Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom 1050, V-Strom 1050DE, V-Strom 800DE i GSX-8S po sniženim cenama u Euro Sumaru!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 77 postova
  • Motocikl: ...u potrazi za novim ljubimcem

Kupovina novog motora.... đavolsko-anđeoska rabota u jednom...daješ gomilu novca za nešto što će uz opremu, skupove i putovanja  potrošiti još toliko u veoma kratkom vremenu :) Gledaš recenzije, pričaš sa iskusnim bajkerima ( i onima koji misle da jesu :) ). Odeš, sedneš, probaš...računaš i poosle cele procedure napraviš uži izbor od 3 kom. ....U mom slučaju 3 + 3...

Da odjasnim....Glava kaže.. prva tri:  Vstrom 650XT, Tracer 7GT, Versys 650

Srce kaže...druga tri: V85TT, Triumph, Ducati

Sada kada znaš ( kao ) šta želiš, uđeš u matematiku cene, preprodajne vrednosti, dobavljivosti delova, servisne mreže, raspoloživosti dodatne opreme...i tek onda ne znaš gde udaraš :) 

Potom kreneš sa stranim forumima, testovima YT kanalima ( plaćenim... i onim malo manje plaćenim ) 

I na kraju odlučiš ...kakva god da je odlika jedno kajanje ti ne gine...da li da voziš umetničku skulpturu na dva točka, kao npr. V85TT i da znaš da postoji velika verovatnoća da ćeš ga jako teško prodati za 7-8 godina, da ćeš delove dugo čekati u slučaju ...ne daj bože.. 

Ili da budeš ziceraš kao ja, uzmeš Suzuki  :) i igraš na sigurnu kartu, ne kvari se, dobro drži cenu, lako ga prodaš...možda nije baš da ti srce zaigra kada ga vidiš ali uz malo opreme i lične personalizacije ponekad se okreneš za njim kada ga parkiraš...

Za mene je Suzuki  definicija poslednje napisane rečenice...u zdravlje i čisti vam putevi Braćo.

Promenio član easy and slow
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2986 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 3/2/2024 at 9:44 PM, Paljevina said:

Suzuki je uhvatio foru s tim izmenjenim K5 motorom i poceo da ga gura u sve sto moze. Malo usteda na materijalima i tehnologiji i eto ih dobre cene na trzistu... Ali realno, nista wow nisu, nista novo ne donose na sto, niti danas proizvode premium motore... Cak i ovaj novi GX ciji sam fan - nije nista posebno, spakovano Suzukijevo znanje od prethodnih godina, ali nista posebno, nista novo. 

Sve to, i opet kad bi kupovao nov motor, iz keca bi uzeo ili neku Suzukijevu GSXS masinu, ili Yamahinu CP2/3, kvalitetnije od toga ne postoji trenutno. 

A šta mogu da izmisle, toplu vodu?? 

Najbolja filozofija je ta njihova - uzmi provereno i dobro i vidi dal možeš da popraviš na šta se žale ljudi - i prodaj. 

Promena radi promene je glupost, pogotovo što je u realnosti kupcu motora ne trebaju modovi, radari, konekcije, kolor ekrani... Barem meni. 

Agregat, vešanje i ciklistika. Daj mi na tone. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 4946 postova

Ne znam da li im je ta filozofija najbolja na duze staze ali oni su uzeli tu filozofiju verovatno u skladu sa svojim mogucnostima.

Ducati ima svoju filozofiju, samo napred, sve najbolje komponente, egzotika, pa eto oni sada kidaju u GP-u, dok je Suzuki eto morao da napusti isti.  

Kada je izasao GSXR 1000 K5, secam se da je u Srbiji svaki ljuti bajker imao GSXR. Motocikl razvalio na svim testovima, i to je i poslednje kada je bio na vrhu. Kada gledate poslednje testove sa hiljadarkama u vrhu su Aprilia, Ducati, BMW. Slicno je i sa ostalim kategorijama. 

Evropljani su prevazisli japance po performansama, ono sto im fali je pouzdanost, narocito na siromasnim trzistima kao sto je nase. 

Takodje, ne treba trziste Srbije da bude neki reper za uspeh brenda i prodaje motocikala jer je nase trziste smesno.

• Svrati ponekad, 77 postova
  • Motocikl: ...u potrazi za novim ljubimcem

@Motorcyclist

Sve stoji što si gore napisao..ni ne bih bolje :)

Na žalost, u Srbiji je i dalje na snazi deviza ...Misli Globalno deluj lokalno...i kupi ono sa čime ćeš najmanje imati problema a što ćeš brzo, lako i isplativo prodati za par godina kada dođe vreme za zamenu

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 270 postova
  • Motocikl: Yamaha xv950r

Danas kad motori imaju sve više tehnologije i senzora logično je da stari celeri više nisu u stanju prikazivati (kontrolirati) sve te opcije i danas je i trend i potreba imat tablet umisto klasičnih cajgera.

S druge strane, tehnologija ide naprid strahovito brzo i problem je šta jednako tako brzo "zastarijeva".

Da sad uzimam motor da mi traje , uzeo bi nešto sa što manje serijskih ugrađenih điđa-biđa (jedino ABS obavezan), a za "infotainment" (ako baš ne mogu bez tih stvari) bi iša na odvojenu varijantu, nešto tipa (ovo sam prvo naša na netu, već je sad poplava sličnih uređaja ) :

NEWATLAS.COM

Top-shelf touring motorcycles often come with full-on infotainment systems – but here's a touchscreen beauty you can plonk on any bargain-bin banger. NaviCam gives you dual...

Kad zastari ili crkne, uvik moš skinit i prominit za nešto novije u budućnosti, pribacit na drugi motor itd.

Promenio član overtone
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2986 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Gledam u ekran pola dana, dva telefona nosam, jedva dočekam da sednem na motor da ih zaboravim.. 

Trip mi je samo muziku ili ako je dalji put Podcaste da slušam.. 

• Podržavam 1

• Drug član, 788 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ја волем две ствари на мотору, абс и тракцију и ништа ми више не треба. Још када пустим у кацигу музику, па крене песма: Срце је моје виолина, што га дираш кад не знаш да свираш…Па кад се сетим момачких дана…их..🥰

• Hvala 1
  • Haha 1

• Drug član, 969 postova
  • Motocikl: NEMAM

GSX 8S je sada dostupan da se proba. Registrovan jedan plavo beli :)

Više o samom motociklu čitate u tekstu kad objavi Jovan, uzeo mu je meru što se kaže :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja