Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 300NK 2024 iz ugla novajlije

Recommended Posts

  • U prolazu, 17 postova
  • Lokacija: Beograd, Voždovac
  • Motocikl: Honda Pantheon 150

Stiglo vreme da se "porodica" proširi i jednim manuelcem.

 

Zbog mog iskustva (čitaj neiskustva) ograničenje je (bar u mojoj glavi) bilo 300cc. Najlepša Yamaha MT-03 je otpala u ovom trenutku kao "monstrum ubrzanja" što ne znači da neće doći na red za koju sezonu. CFMoto 300NK je izgledao kao idealno rešenje za početak, nov motor sa ok garancijom, sedište pogodno i za žensku osobu od 168cm visine, sa svojih 152kg ne pretežak za mene, po recenzijama ubrzava tek na višim obrtajima.

 

Otišla sam u Guevaru na Voždovcu i Nikola mi je sve pokazao i objasnio. A možete i zamisliti pitanja potpunog amatera koji se usput i preispituje da li je sada vreme za prelazak na manuelce. Sela na motocikl, nedostajalo mi je samo pola santimetra kod pete da spustim celo stopalo ali delovalo je sasvim ok. Osećaj neodoljiv, ljubav na prvi pogled. Usledila su objašnjenja kako na kredit kupiti motocikl, koje su opcije, koliko se čeka. Izašla sam iz salona lebdeći valjda par cm iznad zemlje.

 

Taj ceo vikend provela sam u izvodjenju računica koji kredit uzeti. 300NK je trenutno na akciji za keš 3990e. Atraktivna verzija bez učešća koja bi mi omogućila da zadržim i mog Pepa trenutno je značila i ratu od 67e. Situaciju je razrešio od pre par dana punoletan junior koji je rešio da pozajmi svojih 1200e kao učešće pa smo se sveli na mesečnu ratu 41e. Pep ostaje, bar do proleća jer junior razmišlja da li da tada upiše autoškolu za A2 kategoriju. Ukoliko se učešće uplati u salonu motocikl se istog momenta rezerviše, ipak sam se zbog manjka slobodnog vremena odlučila na uplatu na tekući račun i provela sledećih 24h, koliko je potrebno da legne uplata, u razmišljanju šta ako svi pohrlite u salon sa kešom i do ujutru nema mog ljubimca. Naravno, sve je bilo ok i Nikola me je odmah sutradan ujutru obavestio da je motocikl rezervisan.

 

Detalj na koji nismo računali je sezona godišnjih odmora i odsustvo onih koji u banci odobravaju kredite. Moju paniku je svakodnevno smirivao Nikola kontaktirajući banku, motor je bio rezervisan za mene onog dana kada sam uplatila učešće tako da se sada samo čeka da se papirologija sredi i da preuzmem novog ljubimca.

 

Kako se ranije na forumu ovaj motocikl preporučivao početnicima pomislila sam da, pored fantastične recenzije @jovan-ristic za model iz 2022, nije loše postaviti i ceo proces kako početnik bira i kupuje svoj motocikl.

 

Znam da drugačije razmišlja osoba od 53 godina i omladinac od 18, provela sam dane i nedelje u istraživanju foruma, sajtova uvoznika, pogledala milion recenzija, čitala tekstove i iskustva. Sada, dok sam u fazi čekanja na banku, smišljam šta od dodatne opreme uzeti. Nažalost, nema puno toga originalnog od proizvodjača, bar ne u Srbiji. Gledam već danima na AliExpresu, svašta sam želela a od par stvari odustala baš zahvaljujući forumu. Na primer, one ručice kočnice i kvačila u bojama, nisam ni shvatila da se one preklapaju i mogu da prave problem u vožnji. Pa dodatak za gas, baš je delovao veselo u boji koju sam izabrala ali nakon pročitanog objašnjenja koliko to može biti opasno odustala sam. Proširenje za ćopavu ne mogu da nadjem baš za moj model a nisam pristalica budženja kad je moja glava u opasnosti. Produžetak za sirenu mi deluje da zaklanja migavce pa se nisam još odlučila za naručivanje. Razmišljam o nalepnicama za rezervoar ili zaštiti koja mi deluje da je pomalo gumirana, zameni retrovizora, navlakama za ručice, nosaču za mobilni (samo deluje da je pametnije nositi ga u jakni kad već postoji opcija povezivanja motocikla sa telefonom), tank torbi, bočnim koferima. Mehanike i elektronike tu i nema jer iskreno i ne razumem se nič u to pa ne bih svakako čačkala ništa a ovo estetsko šminkanje mi deluje samo kao uzaludno trošenje para.

 

Svakako su svi vaši saveti uvek dobrodošli iako ne garantujem da ipak neću dodati i neki šareni detalj samo da me želja mine. Više se plašim da u neznanju izaberem šarenu lažu koja je usput i opasna po bezbednost tako da vi predlažite a ja ću da se trudim da slušam.

Promenio član Peppermint
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2130 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Od opreme za nejked motore možeš odraditi...

 

Nosač telefona tipa quadlock ili kineska verzija...sasvim ok rade posao

Denali mini sound bomb...obavezan deo dodatne opreme za dva točka

Tank torba...da li na magnet ili tankklock videćeš u odnosu na rezervoar (plastika ili metal)

Neku vrstu crashbar sistema bi bilo ok uraditi kao zaštitu

Detalji poput nalepnica, retrovizora, ručica (imaš i one koje se ne preklapaju) i tih stvari po želji...

 

Ono što ti ne treba je proširenje ćopave jer se ono koristi kod motocikala koji se voze offroad, za ulični motor nema smisla to raditi.

 

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja