Jump to content

Moto Zajednica

Visoke cene polovnih motocikala

Recommended Posts

• Drug član, 1047 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Sve to stoji. Evo da uzmem svoj primer. Ja bih svog bandita i prodao i ne bih. Razlog, sredio sam na njemu sve sto je do sad bilo. Bice tu jos ulaganja.  Sluzi me za moje potrebe. Ne bih ga prodao sa svom opremom jer bih to prebacio na drugi motor. Ono sto je isto razmisljanje da ga ne bih dao ispod 2000 evra. Imam i sta bih uzeo al eto vagam, vagam i nikako da prevagnem. Tako i vecina. Sibne cenu 2500 pa ako se proda proda. Ali je kljucno kad bih mi i neko dosao i ponudio 2000 prodao bih ga. 

Promenio član Zarkela
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2497 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ja sam juče prodao Kawu. Dugo je bila na oglasu, baš dugo. Za svo to vreme prodaje, ja sam se slatko vozio. Prodao sam ispravan motor, jer me uhvatio živac da promenim, a ne znam šta...

Poenta mog pisanja je, uz motor sam dao sve što sam imao, pa i više ! Nov zadnji kofer Givi sa pločom i nosačem Givi, nov vizir, polovne bočne kofere sa nosačima, nove pakne, nove pločice, polovan disk sa felnom, pun rezervoar goriva, 3 litra motornog ulja, Leo Vince auspuh itd... Nisam ništa skidao, niti pričao (kao mnogi na oglasima) ovo je 150 e,ovo je 100, ovo je 200 itd. Kada bih sve računao, ispalo bi da sam motor dao za, lupam 700 evra.

Tako da kad vidim oglas, "imam top, ali ga skidam", ili "skidam kofer" itd, dobijem inspiraciju za veliku n...., znate već. Pa ja sam meni prilagodio motor kako mi odgovara, i sad treba da očekujem da mi to neko plati ? Da se ciganišem za par stotina evra ? Hvala.

Nije sve u parama...moje zaovoljstvo na tom motoru ne meri se zaradom od gedžeta...

• Sviđa mi se 10
  • Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7426 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

@Blaza Ja kad prodajem motor kofer NE DAM, kupio sam ga pre tačno 10 godina i služi me odlično, samo ga seljakam s motora na motor, bio mi je već na 5 motora. 

@Zarkela 2000 evra za Bandit kec teško da će ti neko platiti, eventualno ako je baš salonsko stanje. Ja pre 2 godine prodade mog Bandita dvojku sa nešto opreme (Puig tonirani produženi vizir i nosač kofera) motor bio u sasvim korektnom stanju, pali vozi, bio 2x na moru s njim nikad štucnuo, dobar siguran motor, al jbg ne ceni se to više, nema ogroman displej u boji, gomilu tastera, modove, kurce palce...

• Sviđa mi se 1

Ma sve u redu, svako ima svoje mišljenje. Moj komšija u autu ima unutrašnje ogledalo koje se stavlja preko fabričkog, kupio ga pre 25-30 godina u De (kvalitetno) i kad god menja auto (a menja na 5 godina) samo njega skida. Vezan za njega, jbga...

I Skarabeo kada sam prodao, isto sam uradio. Pored zadnjeg novog kofera, pokazao i stare delove što mi je Dare menjao (opruga kvačila itd), stari akumulator, svašta nešto, čovek je sve poneo.

Možda zato što znam da se neću vraćati na isti model skutera / motora, pa sve dajem...

• Sviđa mi se 1

pre 47 minuta, Disko Nindža je napisao:

@Blaza Ja kad prodajem motor kofer NE DAM, kupio sam ga pre tačno 10 godina i služi me odlično, samo ga seljakam s motora na motor, bio mi je već na 5 motora. 

@Zarkela 2000 evra za Bandit kec teško da će ti neko platiti, eventualno ako je baš salonsko stanje. Ja pre 2 godine prodade mog Bandita dvojku sa nešto opreme (Puig tonirani produženi vizir i nosač kofera) motor bio u sasvim korektnom stanju, pali vozi, bio 2x na moru s njim nikad štucnuo, dobar siguran motor, al jbg ne ceni se to više, nema ogroman displej u boji, gomilu tastera, modove, kurce palce...

Pa ne znam, probacu kad se odlucim. Al iskreno znam da vredi te pare, pogotovo sto lesine prodaju. Videcemo kad ga stavim u oglase. 

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: /

@Blaza Čestitam na prodaji, a novom vlasniku na kupovini. 🙂

Elem, potpuno se slažem za opremu. Ako si kupio neki dodatak, znači da si ga koristio, da ti je trebao i da je dobar dodatak motoru. To što daješ dodatnu opremu znači da ćeš brže i lakše prodati, a ne da treba zbog toga treba da podigneš cenu oglasa za cenu nove opreme koju "daješ" uz motor. 

Hoću da kažem da ako je ta oprema vredela 700e, cena tvog motora se ne uvećava za 700e, prvo zbog toga jer je to sad polovno. 😀

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Možda ja nisam najbolje objasnio moje viđenje. Da probam ovako, jedna od mojih ranijih kupovina auta.

Dođem da vidim auto po dogovoru. Cena npr 2000 evra, jača od ostalih. I počne prodavac da mi nabraja:

Radio cd (u to vreme) sam platio 200 evra, zvučnici, pojačalo, vufer još 250, i majstor mi uzeo 50 da sve poveže. To je sve 500 evra.

Dobro, ja sam došao da kupim auto, evo tebi 1500 evra, a ti slobodno izvadi sve što si ti ugradio, što nije fabrički.

Znaš kako se uvredio, "pa to ide uz auto itd... " Čekaj prijatelju, ti si to ugradio za tvoj ćejf, slobodno prebaci u drugo vozilo, mene interesuje auto...

Normalno, ništa od kupovine...

Nadam se da sam malo objasnio svoje viđenje...

A drugi ugao gledanja, na fotkama sve od dodatne opreme, a kad dođeš, pola izvadi ! Ja sam doživeo da mi je čovek posle kupovine izvadio patosnice !!! Da je izvadio pre plaćanja, samo bih se okrenuo.

Pa pola preprodavaca drži dečija sedišta pozadi, uslikana. Kao, vožen samo do vrtića, a deca matori konji... :)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: DUCATI 1200S
On 23. 2. 2025. at 11:03, ser je napisao:

Kako se priblizavaju prolecni meseci tako i cene skacu, istekne oglas posle mesec dana, eto ga obnovljen al sa 200e vecom cenom :D

to sam primetio, krene prolece, ne moze ga inace prodati, a stiglo prolece digne cenu jos 200-300. Koja logika, koja svrha toga ako vec ne moze prodati, ali ajd

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 489 postova
  • Motocikl: V2- americki
On 26. 2. 2025. at 21:33, Blaza je napisao:

Možda ja nisam najbolje objasnio moje viđenje. Da probam ovako, jedna od mojih ranijih kupovina auta.

Dođem da vidim auto po dogovoru. Cena npr 2000 evra, jača od ostalih. I počne prodavac da mi nabraja:

Radio cd (u to vreme) sam platio 200 evra, zvučnici, pojačalo, vufer još 250, i majstor mi uzeo 50 da sve poveže. To je sve 500 evra.

Dobro, ja sam došao da kupim auto, evo tebi 1500 evra, a ti slobodno izvadi sve što si ti ugradio, što nije fabrički.

Znaš kako se uvredio, "pa to ide uz auto itd... " Čekaj prijatelju, ti si to ugradio za tvoj ćejf, slobodno prebaci u drugo vozilo, mene interesuje auto...

A drugi ugao gledanja, na fotkama sve od dodatne opreme, a kad dođeš, pola izvadi ! Ja sam doživeo da mi je čovek posle kupovine izvadio patosnice !!! Da je izvadio pre plaćanja, samo bih se okrenuo.

Pa pola preprodavaca drži dečija sedišta pozadi, uslikana. Kao, vožen samo do vrtića, a deca matori konji... :)

Kupio auto, dodatna oprema 4000+ e, racuni, ABE, ugradnja...

Kypio ga bas zbog nje, em lepa em neophodna! Naravno je cena bila jaca nego bez nje. Ne moram nista da skidam pre tehnickog, sve homologovano i upisano😇. E sad to me je kostalo otprilike pola vrednosti nove, mozda bi na Temu ili Ali nasao i jeftinije.:neznam:

Voze pijanu decu iz grada koja driftuju po kruznom toku. 

• Integrisan, 5435 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
8 hours ago, sasa said:

to sam primetio, krene prolece, ne moze ga inace prodati, a stiglo prolece digne cenu jos 200-300. Koja logika, koja svrha toga ako vec ne moze prodati, ali ajd

Nema nikakve logike.

Ima, prvo 90% ljudi je zimi neaktivno. Cim grane sunce svi zovu. Pred sezonu svi se sete, polaganje i cudesa. I tada i gledaju motore. Ovo ne vazi za vozila koja su po godinu dana i vise na oglasu. U poljoprivredi, sejalicu ne moz da prodas dok ne pocne setva. Onda zovu kao ludi. Prodje setva, opet tajac. Puno je takvih primera. Retko ko planira kupovinu unapred, planski. To je taj 10%. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: DUCATI 1200S
On 28. 2. 2025. at 20:37, Zarkela je napisao:

Ima, prvo 90% ljudi je zimi neaktivno. Cim grane sunce svi zovu. Pred sezonu svi se sete, polaganje i cudesa. I tada i gledaju motore. Ovo ne vazi za vozila koja su po godinu dana i vise na oglasu. U poljoprivredi, sejalicu ne moz da prodas dok ne pocne setva. Onda zovu kao ludi. Prodje setva, opet tajac. Puno je takvih primera. Retko ko planira kupovinu unapred, planski. To je taj 10%. 

relativna stvar, siroka tema, ja ga kupio u sred zime 🙃🙂

• Drug član, 3873 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
On 28. 2. 2025. at 20:37, Zarkela je napisao:

Retko ko planira kupovinu unapred, planski. To je taj 10%. 

To čak zavisi od meteoroloških uslova. Sećam se dok sam prodavao motorin. Kad je kiša i oblačno, nema nikog, a grane li sunce, zovu :) 

• Podržavam 1

• Drug član, 1339 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Ja do skoro prodavao suzuki gsxs iz 2020, 1000, zver 100% sređena za stazu.. uloženo oko 6.000€ u njega... Davao sam ga po tržišnoj ceni ( kao klot da je verzija) od 8.000€ i naglasio da se cena ne spušta ni euro.. Znaci indijanci me zvali, dodje da pogleda i kaze 7.000€.. obrišem oglas i odlučim da ga nikad ne prodajem..imam dovoljno novca da mi tih 8.000€ ne znači puno a u garaži će da bude jedan vrhunski motor.. 

• Sviđa mi se 5

• Zainteresovan, 259 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Lično uvek pre biram motor spreman za sezonu sa dobrom opremom i za takav sam spreman više da platim. Ipak mislim da je to najpovoljnije i da se značajno štedi u odnosu na onog najpovoljnijeg sa oglasa što dolazi klot i sa izvesnim ulaganjima.

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Upravo sada, Nikola_S je napisao:

Kakve sam sreće, ove sezone ću jahati trotinet 🙂

Ne brini, nisi jedini !

🤣

• Tužan 1

• Drug član, 1411 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ajde bre Blažo, jahaćeš makar ja morao da ti dam Hondu na odloženo :-D A za benzin se snađi.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Haha 1

Danas 6. dan bez motora...

Kriziram, polako...😎

Promenio član Blaza
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Podržavam 1

10 minutes ago, Nikola_S said:

Pratim oglas koji je poskupeo čim se prolepšalo vreme. Kakve sam sreće, ove sezone ću jahati trotinet 🙂 

Pusti mu poruku "Znam za koliko je bio oglašen..."

Barem malo stid da ga uhvati 🤣

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 17 postova
10 minutes ago, Luka9905 said:

Pusti mu poruku "Znam za koliko je bio oglašen..."

Barem malo stid da ga uhvati 🤣

I to sa skrivenog broja, da malo podgrejemo atmosferu 😎

• Podržavam 1

Pogledah ponudu od 2000 do 2500e na PA, blagi užas...

Za šta ljudi traže te novce, pa to je neverovatno.

Ej, par Er5, Sv prve generacije, honda cb500, po toj ceni...

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 2

• Integrisan, 5435 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
13 minutes ago, Luka9905 said:

Pogledah ponudu od 2000 do 2500e na PA, blagi užas...

Za šta ljudi traže te novce, pa to je neverovatno.

Ej, par Er5, Sv prve generacije, honda cb500, po toj ceni...

Preterali za  1000evra...

Promenio član Motorcyclist
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova
7 minutes ago, Motorcyclist said:

Preterali za  1000evra...

E to! Upravo to pokušavam da kažem sve vreme. Zbog toga sam pokrenuo temu. Dakle, motori koji su u cenovnom rangu od oko 2.500e su u proseku 1000e skuplji. To je 40% viša cena od realne. 

Druga je priča ako motor košta 9.000e, pa ti staviš cenu 10.000e. To je za oko 10% više i ima mesta za pregovor oko cene.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja