Jump to content

Moto Zajednica

Vožnja za studente

Recommended Posts

• Drug član, 819 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.

Bitno je da smo podigli barem na trenutak borbeni duh nasim studentima. Svi koji nesto seru verovatno nisu uradili nista. Pustimo ih neka seru. Drago mi je da sam zapalio plamicak u vama, zao mi je sto taj plamen nije stigao do mnogo veceg broja kolega i zao mi je sto ste cak uspeli zamalo i da ga ugasite u meni. Lenjost i letargija je strasna. Ali to nije ni bitno. Bilo je nas 30 ratnika svetlosti. Nekad je i to dosta. Izasli smo bukvalno u svim medijima, ljudi su aplaudirali, taj dan nije bilo ni jedne provokacije. Studenti su bili ponosni, neki su i plakali. I neki od nas sa njima. Hvala vam svima.

• Sviđa mi se 27
  • Hvala 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2323 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 8 minuta, Marko05 je napisao:

Невероватно, ја коначно имам бар промил наде да може нешто бити од овог народа и да ћемо се опаметити. 

Занимљиво, приметио сам да нигде "опозиције" нема. Бар их ја нисам приметио да нешто посебно промовишу протесте.

Око моста се мало "бунили" и одједном нестадоше. 

То ми улива наду да ће ово успети.

Боже здравље, видимо се следеће недеље ако опет буде организовано окупљање.💪 

Studenti su ''zamolili'' opoziciju da se ne meša i da im ne prilazi. Zato na ovim skupovima nema govora...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1402 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
4 minutes ago, mick said:

Studenti su ''zamolili'' opoziciju da se ne meša i da im ne prilazi. Zato na ovim skupovima nema govora...

Ок на скуповима да их нема да говоре, али нема их ни да се јаве по овом питању нигде. Ни на телевизији, ни на мрежама...

Хвала Богу нема их и надам се да их до краја неће ни бити.

Има наде напокон. 👏

• Sviđa mi se 1

pre 1 minut, Marko05 je napisao:

Ок на скуповима да их нема да говоре, али нема их ни да се јаве по овом питању нигде. Ни на телевизији, ни на мрежама...

Хвала Богу нема их и надам се да их до краја неће ни бити.

Има наде напокон. 👏

Ne brinem ja za njih...isplivaće od nekud. Nego samo da nam ova deca ostanu zdrava i netaknuta! 

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 8335 postova
pre 20 minuta, Bole37 je napisao:

Bitno je da smo podigli barem na trenutak borbeni duh nasim studentima.

Bitno je i da nastavimo, videćemo kada i kako, neka određeni novi user-i budu još malo u neznanju :D... I slažem se, ko i dalje misli da je sve bezveze, neka ga.

Ali, dokazano je manje bezveze nego samo do pre nekoliko dana... 

Pročitajte komentare o bajkerima ovih dana, bice vam jasno... 

I neka ova tema ostane kratka i jasna, za dogovore. 

Za ostalo, možemo nazad u opšte teme. 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 8

19 minutes ago, mick said:

Ne brinem ja za njih...isplivaće od nekud. Nego samo da nam ova deca ostanu zdrava i netaknuta! 

Ћераћемо се!

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1027 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Nadam se da shvatate da u nekom trenutku svu tu energiju pa i političku proisteklu od mladih studenata,djaka i ostalih nezadovoljnih neko će morati da artikuliše u institucije koje želimo da stvorimo ili probudimo a to pada na ledja te opozicije inače je sve ovo džabe. Dobro je što se opozicija drži po strani i ne pokušava da preuzme proteste (to bi bilo katastrofa) ali moraju i oni da se angažuju jer sami studenti koji nisu politički organizovani a koliko vidim i nemaju takvih ambicija sami sve to ne mogu da iznesu.

Promenio član Interceptor BP
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

pre 4 minuta, Interceptor BP je napisao:

Nadam se da shvatate da u nekom trenutku svu tu energiju pa i političku proisteklu od mladih studenata,djaka i ostalih nezadovoljnih neko će morati da artikuliše u institucije koje želimo da stvorimo ili probudimo a to pada na ledja te opozicije inače je sve ovo džabe. Dobro je što se opozicija drži po strani i ne pokušava da preuzme proteste (to bi bilo katastrofa) ali moraju i oni da se angažuju jer sami studenti koji nisu politički organizovani a koliko vidim i nemaju takvih ambicija sami sve to ne mogu da iznesu.

Bolje je pitanje da li će opozicija da se povinuje, sagne glavu, pokloni se i isprati narod a kasnije da bude u službi naroda (priča o demos-u i kratos-u) ili samo čekaju da im se servira određen nivo vlasti koji će iskoristiti kao i svaki drugi političar do sad.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1027 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Neće njima niko servirati nikakvu vlast već tu još (na žalost) predstoji dosta borbe,suza i znoja (iskreno se nadam ne i krvi) da se nešto počinje menjati i tu opozicija moera pametno pristupiti u saradnju sa nezadovoljnim narodom. Današnji dan pokazao da volje i energije ima.

Ne treba imati iluziju da će se u narednim danima nešto drastično desiti osim ignorisanja u medijima pod njegovom kontrolom i relativizacija protesta u tabloidima uz naravno satanizaciju opozicije i neistomišljenika. Na sreću to koliko vidimo u zadnje vreme im ne pali već je upravo kontraproduktivno.

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 819 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.

Najvise hvala @severian,jer bez njega i njegove podrske ova akcija se ne bi ostvarila. I bio je kao i uvek nas najbolji planer, :sampion:i zahvaljujuci njemu kolona nije isla 150 na sat.:oda2:

Promenio član Bole37
  • Sviđa mi se 8
  • Podržavam 4

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie

Trenutno su studenti sve ovo bolje artikulisali nego bilo koja politicka partija iz opozicionog korpusa do sada, gadjaju gde treba i kako treba, zahtevaju da se propisi primenjuju i institucije rade ono zbog cega su osnovane i postoje. Saglasan sam da ce pre ili kasnije biti potrebno da se partije ukljuce u celu pricu, jer bez toga nema nista, ako zelimo da menjamo drustvo i nacin na koji funkcionise drzavni aparat. Dodatno, ovaj sto zeli da celo drustvo pretvori u plemensku zajednicu gde je on i poglavica i saman, njemu apsolutno odgovara ta mantra koju ju je prodao sirokim narodnim masama kako su svi isti, kako nema izbora, itls. Treba opozicione partije za sada da upijaju, uce vredne lekcije i sprovedu u delo ono zbog cega i postoje partije u politickom sistemu. Iako je ovo drustvo prilicno pretpoliticko trenutno:)

Promenio član Milomir83
Greska u pisanju
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

Pre 7 sati, ProMaster je napisao:

VRtpB6z.jpeg

Dobra!

Ja moram da podelim aforizam mog kolege. Čovek inače psihijatar u slobodno vreme 😂

IMG_4973.jpeg

• Sviđa mi se 9

• Drug član, 838 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Taj je mnogo brz za ovu namenu...

ili to bese do vozaca? 

P.S. A i ima nezgodnu tendenciju da se zalece u ljude..

ili i to bese do vozaca? :D 

• Haha 2

• Svrati ponekad, 399 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
11 hours ago, Interceptor BP said:

Bas tako. Ovo se desavalo vise puta, i traje dugo. nadam se da je jace sada. i 2020/2021. je bilo puno protesta studenata svaki vikend, pa EKO protesti.  Izlazim na proteste kad god mogu, i glasam naravno.

Ali sam pritisak na institucije i resavanje konkretnog problema je mac sa dve ostrice, dobar jedino u smislu da ujedini ljude da uvide sta se desava i prosiri svest, ali je naivno misliti da ce institucije tako proraditi, nece valjda sami sebe poceti da hapse i osudjuju. Samo vlast popusti kad bas mora, i ispadnu jos heroji sto su "resili" bitan problem. Nezgodno jako, kako energiju pretociti u sistemsku promenu.

Totalni sam optimista uvek. Ali mi je zao kako je sada, deluje da je jako puno stete napravljeno korupcijom, ispada da u proseku imamo to sto zasluzujemo. Dodju izbori, izlaznost 50%.  Pogledam okolinu, ljude mrzi da glasaju, pomire se sa situacijom, totalno apoliticni, imaju neku korist, plase se, a i ogroman broj ode iz zemlje (i retko glasaju onda), svega ima. Nadam se da gresim ali tu ne vidim napredak. Nista borba dalje.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 4

Да сад не политизујем тему, али мислим да итекако има ко да "преузме" ове протесте у политичком смислу.

Само се, још увек, не промовишу политички.

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, Blackened je napisao:

Totalni sam optimista uvek. Ali mi je zao kako je sada, deluje da je jako puno stete napravljeno korupcijom, ispada da u proseku imamo to sto zasluzujemo. Dodju izbori, izlaznost 50%.  Pogledam okolinu, ljude mrzi da glasaju, pomire se sa situacijom, totalno apoliticni, imaju neku korist, plase se, a i ogroman broj ode iz zemlje (i retko glasaju onda), svega ima. Nadam se da gresim ali tu ne vidim napredak. Nista borba dalje.

O tome se priča...promeni izborni sistem! Imaš veliki broj ljudi kojima je komptnije da glasaju iz udobnosti svog doma uz neki vid live uključenja glasanja kako bi izbegli manipulacije...napravi online sistem glasanja ili sistem ''phone booth'' stanica postavljenih na više lokacija po svakom naselju u većim gradovima i td.

Moje je mišljenje da bi to da smo normalni...a nismo :D doprinelo većoj izlaznosti.

Pa znaš kakva me muka na Zvezdari uhvati kad dođem u školu gde se glasa...kolone ljudi a sve nas uteruju u obor SNS poslušnici romske nacionalnosti. Pa j...m ti sve!

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja