Jovan Ristic 5443 Napisano juče u 13:06 Ne silazi, 4832 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pretposlednji test u ovoj godini bio je QJMOTOR SRK800RR, prvi QJMOTOR četovorcilindrični sportski motocikl i čini mi se prvi sportski četvorocilindraš iz Kine uopšte (za tržište Evrope). Agregat je rađen po uzoru na CBR650R/CB650R s tim da im SRK800RR ima duži hod klipa otud i veća radna zapremina na 778 cc. Maksimalna snaga ograničena je na 95 KS kako bi mogao da se konvertuje na A2 vozačku kategoriju. Agregat radi mirno, gotovo bez vibracija i linearan je od niskih do visokih obrtaja. Ima malo cimanja na puštanju gasa, što je izraženije u sport režimu vožnje. Maksimalna brzina iznosi 220 km/h i postiže je brzo. Deluje mi da je prenos kraći, jer relativno brzo stigne do maksimalne brzine, a obrtomer je u crvenom. Na testu ubrzanja na 220 metara izvuče 170 km/h za 8,2 sekunde. Kočnice odlične. Brembo monoblok radijalno postavljene. Za jedan sportski motocikl je udoban. Položaj sedenja nije naporan. Stabilan je jer je zatur prednje viljuške nešto veće, odnosno prednji točak je udaljeniji od agregata. Za posledicu ima što kad ste duboko u krivini i kada treba da "zalomite" motor ka izlazu potrebno je malo više napora uložiti telom. Osim toga zadate putanje drži odlično. Ceo motocikl je kompaktan i uzak i da ne vire 4 izduvne grane pomislio bih da je reč o dvocilindrašu. Kao mana mu se može pripisati i masa koja sa svim tečnostima iznosi oko 225 kg. Detaljnije u tekstu: QJMOTOR SRK800RR - Četiri cilindra na kineski način - BJBikers.com BJBIKERS.COM U periodu kada većina proizvođača forsira dvocilindrične agregate, QJMOTOR je smelo izbacio čevtorociklindrični sportski motocikl - SRK800RR. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 65 Napisano pre 23 sati U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Živo me zanima direktno poređenje sa Zontesom 703RR... To još nisam video, uglavnom ga porede sa CF moto 675. Ovako na prvu jako interesantna sprava! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5443 Napisano pre 22 sati Ne silazi, 4832 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gruja TS je napisao: Živo me zanima direktno poređenje sa Zontesom 703RR... To još nisam video, uglavnom ga porede sa CF moto 675. Ovako na prvu jako interesantna sprava! Videćemo dogodine. Zontes je 3 cilindra, deluje zanimljivo. Šteta što ih sve štroje na 95 KS zbog A2.+ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 778 Napisano pre 16 sati Xtreme, 392 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nego rekni ti nama deder koje si visine posto motor deluje maleno, nesto izmedju Kave ZXR4 i ZXR6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5443 Napisano pre 15 sati Ne silazi, 4832 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Thaedass je napisao: Nego rekni ti nama deder koje si visine posto motor deluje maleno, nesto izmedju Kave ZXR4 i ZXR6 187 cm. Smestim se u vožnji sasvim okej. Visina sedišta je 810 mm, pa kad spustim noge možda zato deluje da je malen. Veći je od ZX4R i po dimenzijama je tu kao ZX6R, čak i malo duži jer ima međuosovinsko rastojanje od 1.450 mm (SRK800RR). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 38 Napisano pre 14 sati Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Oni će sa hiljadama modela i brendova pojesti sami sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 62 Napisano pre 12 sati U prolazu, 47 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Nije lošeg dizajna. Dosta podseća na Ducati mada mi prednja maska više vuče na FireBlade iz 2017. Cena mi deluje sasvim okej ali brojkama nikako ne može da se pohvali. Radi se o sportkom motoru sa 4 cilindra, 800 kubika i sa dve oznake R a samo 95 konja + 225 kg. GSXR 750 ima 150 ks i 190kg Još 90 tih su počeli da prave čiste sportske motore sa manje od 210 kg. Ovaj motor jedino može da nađe kupce zbog cene i što je nov. Mada iskreno ne znam koliko dobija ovom markom i ako je nov motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5443 Napisano pre 1 sat Ne silazi, 4832 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Nema više čistokrvnih sportskih motocikala, osim hiljadarki. Ducati V2 će biti 130 KS (to jest već jeste) Yamaha R9 isto oko 120 KS Nova pravila supersport klase se spremaju i tu cenim da će biti motocikli ograničeni na neku snagu i tek mi je sad jasno zašto Yamaha nije otišla na veću snagu. Što se konkretno SRK800RR, CF 675, Zontes 703RR i njihove snage od 95 KS tiče, oni su zapravo projektovani da imaju 115 KS, 105 KS itd, ali zato što hoće da pruže motocikl i vozači sa A2 vozačkom kategorijom, to znači da snaga ne sme da bude veća od 2x35 kW (što dođe 95 KS). Tek ćemo u narednih 2-3 godine videti kuda idu ova pravila za srednju kategoriju sportskih motocikala, ali mi se za sad ne sviđa smer. Najbolja kategorija mi je trenutno Twin Cup ili ti Sportbik kategorija kako će se verovatno zvati u WSBK šampionatu. RS660 sad ima 105 KS, Triumph Daytona će takođe dobaciti, a radi se o laganim motociklima koji baš dobro idu. Tako da mislim da će to biti bolji izbor od trenutne ponude motocikala iz Kine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10523 Napisano pre 49 minuta Hronični Motociklopata, 7332 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da bar ima dobar obrtni momenat kad već nema veliku snagu, nekima je to bitnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5443 Napisano pre 6 minuta Ne silazi, 4832 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Disko Nindža je napisao: Nadam se da bar ima dobar obrtni momenat kad već nema veliku snagu, nekima je to bitnije. SRK800RR ima solidan obrtni moment na niskim obrtajima. Lepo povlači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...