Abi 1841 Napisano Subota u 20:04 Drug član, 1049 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Skuter nije motor (udrite! ) 2 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13370 Napisano Subota u 20:44 Ne silazi, 7528 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nađeš dečka što vozi GS-a, eto ti. Šta će ti motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8343 Napisano Subota u 21:02 Drug član, 565 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Добро нам дошла на форум добре вожње, дружења и забаве 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 161 Napisano Nedelja u 05:46 Svrati ponekad, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan A na kojem motoru učiš vožnju i koliki ti je budžet? Računaj da deo novca (oko 1.000 evra) mora da ide i na osnovnu opremu - kaciga, rukavice, jakna, pantalone i cipele (oko 600 evra) i registraciju (200-300 evra). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10664 Napisano Nedelja u 09:09 Ne silazi, 2388 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, i dobrodošla ! Drugar, inače odličan vozač, poseduje dva odlična sport turing motora od preko 1.000 kubika, pa je opet prošle nedelje otišao do Barela i kupio nov Yamahin skuter od 300 kubika, za po gradu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2707 Napisano Nedelja u 09:10 Drug član, 1320 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došla @Lulence Za razliku od Aleksandre imam samo jednu sezonu za sobom i nikada nisam razmišljala od R motorima. U priču sam krenula sa idejom da ću voziti skuter ali želje su se menjale brzinom svetlosti, Trenutno vozim CF MOTO 300 NK, kupila sam ga novog u septembru baš iz razloga da se ne razumem u motore. Pre nego što predjem na priču o mojoj Džoli (ljubimica je naravno dobila ime i pre nego što je stigla u porodicu) jedna napomena o temi "ne razumem se u motore". Lično, stvarno se ne razumem. Vozim automobile blizu 30 godina i dalje nemam pojma kako šta radi. Slušam zvuk motora i kad čujem nešto novo zovem mog majstora Dragana. Iskreno, jednom sam ga cimala jer se čulo lupanje kod mojih vrata a u pitanju je bio šraf ostavljen u pregradi . Nisam znala šta ću kad kupim motor, ako pratiš forum svi tu nešto šrafe, demontiraju, presecaju i povezuju. Za mene špansko selo. Zato sam se odlučila za nov motor a pošto je velika razlika u cenama sve se svelo na kineze. Moram ti reći da nisam razočarana kvalitetom, dobar je to motor, sve lepo radi, u garanciji je. Ono što smeta je manjak dodatne opreme jer fabrika ne pravi skoro ništa za taj model. Upoznala sam puno ljudi sa foruma i shvatila da se može voziti i polovan motor ako si duduk, isto slušaš zvuk i kad čuješ nešto pišeš na forumu. Pored toga, moto zajednica je jedna grupa ljudi sa ogromnim srcem i stvarno su uvek spremni da ti se nadju kad god zaškripi. Tako da je moj savet posle jedne sezone - biraj ono što ti odgovara pa bilo polovno ili novo. Za mene je presudna bila moja visina od 168cm, nekih 60-ak kilograma i 53 godine. Kondicija na nuli. Ali stvarno na nuli. Što bi ljudi rekli fizički neupotrebljiva. Vremenom kreneš sa vežbama a dok malo ne pohvataš tehnike guranja uzbrdo, preparkiravanja, kretanja unazad kada samo vrhovima prstiju dodiruješ zemlju, a tih 150kg pod tobom deluju kao kamion petotonac, tu su kolege. Nijednom mi se nije desilo da neko ne pridje, ponudi pomoć, pregura mi motor preko kamenčića na uzbrdici. Kažem ti, ljudi sa srcem većim od planete. Što se tiče moje 300 NK imaš puno utisaka u posebnoj temi "CFMoto 300NK 2024 iz ugla novajlije" pa tamo možeš puno toga pročitati. Evo prošlo je samo par meseci, prešla sam tek 1000km i već gledam šta će sledeće biti, svakako jače i ne u naked varijanti. Jeste za beogradske ulice super naked verzija ali kad počneš da gutaš kilometre probudi se u tebi želja i za daljim destinacijama. Svakako jeste jedan takav motročić kao moj super za početnika koji ulazi u svet dvotočkaša i ono što iskusni preporučuju. Da sam na početku isto bih odlučila ali moram ti reći da apetiti rastu mnogo brže nego što očekuješ. Trenutno sate provodim guglajući nešto sa sedištem visine 790 do max 800. I danas pronadjoh zahvaljujući tebi baš Aleksandrinu Hondu CBF 1000A i oduševih se jer je po specifikacijama visina sedišta 795. Ostaje da na nekoj zajedničkoj vožnji upoznam Aleksandru i proverim da li su mi noge dovoljno dugačke za takav model pa da nastavim u realizaciju moje ideje za sezonu, dve. Svakako poslušaj savet koji svi daju, ne gledaj samo specifikacije nego pronadji nekoga ko ima model koji te interesuje i probaj za početak samo da sedneš na motor. Nije presudna samo visina sedišta i težina motora, položaj nogu, ajmo reći oblik i debljina rezervoara, težište zbog subjektivnog osećaja koliko je motor težak su mnogo važnije stvari. I samo pozitivno napred, ignoriši sve one koji nisu sa tobom u tvojim snovima ali pažljivo, oprezno i mudro. Ipak je dvotočkaš ozbiljna makina pa imala i samo 150cc ako glava nije pametna i skoncentrisana. Pozivam te svakako, pošto si iz Beograda, da čim položiš i kupiš sebi motorče dodješ na naše kolektivne vožnje, forum je super mesto jer se tu poštuju tvoje mogućnosti i niko te neće terati preko tvojih kapaciteta i ugroziti ti bezbednost. Postoje vožnje za početnike gde se polako skuplja samopouzdanje i uči sve ono što nije u programu auto škole. Vidimo se na nekoj BJBikers vožnji za koji mesec Polako s taj CBF1000, teška je to sprava baš. Imaš CBF600 kao međukorak :-) A "tisuću" vozim i ja pa možeš da je oceniš i na nekog beogradskoj vožnji, ne moraš da čekaš Nišlijku :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2707 Napisano Nedelja u 09:24 Drug član, 1320 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan PCX125 je super skuterče.Kad kreneš na obuku, a pogotovo kad položiš, mnoge stvari će ti biti jasnije. Ja sam planirao da krenem sa 250icom, kad sam prošao obuku na 650 shvatio sam da mogu da krenem i od 500. I nisam pogrešio. Realno sam mogao i sa 650 da krenem nego su mi ti motori bili skupi. Sada da bez iskustva sedneš na neki skuter od 300ccm možda ti se učini prevelik i pretežak.Ovo je još jedna bitna stavka. Računaj da ćeš prvi motor vrlo verovatno nekoliko puta da ispiustiš. Znači ne pričam o padovima, nego o spuštanju u mestu. Ovde veliku presnosti imaju naked motori, manje toga ima da se polomi, još neka osnovna zaštita motora i mirna si. Pogotovo ako je motor u osnovi bio jeftin, manje ti ga bude žao i manje se jedeš zbog prve ogrebotine :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4333 Napisano Nedelja u 09:45 motoras, 2489 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Moja drugarica vozi xj yamahu. Skroz ok motor. Ako možeš da dohvatiš asfalt nogama nemoj da bežiš od motora. Kakav skuter, kakvi bakrači. Nemoj da praviš kompromis. Da kupuješ nešto što ti se ne svidja, pa posle da prodaješ u bescenje da se rešiš toga. Ti noviji motori od 500-600 kubika nisu uopšte teški, voze se kao bicikl. Pravi motori za početnike. Osnovno je da ne voziš preko svojih mogućnosti i vozićeš sto godina. Oprema obavezno. Možeš po nešto da uzmeš i polovno. Nemoj da si snob. Kaciga ima nova za 100 evra. Da sad ne nabrajam redom, oprema postoji za svačiji džep i ukus. Aj' pa srećno. Pitaj slobodno šta te zanima... 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2706 Napisano Nedelja u 10:44 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Iz iskustva (a imam ga bas dosta) moj savet da na prvi motor sedas od 50--125 cubika pa kad vidis kako se snalazis polako povecavas kubikazu, bez obzira sto si sa 53g zivota sad najsladja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Nedelja u 12:08 (promenjeno) U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vozila sam ja godinama skutercic od 50cc, to sam zaboravila da napomenem, a imam 34g, pomesali ste me sa@Peppermint ali ona vec tera uveliko CF MOTO 300 NK Da odgovorim i na ostalo, na casovima vozimo Suzuki Burgman 650, tezak jeste ali nije mi ispadao iz ruke, tako da ne znam kako bih ga podigla. Sto se budzeta za motor tu je nekih 4000e ali razmisljam se i o novom motoru, ono sto se meni do sada dopalo je oko 6-7000e, pa bi mogao drugi deo na kredit Ne bi mi bilo zao iskreno. Opremu mogu polako i sada da kupujem jedno po jedno, planirala sam sve da uzmem svakako, samo imam pitanje sto se tice cipela i pantalona, da li ih bas prilikom svake voznje nosite, bukvalno i po gradu dok zavrsavate obaveze ili samo kad idete na neki izlet, turu ili duzu voznjicu? (ali ovo je sad vec verovatno off, i za drugu temu) Inace meni je od juce broj 1 na listi ovaj motorcic: Triumph Scrambler 400cc 6800e novi Cini mi se all inclusive Moze po gradu a moze i off road. Lagan (oko 170kg), deluje mi da je za moju visinu ok, i jos mi je po izgledu prelep, bas bas prelep. Moze da se uzme neka torbica pa da se zakaci sa strane, mada mislim da bi meni samo rancic zavrsavao posao. Kaciga bi isla pod ruku, sta sad Ja sam od juce presla sa skutera na R pa na naked pa na scrambler, tako da javljam ako bude sta novo Evo slike ispod trenutnog favorita Hvala svima jos jednom ljudiiiii Promenio Nedelja u 12:30 član Lulence 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2707 Napisano Nedelja u 12:22 Drug član, 1320 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vozila sam ja godinama skutercic od 50cc, to sam zaboravila da napomenem, a imam 34g, pomesali ste me sa@Peppermint ali ona vec tera uveliko CF MOTO 300 NK Da odgovorim i na ostalo, na casovima vozimo Suzuki Burgman 650, tezak jeste ali nije mi ispadao iz ruke, tako da ne znam kako bih ga podigla. Sto se budzeta za motor tu je nekih 4-5000e ali razmisljam se i o novom motoru, ono sto se meni do sada dopalo je oko 6-7000e, pa bi mogao drugi deo na kredit Ne bi mi bilo zao iskreno. Opremu mogu polako i sada da kupujem jedno po jedno, planirala sam sve da uzmem svakako, samo imam pitanje sto se tice cipela i pantalona, da li ih bas prilikom svake voznje nosite, bukvalno i po gradu dok zavrsavate obaveze ili samo kad idete na neki izlet, turu ili duzu voznjicu? (ali ovo je sad vec verovatno off, i za drugu temu) Inace meni je od juce broj 1 na listi ovaj motorcic: Triumph Scrambler 400cc 6800e novi Cini mi se all inclusive Moze po gradu a moze i off road. Lagan (oko 170kg), deluje mi da je za moju visinu ok, i jos mi je po izgledu prelep, bas bas prelep. Moze da se uzme neka torbica pa da se zakaci sa strane, mada mislim da bi meni samo rancic zavrsavao posao. Kaciga bi isla pod ruku, sta sad Ja sam od juce presla sa skutera na R pa na naked pa na scrambler, tako da javljam ako bude sta novo Evo slike ispod trenutnog favorita Hvala svima jos jednom ljudiiiiiOdličan ali je motor koji se prebrzo preraste a poprilično košta. Jedan cilindar je s jedne strane super za po gradu ali kad kreneš da ideš malo van grada, počeće da te smara. Sve ovo je naravno možda :-) Bolje nešto kao @Peppermint, manje, lakše i jeftinije za prvi motor, ili zagrizi malo više i uzmeš motor za nekoliko sezona bar, što je teško pogoditi iz prve.Svakako ne žuri, za početak, sačekaj sajam pa tamo natenane pogledaj sve što ti je zanimljivo uživo. Skoro svi danas imaju opciju probne vožnje, pak im prođe gužva oko sajma, lako ćeš zakazati i probati nekoliko modela koji ti se svide.Baci pogled na Royal Enfield Guerrilla 450, jako sličan koncept kao to što gledaš, oko 1000 evra jeftiniji a ima više opcija boja :-) Ako te radi taj fazon.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1841 Napisano Nedelja u 12:32 (promenjeno) Drug član, 1049 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, Lulence said: samo imam pitanje sto se tice cipela i pantalona, da li ih bas prilikom svake voznje nosite, bukvalno i po gradu dok zavrsavate obaveze ili samo kad idete na neki izlet, turu ili duzu voznjicu? (ali ovo je sad vec verovatno off, i za drugu temu) Upravo se u gradu i nastrada jer te seku i ne postuju pravo prvenstva prolaza. Mi smo nevidljivi za vecinu, zapamti to. Sad, da ne sviram onu stvar i glumim sveca, i letos sam vozio u sorcu i kratkim rukavima i odvrtao koliko motor moze da ide i po otvorenom i na putevima gde je idiotski to raditi (ne u naseljenim mestima) Dok nisam zveknuo. Imao sam opremu, ali sam i tek kako pozeleo da sam imao i airbag na sve to, a i da je ostatak opreme bio jos kvalitetniji. Moj prijateljski savet, oblaci opremu jer u "ne daj Boze" trenutku, nikad je nije dovoljno. Promenio Nedelja u 12:33 član Abi 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3269 Napisano Nedelja u 12:35 Drug član, 1895 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice opreme to je sve u tvojoj glavi tj u nasim glavama kako ko podnosi nesto i koliko mu bitno kako to sve izgleda. Takav sam da sam u sre leta sedeo u knezu sa ful opremom, pantalone ko za skijanje (tako izgledaju) cizme. Bas kratko sam se vozio u obicnim pantalonama, bio je mnogo toplo a nisam imao letnje, sad ih imam. Za motor se spremas da padnes a ne da vozis. Nema onog ma idem polako nece se nista desititi. Skoro sam se zapitao kako boli kad se padne na asfalt sa 50 na sat. Sapleo sam se i pao u mestu, nabio sake, izgulio dlanove, isekao se. Bice situacija dosta ma idem do prodavnice. Meni je prodavnica na 1km od kuce, selo, sirok put ma idealno sve, dva puta sam za dve godine upalio motor i otisao po nesto. Prvo na motoru stradaju stopala, ruke pa sve ostalo, najbolje letnje cizme sto dublje, rukavice bolje sa ojacanjima na dlanovima. Na trzistu ima sad mnogo motora, dosta Kineza koji top izgledaju, sluze dobro ali bi gledao nesto zvucno i poznato, Yamaha, Honda, Kawasaki, Suzuki, mnogo se lakse proda bilo kada. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2707 Napisano Nedelja u 12:44 Drug član, 1320 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne odgovorih za opemu, uvek i svude i sve. Letos na 40+ u Beogradu kuća-posao nije bilo projatno pa sam na dve nedelje batalio motor dok se nije malo smirio pakao. Do 35°C podnosim odlično. To ti je stvar navike. A pri tom mom motoru je radna temperatura preko 100°C i pali odozdo. Ne znam kako bi u šorcu vozio uopšte.Kad izađeš van grada odmah zaboravljaš vrućinu tako da tu problema nema.Ali kao što kolega reče grad je najopasniji. Ja sam imao pad na raskrsnici (isecanje) sa 10-15 km/h i ozbiljno sam se ugruvao, da nisam imao čizmu stopalo bi bilo na operacionom stolu a verovatno bi i ozbiljno povredio koleno i lakat da nisam imao protektore i moto odeću.Da ne pominjem što mi je jedna gospođa autom prešla preko stopala dok sam stajao u koloni (dobro, između kolona :-) )Što reče Ranko, na motoru prvo strada stopalo pa šaka. A dva komada opreme možda najčešće zapostavljena (posle pantalona) su čizma i rukavice. Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Nedelja u 12:58 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Gordak985 je napisao: Baci pogled na Royal Enfield Guerrilla 450, jako sličan koncept kao to što gledaš, oko 1000 evra jeftiniji a ima više opcija boja Ako te radi taj fazon. Niste mi trebali ovo napisati. Ja ne znam sta cu. Ovo je predivan motor isto. I od @Peppermint takodje. Jedno je sigurno, ja sta god da uzmem svidece mi se A ima i himalajac…. Boze! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 705 Napisano Nedelja u 13:03 (promenjeno) Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Bas simpatican Triumph Scrambler 400ccm. Sposoban za sve, jedina mana deluje zastita od vetra i duza putovanje, sto je normalno za taj tip motora i nije ti bitno koliko vidim. Dok Royal Enfield Guerrilla 450 ipak ima 17 prednji tocak, nizi, nece bas biti ok van puta. Scrambler deluje univerzalnije. Na osnovu speciikacija, nisam probao nijedan Promenio Nedelja u 13:08 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Nedelja u 13:13 (promenjeno) U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U redu, znaci oprema uvek i svuda, drago mi je da to odmah od pocetka imam u glavi i necu da se salim. Samo jos jedna stvar, da li je u redu presvuci se, preobuti (molim Vas da ne klasifikujete ovo kao neko plitko pitanje ) jer motor bih vozila svakodnevno, ne samo posebim danima pa ne bih da se odreknem svih svojih stvari. Ovo je logisticko pitanje vise za zene rekla bih Promenio Nedelja u 14:00 član Lulence 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Nedelja u 13:19 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Blackened je napisao: Dok Royal Enfield Guerrilla 450 ipak ima 17 prednji tocak, nizi, nece bas biti ok van puta. Hvala na ovom zapazanju, to su neki detalji koje ja ne bih ni primetila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3269 Napisano Nedelja u 13:28 Drug član, 1895 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ima moto opreme koja izgleda skoro ko civilna, farmerke koje mogu da zavrse posao, obucu ako imas gde da ostavis nosis civilno pa obuces patike ili prosto biras takvo mesto gde ces biti u Moto patikama tj cipelama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2706 Napisano Nedelja u 13:31 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan A imam 34g, stvarno sam nesto pomesao, zato ti se duboko izvinjavam, sa zeljom da zdrava i vesela dozivis moje godine jos uvek na motoru . Sta god da izaberes nek te dobro sluzi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Nedelja u 13:42 (promenjeno) U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, RankoBg87 je napisao: Ima moto opreme koja izgleda skoro ko civilna, farmerke koje mogu da zavrse posao, obucu ako imas gde da ostavis nosis civilno pa obuces patike ili prosto biras takvo mesto gde ces biti u Moto patikama tj cipelama. Vazi, hvala A opremu trazim da bude letnja?(obzirom da bih vozila u sezoni) Sad Vas ja bombardujem svim pitanjima koje imam, izvinite *To cu sad na drugoj temi da istrazim da ne skrecem u off Promenio Nedelja u 13:46 član Lulence 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Nedelja u 13:43 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Dane Deda je napisao: A imam 34g, stvarno sam nesto pomesao, zato ti se duboko izvinjavam, sa zeljom da zdrava i vesela dozivis moje godine jos uvek na motoru . Sta god da izaberes nek te dobro sluzi. Taman posla da se izvinjavate, hvala Vam puno na dobrodoslici, savetu i divnim zeljama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3269 Napisano Nedelja u 13:58 Drug član, 1895 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Lulence je napisao: Vazi, hvala A opremu trazim da bude letnja?(obzirom da bih vozila u sezoni) Sad Vas ja bombardujem svim pitanjima koje imam, izvinite *To cu sad na drugoj temi da istrazim da ne skrecem u off Kao zensko znas da ti jedan par patika cipela nije dovoljan pa tako i moto oprema, za dve godine ces imati vise moto opreme nego civilne. Ako zavrsis obuku u maju normalno da ces uzeti nesto tanje, po meni najveći problem su pantalone, patika i cizmi ima dosta, jakni ima isto mor. Za moto opremu imas teme ili prosto otvori drugu posto si zensko pa da tu dobijes savet samo za ženski deo. Moto oprema se gleda da bude uz telo a opet komotna da moze normalno da se vozi, ne uzima se na onu foru, e ova mi se svidja daj br veci posto nema moj broj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lulence 63 Napisano Nedelja u 14:58 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, RankoBg87 je napisao: Kao zensko znas da ti jedan par patika cipela nije dovoljan pa tako i moto oprema, za dve godine ces imati vise moto opreme nego civilne. Ako zavrsis obuku u maju normalno da ces uzeti nesto tanje, po meni najveći problem su pantalone, patika i cizmi ima dosta, jakni ima isto mor. Za moto opremu imas teme ili prosto otvori drugu posto si zensko pa da tu dobijes savet samo za ženski deo. Moto oprema se gleda da bude uz telo a opet komotna da moze normalno da se vozi, ne uzima se na onu foru, e ova mi se svidja daj br veci posto nema moj broj. Polaganje je sad 28og, ali mislim da na taj ispit necu stici, pa cu morati da sacekam sledeci. U svakom slucaju mislim da sam ja krajem marta spremna Evo upravo sam napravila novu temu za opremu, hvala na savetu, pa se nadam da cu tamo prikupiti info za to 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7707 Napisano Nedelja u 15:10 Drug član, 3183 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Lulence said: Vozila sam ja godinama skutercic od 50cc, to sam zaboravila da napomenem, a imam 34g, pomesali ste me sa@Peppermint ali ona vec tera uveliko CF MOTO 300 NK Da odgovorim i na ostalo, na casovima vozimo Suzuki Burgman 650, tezak jeste ali nije mi ispadao iz ruke, tako da ne znam kako bih ga podigla. Sto se budzeta za motor tu je nekih 4000e ali razmisljam se i o novom motoru, ono sto se meni do sada dopalo je oko 6-7000e, pa bi mogao drugi deo na kredit Ne bi mi bilo zao iskreno. Opremu mogu polako i sada da kupujem jedno po jedno, planirala sam sve da uzmem svakako, samo imam pitanje sto se tice cipela i pantalona, da li ih bas prilikom svake voznje nosite, bukvalno i po gradu dok zavrsavate obaveze ili samo kad idete na neki izlet, turu ili duzu voznjicu? (ali ovo je sad vec verovatno off, i za drugu temu) Inace meni je od juce broj 1 na listi ovaj motorcic: Triumph Scrambler 400cc 6800e novi Cini mi se all inclusive Moze po gradu a moze i off road. Lagan (oko 170kg), deluje mi da je za moju visinu ok, i jos mi je po izgledu prelep, bas bas prelep. Moze da se uzme neka torbica pa da se zakaci sa strane, mada mislim da bi meni samo rancic zavrsavao posao. Kaciga bi isla pod ruku, sta sad Ja sam od juce presla sa skutera na R pa na naked pa na scrambler, tako da javljam ako bude sta novo Evo slike ispod trenutnog favorita Hvala svima jos jednom ljudiiiii Bitni su i tvoji gabariti, tj. visina. Moraš da uzmeš u obzir i da motor bez oklopa van grada ume da bude poprilično naporno voziti. Prvi motor, ko o čemu, ja uvek isto: Skuter 350cc Milion puta sam pisao razloge. Lakoća korišćenja. Praktičnost. Cena održavanja i kilometra. Za 95% ljudi skuter 350cc rešava 95% potreba. Sve ostalo su plaćanje "imidža" o sebi. Ako ti je taj lep, pogledaj i benelli 500. Mislim da je twin bolja opcija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...