Jump to content

Moto Zajednica

CB600F Hornet secka na manjim rpm

Recommended Posts

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cb600f Hornet
On 9/22/2024 at 10:56 PM, Krokodilo said:

То може ако је установљено да је агрегат у нормално стање. Чишчење ултразвуком, штеловање клапни шпиунком, шрафове за смесу на одреџени број кругова и муштерија треба само да монтира и подеси лер. Али 400€ за поступак, то је веома аристократска ценаemoji848.png

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Nisi razumeo . Ako ja skinem i pošaljem karburatire na reparaciju , čišćenje ultra zvuk , štelovanje , i da mi vrati poštom , to bi koštalo 200 E  . 

Ako odvezem motor , onda je tu uključena demontaža , reparacija , čišćenje ultra zvučno , zamena glavnih dizni , montaža i štelovanje na motoru .

Za to bi cena bila oko 400 E 

Takvu sam dobio ponudu od majstora . 

Ja nisam za slanje poštom , to je pola posla , a drugu polovinu nisam stručan da uradim sam da to bude 100% urađeno kako valja . 

Zato kažem treba mi 400 E kojih trenutno nemam da odvojim u cugu za to . 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 5033 postova

Moram da kazem bas dobro dranje za takav posao. Znaci 200e dodje skidanje i vracanje karburatora na motocikl? 

Dalje, ovo "stelovanje" karburatora dok nije na motoru, sta mu to tacno dodje? Znaci nije sinhronizacija jer on ne moze da sinhronizuje iste ako nisu na motoru. Znaci pod tim stelovanjem moze da proveri visinu plovaka i da namesti pilot dizne na fabricka podesavanja sto opet ne mora da znaci da ce biti dobro jer motor nije nov... 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova

Još jedna stvar . Pre mesec dana sam ustanovio da vakum slavina ne funkcioniše . Skinuo sam tank ,

slavina na off ne curi - ok

Slavina na fuel ili na res.  curi - nije ok jer ne sme da curi dok ne dobije vakum . 

Kupio sam reparacioni set i promenio membrane , oprugu i oring , probao slavinu na fuel - ok ne curi 

Na res. Ok ne curi . 

Ponadao sam se da će mi to rešiti problem ovog  seckanja ali na žalost nije . Sve se istk i dalje deßava kao i ranije . 

• Integrisan, 5033 postova
1 minute ago, zLAYA-pSYCHO said:

Još jedna stvar . Pre mesec dana sam ustanovio da vakum slavina ne funkcioniše . Skinuo sam tank ,

slavina na off ne curi - ok

Slavina na fuel ili na res.  curi - nije ok jer ne sme da curi dok ne dobije vakum . 

Kupio sam reparacioni set i promenio membrane , oprugu i oring , probao slavinu na fuel - ok ne curi 

Na res. Ok ne curi . 

Ponadao sam se da će mi to rešiti problem ovog  seckanja ali na žalost nije . Sve se istk i dalje deßava kao i ranije . 

Nisam ispratio od pocetka, da li si proverio struju komplet da nije do toga?

• U prolazu, 46 postova

Takoďe sam ispitao da li ima nekog curenja vakuma oko flanšni karburatora i na ostalim crevima za vakum , nisam zapazio da se menja rad motora kad špricnem karb cleaner na spojevima .

• U prolazu, 46 postova
9 minutes ago, Motorcyclist said:

Moram da kazem bas dobro dranje za takav posao. Znaci 200e dodje skidanje i vracanje karburatora na motocikl? 

Dalje, ovo "stelovanje" karburatora dok nije na motoru, sta mu to tacno dodje? Znaci nije sinhronizacija jer on ne moze da sinhronizuje iste ako nisu na motoru. Znaci pod tim stelovanjem moze da proveri visinu plovaka i da namesti pilot dizne na fabricka podesavanja sto opet ne mora da znaci da ce biti dobro jer motor nije nov... 

Toliko mi je tražio čovek . Ne izmišljam , tolko mi reko . 

• U prolazu, 46 postova
4 minutes ago, Motorcyclist said:

Punjenje je dobro .  Proveravao sam .

Da je struja problem , mislim da bi i na većim obrtajima još više seckao . 

• U prolazu, 46 postova
7 minutes ago, Motorcyclist said:

Šta podrazumevaš pod struju da bi trebalo da proverim ? Kaži , možda imaš što nisam imao na umu a możda može da pomogne . 

• Ne silazi, 4864 postova
Nisi razumeo . Ako ja skinem i pošaljem karburatire na reparaciju , čišćenje ultra zvuk , štelovanje , i da mi vrati poštom , to bi koštalo 200 E  . 

Ako odvezem motor , onda je tu uključena demontaža , reparacija , čišćenje ultra zvučno , zamena glavnih dizni , montaža i štelovanje na motoru .
Za to bi cena bila oko 400 E 
Takvu sam dobio ponudu od majstora . 

Ja nisam za slanje poštom , to je pola posla , a drugu polovinu nisam stručan da uradim sam da to bude 100% urađeno kako valja . 
Zato kažem treba mi 400 E kojih trenutno nemam da odvojim u cugu za to . 
Ауууууу, страшно на квадрат. Ја 500€ +, - наплачам радну руку за ремонт, делови плус нормално.

• U prolazu, 46 postova
18 minutes ago, Motorcyclist said:

Možda a neki motor na koji kači karbose pa im šteluje vakume , nemam pojma ! Mnogo ljudi ga hvali ! Kažu da uradi posao . 

• U prolazu, 46 postova
3 minutes ago, Krokodilo said:

Ауууууу, страшно на квадрат. Ја за 500€ +, - наплачам радну руку за ремонт, делови плус нормално.

A šta da radim ? Kaži mi kako da rešim problem . Motor radi , vuče , pun je snage , vozim ga svakodnevno , i zimi , stalno , ALI ME STRAŠNO ŽIVCIRA TO SECKANJE I TRZANJE NA Tim manjim obrtajima . Po gradu od semafora do semafora kroz gužvu  to su ti obrtaji u kojoma se krećem . 

• U prolazu, 46 postova
3 minutes ago, pronto said:

Šta god da radi....ljuto i naplaćuje.

Slažem se . Da imam viška para , dao bih mu da uradi , al nemam viška nego uvek neki manjak 🤣

• U prolazu, 46 postova
1 minute ago, pronto said:

U Beogradu (Zemunu) nema majstor da to može da reši?

Nemam pojma pravo da ti kažem . Nemam ni pojma a ni poverenja . Svi gledaju da te ošišaju a retko da ima pravih majstora  da se prihvati i reši problem . Svi bi da uzmu pare na laganicu . Servis ulje filteri  , zamena nekog dela , możda lanac lanćanici  i tako to jednostavno i uzme lovu . 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2146 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
pre 7 minuta, zLAYA-pSYCHO je napisao:

Ako neko zna nekog dobrog i poštenog majstora u Beogradu i okolini  od 100km , molim vas da ga preporučite . 

Imaš @abarth_maniac u Zrenjaninu,član je foruma,i što je naj bitnije.....zna svoj posao, predan i pedantan.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Uh, čuvaj se tog majstora. 

Legenda kaže, da kad dođeš kod njega motorom, moraš da jedeš roštilj koji je spremio. 

• Haha 3
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja