Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Skytown 125 cc

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Pozdrav ljudi,

Hteo sam da postavim nekoliko pitanja vezano konkretno za Kymco ali i generalno o skuterima jer sam nov u svemu ovome, nikada zapravo nisam ni vozio bilo kakav motocikl. Plan mi je da u narednih par meseci polažem A2 kategoriju i da kupim neki skuter najpre od 125 kubika kako bih se lakše vozao po BGu a onda otom potom da napredujem i do neke ozbiljnije mašine.

Zato sam hteo da vas pitam sledeće:

1. Da li vam ovaj Kymcov Skytown deluje kao ok opcija za početnika? Privlači me pre svega jer trenutno imaju i dobru akciju za finansiranje (50% učešće, ostatak na rate bez kamate) a deluje mi i kao da bi bio veoma ekonomična i zahvalna mašina za održavanje i za obuku, što mi je u ovom trenutku najvažnije.

2. Koliko je važan ABS tj koliki je problem što ga ovaj skuter nema a s obzirom da ne planiram neko ludiranje van lagane vožnje po gradu?

3. Da ste u mojoj situaciji, šta biste možda vi gledali kao alternativu?

4. Pošto se ne razumem u motocikle, pa ni u održavanje, možda glupo pitanje ali da li je realno da mali servis mora da se radi na 2000km? Msm znam da nije auto ali mi to deluje nekako kao da bih morao na svakih par meseci da radim servis.

5. Dodatno pitanje u vezi polaganja, čuo sam lepe stvari za auto školu Zonu/Vir na NBG i to mi je prva opcija za obuku i polaganje ali me zanima da li ima neko preporuku za neku auto školu slične reputacije npr u Rakovici ili Čukarici jer bi mi to bilo bliže?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9320 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

1. Pocetnik, koriscenje po Bg-u ..... skroz Ok je da ga uzmeš, nećeš pogresiti.

2. Nije nikakav problem što nema ABS, vozili se skuteri i motocikli mnogo pre no što je došao ABS.

Spoznavanje kako radi kocnica (pored svega ostalog) je nešto što prvo učiš o svome bajku, posle na drumu nema zime.

ABS dobro je imati ali nije presudno.

3. Kymco, SYM, Yamaha, Honda, Piaggio.....sve je to tu negde slično.

Gledas sta ima bolju servisnu podrsku i šta ćeš sutra lakše prodati kad dodje vreme na prelazak na nešto jače, bolje.

4. Jeste realno i toga se treba pridrzavati pod obavezno.

Idemala kolicina ulja + nema klasičan f ulja već sito filter te je zbog toga kraći interval zamene.

Dobro ulje je jedino šta cuva agregat, ne treba štedeti na tom polju.

5. Jasminko .....nema greške :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja