Baron-Čurug 133 Napisano Jun 27 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 6. 2025. at 23:51, Tumbe je napisao: Ma koliko ljudi, toliko ćudi i potreba. Posle Mitasa, ove pirelli su mi sjajne po svakom pitanju. Doduše tek sam prešao oko 1000km, po Maljenu i okolini, i po suvom vremenu. Još nisam vozio po kiši, a asfalt mi je nužno zlo i kratke deonice. Svakako ću probati i tracker, ali za moje potrebe, ove MT21 su stvarno dobre gume. Ali su i oko 90€ skuplje od tracker, tako da.... Daj, molim te, još malo utisaka... Mt21 voziš na 690? Čitao sam da se po krivinama voze kao putne gume, a i da nisu previše bučne... Zanimaju me, ali ih ovde kod nas nisam nigde našao u prodaji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 457 Napisano Jun 27 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku) Prijavi odgovor kao problematičan KOVE 450 Rally WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM KOVE 450 Rally, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 1900 km, Čurug. Cena 7.999 € - Motori -... Neko sa foruma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1927 Napisano Jun 27 BJB Maxi Scooter Club, 762 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @Baron-Čurug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 27 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, OgiBG je napisao: KOVE 450 Rally WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM KOVE 450 Rally, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 1900 km, Čurug. Cena 7.999 € - Motori -... Neko sa foruma? Moj moj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2678 Napisano Jun 27 Andragog, 5245 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR V2 and EXC Prijavi odgovor kao problematičan Brate, za tebe je Kove 800. Daj im ovog i malo doplati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 27 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, srbac je napisao: Brate, za tebe je Kove 800. Daj im ovog i malo doplati Tri puta sam ih pitao i tri puta sam ostao bez odgovora... Blago ignorisanje, odgovor tipa: Aj videću pa javim... I onda se, naravno, ne javlja... I onda na servisu, opet ista priča... Nekako mislim da ih ta priča zamene ne intresuje, ali bi da izbegnu direktan odgovor... Ili su samo prezauzeti svim silnim brendovima koje su uzeli za prodaju... Kako god, nemam nameru da gnjavim nekog kome sam već dao i poverenje i pare, kako bih mu dao još para Ima i drugih brendova, a i drugih firmi... 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3258 Napisano Jun 27 8-bit, 1968 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/25/2024 at 10:44 AM, mradomir said: mislim da si se zeznuo On 7/26/2024 at 3:07 PM, Baron-Čurug said: E sad, da li sam se zeznuo, videćemo, jer sam prvi koji prizna kad "pojede govno", pa ću i podeliti utiske sa vama 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jun 30 Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @Baron-Čurug Pih... Kakav si ti to čo'ek 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jun 30 Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, kakva tri dana na Staroj planini! Babin zub Midžor Granični put/staza od Midžora ka jugu. 10-ak kilmetara ovoga sa slika. Nema opuštanja, bilo koja greška može imati ozbiljne posledice. Padina na desnoj strani je dovoljno strma da bi motor verovatno ostao dole zauvek. Pošto se ispostavilo da se ne možemo spojiti sa normalnim putem bez ozbiljnijeg ulaska u Bugarsku, istu deonicu smo vozili i u suprotnom pravcu, nakon celovečernje kiše... U pozadini je podnožje Vražje čuke. Mesto koje nismo uspeli da prođemo ni sa naše ni sa bugarske strane. Jutro je pametnije od večeri Topli Do Kod Pakleštice, na samom početku Zavojskog jezera Vrtibog Vodopad Tupavica Iako je na većini fotki samo Kove, uvek smo bili makar trojica-četvorica zajedno. Ekstremno dobra vožnja. Previše vremena je prošlo od moje prethodne posete (i jedine) 2012. Ovaj put je bila angažovana prikolica tako da smo izbegli 400+km autoputa u svakom smeru. Već mi glupo i da napominjem kako Kove nijednom nje štucnuo ili pravio probleme. 6000km napunio juče, negde kod Dojkinaca. Nedavno sam se malo igrao podešavanjem prednje vile i ovo je bila prva test vožnja. Konačno više nemam osećaj da na svakom kamenu (a bilo ga je mnogo) motor hoće da me strese ili da se otme iz ruku. Sada sve upija i mnogo manje zamara, a istovremeno se osećam mnogo sigurnije. Ako mi ostane ovakav osećaj odustajem od prepravke vile (a već sam poručio podloške da se uradi revalving) 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 30 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 6. 2025. at 21:20, mradomir je napisao: Nije do Kljove-a, do mene je Mada, i napola pojedeno govno je ipak govno, jel'da?... Ne očekujem da će se lako i brzo prodati, te će nam ostati vremena da se možda i prilagodimo jedan drugom. Definitivno nisam zažalio što sam ga uzeo. Naprotiv, Kove jeste nešto novo, jedinstveno, i nudi fenomenalno iskustvo. Problem sam mu ja. Em mi putni motor stoji i bezveze ga održavam i registrujem, em mi fizijatar ozbiljno savetuje da se počnem ponašati u skladu sa svojim godinama, i maksimalno smanjim štuckanje i padanje na glavu... Kad sve to saberem i oduzmem dobijem - Oglas I potragu za 50/50 motorom... Jedna registracija, jedno održavanje, a dva cilindra, dva sedišta... I smanjiti doživljaj po prašini, jer je ovo moje lečenje krize srednjih godina jurcanjem po prašini već dovoljno otišlo u pogrešnom smeru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jun 30 Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Baron-Čurug je napisao: I smanjiti doživljaj po prašini, jer je ovo moje lečenje krize srednjih godina jurcanjem po prašini već dovoljno otišlo u pogrešnom smeru. Šta, počeo si da smanjuješ jurcanje?!? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 30 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Gliga je napisao: Šta, počeo si da smanjuješ jurcanje?!? Samo ne ubacujem u šestu i sve je pod kontrolom Kako si naštelovao vile? I da li ti se dešava da motor malo ljulja kad pređeš 110kmh od kad si ih raspustio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 668 Napisano Jun 30 Drug član, 1400 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, Gliga je napisao: Uh, kakva tri dana na Staroj planini! Babin zub Midžor Granični put/staza od Midžora ka jugu. 10-ak kilmetara ovoga sa slika. Nema opuštanja, bilo koja greška može imati ozbiljne posledice. Padina na desnoj strani je dovoljno strma da bi motor verovatno ostao dole zauvek. Pošto se ispostavilo da se ne možemo spojiti sa normalnim putem bez ozbiljnijeg ulaska u Bugarsku, istu deonicu smo vozili i u suprotnom pravcu, nakon celovečernje kiše... Auuuuuuuuuuuuuuuu, skoro nisam vidio bolje slike sa vožnje !!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jun 30 Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, Baron-Čurug je napisao: Samo ne ubacujem u šestu i sve je pod kontrolom Kako si naštelovao vile? I da li ti se dešava da motor malo ljulja kad pređeš 110kmh od kad si ih raspustio? Vile: Compression na 18 klikova od maksimuma Rebound 15 od maks. Da ne bude zabune, za obe stvari maksimum kao prema uputstvu: šrafovi skroz zavrnuti. Ne zaboraviti da oba štapa imaju oba podešavanja. Pre toga su mi bili na 20/20 i bilo je užasno. Tako sam vozio mesecima misleći da ne može bolje... Naiđem na ležečeg policajca, motor odskoči. Na kamenjaru prednji točak samo nasumično skakuće, nevozivo... Sada stvarno odlično radi. Naravno da nije mekano kao ADV ili hard enduro, ali sve upija. Više ne prenosi vibracije sa kamenčića i kaldrme (to je umaralo, čak je i dobar makadam bio neprijatan za voziti). Osećam se mnogo sigurnije. I dalje nema naznaka štosovanja, ne znam šta bih trebao da uradim pa da se iskoristi svih 30cm hoda. Još je motor stalno sa prtljagom (kamp oprema i sve po redu). A veruj mi, postajem bezobrazan. Zadnji amortizer: rebound nisam dirao nikada, nedostup mi šraf Compression koji se podešava šrafcigerom (mrzi me da gledam da li je low ili high speed) je skroz soft Compression koji se podešava ključem je na 3 kruga od maksimuma Tako vozim već dugo. Ne osećam nikakvu problematiku. Radi, upija. Muka je uvek bila sa prednjim krajem. Nikakvo lelujanje nikada. Trekerice na 1.8 bara, stotine i stotine skleko... hoću reći kilometara autoputa 120-130 na sat. U prestizanjima po potrebi i brže. Uvek može komotno jednom rukom da se vozi. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2323 Napisano Jul 8 Drug član, 1048 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 6. 2025. at 11:19, Gliga je napisao: U pozadini je podnožje Vražje čuke. Mesto koje nismo uspeli da prođemo ni sa naše ni sa bugarske strane. Sve može, samo sa lakšim motorima. Istočna Srbija - Stara planina: Babin Zub-Midžor-Vražija glava-krvave bare-ponor-Dojkinci - Enduro Balkan WWW.ENDURO-BALKAN.COM Midžor (2.169 m), pogled na sever Midžor, pogled na jug Pogled na Stražnu Čuku, levo je Kopren (1.963 m) Prilaz Vražijoj Glavi. Tehnički problemi nisu 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jul 9 (promenjeno) Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan U tom momentu nismo znali odakle nam trek i da li je neko zapravo prošao, i kojim smerom Trekove je sakupio i pripremio drugar koji na kraju nije išao. Ja sam ih samo prebacio na telefon bez udubljivanja. Postojala je i nepoznanica oko izvodljivosti spuštanja na Beleđe... Ja se kao kroz maglu sećam tvojih pisanja na tu temu ali nisam bio siguran da li se radi o istom mestu. Kada sam se vratio kući našao sam ovaj link koji si i sada podelio Sa ovim znanjem verovatno bismo se i iscimali da prođemo (T-700, 701 i Kove). Videćemo neki naredni put. EDIT: Nevezano za Staru planinu. Trek ispod je neprohodan bez motorne testere. Na delu gde se od granice počinje spuštati prema Vlasinskom jezeru mlada šuma je osvojila put i okolinu. Mi smo se vratili par km grebenom i onda širokim šumarskim putem spustili u Božicu. A vidim sada na satelitskim snimcima da je moguć i spust na Vlasinsko jezero, preko Dinine čuke. Izuzetni tereni, pitanje još koliko dugo će put uz granicu biti upotrebljiv. Ne održava se, drveće ga polako prekriva. Na dosta mesta smo vozili livadom pored puta, a negde je bilo lakše i kroz šumu pored puta nego samim drumom. Besna Kobila - Bosilegrad - Vlasinsko Jezero (uz bugarsku granicu) - Enduro Balkan WWW.ENDURO-BALKAN.COM Na graničnoj stazi. U daljini se vidi granična linija Srbije i Bugarske Kroz cvetno more.. I ovaj kamen zemlje Srbije... Ogromni mravinjak pored staze Kratki Promenio Jul 9 član Gliga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2064 Napisano Jul 9 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Bravo .. Lepa slika na vodopadu .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2323 Napisano Jul 9 Drug član, 1048 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Gliga Kada sam se vratio kući našao sam ovaj link koji si i sada podelio Sa ovim znanjem verovatno bismo se i iscimali da prođemo (T-700, 701 i Kove). Videćemo neki naredni put. Postoji stepenasti deo (oko 10-15 m visine), gde motori moraju da se guraju, nose i izvlače a staza je uska, sa mogućnošću da neki ode niz padinu ako se ispusti. Ne preporučujem ništa teže od 120 kg. Nevezano za Staru planinu. Trek ispod je neprohodan bez motorne testere. Na delu gde se od granice počinje spuštati prema Vlasinskom jezeru mlada šuma je osvojila put i okolinu. Mi smo se vratili par km grebenom i onda širokim šumarskim putem spustili u Božicu. A vidim sada na satelitskim snimcima da je moguć i spust na Vlasinsko jezero, preko Dinine čuke Mi smo nosili par ručnih testerica i to je radilo, sporo ali je radilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jul 9 Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Čistoća je pola zdravlja. Krećem sa pripremama za jednu ozbiljnu avanturu. Vreme je da konačno motorom obiđem (dobro, da zagrebem površinu) i neki drugi kontinent... 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3000 Napisano Jul 9 Drug član, 968 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ideš u Sibir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jul 9 (promenjeno) Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo bliže. Ne postoji dovoljna količina slobodnog vremena i resursa za Sibir. Promenio Jul 9 član Gliga 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8119 Napisano Jul 9 BJB Maxi Scooter Club, 6334 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Zvaćemo te Gligašivili 2 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6246 Napisano Jul 9 Drug član, 4219 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Gligašvi na kovešvili Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3258 Napisano Jul 10 8-bit, 1968 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga koliko dana planiraš? Na točkovima do tamo ili prikolica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5110 Napisano Jul 10 Advanced Member, 2122 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Malo manje od tri sedmice ukupno. Meni je ovo za Gruziju iskrslo dosta neplanski (praktično sam se uvalio u gotovu priču) i ugurano je među druge događaje Motor ide prikolicom do tamo, ja avionom u Tursku (biću poslom van zemlje kada ostatak ekipe krene iz Srbije. Ovako me ne čekaju) nedaleko od gruzijske granice... Imamo 15-ak dana za vozikanje tamo. Plan je da vozamo TET, ali nismo ništa definisali. Povratak prikolicom+kolima 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...