Darko Mihajlovic 5629 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Drug član, 1647 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan E pa , kao sto naslov kaze , planiraju se Dolomiti prve nedelje jula. Jedna od lepsih stvari je planiranje , pa evo, danima razmisljam o ovome. Veceras cu da prelistam putopise i krenem polako da sklapam kockice. Ono sto sam hteo da se posavetujem pre nego napravim konacnu rutu ( @ZEMZEM ovde moze da bude od koristi ) 1. Sta je ono sto je "must ride" na dolomitima ? S koje strane da se krene , jel ima nesto sto bih trebao da znam , par hintova ako ima , da izbegnem eventualni neki zajeb .. 2. I druga , isto bitna stvar... Verovatno je plan da iznajmim prikolicu na par dana , metnem motor na prikolicu , i kolima odem sto dalje auto puta na tamo .. pitanje je , da li imamo nekog na forumu ko bi mogao da mi resi da mi auto s prikolicom bude na nekom bezbednom mestu tih par dana. Ne znam , mozda slovenija , Kopar , pa cak i Italija , tamo Vicenca ili gde bih vec mogao da dodjem. Aj ovo za pocetak , a ostale nedoumice cu kad mi sta padne na pamet ... PS - zaboravih da kazem ..plan je da se spakujem u 4,5 dana ... Budzet nije definisan , ali ne moram da spavam u 8 zvezdice i jedem morske plodove ( ako me razUmete ) PPS - sad vidim, izvinjavam se adminima ...trebala je tema u predloge za putopise a ne ovde Promenio pre 5 sati član Darko Mihajlovic 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 804 Napisano pre 5 sati Zainteresovan, 653 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes da pomeris tajming za kraj juna, jos bolje. Jul i avgust na Dolomite...veca guzva, vece cene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijatovicc 103 Napisano pre 5 sati U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X cape 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sad juriš neki smeštaj za 4-5 dana u Dolomitima recimo u Campitello di fasa ili Cortina di ampeco il tako nekom mestu možes naći sa doručkom i parkingom u hotelu za 230-250e ili da pojuriš kampove koji su sjajni ali prepuni bukvalno bi morao sad da rezervišeš. Što se tiče voznje ono što je Must ride su definitivno: Pordoi, Falzarego, Varpalora, Furcia, Falzarego, Campolongno, Gardena, Sella, Lavaredo, Passo Croci, Passo Giau, Passo Fedaia. Naravno ima tu još monogo dzada koje su zaista prelepe no videćeš i sam neceš znati gde ćeš pre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5629 Napisano pre 5 sati Drug član, 1647 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Mijatovicc je napisao: možes naći sa doručkom i parkingom u hotelu za 230-250e Pricas po danu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijatovicc 103 Napisano pre 5 sati (promenjeno) U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X cape 650 Prijavi odgovor kao problematičan Za 4-5 noći ukupno bi tolko dao +- koji evro, lupio sam datume ali možeš naći jako pristojan smeštaj po manjim mestima samo treba tražiti. Realno ti je svejedno u kom si mestu i onako nećeš silaziti sa motora haah P.s stavio sam campitello ti možeš gledati i drugu stranu u svakom mestu možeš naći pristojan smeštaj pogotovo sad kad bi rezervisao ovoliko ranij. Promenio pre 5 sati član Mijatovicc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5629 Napisano pre 4 sati Drug član, 1647 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Aha...pa dobro , to je ok... Vec sam se prenerazio misleci po danu.. Bice to malo i vise , posto idem sa zenom... Dobro dobro , uklapam se ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5629 Napisano pre 4 sati Drug član, 1647 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, Petre je napisao: Ako mozes da pomeris tajming za kraj juna, jos bolje. Jul i avgust na Dolomite...veca guzva, vece cene... Najvise mogu da pomerim za 30.jun , ali to mislim ne menja puno. Jbg, tako ispade , prvi i drugi vikend u julu su mi slobodni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5862 Napisano pre 4 sati Drug član, 879 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Ma Dare napravis ruticu po zelji, svakako malo da prodjes, to ti je kratko vreme. Mi smo prosle godine bili 12 dana, doduse spustili smo se dole do Toskane tj Viaredja, pa nazad do Venecije. Napravi kratku ruticu, Tre cime neka ti bude osnova, jezero Antorno je lepo da se vidi a 5-6 km je odatle. Vidi da dohvatis zmijski put, recimo.U Bolzanu imas dobar smestaj. Mi smo se spustali prema jezeru Komo, bas je lepo. Doduse mi smo i dosta hajkovali. Rezervisi smestaj dosta ranije preko bukinga , mi smo placali 70 80 evra prenociste u avgustu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5862 Napisano pre 4 sati Drug član, 879 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Mijatovicc je napisao: Za 4-5 noći ukupno bi tolko dao +- koji evro, lupio sam datume ali možeš naći jako pristojan smeštaj po manjim mestima samo treba tražiti. Realno ti je svejedno u kom si mestu i onako nećeš silaziti sa motora haah P.s stavio sam campitello ti možeš gledati i drugu stranu u svakom mestu možeš naći pristojan smeštaj pogotovo sad kad bi rezervisao ovoliko ranij. Mi smo spavali u Garniju, super je smestaj, gazdarica fenomenalna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 804 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 653 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Evo nesto sto bi pomoglo u planiranju rute /images/bbr-app-icon.png Details and review of Motorcycle Road Südtyrol the best of in Italy WWW.BESTBIKINGROADS.COM Motorcycle Road : Südtyrol the best of Inace, obicno kreiram rutu na MRA Routeplanner, zacuvam je u formatu gpx i onda je otvorim na telefonu sa OsmAnd aplikacijom kako bih dobio navigaciju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5629 Napisano pre 4 sati Drug član, 1647 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Imam kuma ( doduse nisam ga pitao za smestaj kod njega ) , zivi u CH , u Ciaso...to je spojeno sa Como u Ita. Ne znam da li je odatle ok da se krece u obilazak , mozda bi mi to smanjilo troskove prenocista dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 804 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 653 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Bila bi to znacajna usteda,ali cini mi se daleko od "centra" Dolomita (Kanaceija,Korvare...). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1321 Napisano pre 1 sat Zainteresovan, 338 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti znaci info ne bih da ti rusim sneska svakako, ja sam rezervisao Arabbu 4 nocenja,dvokrevetna soba,PP, druga polovina Jula izlazi me 685 ojra. Svake godine idem isti period I svake godine je skuplje,ili smo mi siromasniji. Hotelcic je u pitanju I to je medju jeftinijim cene za 4 nocenja u hotelu krecu od 1000 pa na gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1646 Napisano pre 58 minuta (promenjeno) Drug član, 1332 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti ne bi preporučio da praviš bazu, već da vozis i svako veče spavaš u drugom mestu.. ovako si ograničen na kružne rute oko baze.. sto se tice smeštaja, moje iskustvo kaze da je najbolje oko 18h rezervisati preko booking smestaj za to veče.. oko 17-18h ono što ne prodaju spuste cene prilično.. Ja prikolicu uvek parkiram na Kranjskoj Gori, parking hotela Špik.. ne prave nikakav problem, ogroman parking.. pitaš samo na recepciji i ostavis 10€... nekad bukiram sobu tamo a nekad i bez bukiranja ostavim auto i prikolicu...naravno sa pomenutih desetak €.. .. Sto se tice prevoja, moj omiljeni je Mendel Pas voziti iz pravca Bolzana.. pa prema zapadu.. mozda ne najlepši sto se tice prirode ali ko voli da gasira ne treba da ga zaobiđe. Promenio pre 55 minuta član Gajo Sevojno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2659 Napisano pre 33 minuta ODUSTO OD DIJETE, 2684 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Darko ako hoćeš nađemo se negde i sve ti lepo objasnim Ja nisam imao centralnu bazu već, kao što reče @Gajo Sevojno, voziš pa prenoćiš u najbližem seocetu. Ja sam imao određene rute i uveče sam bukirao za sledeći dan. Ujutro gas i tako na dalje. 4-5 dana za Dolomite dovoljno ali ako to uključuje i dolazak + povratak malo je 5 dana. Po meni najbolji uspon na Stelvio je iz pravca Merana. Mi smo jedan dan spavali u selu Silandro, na putu za Stelvio. Ujutro ustali, napunili rezervoar - pumpa bila na 50m od smeštaja. Na stelvio stigli za nekih sat vremena . Uvek davali prvenstvo smeštaju sa doručkom. Na Dolomitima smo smeštaj sa doručkom za nas dvoje plaćali oko 60-70E. Imaš u mom putopisu dnevne rute pa planiraj. Mi nismo mnogo lutali po Dolomitima jer smo morali da stignemo na GP u Muđelo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5629 Napisano pre 25 minuta Drug član, 1647 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, mickeyZ je napisao: Ako ti znaci info ne bih da ti rusim sneska svakako, ja sam rezervisao Arabbu 4 nocenja,dvokrevetna soba,PP, druga polovina Jula izlazi me 685 ojra. Svake godine idem isti period I svake godine je skuplje,ili smo mi siromasniji. Hotelcic je u pitanju I to je medju jeftinijim cene za 4 nocenja u hotelu krecu od 1000 pa na gore Ma dam im qrac toliko .. pre 7 minuta, ZEMZEM je napisao: Darko ako hoćeš nađemo se negde i sve ti lepo objasnim Ja nisam imao centralnu bazu već, kao što reče @Gajo Sevojno, voziš pa prenoćiš u najbližem seocetu. Ja sam imao određene rute i uveče sam bukirao za sledeći dan. Ujutro gas i tako na dalje. 4-5 dana za Dolomite dovoljno ali ako to uključuje i dolazak + povratak malo je 5 dana. Po meni najbolji uspon na Stelvio je iz pravca Merana. Mi smo jedan dan spavali u selu Silandro, na putu za Stelvio. Ujutro ustali, napunili rezervoar - pumpa bila na 50m od smeštaja. Na stelvio stigli za nekih sat vremena . Uvek davali prvenstvo smeštaju sa doručkom. Na Dolomitima smo smeštaj sa doručkom za nas dvoje plaćali oko 60-70E. Imaš u mom putopisu dnevne rute pa planiraj. Mi nismo mnogo lutali po Dolomitima jer smo morali da stignemo na GP u Muđelo. Citao sam danas nesto malo..moram da se udubim.. Ovo sto Gajo kaze za auto i prikolicu je DO JAJAAAA !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...