lalajko 2024 Napisano Octobar 27, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Xenoni bi imali mnogo vise smisla kada bi postojali na svakom vozilu. Ovako ili da vidis bolje i zaslepljujes druge, ili da ne smetas drugima, ali budes zaslepljen od strane xenona i onih sa rastelovanim farovima. Zamisli: kisna noc na Ibarskoj magistrali, u susret ti dolazi kolona automobila sa xenonima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Octobar 27, 2009 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja stavljao xenone skoro na motor i morao da ih skinem. Kad bi imala leva i desna sijalica bilo bi dobro. Meni rade oba fara, koji su inace jedan do drugog (H4), i na desnoj sijalici mi pravi senku sa strane pored puta, na jedno 3 metra visine. Razlog je onaj usmerivac svetlosti koji stoji ispod vlakna. Isto je postavljen na obe sijalice i na desnoj strani odbija negde u kraj fara i pravi takvu senku. Da li je imao jos neko slican problem i da li je uspeo da ga resi? Inace sijalo je stvarno opasno, premda i bez xenona ima jaka svetla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Octobar 27, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan A da li je neko upoznat sa novim zakonom a u vezi naknadno ugrađenih Xsenona? Npr kao sa atestima za plin! Na sajtu ministarstva infrastrukture http://doku.mi.gov.rs/sektor%20za%20puteve%20i%20bezbednost%20saobracaja.htm predlog pravilnika o tehničkim uslovima za vozila (i obrazloženje). Elem, da ne vadim samo deo o ksenonima, sigurno ima i drugih interesantnih stvari. Vrlo verovatno je da će vrlo brzo biti potpisan. Verovatno se čekaju samo pismene primedbe od MUPa (kojih će da bude mnogo jer im se mnoge stvari ne sviđaju , npr. dozvojavanje zatamnjivanja stakala). I, da odgovorim i na nepostavljeno pitanje, bio sam deo radnog tima. Naređenje je bilo da se piše kao da smo već u EU, znači prepisivati njihove direktive, spisak je u obrazloženjima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ika_Cagiva 20 Napisano Decembar 4, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Raptor 650ie.,MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna koje sijalice idu za Cagivu Mito 125 za prednji far??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svima,kupio sam xenon sa ovog linka: H4 bi-xenon kada sam sve povezao ostale su mi dve zice (plava i crna) koje neznam na sta da povezem.kratko radi ok,al nemogu da ukljucim dugo svetlo. montirao sam na Hondu Dominator 650, na negov onaj ulaz koji sestavlja na sijalicu h4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Octobar 30, 2012 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Ajd slikaj te dve zice ako nije prob pa da ti kazemo gde idu. Ovako napamet malo verovatno da ti pomognemo obzirom da se kompleti razlikuji i da ih ima raznih kod nas dostupnih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan ok druze sad idem da slikam. hvala na tako brzom odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan evo sad sam slikao nije bas neka slika : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Octobar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan kod bi xenona montaza ide ovako... zice sa sijalice idu 2 na balast, 1 na kontorler... iz balasta zica ide u kontrolor, iz kontrolora dzek ide na dzek sa halogenog svetla, a + ide direktno na akumulator, - kacis negde na masi... e sad kontrolor ti sluzi da menja sa kratkog na dugo, po tome se bi xenon i razlikuje od obicnog xenona... ako treba kazi da ti posaljem semu za montiranje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sto ja nisam dobio taj kontrolor... Ako nije problem,postavite semu. Evo slike seme koji sam ja dobio (malo prepravljena jer ne odgovara mom rasporedu) : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Octobar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan da li si ti kupio h4 bi xenon ili si uzeo h7/h1 xenon.., sta ti pise na sijalici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan na oglasu puse h4 bi-henon -bas ovaj sam kupio: http://www.kupindo.c...-xenon-za-motor ovako izgleda sijalica vidi se da ima kratko i dugo: http://www.bikudo.co...tock/347254.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Octobar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan sad sam pogledao oglas, nigde ne pise kontrolor.... evo sema povezivanja za oba, za h7 je gore levo, a ovo dole je za h4... a ovo je kontroler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6121 Napisano Octobar 30, 2012 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan na oglasu puse h4 bi-henon -bas ovaj sam kupio: http://www.kupindo.c...-xenon-za-motor ovako izgleda sijalica vidi se da ima kratko i dugo: http://www.bikudo.co...tock/347254.jpg Ova sijalica nije bixenon već je H7. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Octobar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan nebih se slozio s tobom da je to h7 sijalica... evo mojih slika sa setova koje prodajem: sijalica h7: a evo i h4 bi xenon koja je kod mene na motoru: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan da li ima posebno da se nabavi taj kontroler? da li moze nesto drugo da se poveze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Octobar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan a evo i ostalih tipova sijalica : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Octobar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan da li ima posebno da se nabavi taj kontroler? da li moze nesto drugo da se poveze? ocigledno tvoja sijalica nije Hi/Lo, sto znaci da nemas bi xenon, vec obican h7 xenon... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6121 Napisano Octobar 30, 2012 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, moja greška Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan evo sad sam uslikao sijalicu zar nije oznaceno kratko crno a dugo crveno(ili obrnuto) : a taj kontrolor, da li moze nesto drugo da posluzi umesto njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Octobar 30, 2012 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Ajd ovako da te resim muke sa nedoumicom, xenon sijalica ima u sebi gas i upravo u tom srednjem delu u toj ampulici se javlja svetlost, ovo sto si ti oznacio crveno i crno nisu vlakna sijalice za dugo i kratko. H4 bi-xenon ima dugo i kratko svetlo zahvaljujući tome da se cela ampula sijalice uvlači ili izvlači iz čaurice pod dejstvom elektromagneta. Ukoliko se tvoja sijalica na blagi dodir odozgo iznad crvene oznake ne pomera put unutra u samo grlo radi se o xenon H7 ili H3 ili H1 ili H11 sijalici i nećeš moći da dobijes i dugo i oboreno svetlo :'( Inače umesto kontrolera možeš da iskoristiš kao pobudu elektromagneta + sa žice dugog svetla ali u tvom slučaju to neće da radi jer nemas bi već običan H7 xenon edit Gledajući ovaj tvoj gornji post sa slikom celog kompleta - taj komplet je Bixenon. Ukoliko je tvoj isti takav, onda bi trebalo da na sijalici imaš 4 kabla, dva su sa velikim plastičnim konektorima i dva su tanja, sa jednim konektorom koji ima dva male rupice. Ako se radi o takvoj sijalici uzmi lepo i proveri na koju od te dve tanke zice ide + a na koju minus, probaj da povezes sa akumulatorom-neces nista da spalis samo će u slučaju da pogodiš pravi plus elektromagnet da cakne i uvućiće se sijalica, a ako se ništa ne desi onda okreni zice. Xenon uzmi i spoji normalno kako si ga već i spojio a na plus od sijalice dovedi zicu sa dugačkog svetla sa konektora na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juga.v 4 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jasenovo - Bela Crkva Motocikl: Honda Dominator 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na strpljenji i pomoci.uspeo sam da povezem sad sve radi. Da pomera se sijalica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Novembar 15, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y5n38wDe684 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAX91 0 Napisano April 27, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam bi xenon na motor i imam problem po nekad kada upalim migavac on se ugasi ja ga onda prebacin na dugo i vratim na kratko i on radi i kada udarim na rupu ponekad se ugasi i pa opet prebacim na dugo i vratim na kratko i radi. isto tako po nekad kada prebacujem sa kratkog na dugo dugo se ne upali ja ponovim ono radi.U cemu moze da bude problem? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 27, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Evo razlike 35W i 50W sijalica.Tip malo davi na pocetku ali vredi pogledati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...