Jump to content

Moto Zajednica

Polozaj tablice na repu?!

Recommended Posts

• U prolazu, 93 postova

Za to iritirajuce bas me briga samo je fora dal moze da te kazni ili ne, vidljivost je ista i na predvidjenom mestu postavljena, uredno osvetljena e sad sto se malo teze cita ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Bas ste me nasmejali, ja sam valjda jedini kome slika na Facebook profilu stoji naopako a pise da ako zelite da me vidite okrenite monitor ili dubite na glavi.......pa tako i vi panduru recite da dubi na glavi ili da okrene motocikl naopako.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Balkan i tablice .... pogotovo Crna Gora. Tamo redovno vidjam aute bez tablica, a motor s tablicom skoro izuzetak.  ;D

Jednom sam u Niksicu uzeo da probam ZX6R i posle 500 metara me zaustavlja murija i pita za tablicu. Ja nisam ni znao da je nema.

Pusta me. Posle sledecih 500 metara zaustavlja me drugi policajac. I on me pusta. Posle 1000 metara neki specijalci...Nesto kao poceli da se ljute, "vozi u stanicu", trt mrt, i na kraju "pravo kuci, i da te ne vidim vise".

A vlasniku sam samo ime znao, prezime ne, i nije bio neka zvjerka / mocnik / popularan i to. Cak mi je rekao kako i on sumnja da je motor ilegalan i da u svakom slucaju ima neke "slabe" papire.

Sta reci....

Meni bi jako odgovaralo kad bih mogao smanjiti vidljivost tablice, jer bih mogao voziti bez straha od slikanja iz zbunja, ali kao sto rece dfast,

ovdje bi me helikopterom ganjali na dojavu gradjana.    ;D

Nije mi bas najjasnije zasto se u Srbiji sakrivaju tablice. Jedino zbog bjezanja, ali to sam prerastao....

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Reče mi jedan čojek na jednom mestu... da više ne postoji kazna za prljavu tablicu... Da službeno lice više može samo da vas upozori da je očistite, ali ne i da piše papirić. Tražim potvrdu ili demanti ovoga.

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Bas ste me nasmejali, ja sam valjda jedini kome slika na Facebook profilu stoji naopako a pise da ako zelite da me vidite okrenite monitor ili dubite na glavi.......pa tako i vi panduru recite da dubi na glavi ili da okrene motocikl naopako.

A ja ni nemam Facebook account pa mogu da okrecu monitor i da dube na glavi al ce da vide djordja!

Tablica mora da budE CITLJIVA a ne vidljiva!

Za vas sto volite da zovete lift pa da bezite  ;):

http://www.plateflipper.com/photos.html

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Pre par dana sam čuo da su panduri pokrenuli akciju protiv bajkera kojima je tabla ispod repa, tako da se ne vidi. Da li je to istina?

Kako prolaze u poslednje vreme bajkeri sa tako "loše vidljivo" postavljenim tablama?

Pozz,

N

p.s. - pitam čisto informativno, na primer ako bi osoba prošla sa 57 pored kamere u gradu, da ne mora zbog par km/h prekoračenja da brine oko formalnosti...

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

Ako vam je od koristi informacija da sam već nekolicinu drugova u plavim uniformama u NS-u što redovnih saobraćajaca što ovih na motorima PITAO za tablicu u podrepu, da li moram da je vratim na zadnji blatbran (za koji sam u međuvremenu već i zaboravio da je tu nekad stajao na motoru) ili može da stoji u podrepu. odgovor je u svim slučajevima bio - nema potrebe, ok je i ovo ( samo je jedan Beverlysta spomenuo do novog zakona ovako, a potom ćemo videti)

nisam je tu okačio da bi je sakrio, ne točkarim i ne jurcam po gradu, kaciga mi je na treznoj glavi, a overena saobraćajna u džepu, već čisto iz estetskih razloga...da ne bude posle ovo-ono  ;)

• Svrati ponekad, 330 postova
  • Motocikl: Black Adder F4isport

Interesantna tema. I ja sam se raspitivao (sto bi rekli cisto zbog "estetskog" razloga) i odgovor je uvek isti - ako naidjes na drndosa on ce te drndati, ovako zasad ne. A znam da sam negde procitao da tablica mora da bude na vidljivom mestu i po uglom od max 30 stepeni. E sad u odnosu na sta 30 stepeni ??? Na vertikalnu osu u odnosu na zemlju, rep ili nesto trece to boga pitaj?? Ako ko sazna sta nek javlja.

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

Meni htjeli pisati zbog toga 75 jura kaznu,al na kraju napisali kaznu za nenosenje kacige :)

Tablica skroz ispod repa, uopste se ne vidi....  mislio sam kupiti nosac ili ga napraviti pa regularno okaciti tablicu ali buduci da su ugradili kamere na svakom boljem pravcu, i moras da ides 50km/h odustao sam, pa ovako vozim 'bez' tablice i mogu da me slikaju koliko hoce  ;D

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Ja sam pitao najgoreg policajca ovde na selu ( pisao je kaznu drugaru koji je isao peske u 3h nocu kroz crveno )  dali se moze tablica staviti ispod repa i on mi je odgovorio:

-Ako je fabricki tako predvidjeno da se montira onda moze.

Iako na mom motoru nije tako predvidjeno fabrichki ja sam je stavio :)

Ali i kad sam kupio motor zadnji blatobran i nosac za tablicu uopshte nije ni postojao...

tablica.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja