ironhorse 1781 Napisano April 22 Zainteresovan, 369 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, stari roker je napisao: Znači, "ako nastavimo dalje prema Kremnima"? Da . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8315 Napisano April 23 4_tocka_i_karoserija, 1855 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte pogrešno da me shvatite, daleko bilo da podržavam ovo, ali bre napraviste dramu oko naplate i ozbiljnu strategiju kako je izbeći. A u pitanju je 300din. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1781 Napisano April 23 (promenjeno) Zainteresovan, 369 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zaludan je napisao: Nemojte pogrešno da me shvatite, daleko bilo da podržavam ovo, ali bre napraviste dramu oko naplate i ozbiljnu strategiju kako je izbeći. A u pitanju je 300din. Apsolutno. Pa iako su mi sve tablice na BG a dete sam Tare koje je dobar komad detinjstva provelo tu, plaćaću i ćutati. I zaista želim da verujem (naravno, Srbija je to,ništa ne isključujem) da će novac uticati na održivost Nacionalnog Parka koji je zakon i Amin očuvanju "kraljice svih planina". Citiram Josifa Pančića, tako da ako neko ima drugo mišljenje, moraće da ima malo mnogo intelektualnog autoriteta da bi mu se mišljenje uzelo u obzir . Promenio April 23 član ironhorse 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1352 Napisano April 23 Drug član, 528 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, zaludan je napisao: Nemojte pogrešno da me shvatite, daleko bilo da podržavam ovo, ali bre napraviste dramu oko naplate i ozbiljnu strategiju kako je izbeći. A u pitanju je 300din. Nije baš samo 300. Jeste, al po danu. Neko dođe pred smještaj, parkira i ne pomjeri se sledećih 10 dana. I onda mora da plati 3000 kad krene kući? Na stranu to što će na konto ove naplate i cijene smještaja otići gore. Al ajde, ako budu stvarno ulagali u Taru, nije problem da se plati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4225 Napisano April 23 motoras, 2450 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, admiki je napisao: Nije baš samo 300. Jeste, al po danu. Neko dođe pred smještaj, parkira i ne pomjeri se sledećih 10 dana. I onda mora da plati 3000 kad krene kući? Na stranu to što će na konto ove naplate i cijene smještaja otići gore. Al ajde, ako budu stvarno ulagali u Taru, nije problem da se plati. Ne verujem da će biti baš tako. Ako parkiraš, verovatno plaćaš samo jedan prolazak. Problem će biti ako želiš da obidješ još nešto u okolini. Malo do Zlatibora, Višegrada, Bajine Bašte, Užica... Svaki izlet harač 300 dinara. Bilo bi dobro da može kod domaćina u smeštaju da se dobije neki ausvajs za prolazak dok si tu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1352 Napisano April 23 Drug član, 528 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Aha, to onda nije dobro napisano u članku u prvom postu. Neće biti dnevna, nego po ulasku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4225 Napisano April 23 motoras, 2450 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam. Ja samo nagađam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5771 Napisano April 23 Drug član, 1364 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Dnevna 300din, na nekoliko dna 800 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4352 Napisano April 23 Drug član, 1428 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan svuda po Evropi, gde god je nesto zanimljivo - bam ,naplata... sto neko rece gore Grossglockner - naplata , Mangart - naplata ...prolazak kroz jebeni tunel koji je atrakcija u SLO - naplata ... Kod nas , tolika bogatstva , i nista... i treba da se naplacuje... Ona Dunavska magistrala , uz malcice bolju organizaciju moze da bude dobra moto tura, uz naplatu... Stara planina - bam ...Tara - bam ... neka...ako mi ne cenimo svoja bogatstva niko drugi nece... nece niko crci za 500,1000 din... bacamo na svakakve gluposti... nije kao da se svaki drugi dan ide na Taru... nacionalni park jbg 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1845 Napisano April 23 Drug član, 2855 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nacionalni park neka naplata,Ali prvo građevinsko uređenje ,a ne kao što je na licu mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crkvine 27 Napisano April 23 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan НП Тара: Стопирана одлука о таксама за возила са “УЕ” регистрацијом - BBGLAS.RS BB glas - bajinobaštanske novine | ББ глас - бајинобаштанске новине УЖИЦЕ: СТОПИРАНА ОДЛУКА О НАПЛАТИ ТАКСЕ ЗА ВОЗИЛА СА “УЕ” РЕГИСТРАЦИЈОМ Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1781 Napisano April 23 Zainteresovan, 369 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, slave74 je napisao: Dnevna 300din, na nekoliko dna 800 din. Godišnja 2.000,00. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5771 Napisano April 23 Drug član, 1364 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Uzicani se bune, hoce da ih oslobode tog haraca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4352 Napisano April 23 Drug član, 1428 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi ti , iz Novog Sada , znao , sta Uzicani misle o tebi ... @ProMaster dal da mu kazemo ? ili.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8231 Napisano April 23 Drug član, 1854 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Zaštićemo ga... Bojim se da se ne potrese.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8315 Napisano April 24 4_tocka_i_karoserija, 1855 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Darko Mihajlovic je napisao: svuda po Evropi, gde god je nesto zanimljivo - bam ,naplata... Svuda po Srbiji, gde god je nešto zanimljivo - bam, niču bespravni objekti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5771 Napisano April 24 Drug član, 1364 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Darko Mihajlovic said: Kad bi ti , iz Novog Sada , znao , sta Uzicani misle o tebi ... @ProMaster dal da mu kazemo ? ili.... Nisam ti ja iz NS, ja sam ti iz Leskovac. Ili tamo negde s jug. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 24 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 4. 2024. at 17:08, ПИпезос je napisao: један је јуче на моје очи поред казне за радар попио казну и за тај ланац/катанац gde se to desilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6290 Napisano April 24 (promenjeno) Enduraš, 6361 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam lično protivnik plaćanja ulaska i prolaska kroz bilo koji deo Srbije. Ako si građanin Srbije, plaćaš porez, služiš vojsku (dobro sad se ne služi), u slučaju napada braniš Srbiju, što bi plaćao ulaz u bilo koji deo njene teritorije ? Kako znam porez nam je svima isti, plaćamo ga većinom kroz PDV, a po ovome ispada da za neke delove zemlje važe drugačija pravila. Šta na primer da svaka opština odluči da naplaćuje ulazak u svoju opštinu ili deo nje ? Pitanje za nekog pravnika je da li je ovo uopšte po ustavu, da ograničavaš kretanje građana po teritoriji države ? Za održavanje parka mogu da se izdvajaju sredstva iz opštinskog budžeta prikupljenog od poreza objekata na teritoriji (smeštajni kapaciteti, restorani itd). Imaš objekat na delu teritorije sa posebnim odlikama i na osnovu toga ubireš profit, pa onda plati ekstra porez kojim će se taj deo teritorije održavati i omogućavati ti da i dalje ubireš profit, a ne da se građanstvu naplaćuje ulaz na teritoriju države u kojoj živi. Promenio April 24 član aca-pn 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4700 Napisano April 24 Drug član, 1855 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To i jeste problem što je glavnina poreza kroz PDV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2516 Napisano April 24 (promenjeno) Drug član, 1065 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, aca-pn je napisao: Ja sam lično protivnik plaćanja ulaska i prolaska kroz bilo koji deo Srbije. Ako si građanin Srbije, plaćaš porez, služiš vojsku (dobro sad se ne služi), u slučaju napada braniš Srbiju, što bi plaćao ulaz u bilo koji deo njene teritorije ? Kako znam porez nam je svima isti, plaćamo ga većinom kroz PDV, a po ovome ispada da za neke delove zemlje važe drugačija pravila. Šta na primer da svaka opština odluči da naplaćuje ulazak u svoju opštinu ili deo nje ? Pitanje za nekog pravnika je da li je ovo uopšte po ustavu, da ograničavaš kretanje građana po teritoriji države ? Za održavanje parka mogu da se izdvajaju sredstva iz opštinskog budžeta prikupljenog od poreza objekata na teritoriji (smeštajni kapaciteti, restorani itd). Imaš objekat na delu teritorije sa posebnim odlikama i na osnovu toga ubireš profit, pa onda plati ekstra porez kojim će se taj deo teritorije održavati i omogućavati ti da i dalje ubireš profit, a ne da se građanstvu naplaćuje ulaz na teritoriju države u kojoj živi. Ne moze da ti ograniči kretanje i onemogući prolaz ali moze da te tuži ,sud kazni što nisi platio prolaz..e sad tu ima preplitanja po ovlašćenjima... Verovatno se nece cimati da tuze za 300 rsd stotine ljudi,neko ce da plati neko ne ,opet vise nego sto su imali pre. Promenio April 24 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4352 Napisano April 24 Drug član, 1428 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, slave74 said: Nisam ti ja iz NS, ja sam ti iz Leskovac. Ili tamo negde s jug. Sto se onda kurcis u profilu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4352 Napisano April 24 Drug član, 1428 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, aca-pn said: Ja sam lično protivnik plaćanja ulaska i prolaska kroz bilo koji deo Srbije. Ako si građanin Srbije, plaćaš porez, služiš vojsku (dobro sad se ne služi), u slučaju napada braniš Srbiju, što bi plaćao ulaz u bilo koji deo njene teritorije ? Kako znam porez nam je svima isti, plaćamo ga većinom kroz PDV, a po ovome ispada da za neke delove zemlje važe drugačija pravila. Šta na primer da svaka opština odluči da naplaćuje ulazak u svoju opštinu ili deo nje ? Pitanje za nekog pravnika je da li je ovo uopšte po ustavu, da ograničavaš kretanje građana po teritoriji države ? Za održavanje parka mogu da se izdvajaju sredstva iz opštinskog budžeta prikupljenog od poreza objekata na teritoriji (smeštajni kapaciteti, restorani itd). Imaš objekat na delu teritorije sa posebnim odlikama i na osnovu toga ubireš profit, pa onda plati ekstra porez kojim će se taj deo teritorije održavati i omogućavati ti da i dalje ubireš profit, a ne da se građanstvu naplaćuje ulaz na teritoriju države u kojoj živi. Ne funkcionise to bas tako bracko... Na svaku ovu iz gornjeg pasusa mogu da ti odgovorim da je malcice drugacije , ali kucam preko telefona , pa mi mrsko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1547 Napisano April 24 Drug član, 1296 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 4. 2024. at 16:11, ironhorse je napisao: I kao kremanac po materi, kao i svaki kremanac na svetu -alergičan sam na akrobacije vezano za Kremansko ime. Tako da mi nemojte zameriti što ću ovo da ostavim ovde. Mala, budi spremna - vodim te u Kremna. Majka mi je iz Kremana. Idemo u Mokru Goru preko Kremana. Tarabići su u Kremnima... Bravo, i meni bode uši.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran-sm 131 Napisano April 24 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki Vulcan 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam pre par godina na Kotromanu pitao zašto mi naplaćuje ekološku taksu iako nisam zagađivač sa motorciklom od 500 kubika, rekla je "Moram". Rekoh: da li je to zbog sveg onog đubreta koje sam morao da gledam kraj puta dok sam prolazio kroz "Nacionalni park". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...