Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav svima

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Yamaha MT07 2014.

Pozdrav svim članovima foruma.

Ja sam Miroslav, imam 34 godine i živim u Novom Sadu. Godinama listam ovaj forum a sada sam odlučio da se učlanim, jer mi je ostao još praktični ispit za "A" kategoriju.(nadam se da ću to uskoro rešiti). Motore volim od malena a do sada sam vozio uglavnom razne Tomose i po nekoliko ozbiljnijih motora veće kubikaže. Sada je konačno došla na red i auto škola i nadam se dozvoli do kraja godine, pa do sledeće sezone da kupim svoj prvi pravi motor!

Išao sam redom. Uplatio auto školu, položio testove, pa sam kupio kacigu, jaknu i pantalone. Ostalo mi je još da kupim moto patike ili čizme, pa onda motor na kraju. Volim sve motore a nekako najviše volim naked. Dilema je već neko vreme da li nov "Kinez" ili polovan "Japanac" ili "Nemac".

Nadam se da nisam preterao sa predstavljanjem.

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7441 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Dobro nam došao Valsorim-e :zdravo:

Pošto kupuješ prvi ozbiljan motor, moj savet je da uzmeš nešto jeftinije.

Što se tiče Japanaca, za početnike i ne preterano zahtevne vozače tu su tri kralja naked 500ccm budžet klase:

Honda CB 500 1994-2003

Kawasaki ER5 1997-2006

Suzuki GS 500E 1989-2006

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 13 postova

Hvala na dobrodošlici i na predlozima! Ne žurim sa kupovinom motora, pa ću dobro razmisliti o raznim opcijama. Starije naked motore najviše volim ali me odbija od njih to što nemam znanja a ni uslova za samostalno održavanje i neke sitnije intervencije i onda bih verovatno često bio kod majstora. Cena registracije, guma i ostalih potročnih delova je ista za stare i nove motore i to je još jedan od razloga da naginjem možda malo više ka novom "Kinezu".

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Dobrodošao 🙂 Ja da nisam kupio Hondu NX500, uzeo bih Svartpilen 401, prelep motor.

Ako ti je to preskupo, viđam u kraju neki Zontes GK350, koji isto izgleda odlično.

Pošto sam početnik, ne bih umeo da ti dam savet jer, poput mene, i ti možeš da vidiš specifikacije na netu i recenzije na jutjubu.

Ali važno je da ti se motor sviđa, dakle preporuka Svartpilen 401 🙂

• U prolazu, 13 postova

Samo da se pohvalim, danas sam kupio svoj prvi  "pravi" motor! U pitanju je Yamaha MT07 2014. Za sada sam prezadovoljan i jako srećan!

IMG_20250305_095154.jpg

• Sviđa mi se 6

• U prolazu, 13 postova

@Blaza pratim tvoju situaciju,imao sam sličnu dilemu, polovan japanac ili nov kinez(jer su novi japanci preskupi) ali sam se ipak odlučio za polovno. Prvi mi je motor, pa da vidim kako je.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja