vtomic85 110 Napisano Mart 24, 2024 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da se pohvalim da sam konačno postao ponosni vlasnik svog prvog dvotočkaša . Mustang 125cc. Niskobudžetna varijanta, da steknem malo iskustva prvih godinu - dve, pa ću videti šta dalje. E sad pitanje. Da li ovakvom skuteru i njemu sličnima škodi guranje (dok je motor ugašen, naravno)? Pitam zato što ga za sad uglavnom parkiram kod same zgrade, što će reći - ispod nečijeg prozora. E sad, pošto hoću da ga pre svake vožnje pustim da radi u mestu minut - dva, a ne želim da budem "onaj majmun sa motorom" koji svakog dana u 7 ujutru budi komšije. Zato se pitam da li će skuteru dugoročno škoditi ako ga prvo odguram dvadesetak metara, pa tek onda upalim. Jes da je Kinez i da je jeftin i da ću verovatno uzeti nešto drugo za godinu - dve, ali za sada bih da se ponašam prema njemu kao da ću ga voziti do kraja života 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8184 Napisano Mart 24, 2024 Drug član, 1721 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Ne škodi mu, slobodno ga odguraj. I ja sam to radio, iz istog razloga, dok mi je skuter stajao u dvorištu zgrade. Još je moj bio "kitovan" na neki midrace nivo.... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Master_of_disaster 15 Napisano Mart 24, 2024 U prolazu, 9 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Baotian BT49QT-12, TOMOS T14M, HONDA CBF 500 Prijavi odgovor kao problematičan Taj skuter kao i većina poseduje CVT menjač (Continuously Variable Transmission). U sklopu zadnje remenice postoji centrifugalno kvačilo koje dozvoljava prenos snage samo pri većem broju obrtaja, kad je motor u radu. Radi na istom principu kao što motorna testera ne okreće lanac kad je na “leru”. Centrifugalno kvačilo ima svoje opruge i određenu težinu. Kada je na malim obrtajima, nema dovoljno sile da kvačilo “uhvati” prenosni zupčanik od remena do točka. Kad se broj obrtaja poveća, centrifugalno kvačilo “uključuje” zupčanik i tako zadnji točak počinje da ga okreće. Tako da, neće da škodi, slobodno guraj ugašen motor. 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vtomic85 110 Napisano Mart 24, 2024 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6509 Napisano Mart 24, 2024 Drug član, 1880 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Vidis sa kakvim se predznanjem gura skuter 2 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1728 Napisano Mart 25, 2024 Drug član, 616 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Sharky - Alex je napisao: Vidis sa kakvim se predznanjem gura skuter Ja sam manje učio kad sam polagao za avion Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6509 Napisano Mart 25, 2024 (promenjeno) Drug član, 1880 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jesi gurao avion? Nisi, to ti je to Promenio Mart 25, 2024 član Sharky - Alex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...