Jovan Ristic 6603 Napisano Februar 11, 2025 Ne silazi, 5349 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je debitovao novi Versys 1100, shodno tome otvaramo i novu temu posvećenu ovom motociklu koji je dobio za nijansu veći (sa 1.043 cm3 na 1.099 cm3) i snažniji agregat (135 KS). Ima još par sitnijih izmena, uglavnom se tiču agregata. Snažniji i novi Kawasaki Versys 1100 za 2025. godinu - BJBikers.com BJBIKERS.COM Kawasaki Versys 1100 (kao i verzije Versys 1100S i SE Plus) za 2025. godinu dolaze za 15 KS snažniji u odnosu na pređašnji Versys 1000. Cene (u Trio Kawasakiju su sledeće: Versys 1100 13.419 EUR Versys 1100S 15.320 EUR Versys 1100SE 16.974 EUR 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 97 Napisano Jun 10 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1100 , Kawasaki Z500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Već dva meseca očekujem neko ćaskanje u ovoj temi,ali ništa.Na kraju sam ipak kupio Versys 1100 i pre 4 dana je stigao.Za sada sam prešao nekih 650km,lagane vožnje do 5000 obrtaja i za sada sam uglavnom zadovoljan.Od zamerki tu su neudobno sedište(za mene) ,jako greje u gradskoj vožnji i naj više što me brine je to što osećam dosta jake vibracije od 3.000-5.000obrtaja(možda i dalje,al ga nisam još potero preko).Na fazasterima i ručkama su sitne vibracije ali na sedištu i unutrašnjim stranama nogu i kolena baš lepo vibrira.S obzirom da sam čuo da ljudi pričaju da su na ovom motoru vibracije svedene na minimum i osete se tek preko 6000 obrtaja,ovo me brine.Ima li neko da mi prenese svoja iskustva sa ovim problemom na versysu 1100? Promenio Jun 10 član Road Kings 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 870 Napisano Jun 10 Zainteresovan, 607 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, vozio sam ja 1100S nekih 30km planinskog puta po krivinama i nisam peimetio te vibracije. Motor je vec bio izasao iz razrade tako da ne znam kako je bilo na samom startu. Inace sto se mene tice, motor bez mane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 97 Napisano Jun 10 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1100 , Kawasaki Z500 Prijavi odgovor kao problematičan Deluje mi kao da neko nosač motora ili auspuha nije dobro namešten pa prenosi vibracije.Kad odem na prvi servis moraćemo proveriti,ali bi da čujem kako se drugi primerci ovog motora ponašaju. Promenio Jun 10 član Road Kings 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3231 Napisano Ponedeljak u 07:12 Drug član, 1413 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Druže, koji si paket opreme uzeo - običan, S ili SE? Kakva je sada situacijama sa tim vibracijama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3231 Napisano Ponedeljak u 21:49 Drug član, 1413 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan @Road Kings Možda ovako pre dobijem odgovor? Dilema je polovan 1250GS Adv ili novi Versys 1100SE… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4594 Napisano Ponedeljak u 22:47 Malinar u pokusaju, 1935 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Totalno različiti motori, jedino što im je slično, je vrhunska udobnost. Agregati totalno različiti, upeglan četvoroklipaš i nekultivisani bokser. Ja bih izabrao novi versys od ta 2, u korist gsa ide to što je bmw kasnije mnogo lakše prodati i dinamičnija je sprava, tu pre svega mislim da je oštriji na gasu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 97 Napisano Utorak u 02:29 U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1100 , Kawasaki Z500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, vasa.93 je napisao: Druže, koji si paket opreme uzeo - običan, S ili SE? Kakva je sada situacijama sa tim vibracijama? Uzeo sam običan+kofere,toliko sam mogao da se "pružim".Koferi mu lepo stoje,ali su mali i ne praktični(ćoškasti).Do sad sam prešao 4000km,i probao sam još par Versysa 1100 zbog ovih vibracija koje sam pomenuo.Vibracije nisu jake kako sam u početku rekao i prisutne su na svim motorima koje sam probao.Verovatno sam previše očekivao od motora,ali ipak je to samo motor a ne svemirski brod.Treba da prepravim sedište(da se ubaci još memorijske pene),jer ja imam 115kg i kad sednem ono malo sunđera na sedištu ko i da nema .Samim tim će i dodatno smanjiti vibracije na zadnjicu.Displej mi se nikako ne sviđa,jako je sitno sve na njemu(ipak sam ja mator i ćorava) i vetrobran bi mi trebao veći .Inače sve ostalo je vrhunski.Što se tiče odabira GS ili Versys,ja sam već odabrao.Uvek sam prednost davao novom u odnosu na polovni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3231 Napisano Utorak u 04:42 Drug član, 1413 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, milomir22 je napisao: Totalno različiti motori, jedino što im je slično, je vrhunska udobnost. Ma znam. Nisam ni rekao da su slični, ali…slične su namene. Možda ne konstrukcijski, ali po onome kako ih ljudi koriste. Makar ja to tako vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3231 Napisano Utorak u 04:59 Drug član, 1413 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan @Road Kings Hvala puno na informacijama. Iskreno, gledao sam masu recenzija i ne sećam se da je iko pomenuo vibracije u bilo kom kontekstu osim da ih nema i da je mašina vrlo uglađena. Pa me je tvoje pisanje malo uplašilo. Ni to za sedište mi se ne sviđa, pošto sam slične kilaže. Za kofere da, lepo izgledaju, ali nekako deluju nepraktično, što kažeš ćoškasto. Meni se više sviđaju neki after market koji su više četvrtasti sa otvaranjem odozgo. Vidim ima izbora, samo ko zna kakva je raspoloživost toga kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10113 Napisano Utorak u 05:37 Ne silazi, 3997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Komšo, sam tebe video na semaforu pre koje veče u Vršačkoj? Ja sam bio na tmax.. Skontao da je novi 1100, nema ih puno u NS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 97 Napisano Utorak u 06:01 U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1100 , Kawasaki Z500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: Komšo, sam tebe video na semaforu pre koje veče u Vršačkoj? Ja sam bio na tmax.. Skontao da je novi 1100, nema ih puno u NS. Verovatno sam bio ja,to je naš kraj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2438 Napisano Utorak u 06:08 Drug član, 1773 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan @Road Kings Možda ovako pre dobijem odgovor? Dilema je polovan 1250GS Adv ili novi Versys 1100SE…Taj 1250adv je najlepši motor iz GS serije.Ja sam neko ko bi pre uzeo polovni 1250 nego novi Versys.Inače nisam ljubitelj BMW-a ali 1250 i k1600 su mi nešto što bi rado posedovao.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 97 Napisano Utorak u 06:17 U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1100 , Kawasaki Z500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, vasa.93 je napisao: @Road Kings Hvala puno na informacijama. Iskreno, gledao sam masu recenzija i ne sećam se da je iko pomenuo vibracije u bilo kom kontekstu osim da ih nema i da je mašina vrlo uglađena. Pa me je tvoje pisanje malo uplašilo. Ni to za sedište mi se ne sviđa, pošto sam slične kilaže. Za kofere da, lepo izgledaju, ali nekako deluju nepraktično, što kažeš ćoškasto. Meni se više sviđaju neki after market koji su više četvrtasti sa otvaranjem odozgo. Vidim ima izbora, samo ko zna kakva je raspoloživost toga kod nas. Gledao sam i ja te recenzije i sve neki stručnjaci pričaju o tim vibracijama a ja se onda napalio i gledao i ja te vibracije.....Pa nije to auto pa da ima mesta za ogromne nosače motora i sto nekih čuda za ublažavanje vibracija i smanjenja buke.Motor je parče metala sa malo plastike i u to nekako zaglavljena mašina od 1100 kubika i 135ks i nema tu mesta za neke velike nosače i ublaživače buke i vibracija.To mora malo da trese i da se čuje,naravno u granicama normale.Recenzije ne treba gledati,jer 99% njih niti su stručni,niti imaju veze s mehanikom i novinarstvom i rečnik im je veoma oskudan (čast izuzecima)i onda se zakače za neke ne bitne stvari poput vibracija i napune nam glavu glupostima.Naj bolje je da sedneš i provozaš motor i onda vidiš šta ti odgovara a šta ne. Što se tiče sedišta,uglavnom na svim motorima treba da se prepravlja(bar za nas 100 i + kg,)tako da to nije neka mana.Za 200-tinak evropejaca rešen problem. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 870 Napisano Utorak u 07:40 Zainteresovan, 607 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ti koferi su po meni glupost, sto zbog oblika koji pominjete, cene, zapremine... neka aftermarket varijanta Shad na primer moze da se uzme sa sva 3 kofera i da to bude mnogo bolja prica u svakom aspektu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10113 Napisano Utorak u 07:45 Ne silazi, 3997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan ...još kad gledaš širu sliku pa zađeš u tehniku i mehaniku.. Ljudi često pričaju o vibracijama, jer je motocikl takva sprava, sediš zapravo na agregatu koji je pričvršćen za par cevi i komad sunđera.. A tehnički gledano neverovatno je teško rešiti problem rezonancije. Moto agregat radi u ogromnom rasponu frekvencija. Duplo, pa i trostruko većem od auta. Od 1100rpm ler, do 11, 12, 13 hiljada rpm.. I u vožnji konstantno prolazi kroz spektar frekvencija. A svaki komad plastike, ogledala, vizira, ekrana, fuzaster, throttle body, airbox, apsolutno sve ima svoju rezonantnu frekvenciju. Pošto sam ljubitelj mehanike i tehnike, u jednom podkastu što volim da pratim (cycle world, preporuka) su baš pričali o tom problemu, i kolko inženjeri zapravo pažnje i vremena provode "štimujući" određene delove da nemaju rezonancije u frekvencijama gde se motor najčešće nalazi. Primer su dali šolja karburatora na nekom trkačkom motoru iz te ere GP500.. Na oko 8000rpm motor je ostajao bez gasa, knedla, mrtav.. Samo krene da se gasi. I naravno, ne znaju zašto.. Jedan od mehaničara ga je potom proterao kroz sve obrtaje polako stojeći pored njega i pipao sve redom.. 8000rpm šolja karburatora uđe u takvu rezonanciju da gorivo u lončetu pretvori u penu.. Pa su zalepili lepkom novčić za šolju karba - nema problem Onda su shvatili da moraju i o tome da misle... 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...