N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, mali_veseljak je napisao: Moze li se i treba li se ovo stimati kod promjene dimenzije gume? Odredis prema GPSu realnu brzinu pa za toliko korigujes kroz program. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 15 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, N.F.S. said: Odredis prema GPSu realnu brzinu pa za toliko korigujes kroz program. Da li se mapa mijenja ili se samo postima bez ucitavanja mape? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Menjas mapu (znas li gde se steluje? Ako treba kucnucu), snimis izmene pa flesnes u ECU. Posle svake izmene se flesuje mapa (pa pobrises adaptacije i startujes ga ne pipajuci nista, dok do radne temp. ne dodje.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 15 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, N.F.S. said: Menjas mapu (znas li gde se steluje? Ako treba kucnucu), snimis izmene pa flesnes u ECU. Posle svake izmene se flesuje mapa (pa pobrises adaptacije i startujes ga ne pipajuci nista, dok do radne temp. ne dodje.) Imam TuneEcu ali nisam flesao mapu nikako. Prosao sam ostale stvari ali to nisam. Ako ti se da posalji pp. Hvala ti. Mozda bih pogledao i mapa ako ima novija da odradim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto onima koji mi se na PP obracaju, reci cu i ovde. Sve kucamo kroz teme javne, da i drugima dostupno bude (i korisno!). Svaki problem (vecina krije i ispituje privatno) do cijeg resenja dodjemo treba da se vidi i bude svima dostupno (resenje). Kucam upute, koliko sutra. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dobro gledas ali! Triumph laze a od GPSa to tesko skriva Sa 19 zuba blizi je realnoj brzini nego sa fabrickih 18! Bar do 70kmh koliko sam mogao na jastucetu da probam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nacin upisivanja nove mape u triumph tiger 1050 (da se ogradim, verujem da je procedura ista i za tigra 800 ali licnih iskustava nemam!) Opisacu rad preko telefona (android) posto PC verzija ume da zeza. Takodje, imam licenciranu verziju tuneecu programa (hvala Bane!) ne bih znao ima li demo sve funkcije. DakleM, onaj ko hoce da fleska vrv vec zna da se poveze sa ECU-om triumpha, OBD2 kabl (Fleskanje preko BT adaptera kod tigra 1050 sa Keihin ECU-om nije dozvoljeno, za one sa Sagem logikom ne bih znao), reducir na usbC u mom slucaju i to je to. Otvaramo tab MAP/OPEN/Download Izaberemo proizvodjaca/model/godinu i skinemo poslednju verziju mape. Eventualne izmene (temperatura ukljucivanja ventilatora, korekcija brzine/prikaza,blokada obrtaja/brzine) nalaze se u tabu Map/Configuration/Parameters Unesemo sta zelimo i snimimo (save). Kada smo spremni za fleskanje (akumulator pun!!!), proverimo konekciju, ustanovimo da je sve ok i krecemoooo Dodir na tab ECU zatim "Reprogram". Cela radnja traje oko minut. Kada izadje notofikacija da je zavrseno (i da osigurac fara vratimo, u mom slucaju ga ne diram) skinemo kontakt i sacekamo 10 sekundi. Ponovo kontakt, sacekamo povezivanje i idemo na tab ECU/Adjustments/Reset engine adaptations, po zavrsetku dobijemo obavestenje i tada iskljucujemo kontakt. Sacekamo ponovo 10ak sekundi, kontakt, sacekamo povezivanje i startujemo. Bitno je da se NISTA ne pipne (gas/kvacilo/kocnica..) U leru radi dok se ne ukljuce zaokruzene ikonice (strelice oznacavaju "closed loop" mapiranje a kruzic sinhronizovani TPS). Ako se izmeni ler brzina, u slucaju tigra 1050 to je 1170 obrtaja adaptacija u mestu nece biti moguca, tacnije, nece uykljuciti TPS signal ma koliko da cekamo. Samo voznja pa neka se adaptacija tako odradi. To je to, adaptacija se posle fleskanja mora resetovati i ocekujte nemiran rad (nista znacajno) u prvih par min (dok se ne pohvata :D) Ovo su osnove BEZ izmene mapiranja! Valjda je razumno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Mart 15 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan E, da li možeš da sktiviraš ABS za menjanje kočionig ulja ? Ja kada kliknem na njega, samomse resetuje, prekine konekciju i ponovo poveže ?Sent from my ThinkPhone by motorola using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Preko telefona ne, preko PC verzije mogu. Kada na telefonu pipnem ABS u adjustments tabu prekine se konekcija (bilo kablom, bilo BT). Kod PC verzije se takodje nesto cudno desava, pre svake konekcije moram driver kabla da instaliram. (Win10 pro, 64bit) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Mart 15 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Aha, windows nisam ni probao ...Sent from my ThinkPhone by motorola using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovoga sam se uzdrzavao, ne preporucujem (Srbenda se stalno smeje mojoj tehnici :D) ali moze, tako sam i do sada radio. Unutar ABS modula ima baaaaas malo kocione tecnosti, mnogo manje nego sto iko ocekuje, izaberem ulicu nasutu rizlom (lil posle kise), zaletim se razumo (u Kg to je ulica ispred belosevacke Crkve, nasuta, nizbrdo, idealna! ) i blokiram par puta zadnji tocak (aktivira se ABS) pa pazljiviji budem, lepo i stabilno sedim, noge spremne, odradim isto sa prednjim (blokiram ga, ukljuci ABS). Tada odem kuci i odradim zamenu normalno, ABS je poterao u cirkulaciju staro ulje, u sebe primio novo (koje smo u sistemu zamenili na klasican nacin pre namernog aktiviranja). Ne preporucujem ali ja tako radim, po mokrom svaki motor probam kako i koliko koci dok se ne aktivira ABS, volim da znam to i osetim koliko ce poluge propadati aktiviranjem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 150 Napisano Mart 15 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uspevao da sa telefona pokrenem abs, a sada ne znam s obzirom da trenutno nemam bt obd, a i ovu verziju tune ecu nisam probao.Sent from my PGT-N19 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Mart 15 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uspevao da sa telefona pokrenem abs, a sada ne znam s obzirom da trenutno nemam bt obd, a i ovu verziju tune ecu nisam probao.Sent from my PGT-N19 using TapatalkJa sam sami jednom i posle se dešava ovo da izbacuje ...Sent from my ThinkPhone by motorola using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 15 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam samo BT. Ne znam da li na 800 dozvoljava preko nje fleshanje mape. Kod mene je licencirana verzija ali ja se ne mogu sjetiti da imam tab Map? Hm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Povuces prstom sa leva na desno po ekranu, pa i nekoliko puta ako treba. Map je levo od pocetnog ekrana, ima jos dva u desnu stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 15 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Skontao, hvala Moze li se vidjeti koja je trenutno verzija mape na motoru? Sad vih izao u garazu najradje.. Da ne cuvam djecu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ima, tab MAP pa klik na "Information"... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 15 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Od sada kupujem motore koje i ti kupis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cek, cek.. Zar nismo vec vozili cbf1000 istovremeno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 15 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Tiger 800 mi je tek drugi moror. Prije njega samo Tracer 700. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 180 Napisano Mart 15 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je vozio mali zmajZmaj/veseljak Послато са M2101K9G помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 15 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Joooj izvinjavam seeee 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 15 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Izvini ako kradem temu. Vidi sta kazu za 800. Samo preko BT. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21595 Napisano Mart 16 Integrisan, 9422 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma sta smeta nego iz tog razloga svaki model treba svoju temu da ima, razlikuju se procedure. 1050 Tigar samo kablom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...