naručiš, jave kad stignu i pokupiš. Pitaj i za nosače tamo pa sve montiraš i dovezeš na motoru.
E i da, što je stariji motor lakše i skuplje prodaš opremu jer se više ne pravi, a kod majstora su cene paprene i red je po mesec, dva dana da te primi u radionicu.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Drug član, 1391 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Znam, zato to sad kad kupiš kofere, samo ih seli na sledeći motor, skineš oglasiš motor bez opreme i ćao.
I kreš barove sam skidao, nosače kofera i sve ostalo od dodatne opreme, oglasio i prodavao u roku od mesec dana, nosači 150-200e kreš barovi 100-150e, maglenke, utičnice uvek selio na drugi motor, to je plus oko 150e, gps i ostale drangulije, viziri, nosač navigacije i telefona još nekoliko stotki tkđ.
Pošteno platio kad mi je trebalo pošteno prodao kad mi nije trebalo.
Nakupi se tu dosta sitnica koje niko neće da plati sa motorom a odvojeno se lako proda ili ti zatreba za sledeću mašinu.
Najduže sam prodavao original Suzukijeve kofere, 6 meseci na oglasu, ali su bili skupi, otišli za čini mi se 600e.
TDM prodao klot za 2000e a dodatnu opremu za još 570e.
Sa komplet opremom ne bi dobio ni 2200e.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 437 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

@Blaza Druže Blažo, pridružujem se i ja čestitkama, da te lepo služi i da uživaš u novim avanturama! Pratio sam sa iščekivanjem iz dana u dan temu sve do petka oko podne i posle nisam ulazio na forum. Sad uđem i vidim da se ispisalo nekoliko strana, očekujem nove zaplete kao u maloj nevesti, kad ono stativa - prvi nepročitan post "kupljen motor" i par stranica čestitanja :)

Mogu da kažem da me je baš obradovao izbor, jer uopšte me ne privlače novotarije u kineskom ruhu. Japanac starije škole i proverenog kvaliteta, 4 cilindra, pa još i plusić što je Honda (praštajte, subjektivan sam :) ) - pun pogodak!

• Hvala 1

Ipak je 2009.godište... Lik koji je kačio oglas, malo pogrešio. Dobro je da nije napisao 2013. godina, e tad bi baš bio u bedaku. Ovako, nema veze. Sutra je dan "D"   :)

• Podržavam 2

Pre sat vremena, AndjeoPakla je napisao:

pa još i plusić što je Honda (praštajte, subjektivan sam :) ) - pun pogodak!

Kako kažu, Honda pa sve onda...:moto3:  :jee5:

• Haha 1

Upravo sada, bajker71 je napisao:

CBF - Crče Brate Frajlauf!   :lol:

🤣 🤣 🤣

• Drug član, 1097 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.

Ja na Yamahi i Hondi sam prešao jedno 20k km sa tank torbom i ona meni ne pravi nikakav problem u vožnji, ali nije skroz praktična. Kačim je samo na magnete i nemam problema sa njima. Super mi je što u nju mogu da stavim stvari koje su mi bitne da mi budu lako dostupne, npr. kišno odelo. 

E sad, negativne strane. Prvo, čak i da je nekako vežeš za motor da je neko ne odnese, ne možeš da zaključaš rajsferšlus. Drugo, ako je na magnete, između torbe i rezervoara se skuplja prašina i dolazi do grebanja boje. Ovo sam naučio na skuplji način :rolleyes:. Treće, jeste smor za sipanje goriva. 

Ja se nikad ne bih oslonio na tank torbu. Msm da je mnogo bolje da ti Seba napravi nosač i da kupiš polovni kofer na KP.

• Sviđa mi se 1

pre 17 minuta, Forsberg je napisao:

Ja na Yamahi i Hondi sam prešao jedno 20k km sa tank torbom i ona meni ne pravi nikakav problem u vožnji,

Ovo mi je bilo bitno, da ne smeta za vožnju.  Za početak ću uzeti neku, srednju veličinu. A kasnije će sigurno ići bar zadnji kofer sa nosačem.

Hvala

• Drug član, 1096 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka
Pre 10 sati, Blaza je napisao:

Za 1.000 din, ne verujem da je gel, ali pomaže.

Naduvane kožice od lignji, pa vezane u čvor i poređane u sedište. 

• Haha 3

• Drug član, 729 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Blažo nisam ispratio celu temu, ali vidim da si se ponovio i neka je sa srećom. U zdravlju da služi makina i nasmejanog vraća uvek!

• Hvala 1

• Drug član, 1469 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Što se stvari u tank torbi tiče, tu držim flašicu za vodu, novčanik, telefon i tipa rezervne rukavice, majicu, kapu. Znači ili stvari neinteresantne za krađu ili stvari koje potrpam po džepovima kad se na kratko udaljavam od motora. Svakako je nosim sa sobom ako odlazim na dalje/duže, zato sam uzeo model sa "kaišem" za preko ramena, koju provučem ispod kormana kao dodatnu sigurnost u vožnji, mada magneti nikad mrdnuli nisu. Ni na Er-5 a pogotovone na CBF-u gde je torba zaklonjena od vetra. Istina velika za balon efekat kad navučeš kišnu navlaku, mada sam ovo samo na Er-z testirao :-)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Drug član, 1096 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Gde reče da držiš novčanik i slične stvari neinteresantne za krađu? 🤣

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pa, bukvalno ono što sam držao u koferu, sada će ići u tank torbu (sem novčanika :)).

Za neke dalje vožnje od par dana, "slagaćemo" repne torbe na sprat, sa šatorom ! Sve na zadnje sedište...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja