lalajko 2003 Napisano Januar 28, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zima je period kada se radi servis nasih ljubimaca. To bi trebalo da obuhvati i servis karburatora. Evo par korisnih filmova o tome kako servisirati karburator. Zatim od drugog autora: Pa od treceg (na ovaj link morate dvokliknuti da bi ga gledali bas na Youtube-u): I jos zaista odlican jedan na tu temu: Kako izgleda ultrazvucno ciscenje karburatora: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Januar 28, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan I malo teorije. Sematski prikaz sistema za napajanje gorivom: http://www.youtube.com/watch?v=noOMaIHNknY Kako funkcionise karburatorm sta je ler dizna, kako radi saug i ostalo: http://www.youtube.com/watch?v=p95ZNM24A5w http://www.youtube.com/watch?v=J6HTwMNQnyU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan013 3 Napisano Februar 12, 2009 U prolazu, 29 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: jamaha xj600 Prijavi odgovor kao problematičan Super sto mozes jednostavno upoznati masinu kako dise i raducka ali za to ti treba malo mehanicarskog znanja da ne bi doslo do viska delova kad se sklapa karburator . ;D Svaka cast na video izdanju jer su takvi karburatori na mojoj yamahi xj 600. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5766 Napisano Februar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Odlično Lalajko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 354 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican Topic. Mada ja licno vishe volim da odnesem karburator kod majstora.Ne zato sto ne znam ocistiti, nego zato sto kod majstora se ipak bolje ocisti u onoj kadici sa kiselinom i ultrazvucnim talasima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5766 Napisano Februar 17, 2009 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nešto slično i ja razmišljam, kad bih rasturio karbove sigurno bi trebalo nešto da se menja, pa trči i traži delove... Ovako, ako je pravi majstor mora da ima te "potrošne" stvarčice za najčešće karbove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nešto slično i ja razmišljam, kad bih rasturio karbove sigurno bi trebalo nešto da se menja, pa trči i traži delove... Ovako, ako je pravi majstor mora da ima te "potrošne" stvarčice za najčešće karbove. Nema sta da se menja sem dizni, a one su 99% ispravne. Nitro razredjivac ocisti karburator da ne verujes. Ja sam svoje karburatore sam ocistio i prezadovoljan sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 17, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 - tak godina sam kupio nekog trabanta za smesne pare ( samo zbog reglera od 6 volti ) . U gepeku sam nasao neki sprej za ciscenje karburatora ( istocno nemacki ) . Ljudi da ne poverujete kako je taj sprej odradio posao na mom karburatoru . I dan danas mi zao sto nisam zapisao ime i firmu spreja, pa da potrazim dal ima negde. Jednostavno ispricas karburator i spolja i iznutra, sacekas 15 min i isperes . Posle toga karburator ko da je sad izasao iz fabrike. Sprej je imao i onu cevcicu sa kojom su se mogli izduvati i oni mali kanali za vazduh. Cudo jedno . Jos da dodam da je taj Trabant stajao nekih 10 - 15 godina sto znaci da je sprej verovatno bio kupljen negde oko 1980 god ako ne i pre toga . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio Valvolinov sprej za ciscenje karburatora, jer sam bio skeptican prema nitro razredjivacu. Pokusao sam sa njim da cistim, ali nesto nije islo. Ali kad sam video sta radi nitro... Postavicu slike uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 17, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam koristio Motulov, Arbo i oba su radila odlicno, sa tim sto je Arbo daleko jeftiniji, pa sam njega koristio uvek. Jednom mi je ponestalo spreja na pola posla, pa sam skocio do prve prodavnice i kubio neki carb cleaner, bese italijanski, i on je odlicno odradio posao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 17, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Veoma dugo sam koristio nitro, i on odlicno zavrsava posao kod relativno novih, odrzavanih karburatora. Ali kod visedecenijskih, zapustenih karburatora nista ne moze da zameni ultrazvucno ciscenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Februar 18, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio Valvolinov sprej za ciscenje karburatora, jer sam bio skeptican prema nitro razredjivacu. Pokusao sam sa njim da cistim, ali nesto nije islo. Ali kad sam video sta radi nitro... Postavicu slike uskoro. bio sam skeptican za nitro kad sam cuo...ipak one membranice i gumice oko dizni...ali ljudi.... nitro ke zakooon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 18, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ehej, polako! Prvo rasturi karburator i izvadi SVE gumene delove napolje, pa tek onda nitro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Ehej, polako! Prvo rasturi karburator i izvadi SVE gumene delove napolje, pa tek onda nitro! ;D ne ostavio sam ih unutri ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 19, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano April 26, 2009 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tema,dosta ce mi pomoci za ubuduce posto imam bas isti takav karb na motoru.Jel moze neko da postavi temu kako se vrsi sinhronizacija karburatora?Jos nisam imao posla sa duplim karbom pa me to bas kopka,mislim ako je nesto komplikovano da znam nediram onda nista.Mada opet me zanima kako se to radi. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvSHOEI 267 Napisano Jun 4, 2012 Redovan, 181 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koliko vati imaju kade za ciscenje karburatora odnosno koliko je minimum dovoljno? Jel koristio neko kineske kade? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jun 6, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da li se moze ocistiti karburator od skuter 18mm na isti nacin koji je lalajko postavio ili su po konstrukciji razliciti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 7, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ali je mnogo bitnije i da stelovanja nivoa,kalibrisanje dizni,itd odradis kako treba... nije ni kada svemoguca, neretko se desava da moraju da idu u kadu,ali..moze i bez nje ,ali je veci problem u stelovanju itd... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 19, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas po prvi put uspeo da upalim keeway speed koji je stojao vise od godinu dana rasturen,jedva je upalio prvi put,a i kad je upalio lose je radio,onda sam ga ostavio da odstoji malo,i posle toga nije hteo vise uopste da upali,kolko kod da vergla svecica je uvek suva. Otvarao sam karburator nekoliko puta,dizne ocistio zicicom,izduvao kompresorom,ali isto,i izgleda da je sve puno kamenca,po diznama se uhvatilo nesto belo(pretpostavljam kamenac),i verovatno je to zapusilo neke kanale u njemu. Pa sam razmisljao dal bi bilo delotvorno da se rasturi skroz i da se iskuva u sodi bikarboni,moze da se doda i malo praska za ves itd...da skodi mislim da ne moze,ali ne znam dal je uopste delotvorno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jul 20, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Вероватно ти је најлакша и најјефтинија варијанта чишћење дизни у ултразвучној кадици. Сама кадица је смешно јефтина, а пошто ти је ово сада потребно и ко зна кад, нађи у огласима некога ко то услужно ради. Успут, испери резервоар и замени филтер горива и ваздуха и све ће ти бити ок, има да пали к'о мина. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 20, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam rasturio karb,poskidao sve sto se skinuti moze,iskuvao ga u soda bikarboni,isprao pod mlazom vode lepo,izduvao kompresorom,sklopio opet sve i radi motor ko singerica Hvala svima na savetima, Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jul 24, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan ...iskuvao ga u soda bikarboni... Сјајно! Ја се овога никада не бих сетио. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 11, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan opet ide zima...gledam ovo, al` nekako mi čudan ovaj aktuator-šlajferica; nisam znao da radi na ultrazvuk , `аjd, možda neki harmonik upadne slučajno. jel prob`o neko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Octobar 17, 2012 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan I malo teorije. Sematski prikaz sistema za napajanje gorivom: http://www.youtube.c...h?v=noOMaIHNknY Kako funkcionise karburatorm sta je ler dizna, kako radi saug i ostalo: http://www.youtube.c...h?v=p95ZNM24A5w http://www.youtube.c...h?v=J6HTwMNQnyU Imao sam problem ali sam proucio, resio i usput napravio mali podsetnik. Kako popraviti Karburator.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...