Jump to content

Moto Zajednica

Transalp 700 kvacilo

Recommended Posts

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: CF 450MT

Pozdrav ljudi, imam problem da mi mjenjac radi normalno kad je hladan ali kad se ugrije pocne cudno da se ponasa, tresko se mijenjaju brzine uz bas mnogo pritiska i mislim da mi je danas ispao iz prve kad sam krenuo. Tako da mislim da je kvacilo za zamjenu, to jest lamele. Da li neko ima iskustva da time? Gledao sam po interentu da moze da se motor obori na stranu kako se ne bi ulje ispustalo jer mi ga je zao obzirom da je tek prije 100km usuto. I zanima me mijenjaju li se samo lamele ili i metalne ploce i pasuje li od transalpa 650? I koliko je tezak posao kad bih sam krenuo to da radim (na youtubu mi se ucinje dosta prosto)? Znaci svaka pomoc je dobrodosla ko ima iskustva.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9557 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Nazubila se korpa kvacila pa ne odvaja skroz, sigurno kada je ugrejan a u mestu tesko nalazis ler? Samo preskace iz prve u drugu i obratno? Cim ga ugasis menjac super radi....

Poznat problem na deauville 700 i transalpu 700.

Probaj da nivo ulja drzis na sredini meraca.

Ovo sve pod pretpostavkom da je poluga kvacila pravilno nastelovana. 

Evo nasao sam neki oglas, prodaje covek korpu koja je za bacanje (od 650 ali problem se jasno vidi!).... Nema odvajanja sa nazubljenom korpom!

SHOP.TSPMOTO.IT

REPLACEMENT USED DERIVED FROM MOTORCYCLE WITH VISIBLE KM FROM INSTRUMENT 17500 EXACTLY WHAT YOU SEE IN THE MANY PHOTOS

• Enduraš, 6387 postova
  • Motocikl: CRF300L

I ja sumnjam da je taj problem, ali neće znati ništa dok ne skine lamele i proveri korpu. Ja ne bi kupovao nove lamele dok korpu prvo ne proverim, jer da je do lamela, klizalo bi kvačilo pri jačem ubrzanju.

• Hvala 1

• U prolazu, 34 postova
Pre 8 sati, N.F.S. je napisao:

Nazubila se korpa kvacila pa ne odvaja skroz, sigurno kada je ugrejan a u mestu tesko nalazis ler? Samo preskace iz prve u drugu i obratno? Cim ga ugasis menjac super radi....

Poznat problem na deauville 700 i transalpu 700.

Probaj da nivo ulja drzis na sredini meraca.

Ovo sve pod pretpostavkom da je poluga kvacila pravilno nastelovana. 

Pa preskace ali i u mjestu da ga ubacim u brzinu kad je ugrijan bas treba da se upre dobro i lakse nadjem ler kad iz druge ga spustim nekako cimnem samo polugicu ali ni to ne uspjeva uvijek. 
odveo sam ga juce kod majstora pa da vidimo sta je kad dodje na red. Znaci korpa moze da se radi?

• U prolazu, 34 postova
Pre 8 sati, aca-pn je napisao:

I ja sumnjam da je taj problem, ali neće znati ništa dok ne skine lamele i proveri korpu. Ja ne bi kupovao nove lamele dok korpu prvo ne proverim, jer da je do lamela, klizalo bi kvačilo pri jačem ubrzanju.

Probao sam i jaca ubrzanja prvom, drugom i trecom ali nista ne kliza kvacilo, drzi normalno

• U prolazu, 34 postova
Pre 8 sati, aca-pn je napisao:

Moze da se reši tako što se poravnjaju zubi korpe gde je nazubljena, nema potrebe zbog toga da se menja korpa.

Ako poravnam zube hoce li onda normalno da radi mjenjac? Mislim ako ce efekat isti da bude zasto kupovati novu korpu?

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: SV650A
35 minutes ago, novakpg said:

Mislim ako ce efekat isti da bude zasto kupovati novu korpu?

Jer ne moze to turpijanje u beskonacnost. 

Neka ti poravna ako se nazubila, da se vozis drugu dok trazis, ako lepo odradi i zavrsno bude blizu poliranom, vozices se 20000km bez problema.

Zavisi naravno koliko je ostecena ako je uopste do nje! Mozda se samo pin u dekli pojeo, onaj sto gura....

• Hvala 1

• U prolazu, 34 postova
pre 20 minuta, N.F.S. je napisao:

Neka ti poravna ako se nazubila, da se vozis drugu dok trazis, ako lepo odradi i zavrsno bude blizu poliranom, vozices se 20000km bez problema.

Zavisi naravno koliko je ostecena ako je uopste do nje! Mozda se samo pin u dekli pojeo, onaj sto gura....

Ajde da vidimo u ovih par dana kad pocne da radi sta je, obavjestavacu vas.

Hvala na pomoci u svakom slucaju🫡

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja