OgLoc 6 Napisano Novembar 20 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, pratim ovaj forum vec neko vrijeme i vidim da je bilo bas dosta korisnih savjeta. Doduse, neke stvari koje me interesuju bas i nisu diskutovane u zadnje vrijeme (ili mozda nisam mogao da pronadjem teme). Svakako, postujem sa namjerom da trazim savjete oko kupovine prvog motora. Budzet koji sam isplanirao iznosi oko 2.5K eura, i zelim da kupim motor u Crnoj Gori (gdje i zivim). Gadjem nesto sto ima sportski izgled, tipa Yamaha R125, r3, ili nesto poput Ninja 250r. Konkretno me zanima da li postoje kvalitetni motori u cjenovnom rangu koji sam naveo, i koje bi bi preporucili? Hvala unaprijed na odgovorima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 62 Napisano Novembar 21 U prolazu, 74 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba bar još 1k za ovo što si pomenuo. Ima puno “štiva” o tome za prvi motor ali nisi se potrudio, verovatno nedovoljno jer je ovaj forum preplavljen ovom temom. To šta tebi treba kako si pomenuo trkalice u maloj kubikaži i za te pare nema. Bitna stavka je tvoja ergonomija, visina- težina pa da vidiš šta ti paše. Proširi na više modela pa ćeš lakše nešto naći. Za prvi motor kako kažeš nije toliko ni bitno jer ga verovatno nećeš dugo ni zadržati. Kupi bilo šta, vežbaj, stvori malo iskustva pa onda “dalje” sa novim makinama. Sretno! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgLoc 6 Napisano Novembar 21 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan @DAR'C NS Hvala na savjetima. Mozda sam pretjerao sa R3, ali mi se cini da se motori tipa r125 i ninja 250r mogu naci u rangu do 2.5K? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1645 Napisano Novembar 21 Drug član, 983 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Idi bolje na 250 ili r3 (ne znam cene) ili koji nadjes u boljem stanju, pa bila i 125ccm. Jednostavno 125-cu ces brze prerasti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 160 Napisano Novembar 21 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih jedan ovakav cafe racer od 125 ccm³ kupio na prvu. Inače fotka je sa društvenih mreža prodaje se u Srbiji za oko 1.700€ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3480 Napisano Novembar 21 (promenjeno) Drug član, 1105 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Ako me secanje dobro sluzi to je motor naseg kolege sa foruma. @Yanco Promenio Novembar 21 član Vampa 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 160 Napisano Novembar 21 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pa eto nisam imao pojma ali meni je prelep zaista 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1441 Napisano Novembar 23 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Ivanhoe to nije cafe racer. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 160 Napisano Novembar 24 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kako se beše kaže, nije šija nego je vrat ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1441 Napisano Novembar 24 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kaže se: nije cafe racer nego cruiser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1355 Napisano Novembar 24 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nije ni kruzer nego čoper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3480 Napisano Novembar 24 Drug član, 1105 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis bobber Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1355 Napisano Novembar 24 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan I tako u nedogled 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1441 Napisano Novembar 24 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Chopper ne može da bude nikako. To što je kod nas chopper sinonim za cruiser je druga priča. Kao Bobber bi mogao da prođe, a cafe racer je isto koliko su Africa i GS cafe raceri 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 160 Napisano Novembar 24 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Scrambler smo zaboravili i onda smo pomenuli sve što postoji od motocikala ha ha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1355 Napisano Novembar 24 (promenjeno) Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Urban Rider je napisao: Chopper ne može da bude nikako. To što je kod nas chopper sinonim za cruiser je druga priča. Kao Bobber bi mogao da prođe, a cafe racer je isto koliko su Africa i GS cafe raceri Čoper je modifikovani kruzer, e sad to je već diskutabilno koji stepen modifikacije je potreban da bi zvanično dobio naziv čoper, uglavnom se kreće od prednje viljuške i guvernala Promenio Novembar 24 član bobangsxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1441 Napisano Novembar 24 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan U ovom slučaju nedovoljno da bi ga nazvao chopperom. Chopperi obično imaju karakteristično izbačenu prednju viljušku, mali rezervoar i visok korman, kao motor koji vozi Peter Fonda u Easy Rideru npr. Mislim da je kolega čak i napisao u oglasu da je custom cruiser u pitanju. Inače imao sam priliku da upoznam kolegu i vidim taj motor uživo, i znajući koliko je ljubavi i truda uložio u sređivanje, sve preporuke za kupovinu ako neko gleda. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 196 Napisano Novembar 27 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan On 11/24/2024 at 5:29 PM, Urban Rider said: isto koliko su Africa i GS cafe raceri Pa oni jedino idu sa kafe na kafu u punoj opremi. Sto dovodi do zakljucka da i nije daleko od istine... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1596 Napisano Novembar 27 Drug član, 1001 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 11. 2024. at 18:32, Urban Rider je napisao: U ovom slučaju nedovoljno da bi ga nazvao chopperom. Chopperi obično imaju karakteristično izbačenu prednju viljušku, mali rezervoar i visok korman, kao motor koji vozi Peter Fonda u Easy Rideru npr. Uvek sam se pitao kako sa tako malim rezervoarom u filmovima voze nepregledna američka prostranstva, a nigde pumpe. Sunčane naočare, vetar u kosi, asfalt se presijava a on u sutonu odlazi u daleke krajeve. Samo na filmu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 667 Napisano Novembar 27 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Zarkela je napisao: Uvek sam se pitao kako sa tako malim rezervoarom u filmovima voze nepregledna američka prostranstva, a nigde pumpe. Sunčane naočare, vetar u kosi, asfalt se presijava a on u sutonu odlazi u daleke krajeve. Samo na filmu... Bez vetra u kosi ... Vozi on i po zvuku non stop menja brzine ... a kosa kao beton. Dugačka kosa a mirna kao da ima tonu laka. Pa još kad ima i šešir. Nigde vizira a šešir ni da mrdne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...