Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 800MT Explore - Dugoročni test

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 261 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Zar ne bi potrošnja bila veća u tom slučaju osim ako nije bilo dosta kreni- stani vožnje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2139 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Terao si ti to dobro Jovane 😀

Meni ukupna prosecna potrosnja 5,8 a sigurno sam 80% od ukupne kilometraze vozio po gradu (Beogradu)

IMG_8477.jpeg

• Drug član, 2097 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
On 16. 5. 2025. at 21:13, nuk je napisao:

Zar ne bi potrošnja bila veća u tom slučaju osim ako nije bilo dosta kreni- stani vožnje?

Kapiram da je potrošnja manja,jer je vozio 80-100 na mestima gde bi vozio dosta više, samim tim i trošio vise.. Bar sam ja tako shvatio..

Svakako dobra potrošnja i ok autonomija koja se sa njom može očekivati.

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 5057 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 19. 5. 2025. at 12:02, ProMaster je napisao:

Kapiram da je potrošnja manja,jer je vozio 80-100 na mestima gde bi vozio dosta više, samim tim i trošio vise.. Bar sam ja tako shvatio..

Tako je, nije bilo stani kreni, već u 5. na 100 na sat je potrošnja manja nego kad ga vozim u 6. na 150 - 180 kmh koliko sam ga držao na autoputu gde nema ograničenja.

Stigo sinoć kući, zaokružio juče ukupno 1.301 km.

Ujutru krenuo rano, vreme mi nije bilo naklonjeno. Na pojedinim deonicama temperatura bila svega 3 stepena. Kroz Češku opet naoblačno, opet hladan vetar. Srećom u solidnu opremu, grejače ručica i sedišta.

Usput sam napravio pauzu na Brnu, jer naša ekipa trenutno tamo vozi TD. Proveo 2 sata tamo i rešio da se brzo izgubim jer su noge počele da mi se tresu kad su popalili motore i izašli na stazu. Bilo mi i žao i drago što sam svratio. Apsistencija od vožnje na stazi uzela maha, ali dobro, vratiću se dogodine na stazu pa će i to nestati.

Da se vratim na put. Kroz Slovačku i Mađarsku se vreme popravilo i sunce izašlo. Nemam ništa za prijaviti neobično, osim da u povratku nisam imao toliko radova na putu i gužvi. Pošto sam u odlasku ka tamo forsirao motor naročito na autoputu kroz Nemačku, jer jelte nema ograničenja, bi mi pomalo i žao što sam ga maltretirao, takav je posao i ja ga volim.

Zaokruženo na satu 7.228 km. Ostlao mi još da danas/sutra naspem pun rezervoar i da vidim koliko je potrošio u povratku. Poslužio je dobro 800MT, nemam nikakve zamerke. I dalje ostajem pri sledećim zamerkama: potreban je "remote adjuster" zadnjeg amortizera jer jelte reč je o touring motoru i ako se sa opterećenjem ne dotegne predopterećenje opruge, zadnji kraj potone i onda rastereti prednji i pri većim brzinama može da "ljulja" što je posledica voblinga. 

Druga zamerka je što je sedište moglo biti udobnije, ali sam se izgleda navikao, jer me ništa ne boli nakon puta.

Ono što bih izdvojio kao najveće prednosti:

- Prostor na motoru, prilično je komotan

- dobro štiti od vetra

- odlična navigacija

- odlična autonomija (bolja nego što sam očekivao)

- u ovom slučaju mnogo su mi značili grejači ručica i sedišta

Ovaj put me odvažio da u narednim vožnjama ipak pravim duže ture, ušlo mi pod kožu.

IMG_3857.thumb.jpg.b8093039b6a11481bfc6306de23f3868.jpg

IMG_3906.thumb.jpg.0816ca89301f94df8bf72a2f01011a45.jpg

Nadam se da su svi iz društva prijavili ženama da su otišli da voze stazu:

IMG_3861.thumb.jpg.ab9433e7e7648437ffc819021d6f6c39.jpg

• Sviđa mi se 14
  • Podržavam 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Sabrao potrošeno gorivo u povratku. Vozio sam sporije kroz Nemačku, jer je bilo rano jutro i hladno, što se značajno odrazilo na potrošnju. Generalno mislim da sam u povratku vozio opuštenije.

Pređeno 1.301 km, potrošeno 70,71 litra goriva, što mu prosečno dođe oko 5.435 litara na 100 km. Dva puta sam sabirao sve. Napominjem da sam bio sam na motoru (sa rancem i opremom težak oko 91 - 93 kg) i sa dva bočna kofera sa stvarima. 

• Sviđa mi se 7

U utorak videh da je bio novi update za 800MT Explore. To jest, juče je na instrument tabli prikazano da ima novi update, možda je pušten još ranije, samo ga nisam vozio desetak dana pa možda nisam u toku:

Prvo povezao telefon preko hot-spot i preuzeo potrebne fajlove:

IMG_4036.thumb.jpg.bf6dba6a683b73b9ec725eb7d3ce6e97.jpg

Zatim na instrument tabli tapnuo "instal updates"

IMG_4037.thumb.jpg.ade221f919633b83852cd1b996225cac.jpg

Tapnuti na "update now":

IMG_4038.thumb.jpg.b6d931fcc7d6125f1092538c2a73bcee.jpg

Posle toga započinje ažuriranje i instrument tabla zna da se isključi i uključi par puta. Bitno je da ne dirate ništa na motoru dok je ažuriranje u toku.

IMG_4039.thumb.jpg.5f671724aca5a9552d7c2ccf7752245e.jpg

• Sviđa mi se 1

Juče sam u danu prešao nešto ispod 900 km, tačnije 880 km. Od mog lepog Padeja, nmešto autoput, zatim malo se vozikao oko Rtnja, posetio Knjaževac, Zaječar. U jednom momentu prema jednoj pećini susreo se sa šljnkovitim i kamenitim putem. Probao "all terain" režim, da bih isključio ABS i TC na zadnjem točku. Subjektivan osećaj mi je da ima bolji odziv na gas na nižim obrtajima u ovim režimima, ali ispitaću malo detaljnije da bih bio siguran.

Rtanj.thumb.jpg.8b2c750f75bcf216ccff579b17a980ca.jpg

Knjaevac.thumb.jpg.459b9637fc43a3e2005953966b669eae.jpg

Prosečna potrošnja bila je nešto oko 5,2 - 5,3 litre.

• Sviđa mi se 5

• Integrisan, 6264 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Bas sam danas gledao recenzije MT-a Sport i Explore. Definitivno kada bih uzimao kineza bio bi to CF MOTO. Nekako mi deluju najkvalitetniji i sa potencijalno najboljom podrskom. 

• Integrisan, 6264 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

@Jovan Ristic Jedno pitanje oko tih apdejtova na novim motorima. Sta ako se desi da se update prekine kako zbog wi-fia ili akumulatora? 

Ostaje na prethodnoj verziji ili se uradi neki rollback na prethodnu? Mene taj update podseca na azuriranje BIOS-a maticne ploce npr. gde ako nestane struje maticna moze da se "brikuje" pa onda dovidjenja. Doduse sada na novima postoji dual BIOS itd. nije kao nekada.

Da li fabrika da nekakav changelog odnosno sta je azurirano sa tim apdejtom?

Promenio član Motorcyclist

pre 32 minuta, Motorcyclist je napisao:

@Jovan Ristic Jedno pitanje oko tih apdejtova na novim motorima. Sta ako se desi da se update prekine kako zbog wi-fia ili akumulatora? 

Ostaje na prethodnoj verziji ili se uradi neki rollback na prethodnu? Mene taj update podseca na azuriranje BIOS-a maticne ploce npr. gde ako nestane struje maticna moze da se "brikuje" pa onda dovidjenja. Doduse sada na novima postoji dual BIOS itd. nije kao nekada.

Da li fabrika da nekakav changelog odnosno sta je azurirano sa tim apdejtom?

Mislim da se vrati na prethodnu verziju, iako stoji napomena da se ne dopusti da akumulatorui padne napon ispod 12,5 V. Doduše, posle ažuriranja akumulator je bio na 12,2 V. 

Ono što znam na osnovu iskustva iz servisa je da ima modela koji su manje ili više osetljivi na to ako se nešto desi usred nekog ažuriranja mape. U dobrom delu slučajeva se vrati na poslednju njemu poznatu verziju.

• Sviđa mi se 2

Drugari, zaokružili smo 10.000 km i u skladu sa tim, napisao sam jedan tekst sa dosadašnjim zapažanjima:

BJBIKERS.COM

Zaokružili smo prvih 10.000 km sa CFMOTO 800MT Explore na kom radimo dugoročni test.

• Sviđa mi se 7

• Drug član, 2473 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Jovan Ristic kakva su mu svetla po sporijim, oštrijim krivinama ( 40 - 60 kmh) ali fabrička, bez korišćenja maglenki? Maglenke ne dolaze standardno , zar ne?

• Drug član, 2139 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Te maglenke su meni najlepsi detalj na motoru.

Kinezi obijasnili kako fabricke maglenke izgledaju, pa ova maska preko njih koja ih stiti i sakriva a ne da vise na kres baru, ramu, stapovima pa se vide kablovi i slicno

Zanimljivo, maska preko maglenki je na touring verziji aluminijumska na explore je plasticna

IMG_3171.jpeg

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 3

Pre 13 sati, živke je napisao:

@Jovan Ristic kakva su mu svetla po sporijim, oštrijim krivinama ( 40 - 60 kmh) ali fabrička, bez korišćenja maglenki? Maglenke ne dolaze standardno , zar ne?

Kada se podese i bez maglenki okej osvetle i sa strane kad si u krivini. Nije neki vau efekat, ali dobro odrade posao. Kad se uključe maglenke onda je situacija još bolja.

• Hvala 1

• Drug član, 1278 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 13 sati, Sharky - Alex je napisao:

Te maglenke su meni najlepsi detalj na motoru.

Kinezi obijasnili kako fabricke maglenke izgledaju, pa ova maska preko njih koja ih stiti i sakriva a ne da vise na kres baru, ramu, stapovima pa se vide kablovi i slicno

Zanimljivo, maska preko maglenki je na touring verziji aluminijumska na explore je plasticna

IMG_3171.jpeg

Ja licno volim kad su postavljene nisko, na rolbarovima onda je motor jos vise primetniji u saobracaju, ovako se stopi odsjaj od glavnog svetla + maglenki. Vizeulno nema greske, 800mt je jedan od najlepse uklopljenih ADV motora posle Africe. Jedino sto je tezak ko i ona a ima visoko teziste pa deluje jos tezi.

Touring je nekako taman, Explore ima super opremu ali brate ekrancina ispred, bas oduzima paznju tokom voznje, dzojstik smeta te su zmigavci daleko i tako... Piskaram bezveze... 😂 

800 mtx mi je bas interesantan, steta sto nisu lepse uklopili instrument tablu nekako je bas prazno ostalo sa strana. Svi furaju taj trend kao Tenere sto ima...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 7 minuta, Rider000 je napisao:

800 mtx mi je bas interesantan, steta sto nisu lepse uklopili instrument tablu nekako je bas prazno ostalo sa strana. Svi furaju taj trend kao Tenere sto ima...

Sutra baš uzimam 800MT-X na test.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Drug član, 968 postova
  • Motocikl: -

Provozaj se do mene, ladi d00pe u Uni i cirkaj ladno pivo, ja ću da radim test za tebe.

Promenio član miki
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 4219 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Jovan Ristic
To te pitam….

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Drug član, 1278 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Je l' MTX ima 230mm hod vila? Negde pise 160 negde 230mm... 

Trazim po yt da malo cujem zvuk sa nekim aftermarket auspuhom al' nema puno snimaka i los je kvalitet bas. 

Iskopah jedan snimak, baš ujeda. Grize. 😃 

Jesu bili neki apdejtovi da rese trzanje na gasu i polugi menjaca? 

• Drug član, 968 postova
  • Motocikl: -

Koliko sam ja pratio, MTX nema nešto izražen problem trzanja na gasu.

Kao što andrej. reče, kod nas nema "niske" verzije u prodaji za sad.

Znači, nije samo hod u pitanju, čitav motor je spušten.

Pre 19 sati, miki je napisao:

Koliko sam ja pratio, MTX nema nešto izražen problem trzanja na gasu.

Kao što andrej. reče, kod nas nema "niske" verzije u prodaji za sad.

Znači, nije samo hod u pitanju, čitav motor je spušten.

Odziv na gas na 800 MT-X je bolji nego na 800 MT Explore, bar što se niskih obrtaja tiče. Tu ima više snage i mirniji rad. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja