Jump to content

Moto Zajednica

Thunder Box TB01 - Problem!

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6158 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ukratko:

Da ne kasapim žice na novom motoru a da mogu da prikačim maglenke, čujem za ThunderBox od koleZe @vidakn, koleZa @ZeleniZub imao jedan na prodaju, dogovorimo se za čas i stigle sprava.

Spravica može da se nakači na 3 načina tj ima 3 moda rada:

Auto mod

Ignition control mod

Stay off mod

Fabrika preporučuje Auto mod i ja sam povezao tako. Zelena žica na plus, crna na minus i bela se ne kači nigde. Tako sam i uradio, medjutim, ne lezi vraže... 3 dana nisam vozio motor i ode akumulator u HonduRac. Kad sam ga stavio na pametni punjač, pokazuje 4,5 V. Taj je za bacanje i lepo kupim nov aku...

Danas smo izmerili na unimer u stanju mirovanja i instrument je pokazao da tako Thunder troši 30 mA što je previše... Zanima me da li ima nekog leka i kakva su iskustva ljudi koji imaju ThunderBox? Koliko sam razumeo to je spravica koja upravo treba da sprečava stradanje akumulatora usled ispražnjenosti ako se ne isključe potrošači kad se ugasi motor. U  uputstvu piše da ako se motor ne koristi 3 nedelje ili više da se kači na punjač ali ovo je bilo 3 dana u pitanju... :neznam:

I da napomenem: Maglenke NISU ostale uključene. Motor je u garaži...

Svaka pomoć je dobrodošla...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2668 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...

Izvedeš produžni na motoru i uštekaš ga u struju kad miruje :lol3:

Šalim se! Ne znam kako da ti pomognem nisam u toj sferi posla :) 

Možda neko poput @Satelismože da kaže koju...

• Drug član, 1442 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Ukratko:

Da ne kasapim žice na novom motoru a da mogu da prikačim maglenke, čujem za ThunderBox od koleZe @vidakn, koleZa @ZeleniZub imao jedan na prodaju, dogovorimo se za čas i stigle sprava.

Spravica može da se nakači na 3 načina tj ima 3 moda rada:

Auto mod
Ignition control mod
Stay off mod

Fabrika preporučuje Auto mod i ja sam povezao tako. Zelena žica na plus, crna na minus i bela se ne kači nigde. Tako sam i uradio, medjutim, ne lezi vraže... 3 dana nisam vozio motor i ode akumulator u HonduRac. Kad sam ga stavio na pametni punjač, pokazuje 4,5 V. Taj je za bacanje i lepo kupim nov aku...

Danas smo izmerili na unimer u stanju mirovanja i instrument je pokazao da tako Thunder troši 30 mA što je previše... Zanima me da li ima nekog leka i kakva su iskustva ljudi koji imaju ThunderBox? Koliko sam razumeo to je spravica koja upravo treba da sprečava stradanje akumulatora usled ispražnjenosti ako se ne isključe potrošači kad se ugasi motor. U  uputstvu piše da ako se motor ne koristi 3 nedelje ili više da se kači na punjač ali ovo je bilo 3 dana u pitanju... :neznam:

I da napomenem: Maglenke NISU ostale uključene. Motor je u garaži...

Svaka pomoć je dobrodošla...
Kod mene je bila situacija da po mesec dana ne upalim motor i nije mi se ispraznio akumulator.
Nemam pojma kako je povezano, majstor je povezivao sve.
Na Thunderbox su mi povezane maglenke, punjač za fon i grejači ručica.
Sve radi savršeno, automatski se pale i gase uređaji kad dostigne neki napon ili ako opadne napon.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018

Pozdrav @alexanto, zao mi sto cujem da imas problem sa Thunderbox-om. Ja ga iskreno nisam ni povezao, mislio sam da povezem na njega USB, ali sam odustao jer sam kupio fabricki USB-C. Pre nego sta sam ga kupio procesljao sam dobro review-u po YT i naisao na video gde ga neki lik testira, potrosnja u pre-stand by modu 2-3 mA, full stand by 0.99 mA.

Evo videa: https://www.youtube.com/watch?v=2e7LAPPxj0I, na minutazi 9:15 je potrosnja.

• Sviđa mi se 1

Ko o čemu, vojnik o skraćenju, k*rva o poštenju a Sale o ThunderBox-u...

Probao sam juče da ga nakačim u onom "ignition key" modu, dakle da spojim žice na + i - i da belu žicu spojim na žicu od zadnje pozicije. 

Trenutno su samo maglenke nakačene na njega.

Spojeno sve kako treba, uredno treperi zelena lampica kako je napisano u uputstvu ali kad ugasim motor, maglenke ostanu upaljene, posle 3 min sam ih sam ugasio jer vidim da se neće ugasiti a već me koštao jedan nov aku zbog TB.

Da li ima neko vičan struji a da je voljan da mu pošaljem ovu spravu da je proveri da li je uopšte ispravna? Naravno uz nadoknadu koja bude rečena... Žao mi je tek tako da je bacim ali za sada mi to deluje kao jedina opcija...

• Integrisan, 10015 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ja ti mogu pomoci tako sto cu ti objasniti kako da povezes relej 12v 10A, preko osiguraca a na izlaz sa opet osigurackom kutijicom koju ces dodati a na koju idu potrosaci.

Tako radim 25 godina vec, kakvi boksovi koji trose struju da bi je sacuvali.... 

Ako zelis naravno....

Apsolutno sam zainteresovan :care: meni nabavka TB i nije bila prioritet da mi Bože moj nešto čuva aku jer imam nakačenu instalaciju za pametni punjač već zbog džekova da nakačim par dodatnih potrošača a da ne kopam po instalaciji zbog garancije...

Toliko mi je sačuvao aku da sam ga bacio posle 3 dana nevoženja motora <_<

Aj onda ovako pa cu i nacrtati... Da bi sve ostalo u fabrickom stanju ( instalacija) prvo nam treba struja za spulnu releja, nju uzimamo sa osiguraca a preko " varalice", u donji ulaz stavimo osigurac koji inace ide u gornji moze 5A ili slabiji, ta zica sluzi samo za napajanje releja, da "preklopi" kada kontakt damo. Znaci, prema tipu osiguraca kupi se ovo sa slike br.1 (ima na aliexpresu po 50-100din).

Zatim nam treba relej, sto jaci to bolje :D , cetvoropolni, normalno otvoren! Na slici je 12v40A snage. Bosch kosta oko 500-600dinara u prodavnicama auto delova.

Relej ima nogice/prihvat za buksne koje su obelezene ovako-

30- pozitivni vod + direktno sa akumulatora 

(licno, koristim licna kabl preseka 1.25, prema potrosacima dimenzionirajte i kabl! Odredi se pozicija na motociklu pa prema tome i duzina provodnika, sa jedne je strane papucica/okce fi6mm, sa druge zenska buksna ndimenzije prema kupljenom releju). Znaci na pin 30 dovodimo struju + direktno sa kleme akumulatora.

86 - prihvat je za onaj kablic sa osiguraca, takodje + vod,  na 86 znaci dovodimo "pobudu" za relej, ko zeli da tragova nema, uzima sa osiguraca kao sa prve slike, oni drugi mogu uzeti pozitivni vod sa pozicije npr... Bilo gde sto se napaja odmah posle davanja kontakta.

85- Minus, negativni vod direktno sa akumulatora, isto sa strane akumulatora, na kablu je papucica/okce fi6mm ali sa druge strane je buksna u koju cemo zakrimpati jos jednu zicu! Znaci (100x znaci :D ) na 85 ide minus sa baterije ali i jos jedna zica ciji je kraj trenutno prazan.

87- izlaz ka potrosacima, ovde pravimo projekciju sta planiramo sve da "nakacimo", ako su to samo maglenke i punjac za navigaciju moze se vezati preko rednog osiguraca na kablu, ukoliko zelimo vise potrosaca, nogica 87 se povezuje sa kucistem osiguraca (pogledati sliku) i to na strani gde su svi kratko spojeni.

Potrosaci (maglenke, punjaci....) se povezuju preko osiguraca na vod 87 (+) i na zicu koja je ostala slobodna a sa porta 85 (-).  Osmisliti kako, preko buksni ili nekog drugog metoda, bitno je da sve bude dimenzionirano prema potrosacu, ne ide buksnica 2.3mm za 10ampera struje...

Osigurac repic.jpg

relej.jpg

54.jpeg

• Sviđa mi se 1

... ko pak ima zelju moze da "preskoci" osiguracku kutijicu sa slike iznad, jedan osigurac redno na kablu za sve potrosace. 

Znaci (opet :D ) sa nogice 87 ide ovo sa slike a na njegov kraj npr. "wago" klema sa jednim ulazom a vise izlaza, lepo stipka i drzi kontakt (ako je dimenzija zice prema prihvatu!!!).

Sa nogice 85 ide minusni vod na minusni deo kleme, potrosace tu samo ustekamo.

Ugasis kontakt, sve se gasi!

U mom slucaju, uvek koristim releje sa odlozenom akcijom, tipa da tek posle 30 sekundi od startovanja dobijem struju za potrosace (dok se voltaza stabilizuje).

88.jpg

456.jpg

• Sviđa mi se 3

@N.F.S.

Divan si momak i skojevac i moj naklon do poda :care:

Ali moje poznavanje struje je na nivou da sam se pogubio već kod "u donji ulaz stavimo osigurac koji inace ide u gornji moze 5A ili slabiji,"

Tako da ja mogu samo spaliti instalaciju ili u najboljem slučaju sjebati da to ne radi. Jbg, duduk sam za struju :neznam:

Moje pitanje glasi: Da li takva sprava ima da se kupi negde gotova ili da je neko pravi i koja bi bila cena?

Jbg, jedino mogu pomoci ako budes dolazio u Kg... Dok popijes espresso i domaci sok povezemo sta treba 💪

(ne kosta te nista, kupi relej i wago kleme, kablove i konektore uvek imam)

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Ma vazda sam raspoložen dopelati se do KG a za uslugu ćemo već da se dogovorimo, barem u vidu neke klope ili tako nešto :care:

Imam tu par divnih drugara, voleo bih i Božu da upoznam lično a naravno i tebe. Javim se pa se uskladjujemo :takoje:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2764 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Evo javljam se da ti pravim društvo na putu i da se upoznam sa Nešom, ako on nema ništa protiv.

Usput da se vidimo sa našim MSC drugarima iz KG ako su na raspolaganju, dugo se ne videsmo baš dugo.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Gas Gas ES 700

Možda bih i ja ako me primate kao uljeza, ali možda... 

Promenio član House
  • Sviđa mi se 1

A razmišljao sam se da Neši lepo pošaljem PP... :jok: Nikad se neću opametiti...

Ništa Nešo, organizovaćemo im Iron butt around the Kragujevac da ne smetaju dok ti ne vaspostaviš te elektro madjije :moto3:

Kafanu posle lako nadjemo ::)

• Haha 2

• Drug član, 1442 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Apsolutno sam zainteresovan :care: meni nabavka TB i nije bila prioritet da mi Bože moj nešto čuva aku jer imam nakačenu instalaciju za pametni punjač već zbog džekova da nakačim par dodatnih potrošača a da ne kopam po instalaciji zbog garancije...

Toliko mi je sačuvao aku da sam ga bacio posle 3 dana nevoženja motora <_>
Idi kod čika Rajka @Arakis da ti poveže T-box ljudski i rešen problem

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja