Jump to content

Moto Zajednica

opet registracija, ali sad atv. sta raditi?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova

pre neki dan sam otisao na masinski fakultet i predao papire za atest atva. ocu da ga registrujem. imam placenu carinu, porez, i sve ostale papire. samo ne mogu da ga registrujem. kad sam bio u supu. rekli su da ne moze da se registruje dok ne izadje novi zakon. a ja sam vidjao vec masu atvova do sad koji su reg. ili na A, ili na zelenu tablicu. kao polja masina. i tako ja odem na masinski fakultet i predam kopije papira, i kaze mi covek. moze, dobices atest i zelenu tablicu. ali mi ti kazemo odma da ce te prvi pandur zaustaviti i skinuti ti tu tablicu. ja gledam, pa neverujem. kako i zasto? kaze on pa to nije po zakonu to nije nikakva radna masina, a registrovan je kao radna masina...

i sad ja neznam sta da radim. da li da ga registrujem, ili ne. a hocu da ga vozim po putu ko sav normalan svet. sta da radim i jel mogu da mi kenjaju panduri ako ja sve lepo legalno odradim i uzmem zelenu tablicu i teram ga tako, recimo da ne prelazim 40kmh, jer je to valjda ogranicenje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

dobro. recimo i da ne idem preko 40. recimo da me ne uvate radarom... vec ono cisto kontrola. ja mu sve lepo dam,saobracajna, vozacka, ful oprema, nema prekrsaja.

jel onda on moze da mi kenja, da mi skine tu tablicu, iako je legalno registrovan, ali na zelenu tablu?

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

dobro. recimo i da ne idem preko 40. recimo da me ne uvate radarom... vec ono cisto kontrola. ja mu sve lepo dam,saobracajna, vozacka, ful oprema, nema prekrsaja.

jel onda on moze da mi kenja, da mi skine tu tablicu, iako je legalno registrovan, ali na zelenu tablu?

Ako počne da ti "kenja" ti mu kaži da ti se skine! Upaliće sigurno!

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Pa naravno da moze da ti kenja,to sto smo mi imali (a imamo i dalje) rupe u zakonu pa registrujemo kako stignemo to je druga stvar. Ali realno gledano kakva je radna masina ATV, zato ti sigurno moze skinuti tablicu i iskljuciti iz saobracaja, a ako ti progleda kroz prste onda je to samo njegova dobra volja

pa kako onda da ga registrujem?!

nisam ni prvi ni poslednji da ga registruje na zelene table. a u nedelju sam se vraco sa miseluka i ustavio me. i kaze nema reg. ovo, ono. ja reko imam papire ali treba da ga reg. kaze on kako ces. ja reko na zelenu tablu. i on kao to nesme onda ici preko 40kmh ja reko da. i tu on posle prico na tel i proveravo nesto... i pustio me.

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Pa kao što i sam kažeš, ne možeš ga registrovati da bude potpuno legalan, kada ne postoji ta kategorija u zakonu. I to je to, treba da ti bude jasno da šta god uradiš, na koje god table ga registrujes, nisi završio posao. Kao što si već ranije dobio odgovor, kada si dobio ATV, ostaje ti da čekaš novi zakon. Do tada, niko ti ne može zabraniti da izađeš opet na ulicu sa ATVom, ali će početi kazne da ti stižu. Strpljivo čekaj novi zakon, sigurno nisi jedini sa tim problemom. Veruj mi, biće ti slađa vožnja bez briga dal će te zaustiviti ili neće, kada sve dođe na svoje. I treba da znaš da si na ATV-u pandurima znatno upadljivi da te startuju od ostalih učesnika u saobraćaju.

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: BMW GS1200 ADV

E sad ja pitam mozda je glupo al...

Kad radis na fakultetu atest za trajka, kakve papire i tablicu dobijes

OK jes da je trajk tri a ATV cetiri tocka ali moze li i za ATV da se zavrse ti papiri uzmes tablicu i vozi misko?

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Meni nije jasno kakva to ****** drzava dozvoli uvoz nekog vozila a onda ti ne dozvoli da to vozilo registrujes??? Pa sta su oni mislili? Da ce neko da uveze ATV pa da ga drzi u sobi i koristi kao susilicu?

• Cuore Sportivo, 1339 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Ako počne da ti "kenja" ti mu kaži da ti se skine! Upaliće sigurno!

Budi dobar Sstrujo.  :D :D :D

• Skuteras, 3716 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Struja hoce namerno da izazove Zeljka pa posle opet da ga banuju.

Ako cemo realno ATV moze da bude radna masina. I vozac koji ga vozi ne mora da ima kacigu. Ja imam IMT 533, radna masina, nekad ne vucem prikolicu i niko me ne dira zato sto ucestvujem u saobracaju.  ATV takodje moze da vuce prikolicu, moze da ima raonik za ciscenje snega, moze cekrk da vuce neka laksa stabla ili nesto slicno...Bukvalno kao mini traktor. Ako ti i skinu tablicu odes kod sudije i on lepo kaze da treba da ti se vrati kad vec nema poseban zakon za ATV, a ti imas atest da je radna masina.

Sto se tice registracije bilo je samo neke price da ce poljo vozila morati da idu na redovne tehnicke preglede i da placaju godisnje osiguranje

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Registruj ga na zelene table i mogu da ti duvaju.

Ako ti neki zandar i skine tablicu na sudu ce to osporiti i osrednji advokat.

Platio si sve doprinose,atestirao vozilo i uredno ga registrovao.

Samo je njesra sto ces stalno strepeti kao i da ga vozis neregistrovanog.

P.S.To je samo moje,laicko misljenje.

pa moj i jeste ko mali traktor. ima napred vintlo, cekrk. ima nazad kuku. s njim sam nosio kuruze, djetelinu, grozdje... i bas je ko traktor. a pogledajte ovo... i posle nek mi kazu da nije to radna masina,... ma ajte molim vas!

http://www.cropcareequipment.com/photos/atv_sprayers.jpg

http://www.abby-usa.com/images/news/atv_field_2.jpg

http://www.wegrowgarlic.com/mediac/400_0/media/ATV$20harvest.JPG

http://www.agproinc.com/images/atvfold30.jpg

http://www.onlyatv.com/american%20mfg/plow_side_shield_on_atv.jpg

http://www.quadivator.com/images/blower/blower6.jpg

AKO OVO NIJE DOVOLJNO ZA DOKAZ DA JESTE RADNA MASINA,... ONDA STVARNO NEMAM RECI!!!

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Da ali, koliko ja znam, sa radnom mašinom ne bi smeo da izlaziš na puteve rezervisane za motorna vozila i na auto- put. U novom zakonu će biti predviđena posebna kategorija- motorni četvorocikli, gde pripadaju i ATV-i.

sa radnom masinom se nesme ici na auto puteve. a na ove ostale moze. pa kako mislis onda da ljudi idu traktorom kad idu da oru njivu? trakor na prikolicu pa onda u njivu, i tako nazad? neee. naravno da ne. radna masina moze po putevima svim, ali ne po autoputevima, i magistralnim. a naravno meni to ni ne treba.

a taj novi zakon vec ja cekam 2 godine. a ko zna kad ce doci, i vise mi je dopizdelo da mi motor stoji. ocu da ga teram!!!!

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Slobodno registruj na zelene table i uzivaj. Ja na tvom mestu ne bi nista cekao. Ako masinski fakultet izda atest da je radna masina, a SUP ga registruje, imas uredna dokumenta, a i ti si uredan i ocesljan ;) , ne moze ti apsolutno NISTA.

sa radnom masinom se nesme ici na auto puteve. a na ove ostale moze. pa kako mislis onda da ljudi idu traktorom kad idu da oru njivu? trakor na prikolicu pa onda u njivu, i tako nazad? neee. naravno da ne. radna masina moze po putevima svim, ali ne po autoputevima, i magistralnim. a naravno meni to ni ne treba.

Jedino sto rece misko_kolo, ne bi smeo na na autoput i put rezervisan za motorna vozila. Procitaj u knjizi za polaganje sta je "put rezervisan za saobracaj motornih vozila", posto vidim da ne znas sta je, mozda ti nekad zatreba.

nemam knjigu, a i neznam. aj reci mi sta je saobracaj rezervisan za motorna vozila?

a ako to nije motorno vozilo, e stvarno onda neznam... pa nije solarno sigurno.

Nema veze da li je vozilo na motorni pogon ili ne. I skuteri od 50 kubikasu na motorni pogon, ali se u zakonu tretiraju kao bicikli sa pomoćnim motorom. Isata fora je sa ATV-om ako ga tretiraš kao radnu mašinu.To je samo još jedan od dokaza koliko su nam zakoni zastareli.

Evo...

motorno vozilo je takvo vozilo na motorni pogon koje je prvenstveno namijenjeno za prevoz lica i stvari na putevima ili koje služi za vuču priključnih vozila namijenjenih za prevoz lica i stvari, osim vozila za prevoz lica i stvari koja se kreću po šinama, bicikala sa motorom, traktora i drugih vozila na motorni pogon koja nisu prvenstveno namijenjena za prevoz lica i stvari

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja