FilipPr 2 Napisano Mart 13 (promenjeno) U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Zarkela je napisao: Lepo izgleda na slikama. Vidi se da je održavana. Možda je imala vlasnika između koji je bio paljevina (ne nas sa foruma), pa mu je dušu vadio. A mozda i nije ništa ozbiljno. Ono što nisi nigde opisao ili je meni promaklo, a to su simptomi i zbog čega misliš da je agregat prolupao. Da li može da upali, kad upali kako radi. Postavi snimak rada agregata. Nemoj se odmah zaletati to što ti neko kaže iz okruženja. Izmeri kompresiju proveri ono najosnovnije što može da ti bilo ko proveri ko se i malo razume u mehaniku. A za ozbiljnu mehaniku definitivno Abart Manijak. Da li si kontaktirao prodavca? Ako je normalan čovek pomoći će ti da kaže šta je on radio na motoru. Desi se svakom da uzme lošiji primerak sa skrivenim manama. Srećno u sređivanju. Motor je bio u vlasnistu 9 godina kod coveka i pre tri godine ga je prodao nekom liku od koga je nesto posle toga uze ovaj mladic iz Belegiša od kog sam ja kupio . Mislim znam to jer sam ja preveo motor na sebe cim sam ga uzeo , pa sam stupio u kontakt sa Bobanom . On covek kaze da je motor mazen i pazen , motor koi je koriscen za voznju a ne za izivljavanje . E sad dva vlasnika je promenio za umalo 2 godine . Tu je pitanje sta je radjeno sa njom , pa i taj servis sto mi je rekao da je odradjen ko zna da li je . Promenio Mart 13 član FilipPr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4252 Napisano Mart 13 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj nista da kupuješ dok se ne utvrdi šta je. Isplati se više da odneseš motor 200 km dalje kod dobrog majstor nego da ti neki šuster popravlja koji ti je realno blizu. Ukoliko ne radiš sam. A nećeš sam raditi. Kada ti se dijagnostikuje kvar i majstor kaže koje su opcije i šta košta koliko, ti stupas na scenu. Ako nadjes havarisan sa dobrom mašinom za male pare, to je najlakše i najbrže. Možeš sam, a i papiri se lako završe. Kucanje brojeva na stranca u najmanju ruku nije legalno. E sad, i to može,ali... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5561 Napisano Mart 13 (promenjeno) Drug član, 1391 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan 47 minutes ago, Paljevina said: Znaci, idealna prilika za nekog dobrog majstora da otvori radionicu tu kod vas. Mislim da niste samo vi u problemu. Ni mi u Kragujevcu nemamo jednog da zna sta radi, sve neki dundjeri koji jedva znaju da zamene gumu na felni bez da je izgrebu. Пази, нисам рекао да не знају да раде, нису ми никад ништа радили тако да немам искуства, а гласине не рачунам, ту има свега. Него брате, ти дођеш питаш га да ти реши одређен проблем, он почне да ти филозофира као да треба измисли нову теорију из квантне физике. Брате, можеш ли ти то или не можеш, нема потребе да ми филозофираш. Код другог одеш, добар дан, 100е... Треба уље да замени, пали 5 лаптопова, неке дијагностике, пи*ке мат*рине... фарба ме како је мењање уља озбиљна прича и како то не иде баш тако лако како ја мислим. Трећи хоће да реши проблем, излази ми у сусрет јер као добар је са Пером, Миком, Жиком који је за мене питао... па кад то иде преко везе... али брате не гарантујем ја да ће то да ради кад га ја поправим. Па чекај, је л га дотерујем код тебе на сервис или на пансион од 10 дана да ти стоји испред гараже? Контам ако га поправљаш мораш ми дати кључеве и рећи поправио сам то и то, терај, ја платим и ћао, а не нешто сам поправљао, можда ваља, можда не ваља, а уствари га није ни пипнуо. Искрено, није то само у овој сфери, свуда је тако, сви се претворили у филозофе и теоретичаре... а механичари мотора поготово. Никад нисам жалио да платим сервис за мотор или ауто, али хоћу да знам да је то што сам платио урађено и да не размишљам о томе. Кад сам имао проблем са фрезом Ранко @abarth_maniac је без питања рекао да могу да га дотерам код њега и да ће га урадити. Нажалост, једва сам се искомбиновао за комби и превоз до Бга, до Зрењанина није било трика да га отерам. Ту ми је као опција искочио Вук, преко Микија @m.milivojevic и Стефана @ProMaster. Вук је био у фазону дотерај мотор кад год, нека буде пар дана ту, урадићу га чим пре стигнем. Није ми била фрка да чекам колико год, нити сам га притискао, али он га је урадио много пре што смо се договорили. Одужих, јбг... Promenio Mart 13 član Marko05 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1582 Napisano Mart 13 Drug član, 996 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika izmedju mehanicara i servisera je ogromna. Mehanicar razmislja, popravlja, nekad nesto unapredi , nekad skarabudzi i kad sve to sastavi garantuje i stoji iza toga. Takvih je jakoo malo, da imaju kliker i da znaju sta i kako funkcionise i da ono sto je neki inzenjer izracunao znaju da prate uputstva. Svi ostali, ,,serviseri" menjaju ulje, stavljaju nove delove i to nekim redosledom kako dijagnostika pokaze pa sad ako izmenja ceo auto jbg... Platice vlasnik. I pojma nema uzrok kvara, al zna da naplati i pametniji je od svih izenjera formule 1. Ne ulazi u popravku ako ne vidi racunicu puta tri. Svaka recenica mu pocinje ,,znas druze....".Bezao sa casova i nikad nista nije uspeo da popravi osim da zaebe druge i odvrne tri srafa i stavi drugi deo. Zamenio 50 puta ulje pa misli da je ekspert. E tih je sijaset. I ja znam da zamenim ulje, brdo alata pa se nikad ne bih usudio da sebe nazovem majstorom, vec hobista koji zna sa alatom. Kad se nadje dobar majstor ne ispusta se, pa bio na 50 km, jedan km ili 100 km. I drugo, majstorima je to zanat. Profesija, treba i on da zivi od toga kao i ja sto zivim od svog zanata. I kada nesto prckam oko masine kazem sta sam radio pa makar i da sam zeznuo, ali gledam da sto manje cackam jer ako je taj majstor sto mi odrzava vozilo stao iza toga ni ja ne bih voleo da mi neko cacka oko vozila koje odrzavam. Mirna glava i u moto svetu guzica je nesto sto nema da se plati. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6079 Napisano Mart 13 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Marko05 je napisao: Искрено, није то само у овој сфери, свуда је тако, сви се претворили у филозофе и теоретичаре... а механичари мотора поготово. Donekle bih razumeo da si u NJujorku (ili BG ),jedan ode drugi dodje pa ajde koga opale-opale,ali Uzice brate,treba da se zivi tu od tog posla koji radis,tu nema milion motora i musterija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5561 Napisano Mart 13 Drug član, 1391 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, ivica744 said: Donekle bih razumeo da si u NJujorku (ili BG ),jedan ode drugi dodje pa ajde koga opale-opale,ali Uzice brate,treba da se zivi tu od tog posla koji radis,tu nema milion motora i musterija. Ма ја то једном питам или не питам уопште ако знам са ким имам посла. Поштедим себе нервирања. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2118 Napisano Mart 13 Drug član, 790 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Јбг @Marko05 Маре, тако ти је свуда. Данас наћи коректног, тачног, поштениг мајстора је џек-пот, и као такав свака секунда његовог мајсторлука, искуства ….. вреди… Ја има ти срећу да волим механику и да имам ‘искуства’ па поприличне ствари радим сам како на колима тако и на мотору. Пс. Данас ме кум зове из Чикага и обрадује ме, наручио ми дигитални вакум сихронизатор. Јооој, мојој срећи никад краја 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6079 Napisano Mart 14 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo zvuci kao da se majstor zajebavao,svako ko se iole razume u mehaniku zna zasto agregat izbija vodu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1352 Napisano Mart 14 Drug član, 1137 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro imao problem sa letvom volana na autu, procurela… odem do jednog lika po preporuci, nas balkanac… čovek radi u amag, auto je vag grupacije sto znaci čovek je u materiji… lik pogleda lampom kod desnog točka i utvrdi da fali osigurac na manžetni i kaže mi samo stegni ovde jednom plastičnom vezicom i to je to… i još mi kaže eto tako ti je kad se ne razumeš u mehaniku da si znao da pogledaš i da mi samo preko telefona objasniš šta je ja bih ti rekao i ne bi morao ni da dolaziš… samo sam mu se zahvalio i otišao… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Mart 14 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro imao problem sa letvom volana na autu, procurela… odem do jednog lika po preporuci, nas balkanac… čovek radi u amag, auto je vag grupacije sto znaci čovek je u materiji… lik pogleda lampom kod desnog točka i utvrdi da fali osigurac na manžetni i kaže mi samo stegni ovde jednom plastičnom vezicom i to je to… i još mi kaže eto tako ti je kad se ne razumeš u mehaniku da si znao da pogledaš i da mi samo preko telefona objasniš šta je ja bih ti rekao i ne bi morao ni da dolaziš… samo sam mu se zahvalio i otišao…Погрешно те је васпитао, знање највише кошта, само код нас никоме није јасно зашто "удар чекичем на право место" кошта 10 000$, а чекич само 5$.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Mart 14 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Пример: за овај АТV постоји само нова радилица која кошта 840€, ја сам му нашао опцију са клипњачом која кошта мање од пола нове радилице, и да проџе са ХВАЛА, богами нече мочиSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1352 Napisano Mart 14 Drug član, 1137 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo u pravu si, samo treba i da imaš potrebno znanje koje možeš da naplatis… najgore je ako neko misli da ima znanja i naplaćuje ga a ispada da prodaje maglu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Mart 14 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Продавање магле кратко траје, дефинитивно не може свако да буде задовољан али начелно добар глас се "далеко чује"Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FilipPr 2 Napisano Mart 17 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi moze li misljenje za Yamahu MT-03 , ako ima neko iskustva sa njom jos bolje . Odustao sam od popravke , ako nekoga bude interesovala ova Honda , bice na oglasima od danas . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FilipPr 2 Napisano Mart 17 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Paljevina je napisao: Ako pitas za staru, onu od 660cc, isti agregat kao u Yamahi XT660X/R ili Aprilia Pegaso Strada 660. U principu odlican agregat, bez nekih vecih problema, ali mlohav i pun vibracija. Pa ovu na koju ja ciljam je 2007 , a da ima 660 ccm i 46 ks . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano April 20 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, dali se isplati popravka ili ne to je već individualno. Recimo da je mom motoru propustio "samo " dihtung glave, a ja...pa kad sam ga već otvorio daj nove karike, pa dihtunge, novi brezoni, nove gumice ventila koji su ispolirani, višlji korman, novi prekidači ( levi i desni )... Pa zbog višljeg kormana nova duža sajla kvačila, duža creva za prednju kočnicu plus ulje. Pa novi migavci i štop svetlo, presvukao sedište, novi zadnji amortizeri, nova kontakt brava, nov relej anlasera. Retrovizori novi, gume ručki nove,nov šraf filtera ulja, novo ulje ipon... Novi difuzori karba koji su novi ali bili oštećeni pa naručio druge... Pre svega ovog nove lamele, još trebam zameniti semeringe prednje vile, pa kada to odradim da napravim od neoprena štitnike prednjih vila. Biće tu i zamena ležajeva točkova jer trebam zamenuti gume. Možda sam nešto zaboravio ali eto...samo je dihtung glave bio u pitanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano April 20 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hm, dali se isplati popravka ili ne to je već individualno. Recimo da je mom motoru propustio "samo " dihtung glave, a ja...pa kad sam ga već otvorio daj nove karike, pa dihtunge, novi brezoni, nove gumice ventila koji su ispolirani, višlji korman, novi prekidači ( levi i desni )... Pa zbog višljeg kormana nova duža sajla kvačila, duža creva za prednju kočnicu plus ulje. Pa novi migavci i štop svetlo, presvukao sedište, novi zadnji amortizeri, nova kontakt brava, nov relej anlasera. Retrovizori novi, gume ručki nove,nov šraf filtera ulja, novo ulje ipon... Novi difuzori karba koji su novi ali bili oštećeni pa naručio druge... Pre svega ovog nove lamele, još trebam zameniti semeringe prednje vile, pa kada to odradim da napravim od neoprena štitnike prednjih vila. Biće tu i zamena ležajeva točkova jer trebam zamenuti gume. Možda sam nešto zaboravio ali eto...samo je dihtung glave bio u pitanju. Па ако ти неко поставио пиштољ у чело, исплати се да спасеш живу главу. Ако не онда само то што је неопходно, ваљда сам знаш коликим буџетом располажеш и на крају, дали је то на приоритетној листи и бла, блаSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano April 20 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Krokodilo je napisao: Па ако ти неко поставио пиштољ у чело, исплати се да спасеш живу главу. Ако не онда само то што је неопходно, ваљда сам знаш коликим буџетом располажеш и на крају, дали је то на приоритетној листи и бла, бла Sent from my SM-G998B using Tapatalk Naravno ali, da sam ga tada takvog prodao, bez popravljanja plus te pare za silne delove...mogao sam kupiti drugi ( opet mačka u džaku ). Ovako znam šta vozim. Sreća pa sam sam radio sve sem struje, povezivanja prvenstveno samih prekidača, eto, da kažem da sam na " majstora" uštedeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...