zika56 17207 Napisano Jun 24, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Blackened said: To i ja kazem, nikako. Nema veze ler. I pored "slipper clutch" kod motora, medjugas pomaze da se jos mekse salta na dole kod brze voznje i ne blokira tocak. Nisam uopšte tvrdio da tehnika koju koristiš ne pomaže u vožnji, ali tvrdim da koristiš neadekvatan izraz. Međugas podrazumeva da se u momentu dodavanja gasa menjač nalazi između dve brzine (u leru), a kod ovoga što ti koristiš menjač je svo vreme "uzupčen" u prethodnu brzinu, a samo je mašina (kvačilom) odvojena od menjača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 648 Napisano Jun 24, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Znam sta si mislio, to sam i ja napisao, ali koji je onda termin na srpskom za "medjugas" u brzini sa pritisnutim kvacilom? To sto ti opisujes je saltanje tehnikom duplog kvacila, i saltanje bez sinhrona, nije toliko bitno kod menjaca sa sinhronima (mada mozda pomaze i tu da sacuva menjac). Promenio Jun 24, 2024 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10095 Napisano Jun 24, 2024 Ne silazi, 2326 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema još nije zaključana ? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9026 Napisano Jun 24, 2024 Drug član, 1906 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dvlns je napisao: Kako na motoru nadjes ler izmedju 3 i 4 brzine Dugo nisi vozio Kawasaki, tačno se vidi. Da se ne uvredi gospodin savršeni, ne mislim na GTR... Dešavalo mi se na Versysu između 4. i 5. da uleti u neki neutral, to ti onaj osećaj kad očekuješ da čupa, a on ode u crveno, samo stisnes zube, kao otisak za protezu da ti uzimaju... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9916 Napisano Jun 25, 2024 Drug član, 1029 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ko je vozio vojnog Dajca taj savršeno zna šta je međugas Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4843 Napisano Jun 25, 2024 Drug član, 1491 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Na njemu polagao za C ... Iz 60 i neke godine. Retrovizor pukao na 16 mesta , onako linije po njemu... Na polaganju kao u rikverc u zamisljenoj garazi .. ivice garaze su cunjevi... Ja u retrovizor , a ono 16 cunjeva igraju ( od tresenja retrovizora ) ... Rekoh , do jaja , koji li je pravi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 97 Napisano Jun 25, 2024 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan ..i srafciger na prozoru kao orijentir za rikverc kad treba da stanes...Sent from my 2201117PG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ Miki 2 Napisano Jun 30, 2024 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 22.6.2024. at 8:20, Darko Mihajlovic je napisao: Ima li nesto konkretno , jer ,bas tu zivim a ne cujem ovo o cemu pricas... Pitam , cisto iz znatizelje... Zapravo , ne znam gde kod nas ima ekipa sa R oldajmerima.... Kroz slavka rodica imas Boru , sa zitim trijumfom , dalje ja , pa na tamo imas jednu afriku , pa ide nas @ProMaster ... Itd itd Darko juce i danas celo popodne ekipa na raspalim R6-icama medjugasira oko okretnice trojke ispod Knezevca to sigurno cujes. Na pravcima su neprej***ivi ali su im krivine prava misterija. Prolaze ih sporije od Wolt biciklista. Samo sto ne spuste noge da veslaju po asfaltu Promenio Jun 30, 2024 član DJ Miki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...