Sanel 0 Napisano Decembar 13, 2024 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav prijatelji od maja mjeseca sam uzeo f900 gsa, i napravio sam nepunih 5000 KM. Motor je meni odličan kocnice su ok jos u dinamic modu ubada. Svida mi se kako plovi, sto se tice grijanja motora to sam primjetio u gradskoj voznji. Ali ipak radi se o motoru kojeg kad upalis treba potrositi rezervoar goriva. Jedino sto sam primjetio neki dan da mi fali ulja, cak ispod minimuma, e sad je li ga on potrosio ili ovi na prvom servisu nisu dovoljno usuli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano Decembar 13, 2024 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Imas dual sump agregat. Mora se ispostovati procedura merenja ulja (full zagrejan - najbolje posle voznje - sacekati 1min da odmori pa se onda proveri na ravnom). Iopet neces biti siguran da li si izmerio kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Decembar 13, 2024 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao mud gard za 13 dana sa ali ekspresa (opcija tracking available).Cena 9.5 eur plastika 10/10 bez preterivanja. Dilema koja me muči trenutno je da li da zalepim sa nekim jačim lepkom za postojeći blatobran ili da ipak bušim rupe na istom i učvrstim sa ovim plastičnim nitnama koje idu uz proizvod?? Izbegao bih bušenje nove igračke ako može..Mislim da sam video da je kolega @N.F.S. samo lepio..Možda se varam?Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Decembar 13, 2024 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Sanel je napisao: Pozdrav prijatelji od maja mjeseca sam uzeo f900 gsa, i napravio sam nepunih 5000 KM. Motor je meni odličan kocnice su ok jos u dinamic modu ubada. Svida mi se kako plovi, sto se tice grijanja motora to sam primjetio u gradskoj voznji. Ali ipak radi se o motoru kojeg kad upalis treba potrositi rezervoar goriva. Jedino sto sam primjetio neki dan da mi fali ulja, cak ispod minimuma, e sad je li ga on potrosio ili ovi na prvom servisu nisu dovoljno usuli. Pozdrav,kolega nisam primetio navedene probleme ma da ja vozim f900 GS (a ne bi smelo da se razlikuje mnogo GS od GSA).U kom si servisu radio prvi servis?Postoje određena mesta koja nisu baš "na glasu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sanel 0 Napisano Decembar 13, 2024 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam kod Tomić Mostar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Decembar 13, 2024 (promenjeno) Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Za njih ne znam,vidim da rade samo auto program,nisam uspeo moto ponudu da nađem,čak i zakazivanje servisa nedozvoljava za motor (samo za auto da). Najbolje je da se obratiš njima sa tim problemom ili nađeš ovlašćeni servis koji se bavi baš motorima BMW marke. Možda i pogrešno sprovodiš postupak merenja,pokušaj kako je opisano u uputstvu: Promenio Decembar 13, 2024 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sanel 0 Napisano Decembar 13, 2024 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Džim Džarmuš je napisao: Za njih ne znam,vidim da rade samo auto program,nisam uspeo moto ponudu da nađem,čak i zakazivanje servisa nedozvoljava za motor (samo za auto da). Najbolje je da se obratiš njima sa tim problemom ili nađeš ovlašćeni servis koji se bavi baš motorima BMW marke. Možda i pogrešno sprovodiš postupak merenja,pokušaj kako je opisano u uputstvu: Hvala, drzati Cu se uputstva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Januar 5 (promenjeno) Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan BMW F900GS i F900GSA "Prenet kvalitet sa GS/A 1300 uz manju težinu" Promenio Januar 5 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Januar 12 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Vandrokaš For a little more performance in installed a BT-Moto tune and re-geared the final ratio from the stock GSA 17/44 ratio to the F900 GS ratio of 17/47. Those mods resulted in an approx. 12% improvement in roll-on performance from 40 to 80 mph in the top two gears measured with my Dragy. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1186 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ajde sad mi dešifruj na šta se ovo konkretno odnosi ... :-))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Januar 13 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Vandrokaš Menjao je zadnji zupčanik zbor performansi.Oznaka 17/44 označava broj "Zuba" na prednjem/zadnjem zupčaniku. Deljenjem ta dva broja dobijaš količnik(racio)44:17=2.69. Veći racio: Viši obrtni moment, ali niža maksimalna brzina,manji racio: Niži obrtni moment, ali veća maksimalna brzina.Broj 2.69 pokazuje koliko se zadnji zupčanik puta okrene,za svaki okretaj prednjeg zupčanika.Konkretno je kolega povecao racio i dobio "kik",veci obrtni momenat ranije, izmedju 40 i 80 mph.To sad manje vise.. ali mi je bilo interesantno da nam nisu isti zupcanici i raspored snage sto je i logicno obzirom na orijentaciju GSA i GS modela.Ali vrlo pohvalno za bmw iz razloga što kad je isti agregat (kao što je slučaj ovde) mahom proizvođač ostavi da korisnik sam menja zupčanike na sličnim a opet različitim modelima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1186 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Lako je tebi kad si imao uvod u te 2 rečenice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Januar 13 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam sa alija produžetak ćopave i zaštitno kućište za ključ obzirom da je nov ključ oko 500 eur a već sam imao situaciju sa prošlim motorom... Kućište ključa je tako dobro urađeno i kvalitetno,praktično sa ovom zakačkom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1186 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dobro izgleda ta futrola. Ja ni ne vadim ključ iz džepa uopšte. A bez tog proširenja ćopave mi nije bio ni jedan motor. Ja sam poručio blatobrane za zadnji točak. Puigove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Februar 20 (promenjeno) Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam prvi servis u Delti,rad je oko 12k rsd a materijal; Ukupno oko 19 k rsd. Zamenili su stvarno sve,zagrebao sam stari filter namerno i vidim da su stavili novi.Ovo je urađeno zbog onih spekulacija sa bmw Radulović servisom koje je kolega izneo..Očistili su i naprskali lanac i reče mi Peđa iz BMW ,pre servisa, da se proverava tenzija žbica i lanca. Vozio sam nekih 15 km u RAIN modu polako isto kao i u periodu razrade kroz sve brzine.Nakon toga sam prebacio u DYNAMIC mod...motor je zver čupa kako ide,toliko sam uzbuđen i pod utiskom koliko snage ima,da izbegavam da ga poredim sa nekim sportskim motorima. ..KIDA ..kez oko glave. Promenio Februar 20 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Februar 20 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Posle nekih 1000km i nešto sitno km,dva najjača utiska su: 1.Izgled- prelep motor gde god da ga pogledaš,znam da je ovo subjektivno. Krećem se dosta i dosta ljudi komentariše izgled baš pozitivno.Meni se sviđa još više nego kad sam ga kupio.To mi se do sad nije dešavalo, uglavnom se brzo ohladim u tom delu. 2.Snaga-105 ks,baš snažno ubrzava. Jak obrtni momemant isporučuje na niskim i srednjim obrtajima. 93 Nm pri 6.750 o/min mu je pik snage. I.Z.U.V.A kako ide,maksimalna brzina za sad nije testirana kod mene a ja sam ga vozio do 170km/h.Nisam imao prostora za više. Farom sam zadovoljan ali nije kao na c400gt svakako.Bolji primetno od x adv 750. Kad malo otopli testiramo suspenziju.. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16881 Napisano Februar 20 Drug član, 1877 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @Džim Džarmuš puno srećnih i bezbrižnih kilometara želim! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1016 Napisano Februar 20 BJB Maxi Scooter Club, 464 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: AA500 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Džim Džarmuš said: 1.Izgled- prelep motor gde god da ga pogledaš Pa daj da ga i mi pogledamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Februar 20 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @andrej. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2209 Napisano Februar 21 Drug član, 739 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Džim Džarmuš je napisao: @andrej. Auuuu, pa na novom BMW motoru displej već dobio onolike plikove? Pa to je sramota! Znam, podjebavam. Sad znam odakle je novi Voge 800 dobio inspiraciju za dizajn. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Februar 21 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno,možda je voge 900 dsx kopija f900 gsA a voge 800 ovog f900 gs ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1186 Napisano Petak u 08:41 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kako ovo nije otišlo u temu gde su motori generalno? Jedva sam našao ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1186 Napisano Petak u 08:43 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Stigli su mi zadnji baltobrani (gornji i zadnji). Puigovi. Montirao. Slikaću kad budem pored motora. Oba blatobrana su za 850 GSA. Nisu 100% za 900 ali može da se stavi. Još nemaju baš za 900 GSA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Petak u 13:54 Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan 900 se podmazuje na blato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2981 Napisano Petak u 21:14 (promenjeno) Drug član, 1303 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam juče bmw 1300 GSA po gradu. U nizim obrtajima mrtav u odnosu na f900gs.Baš,baš velika razlika,tolika da sam ja gledao u kom je modu non stop u prvih par minuta. Ovaj naš baš,baš dominira koliko je življi i jači na prvoj polovini ukupnog broja obrtaja. ....Ok na auto putu na velikim brzinama bi GSA1300 bio rastereceniji i brzi konacno ,ali ko jos vozi preko 200 konstantno Kada sam uzeo svoj motor nazad ,prvo što sam pomislio: "Koliko mi se vise sviđa ovaj moj" ..onako baš iskren prvi utisak.Stvarno nemam problem da unizim svoj izbor kad naletim na nesto sto mi se svidi i bolje je.. GS 1300 gsa ima veće sedište i bolji je za suvozača, kao i zastitu od vetra.Ali brate sve ostalo je "ravna linija" nekako na 1300.Pucajte sad ,ali to sam iskreno doživeo na opisan način. I da...par puta sam opalio cevanicom u kraš bar od dekle ,noge su savijenije na 1300 fino u odnosu na gs F900.F 900 gs nekako veci,prostraniji motor, bolje pase visokim i krakatim.I bolje se provlači po gradu od gsa sa OEM kreš barovima. Nije komentar sta je bolje ,već kako je meni legao 1300gsa vs gs F900 Promenio Petak u 21:18 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...