Hertzeg 784 Napisano Mart 31 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana sam malo sređivao vepra i danas kad sam hteo od matoraca sa sela da ga oteram u Zrenjanin nešto se čudno desilo. U poslednja dva vikenda sam montirao otvorene izduve, zamenio sirene (pošto su stare crkle), danas uradio servis... Rekoh ajde malo da ga poteram da "legne ulje" u par navrata sam napravio nekih 10-ak km i sve ok, kad sam krenuo nazad kući kod matoraca motor mi se ugasio. Upalim ga on radi na leru, dam malo gasa on se ugasi i tako u krug 10-ak puta, neće da primi gas, samo zatrokira i ugasi se. Proverim rezervoar sve ok, filter goriva ok, pumpa šprica gorivo, u karbu ima goriva...istočim staro gorivo od 4-5 meseci iz rezervoara i karba i sipam novo, opet se isto dešava. Proverio sam osigurače svi su ok. Moj Veprić me je izneverio i zadao muke. Ako je neko imao sličan problem molim pomoć. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10523 Napisano Mart 31 Hronični Motociklopata, 7332 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Moguće da je karb povukao neku prljavštinu i zapušio glavnu diznu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 31 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljao sam i o tome. Imam filter goriva između rezervoara i pumpe, filter je čist, ali je ipak moguće. Da sam odmah 100% bio siguran da je karb ne bi gubio vreme na sve one stvari predhodno što sam proveravao nego bi se zaleteo na skidanje karba. Najgore je što ni sad nisam 100% siguran da je karb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano April 1 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Još nešto što sam primetio i dosta me buni je da na leru motor radi ok i pod saugom malo podigne turažu tj. obrtaje i radi ok ali čim hoću da dodam gas zatrokira i ugasi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1358 Napisano April 1 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao slične simtome na apriliji i zamenom svečica problem je rešen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano April 1 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Premeri i punjenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10523 Napisano April 1 Hronični Motociklopata, 7332 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Hertzeg je napisao: Još nešto što sam primetio i dosta me buni je da na leru motor radi ok i pod saugom malo podigne turažu tj. obrtaje i radi ok ali čim hoću da dodam gas zatrokira i ugasi se. Ovo potvrđuje moju tezu, gotovo sam siguran da je glavna dizna zapušena, a možda i pilotka. Ali nisi pogrešio i gubio vreme na sve one stvari što si predhodno proveravao, nije uvek karburator krivac, a od nečega se mora krenuti, no u ovom slučaju, znajući šta si sve uradio do sada mislim da je problem u karburatoru tj glavnoj dizni 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8186 Napisano April 1 Ne silazi, 2142 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ako lonče nije skidano skoro,zna da nakupi talog na dnu,pa vremenom podigne i obično završi u diznama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano April 1 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Disko Nindža je napisao: Ovo potvrđuje moju tezu, gotovo sam siguran da je glavna dizna zapušena, a možda i pilotka. Pilotku sam proverio i prska gorivo kad se potegne ručica gasa. Biće da je glavna dizna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano April 1 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolege na pomoći. Sada nemam vremena a i motor mi je još uvek u selu kod matoraca. Uskoro ću tamo ali će kolega Ranko manijak samnom pošto on ima te tanke, duge lopovske prste (nadam se da neće pročitati) za skidanje karba. Ja sa mojim medveđim šapama mogu samo balvane da kotrljam. Izvaditi karb iz onog "prostranog" prostora je umetnost. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
braca 90 Napisano April 6 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cbr1100xx, R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Proverite membrane na vakuumima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4266 Napisano April 6 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 4. 2024. at 20:38, Hertzeg je napisao: Hvala kolege na pomoći. Sada nemam vremena a i motor mi je još uvek u selu kod matoraca. Uskoro ću tamo ali će kolega Ranko manijak samnom pošto on ima te tanke, duge lopovske prste (nadam se da neće pročitati) za skidanje karba. Ja sa mojim medveđim šapama mogu samo balvane da kotrljam. Izvaditi karb iz onog "prostranog" prostora je umetnost. Samo kad pomislim na skidanje karburatora na Vilkanu 1500 mene dodje muka neka. Ala sam se ja namučio dok sam izvadio. Pa onda dok nisam vratio. Kukuuuu... A onda kuku-lele skontam da neko crevo nisam dobro namestio. Vadi ponovo. Muko moja... Inače kod mene u karbovima samo što nije bio pop s bradom. Lepo očišćeno, dizne u ultrazvucnoj kadici, sve sklopljeno i sad radi kao satic. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano April 13 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Da, da...bilo neke prljavštine u glavnoj dizni i dnu lončeta. Pregledao sve, spakovao i pošto je već bilo kasno nisam hteo da ga palim, "open pipe" a mala deca spavaju...sutra ćemo probati. Pored toga spazih, pošto se karb hladi antifrizom iz agregata i hladnjaka, da je skoro zapušen filter iza karba za hlađenje antifrizom. Rešio sam i to pa ćemo sutra da vidimo. Napatih se kao isus ali volim kad nešto naučim i ne zavisim od nikoga. Hvala svim kolegama na pomoći! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9889 Napisano April 29 Ne silazi, 2303 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Šta bi na kraju, jesi li upalio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Maj 2 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Napisao sam gore. Da, bilo prljavštine u karbu, očistio i to je to. Usput još neke sitnice odradio i super. Sad je sve uredu i plus sam naučio da skidam karb i da ga sam rešavam. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...