Jump to content

Moto Zajednica

Kove 450 Rally

Recommended Posts

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally
On 25. 6. 2025. at 23:51, Tumbe je napisao:

Ma koliko ljudi, toliko ćudi i potreba.

Posle Mitasa, ove pirelli su mi sjajne po svakom pitanju.

Doduše tek sam prešao oko 1000km, po Maljenu i okolini, i po suvom vremenu.

Još nisam vozio po kiši, a asfalt mi je nužno zlo i kratke deonice. 

Svakako ću probati i tracker, ali za moje potrebe, ove MT21 su stvarno dobre gume. 

Ali su i oko 90€ skuplje od tracker,  tako da....

Daj, molim te, još malo utisaka... Mt21 voziš na 690? Čitao sam da se po krivinama voze kao putne gume, a i da nisu previše bučne... Zanimaju me, ali ih ovde kod nas nisam nigde našao u prodaji...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku)
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

KOVE 450 Rally, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 1900 km, Čurug. Cena 7.999 € - Motori -...

Neko sa foruma?

• U prolazu, 47 postova
Pre sat vremena, OgiBG je napisao:
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

KOVE 450 Rally, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 1900 km, Čurug. Cena 7.999 € - Motori -...

Neko sa foruma?

Moj moj :D 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 47 postova
pre 1 minut, srbac je napisao:

Brate, za tebe je Kove 800. Daj im ovog i malo doplati 🙃

Tri puta sam ih pitao i tri puta sam ostao bez odgovora... Blago ignorisanje, odgovor tipa: Aj videću pa javim... I onda se, naravno, ne javlja... I onda na servisu, opet ista priča... Nekako mislim da ih ta priča zamene ne intresuje, ali bi da izbegnu direktan odgovor... Ili su samo prezauzeti svim silnim brendovima koje su uzeli za prodaju...

Kako god, nemam nameru da gnjavim nekog kome sam već dao i poverenje i pare, kako bih mu dao još para :D

Ima i drugih brendova, a i drugih firmi...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• 8-bit, 1968 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
On 7/25/2024 at 10:44 AM, mradomir said:

mislim da si se zeznuo

On 7/26/2024 at 3:07 PM, Baron-Čurug said:

E sad, da li sam se zeznuo, videćemo, jer sam prvi koji prizna kad "pojede govno", pa ću i podeliti utiske sa vama😀

:)

• Haha 2

• Advanced Member, 2122 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Uh, kakva tri dana na Staroj planini!

7oPkVaT.jpeg

Babin zub

Z5SZOTc.jpeg

Midžor

pxKhhRq.jpeg

eNSH5cH.jpeg

7Z28hQh.jpeg

Granični put/staza od Midžora ka jugu. 10-ak kilmetara ovoga sa slika. Nema opuštanja, bilo koja greška može imati ozbiljne posledice. Padina na desnoj strani je dovoljno strma da bi motor verovatno ostao dole zauvek. Pošto se ispostavilo da se ne možemo spojiti sa normalnim putem bez ozbiljnijeg ulaska u Bugarsku, istu deonicu smo vozili i u suprotnom pravcu, nakon celovečernje kiše...

W7FsxV4.jpeg

U pozadini je podnožje Vražje čuke. Mesto koje nismo uspeli da prođemo ni sa naše ni sa bugarske strane.

zeGY5vK.jpeg

69uIGwD.jpeg

UDHxVHF.jpeg

Jutro je pametnije od večeri

T5t4ngO.jpeg

Topli Do

ObusGgW.jpeg

Kod Pakleštice, na samom početku Zavojskog jezera

tAADRiG.jpeg

Vrtibog

87UxaTe.jpeg

Vodopad Tupavica

Iako je na većini fotki samo Kove, uvek smo bili makar trojica-četvorica zajedno. Ekstremno dobra vožnja. Previše vremena je prošlo od moje prethodne posete (i jedine) 2012. Ovaj put je bila angažovana prikolica tako da smo izbegli 400+km autoputa u svakom smeru. Već mi glupo i da napominjem kako Kove nijednom nje štucnuo ili pravio probleme. 6000km napunio juče, negde kod Dojkinaca.

Nedavno sam se malo igrao podešavanjem prednje vile i ovo je bila prva test vožnja. Konačno više nemam osećaj da na svakom kamenu (a bilo ga je mnogo) motor hoće da me strese ili da se otme iz ruku. Sada sve upija i mnogo manje zamara, a istovremeno se osećam mnogo sigurnije. Ako mi ostane ovakav osećaj odustajem od prepravke vile (a već sam poručio podloške da se uradi revalving)

• Sviđa mi se 10

• U prolazu, 47 postova
On 27. 6. 2025. at 21:20, mradomir je napisao:

:)

Nije do Kljove-a, do mene je :D Mada, i napola pojedeno govno je ipak govno, jel'da?...

Ne očekujem da će se lako i brzo prodati, te će nam ostati vremena da se možda i prilagodimo jedan drugom.

Definitivno nisam zažalio što sam ga uzeo. Naprotiv, Kove jeste nešto novo, jedinstveno, i nudi fenomenalno iskustvo. Problem sam mu ja. Em mi putni motor stoji i bezveze ga održavam i registrujem, em mi fizijatar ozbiljno savetuje da se počnem ponašati u skladu sa svojim godinama, i maksimalno smanjim štuckanje i padanje na glavu...

Kad sve to saberem i oduzmem dobijem - Oglas :D 

I potragu za 50/50 motorom... Jedna registracija, jedno održavanje, a dva cilindra, dva sedišta... I smanjiti doživljaj po prašini, jer je ovo moje lečenje krize srednjih godina jurcanjem po prašini već dovoljno otišlo u pogrešnom smeru.

• Haha 1

pre 8 minuta, Baron-Čurug je napisao:

I smanjiti doživljaj po prašini, jer je ovo moje lečenje krize srednjih godina jurcanjem po prašini već dovoljno otišlo u pogrešnom smeru.

Šta, počeo si da smanjuješ jurcanje?!?

• Haha 2

• U prolazu, 47 postova
pre 17 minuta, Gliga je napisao:

Šta, počeo si da smanjuješ jurcanje?!?

Samo ne ubacujem u šestu i sve je pod kontrolom :D

Kako si naštelovao vile? I da li ti se dešava da motor malo ljulja kad pređeš 110kmh od kad si ih raspustio?

• Drug član, 1400 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
pre 53 minuta, Gliga je napisao:

Uh, kakva tri dana na Staroj planini!

7oPkVaT.jpeg

Babin zub

Z5SZOTc.jpeg

Midžor

pxKhhRq.jpeg

eNSH5cH.jpeg

7Z28hQh.jpeg

Granični put/staza od Midžora ka jugu. 10-ak kilmetara ovoga sa slika. Nema opuštanja, bilo koja greška može imati ozbiljne posledice. Padina na desnoj strani je dovoljno strma da bi motor verovatno ostao dole zauvek. Pošto se ispostavilo da se ne možemo spojiti sa normalnim putem bez ozbiljnijeg ulaska u Bugarsku, istu deonicu smo vozili i u suprotnom pravcu, nakon celovečernje kiše...

Auuuuuuuuuuuuuuuu, skoro nisam vidio bolje slike sa vožnje !!!!😍

• Sviđa mi se 1

pre 54 minuta, Baron-Čurug je napisao:

Samo ne ubacujem u šestu i sve je pod kontrolom :D

Kako si naštelovao vile? I da li ti se dešava da motor malo ljulja kad pređeš 110kmh od kad si ih raspustio?

Vile:

Compression na 18 klikova od maksimuma

Rebound 15 od maks.

Da ne bude zabune, za obe stvari maksimum kao prema uputstvu: šrafovi skroz zavrnuti. Ne zaboraviti da oba štapa imaju oba podešavanja.

Pre toga su mi bili na 20/20 i bilo je užasno. Tako sam vozio mesecima misleći da ne može bolje... Naiđem na ležečeg policajca, motor odskoči. Na kamenjaru prednji točak samo nasumično skakuće, nevozivo...

Sada stvarno odlično radi. Naravno da nije mekano kao ADV ili hard enduro, ali sve upija. Više ne prenosi vibracije sa kamenčića i kaldrme (to je umaralo, čak je i dobar makadam bio neprijatan za voziti). Osećam se mnogo sigurnije. I dalje nema naznaka štosovanja, ne znam šta bih trebao da uradim pa da se iskoristi svih 30cm hoda. Još je motor stalno sa prtljagom (kamp oprema i sve po redu). A veruj mi, postajem bezobrazan.

Zadnji amortizer:

rebound nisam dirao nikada, nedostup mi šraf

Compression koji se podešava šrafcigerom (mrzi me da gledam da li je low ili high speed) je skroz soft

Compression koji se podešava ključem je na 3 kruga od maksimuma

Tako vozim već dugo. Ne osećam nikakvu problematiku. Radi, upija. Muka je uvek bila sa prednjim krajem.

Nikakvo lelujanje nikada. Trekerice na 1.8 bara, stotine i stotine skleko... hoću reći kilometara autoputa 120-130 na sat. U prestizanjima po potrebi i brže. Uvek može komotno jednom rukom da se vozi.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• Drug član, 1048 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..
On 30. 6. 2025. at 11:19, Gliga je napisao:

U pozadini je podnožje Vražje čuke. Mesto koje nismo uspeli da prođemo ni sa naše ni sa bugarske strane.

Sve može, samo sa lakšim motorima. 

WWW.ENDURO-BALKAN.COM

Midžor (2.169 m), pogled na sever Midžor, pogled na jug Pogled na Stražnu Čuku, levo je Kopren (1.963 m) Prilaz Vražijoj Glavi. Tehnički problemi nisu

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

U tom momentu nismo znali odakle nam trek i da li je neko zapravo prošao, i kojim smerom :) Trekove je sakupio i pripremio drugar koji na kraju nije išao. Ja sam ih samo prebacio na telefon bez udubljivanja. Postojala je i nepoznanica oko izvodljivosti spuštanja na Beleđe... Ja se kao kroz maglu sećam tvojih pisanja na tu temu ali nisam bio siguran da li se radi o istom mestu.

Kada sam se vratio kući našao sam ovaj link koji si i sada podelio 👍  Sa ovim znanjem verovatno bismo se i iscimali da prođemo (T-700, 701 i Kove). Videćemo neki naredni put.

EDIT:
Nevezano za Staru planinu. Trek ispod je neprohodan bez motorne testere. Na delu gde se od granice počinje spuštati prema Vlasinskom jezeru mlada šuma je osvojila put i okolinu. Mi smo se vratili par km grebenom i onda širokim šumarskim putem spustili u Božicu. A vidim sada na satelitskim snimcima da je moguć i spust na Vlasinsko jezero, preko Dinine čuke. 

Izuzetni tereni, pitanje još koliko dugo će put uz granicu biti upotrebljiv. Ne održava se, drveće ga polako prekriva. Na dosta mesta smo vozili livadom pored puta, a negde je bilo lakše i kroz šumu pored puta nego samim drumom.

WWW.ENDURO-BALKAN.COM

Na graničnoj stazi. U daljini se vidi granična linija Srbije i Bugarske Kroz cvetno more.. I ovaj kamen zemlje Srbije... Ogromni mravinjak pored staze Kratki

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1048 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..

Gliga 

Kada sam se vratio kući našao sam ovaj link koji si i sada podelio 👍  Sa ovim znanjem verovatno bismo se i iscimali da prođemo (T-700, 701 i Kove). Videćemo neki naredni put.

Postoji stepenasti deo (oko 10-15 m visine), gde motori moraju da se guraju, nose i izvlače a staza je uska, sa mogućnošću da neki ode niz padinu ako se ispusti. Ne preporučujem ništa teže od 120 kg. 

Nevezano za Staru planinu. Trek ispod je neprohodan bez motorne testere. Na delu gde se od granice počinje spuštati prema Vlasinskom jezeru mlada šuma je osvojila put i okolinu. Mi smo se vratili par km grebenom i onda širokim šumarskim putem spustili u Božicu. A vidim sada na satelitskim snimcima da je moguć i spust na Vlasinsko jezero, preko Dinine čuke

Mi smo nosili par ručnih testerica i to je radilo, sporo ali je radilo. 

• Sviđa mi se 1

Čistoća je pola zdravlja.

KvOAeGa.jpeg

Krećem sa pripremama za jednu ozbiljnu avanturu. Vreme je da konačno motorom obiđem (dobro, da zagrebem površinu) i neki drugi kontinent...

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

Mnogo bliže. Ne postoji dovoljna količina slobodnog vremena i resursa za Sibir.

j8Je0Uu.png

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Drug član, 4219 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Gligašvi na kovešvili

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1
  • Haha 5

Malo manje od tri sedmice ukupno. Meni je ovo za Gruziju iskrslo dosta neplanski (praktično sam se uvalio u gotovu priču) i ugurano je među druge događaje :) Motor ide prikolicom do tamo, ja avionom u Tursku (biću poslom van zemlje kada ostatak ekipe krene iz Srbije. Ovako me ne čekaju) nedaleko od gruzijske granice... Imamo 15-ak dana za vozikanje tamo. Plan je da vozamo TET, ali nismo ništa definisali. Povratak prikolicom+kolima

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja