andjelo 246 Napisano Januar 23, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ove sa kojima ja radim jer probao sam par vrsta pasti ali ove mi se pokazale njabolje , svako poliranje ide u 3-5 paste i jos ta felna nije na svetlosti inace jos veci joj sjaj, ni covek cije su felne nije mogao da veruje jer je bio svo vreme dok sam je polirao ostale ce se raditi od nedelje a felne idu na jednoj lepoj restauriranoj Alfi sprint ................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Januar 23, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja bas strucan za to. Ja koristim samo plavu za aluminijum,ne znam koja je. To je finija. kod ovog coveka plava ti je univerzalna za sve metale ali je za glanzanje a postoje jos dve koje idu u visoki sjaj zato kad se odradi sa onom finis visoki sjaj izgleda kao hromirano a i posle plave se vidi sjaj a ja koristim belu koja je specijalno za aluminijum glancanje a svetlo zelena je visoki sjaj aluminijum, poliranje striktno zavisi od sloja koliko nanosis toliko ce i sjaj duze da traje .............. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Januar 23, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan sta mi preporucujes da ispoliram na r6 ne znam sta bi hteo ali najbolje posalji mi sliku na mail pa cu ti preporuciti nesto ,pa ako se odlucis za bilo koju opciju moci cemo da odradimo evo ti mail andjelow@gmail.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 23, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ako pri poliranju vise paste nanosim duze se zadrzava sjaj? Imam i ja neku belu,ali koliko sam razumeo to je grubo? Ima u merkuru da se kupe sajbne za poliranje i uz njih neka zelena,i ne secam se koja jos pasta,si vidjao to? Da,ako te ne mrzi da nam kazes postupak odrzavanja,koliko cesto i cime? Neko mudar rece: Zima je način na koji ti Priroda kaže da je vrijeme za poliranje. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Januar 23, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan sta mi preporucujes da ispoliram na r6 ne znam sta bi hteo ali najbolje posalji mi sliku na mail pa cu ti preporuciti nesto ,pa ako se odlucis za bilo koju opciju moci cemo da odradimo evo ti mail andjelow@gmail.com poslao sam ti sliku andjelo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Januar 23, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ako pri poliranju vise paste nanosim duze se zadrzava sjaj? Imam i ja neku belu,ali koliko sam razumeo to je grubo? Ima u merkuru da se kupe sajbne za poliranje i uz njih neka zelena,i ne secam se koja jos pasta,si vidjao to? Da,ako te ne mrzi da nam kazes postupak odrzavanja,koliko cesto i cime? Neko mudar rece: Zima je način na koji ti Priroda kaže da je vrijeme za poliranje. ;D odrzavanje je najbitnije jer bez odrzavanja nema ni sjaja kao na lakiranoj povrsini 1. pranje iskljucivo voda mekani sundjer i sampon ,nikako raznorazne hemikalije i kontaktna sredstva za pranje 2.iskljucivo letnje pranje u hladu i polirana povrsina ne sme biti topla , 3. posle pranja prvo se skuplja voda sa polirane povrsine i posle finom pamucnom krpom protlja se ispolirani deo 4. postoje paste za odrzavanje poliranih delova kao auto sol probao sam je letos ali nisam nesto zadovoljan a uskoro cu imati i ja specijalne paste za odrzavanje poliranih i hromiranih delova metala i bice od oko 8-9 evra komad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Januar 23, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan andjelo jesi li dobio mail Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Januar 23, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Zima je način na koji ti Priroda kaže da je vrijeme za poliranje. ;D a sto se tice zime poliranje se ne moze raditi na temperaturi ispod 15 stepeni sve ostalo je los kvalitet zavrsne obrade zato najvise volim da poliram prolece i jesen a leto mi ne odgovara sto mi je toplo :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Januar 23, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan andjelo evo motora pa reci sta bi ispolirao evo moj br.tel.0640133333 posalji mi svoj da bih ti dao adresu za amortizer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Februar 4, 2010 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se skida boja sa felni i ostalih delova, hemija ili peskiranje, ili nesto trece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Februar 4, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan za skidanje farbe koristim skid boju najjednostavnije,dok plastifikaciju skidam peskarenjem ili smirglom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvadman 0 Napisano Februar 4, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se skida boja sa felni i ostalih delova, hemija ili peskiranje, ili nesto trece? magijom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 4, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Kako se skida boja sa felni i ostalih delova, hemija ili peskiranje, ili nesto trece? a ima i hemija samo preko nesto i ja jurim ,potopis felnu u kiselinu posle 1-1,5 sati isperes sa masinom pod pritiskom i kao da je sad izlivena skida i plastifikaciju samo ne pominju o kojoj se kiselini radi ...........a mozes i peskarenjem pa onda ako imas sitan stakleni pesak bude kao da si brusio sa smirglom 240 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Februar 4, 2010 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pesak imam kvarcni profi, kojim redosledom da smirglam posle, radio bih samo rub felni za pocetak. E mogu li svi aluminijumi da se poliraju u pitanju je atlantic 500 kasnije bih polirao, ako mi krene, zadnju viljusku, kandze stapove...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 4, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan smirgla 120 ,240,320.400 aluminijum oxid ja posle toga poliram posto imam grube paste i cetke a ako imas finije onda moras sa 600 i 800 vodenom mozda i 1000 pa onda paste i cetke i glanzanje nikako purol pasta i posle svake paste finom pamucnom krpom protljas dobro da ne ostane pasta, pri nanosenju finije paste i osnovno je da moras da imas temperaturu u prostoriji gde radis minimum 15 stepeni a idealna je 22stepena stim da polirani delovi moraju biti na toj tempereturi minimum 12 sati pre poliranja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Februar 4, 2010 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan ANDJELO, tenks filceve na bijaks montiras ili na obicnu busilicu cenim da su i obrtaji bitni, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 5, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ANDJELO, tenks filceve na bijaks montiras ili na obicnu busilicu cenim da su i obrtaji bitni, e pa ovo pitanje je malo profesionalno svaka velicina ili obim cetke ima odredjeni broj obrtaja na koji se vrti da bi dobio idealno ispoliranu povrsinu na ovo pitanje cu da cutim ;)..,,,a inace radim sa polirkom imam ravnu brusilicu sa reostatom koju sam ja preradio i koristim obicnu busilicu ili bor masinu..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Februar 5, 2010 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan hvala i za ovoliko, ne brini za posao uvek ima onih koji na kraju plate, a tako ce i samnom biti ali sam radoznao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Maj 7, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan evo malo osvezenja u temi.................. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Jul 5, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan evo jedne zastite auspuha od aluminijuma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Septembar 25, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan evo i jednog poliranog ruba samo na BBS felni ali nije slikano iz pravog ugla pa se ne vidi kvalitet rada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Septembar 25, 2010 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Septembar 25, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. samo takooooooooo........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Octobar 1, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan malo novine................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Octobar 1, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan jos jedna ali nije hromirano samo polirano ................................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...