Jovan Ristic 5362 Napisano juče u 12:01 Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Vratio se moderniji DRZ400, doduše sada nosi naziv DR-Z4S (off road) i DR-Z4SM za supermoto verziji. Agregat je potpuno redizajniran, modernizovan sa "ride-by-wire", kontrolom proklizavanja, režimima vožnje. Šasija takođe nova, čelična sa aluminijumskim podramom. Minimalistička instrument tabla, ali sa svim informacijama. Prekidači kao na V-Strom seriji. Cena se još ne zna, a za prodaju u Srbiji biće dostupni od sredine 2025. godine. Vratili se Suzuki DR-Z4S i DR-Z4SM! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Iščezao je sa tržišta Evrope i taman kad smo ga otpisali i poslali u zaborav, Suzuki ga je vratio, doduše pod oznakom DR-Z4S i DR-Z4SM! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Radosmr 11 Napisano juče u 12:15 U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vratio se moderniji DRZ400, doduše sada nosi naziv DR-Z4S (off road) i DR-Z4SM za supermoto verziji. Agregat je potpuno redizajniran, modernizovan sa "ride-by-wire", kontrolom proklizavanja, režimima vožnje. Šasija takođe nova, čelična sa aluminijumskim podramom. Minimalistička instrument tabla, ali sa svim informacijama. Prekidači kao na V-Strom seriji. Cena se još ne zna, a za prodaju u Srbiji biće dostupni od sredine 2025. godine. Vratili se Suzuki DR-Z4S i DR-Z4SM! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Iščezao je sa tržišta Evrope i taman kad smo ga otpisali i poslali u zaborav, Suzuki ga je vratio, doduše pod oznakom DR-Z4S i DR-Z4SM! Ovaj DR-Z4S ce da razbije sa prodajom...za ove sto vole tet i voznje po makadamu. A ova verzija DR-Z4SM je čini mi se slaba za svoju namjenu. Puno je alternativaSent from my SM-S928B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2383 Napisano juče u 13:25 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je skoro isti motor kao stari, samo teži 15kg. Promenili klip i bregastu, jaka stvar. I dalje ima 5 brzina, to mu je veliki minus. Ubrizgavanje super, modovi- koga to zanima na 38ks . Samo marketing... Ako je do 6000-6500 ojra ok, preko toga mrka kapa. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano juče u 13:26 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Šta će mu šesta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano juče u 13:55 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan 150kg na 38ks i nije tako strasno lose, videcemo u praksi to i menjac od 5 brzina. Neki fin izduv i remap i goni vecno. Modovi voznje, meh, bezveze... 290mm i 295mm hod vesanja, KYB, super... Jos da mu vidimo cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
viciousdobbie 9 Napisano juče u 14:41 (promenjeno) U prolazu, 15 postova Motocikl: GSX S1000GT Prijavi odgovor kao problematičan Što pišete da je Eurošumar jedini zastupnik kad nije.... Malo neprofesionalno ili plaćena reklama Evo ja npr. nisam kupio motor kod njih jer su bili krajnje nezainteresovani EDIT: cena će biti oko 7.500eur Promenio juče u 14:43 član viciousdobbie Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5362 Napisano juče u 14:53 Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Euro Sumar jeste jedini ovlašćeni zastupnik za motocikle. Horgoš je npr. koncesionar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2383 Napisano juče u 15:33 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Šta će mu šesta? Prva mu je jako dugačka za vožnju po terenu. Kada se stavi kraći prenos onda mu peta vrišti već na 80-85 i nezgodan je za vožnju, vibrira. To su najveće zamerke bile na DRZ400. Zadnjih godina je zamerka i ubrizgavanje. Ubrizgavanje su rešili a menjač ćemo videti kad ga probamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano juče u 15:52 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, srbac said: Prva mu je jako dugačka za vožnju po terenu. Kada se stavi kraći prenos onda mu peta vrišti već na 80-85 i nezgodan je za vožnju, vibrira. To su najveće zamerke bile na DRZ400. Zadnjih godina je zamerka i ubrizgavanje. Ubrizgavanje su rešili a menjač ćemo videti kad ga probamo. Ja već rekao, a ljubitelji se ljute. Motor kog je pregazilo vreme, ajde sad dodali ride by wire i ubrizgavanje, ali opet za teren mora vešanje da se doradi, prilično slab za asfalt... Šteta, ima potencijal po meni, ali japanci kao japanci, kasne 20 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano juče u 16:40 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Sta je tacno problem oko ovog vesanja? Sta kazu internet strucnjaci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
viciousdobbie 9 Napisano juče u 17:23 U prolazu, 15 postova Motocikl: GSX S1000GT Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Jovan Ristic said: Euro Sumar jeste jedini ovlašćeni zastupnik za motocikle. Horgoš je npr. koncesionar. GLOBAL LINKS | AUTOMOBILE | Global Suzuki WWW.GLOBALSUZUKI.COM The official SUZUKI global website - our products, news, corporate & IR information, and global links. Gde su na zvanicnom sajtu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano juče u 17:42 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, h0use said: Ja već rekao, a ljubitelji se ljute. Motor kog je pregazilo vreme, ajde sad dodali ride by wire i ubrizgavanje, ali opet za teren mora vešanje da se doradi, prilično slab za asfalt... Šteta, ima potencijal po meni, ali japanci kao japanci, kasne 20 godina. Nema tu šta vreme da pregazi, od početka je bio dobro napravljen motor sa odlicnim odnosom snage i težine, dobre pouzdanosti, kome je jedina mana po meni bio taj menjač i mali rezervoar. Kako vidim niti su menjač ispravili, jer da jesu hvalili bi se na sva zvona, a rezervoar je još manji. Ubacili su ubrizgavanje, što je ok i navodno poboljšali mašinu, a snaga je ostala ista kao na modelu iz 2000 god Možda i prodaju nešto jer stvarno nema adekvatnu konkurenciju - ili dosta slabiji i sa lošim ogibljenjem crf300l ili dosta jači, verovatno i skuplji, a ne tako pouzdan ktm690 i Husa701. U svakom slučaju, dobar je motor, ali su propustili priliku da isprave sve mane i razbiju sa prodajom, ja sam lično razočaran i ne bi ga kupio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5362 Napisano juče u 18:22 (promenjeno) Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, viciousdobbie je napisao: GLOBAL LINKS | AUTOMOBILE | Global Suzuki WWW.GLOBALSUZUKI.COM The official SUZUKI global website - our products, news, corporate & IR information, and global links. Gde su na zvanicnom sajtu? Nemam pojma što nije, potpadaju pod Mađarsku kao i Slovačka, Slovenija, Hrvatska, itd. Euro Sumar je zvanični zastupnik za Srbiju za automobile i motocikle, Beta motors je zvanični zastupnik za Vojvodinu za automobile. Suzuki Vector iz Horgoša je koncesionar, što im i piše i na njihovoj veb stranici Suzuki Vector. EDIT: na spisku sa sajta nedostaje još država, a takođe ne piše da je ATV & Nautica (CTC Unit) ovlašeni uvoznik i zastupnik za vanbrodski program. EDIT 2: Dobio sam odgovor da ceo ovaj region koji je van EU nije upisan na listu ovlašećnih zastupnika na global sajtu i da bi to uskoro trebalo da bude rešeno. Promenio juče u 18:28 član Jovan Ristic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano pre 23 sati 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, aca-pn said: Ubacili su ubrizgavanje, što je ok Euro 5, dva katalizatora, u ovom segmentu i nije prednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano pre 23 sati Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Drugacije se ne moze prodavati u EU. Mora zadovoljiti Euro 5 i Euro 5+ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 596 Napisano pre 22 sati Drug član, 1360 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, srbac je napisao: Prva mu je jako dugačka za vožnju po terenu. Kada se stavi kraći prenos onda mu peta vrišti već na 80-85 i nezgodan je za vožnju, vibrira. To su najveće zamerke bile na DRZ400. Zadnjih godina je zamerka i ubrizgavanje. Ubrizgavanje su rešili a menjač ćemo videti kad ga probamo. Pričao sam na sajmu sa hostesom, kaže da su promjenili prijenosne odnose u mjenjaču!! 2 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano pre 21 sati Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, mradomir said: Euro 5, dva katalizatora, u ovom segmentu i nije prednost. Veruj mi da jeste, DRZ kad padne karburator nalije gorivo u cilindar, bez 10tak verglanja nema sile da upali, jos ako je akumulator slab, gurka mu ne gine Sadasnji motor sa ubrizgavanjem pali uvek na prvu, makar ga naopako okrenuo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano pre 19 sati 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, aca-pn said: Veruj mi da jeste, DRZ kad padne karburator nalije gorivo u cilindar, bez 10tak verglanja nema sile da upali, jos ako je akumulator slab, gurka mu ne gine Sadasnji motor sa ubrizgavanjem pali uvek na prvu, makar ga naopako okrenuo. Verujem, ali ako crkne pumpa ili kao meni pukne filter u rezervoaru, ni gurka ne pomaže Eno je Iči Buts, od svih motora koje je mogla da izabere ona uzela staru teneru iz osamdeset i neke. Nema šta da crkne. Ajd pričam bezveze, očekujem sa nestrpljenjem novi drz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 596 Napisano pre 11 sati Drug član, 1360 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, mradomir je napisao: Verujem, ali ako crkne pumpa ili kao meni pukne filter u rezervoaru, ni gurka ne pomaže Eno je Iči Buts, od svih motora koje je mogla da izabere ona uzela staru teneru iz osamdeset i neke. Nema šta da crkne. Nema šta da crkne jer ju je čovjek preradio, inače to je najlošija tenerka ikad napravljena ( 1VJ ) i imala je ozbiljnih problema zbog kojih su mnogi ostali na cesti, znam te tenere u dušu. Čista propaganda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1024 Napisano pre 10 sati Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Kao ponosni vlasnik sada već rariteta, da kažem koju. Najveće mane ovog motocikla po meni, a vidim i ostalima, su dugačka prva ili kratka peta brzina pa je teško uskladiti prenos da bude dobar i na offu i na asfaltu, tj nemoguće je. Ja godinama vozim sa kraćim prenosom (od E verzije) ali sada sam kupio nove lančanike da se prebacim na fabrički 15/44 jer verijem da mi je lakše da malo kvačilam u terenu nego da trnem od vibracija na 100km/h. Ako su to rešili sa ovim menjačem, onda je 6 brzina realno i nepotrebna. Karburator, ali ne zbog rada, lepo radi, nego kako je Aca rekao kada motor padne, ako aku nije odličan, sledi igranka, pošto mora da dosta vergla da izbaci gorivo. Sirovost, nema amortizaciju zadnjeg lančanka, agregat relativno grubo radi, vibrira, umara dosta više od recimo CRF 250-300 Onako po najavama deluje mi da je sve ovo ispeglano sa novim modelom. Ali će i cena biti sigurno veća, vidim da se spominje 7,500, što mi deluje realno. CRF je možda malo jeftiniji ali značajno lošiji, KTM 690/Hus 701, skoro duplo skuplje, a ne i toliko bolje. Mislim da će se namestiti tu gde im je mesto, ne sumnjam, ali će teško da ponove ono što je CF uradio sa MT450 iako nisu za poređenje. Nepoznanica mi je jedino još KTM390 Adventure R, ako bude tu negde sa cenom (mada sumnjam) biće zanimljivo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Radosmr 11 Napisano pre 10 sati U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bgmi na par mjesta sam nasao da ktm 390 Adventure R nece biti puno skup. Msm evo nek bude 8000 ili 9000 sigurno da vrijedi svaku paru.Sent from my SM-S928B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1024 Napisano pre 8 sati Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan I ja ne očekujem da bude preskup jer se pravi u Indiji. Opet ako bude 9.000 to se jako približilo motorima Kove 800 pro. Težina manje više ista, cena ista, 100ks vs 50ks.. Kako god bude, konačno se nešto počelo dešavati u ovom segmentu i to zahvaljujući Kinezima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da se pravi u Indiji osim samo za njihovo trziste se sklapa u Indiji. Takva je praksa i sa ostalim motorima iz Suzukijeve game. Mislim da se mozda samo male kubikaze tamo sklapaju za izvoz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 139 Napisano pre 7 sati U prolazu, 91 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan "Suzuki's motorcycles are built in several locations around the globe, including Japan, India, China, Indonesia, Taiwan, Thailand, Cambodia, the Philippines, Pakistan, Brazil, Argentina, Colombia, Vietnam, and the United States by American Suzuki Motor". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Da, ista prica je bila za Stroma jer je neko negde video da se sklapaju u Indiji, sto i jeste tacno ali samo za Indijsko trziste su slati u delovima pa sklapani tamo... Samo modeli kubikaze do 250cc se sklapaju van Japana za izvoz u druge zemlje. Ostali modeli se prave u Japanu. Promenio pre 7 sati član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...