ivannadjalin 54 Napisano pre 22 sati U prolazu, 58 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. Stigla je pošiljka u Srb. Šta da se radi. prežaliću nekako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 580 Napisano pre 22 sati Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost ništa od toga... Ja sam pokušao jednom, pretio, psovao, ali nije pomoglo. Jedan kolega sa foruma je uspeo da ne plati tako što je DJI platio za njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 54 Napisano pre 22 sati U prolazu, 58 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Stigle su bočne plastike sa rupama i napokon mogu da stavim nosače za bisage. Tako da će motor napokon biti kompletiran. I realno ne vredi da se sad stresiram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanko11 7 Napisano pre 21 sati U prolazu, 34 postova Lokacija: Niš,Srbija Motocikl: Cf moto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam imao neka posla u Bg i svratio u povratku do GUEVARA da pitam nešto, kad ono stigli motori, pitam ja za mene kad ono stigo, još da se raspakuje sredi pa me zovu za neki dan. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6110 Napisano pre 20 sati BJB Maxi Scooter Club, 6131 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @ivannadjalin Govoriš/pišeš o zadnjim/crnim plastikama, bočnim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 54 Napisano pre 20 sati U prolazu, 58 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto da. Znam da postojeće mogu da se probuše ali bih da sačuvam originalne. Eksperimentišem dosta sa motorom pa ću videti na kraju šta mi se sviđa a šta ne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6110 Napisano pre 19 sati BJB Maxi Scooter Club, 6131 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pametno. Ja sam moje doduše razbušio na predvidjenim mestima jer sam znao da motor moRe da ide bRez bočnih kofera neDJe ali bRez nosača neće niDJe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duta_91 62 Napisano pre 18 sati U prolazu, 23 postova Lokacija: Despotovac Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @ivannadjalin Koliko si platio? Gde si naručio? Daj neku sličicu da vidimo. Nadam se da nisi pisao o tome i da mi nije promaklo, a izvinjavam se ako ipak jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
immo 4 Napisano pre 18 sati (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: CF moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @knez.mladja da slučajno nisi razgovarao sa prodavačima u vezi ovoga prednjeg blatobrana, jer imam osjećaja da hje samo jedna tura motora došla sa velikim gornjim blatobranom a svi ostali sa malim, naravno u mene je sa velikim blatobranom Promenio pre 18 sati član immo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez.mladja 84 Napisano pre 17 sati U prolazu, 69 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @immo Hihi brate ja sam navijao samo za donji. Kako to cuci na Teneri (za koju nesam imao para) ja sam totalno odlepio. Ako me bas potrefi ponovo crnica (prvog meseca imanja crf-a sam sprzio kvacilo na tu jebenu crnicu i sam zamenio kvacilo i stavi heavy duty opruge i jace lamele i izgubio garanciju jer su mi u Hondi trazili masnu sumu novca) brate stacu sa strane i skinucu taj gornji deo donjeg blatobrana i vratiti ga posle. To ti je drug moj na takvom motoru 1 posto voznje ljudi koji ce ici sa njim na off. U svim drugim slucajevima bolji je donji. Manje vode prska, aerodinamika, traume jer lici na crf-a i td.Elem ne znaju oni sta stize dok ne otvore tu plavu kutiju. Jebiga kapiram za godinu dve da ce moci da narucuju bas sta hoce. Za sada dobro je da stizu i da kostaju ko skoro pola tenere.Sent from my SM-F926B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez.mladja 84 Napisano pre 17 sati U prolazu, 69 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke Hvala i tebe tvoj da služi i da nam se putevi off-a sto pre ukrste!A i hvala za savete. Ma i meni je to proslo kroz glavu. Ne diram nista do nultog servisa. Kako jede rupe majko mila greota ga je smeksati ali ajde otom potom.. treba prvo dobro upoznati kako radi motor. Moram sto pre bar da dodjem do tih 500km da podignem obrtaje do 6000 a posle servisa da vidimo mi kako se to cudo vrti do crvenog. Hondi skidam kapu. Crf-a sam vozio do Italije i nazad. Ziveo sam tamo 2 godine pa sam jedne sezone oterao da imam. Da da 1200 km u jednom pravcu i gas do kraja ali do kraja bez prestanka. Tik ispod crvenog i moze da ide tako celi dan ( a i trajalo je celi dan ) Mucenje tela, duse, usiju i mozga ali ide i ide i ide i zamenio sam ulje posle. Nigde ali nigde opiljaka. Made in Tajland ali prc, neko je to dobro nadgledao. Po Tetu po vrucini celi dan i jedva pali hladnjak. Videcemo kako ce se pokazati mt. Nadajmo se najboljemSent from my SM-F926B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 54 Napisano pre 17 sati (promenjeno) U prolazu, 58 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Duta_91 kod uncle wang sam uzeo bočne plastike sa rupama 450MT Frame decorative panel (with holes) UNCLEWANG.NET Suitable for those who want to add a luggage rack but don't want to drill holes ove nosače ću da stavim jer ne planiram da nosim aluminijumske kofere a originalni nosač je po meni rugoba i sigurno se ne bih vozao sa njim For CFMOTO 450MT 450 MT MT-450 Motorcycle Saddlebag Support Bar Mount Bracket Original Aluminium Alloy Hanging Bag Holder - AliExpress uzeo sam pre neki dan ls2 65 litara repni kofer. on se svakodnevno koristi (bukvalno gepek) jer mi treba prostora. plus na njega mogu staviti neku vodonepropusnu torbu 48-60 litara. pre njega sam imao od 45 litara kofer ali je premali za moje potrebe. gore sam slao slike za vizir, crash barove, zaštita prednje kočnice, zaštita boce za ulje zadnje koćnice, nalepnice na rezervoaru, zaštita za displej itd. uzeo sam za offroad zaštitu farova i hladnjaka ali to ću montirati kad bude bilo nekih offroad tura. zamislio sam ovaj motor u tri neke verzije pa sam tako i kupovao sve: 1. klot bez torbi, kofera, nosača, velikog vizira kad hoću da ga rasteretim i da ga gasiram, 2. touring za kratke (ovo mi je bar 70% vožnje) i duge relacije, 3. offroad zezanje. možda je cimanje sad to sve skidati i montirati ponovo al realno nemam nekih drugih zanimacija pa mi je ovo za sad interesantno Promenio pre 17 sati član ivannadjalin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6513 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Drug član, 2217 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo nepotrebnog znanja o prenosnim odnosima, gumama i brzini, ako nekog slučajno zanima.#450mt# Neko mi je rekao da je stavljanje gume u dimenziji 140 80 18 umesto fabričke (140 70 18) isto kao kada se prednji lančanik promeni za lančanik sa jednim zubom više, tj. 15t. Pa sam želeo da proverim ovo. I otkrio da to nije tačno. Brzina se računa po sledećoj formuli: Brzina (km/h) = ( RPM x ObimGume (m) x 60 ) / ( PrimarniPrenosniOdnos x PrenosniOdnosBrzine x Finalni prenosni odnos x 1000 ) Za naše motorče imamo: Fabrički - finalni prenosni odnos je 47 / 14 = 3.357 Obim gume: 140 70 18 : 2.051 metara. Računamo za 6tu brzinu, dakle prenosni odnos 1.037. Kad se to ubaci u jednačinu, za fabrički motor dobijamo: ~ 101.6 kmh na 6000 rpm ~ 118.6 kmh na 7000 rpm Ako promenimo samo zadnju gumu na 140 80 18 njen obim je 2.14 m, pa matematika kaže: ~ 106 kmh na 6000 rpm ~ 123.7 kmh na 7000 rpm A ako promenimo samo prednji lančanik na 15t, finalni prenosni odnos postaje 47 / 15 = 3.133, pa matematika kaže: ~ 109 kmh na 6000 rpm ~ 127 kmh na 7000 rpm Vidimo da su to veće brzine nego kada je zamenjena samo guma. Dakle kako treba promeniti lančanike da bi efekat bio isti kao da je stavljena 140 80 18 guma ? Odgovor je dva manje na zadnjem lančaniku. Onda finalni prenosni odnos postaje 45 / 14 = 3.214, a matematika kaže: ~ 106 kmh na 6000 rpm ~ 123 kmh na 7000 rpm Video snimci na yt potvrđuju ovu računicu. A evo sajta gde se može igrati sa parametrima: Gearing Commander - Motorcycle Speed and Drive Train Calculator v7 WWW.GEARINGCOMMANDER.COM Motorcycle speed and sprocket calculator with bike database for gearing, sprockets, tires and chains of over 1900 bikes. Request yours to be added as well. Promenio pre 14 sati član živke 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2491 Napisano pre 4 sati Drug član, 808 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Al je tebi bilo dosadno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6513 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Drug član, 2217 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dežurao pored uspavane bebe, imao komp, ali ne i sluške Možda formulu nisam čitljivo napisao. Dakle: RPM (radilice) / (PrimarniPrenosniOdnos x PrenosniOdnosBrzine x Finalni prenosni odnos) = brojObrtajaZadnjegTočkauMinuti brojObrtajaZadnjegTočkauMinuti x obimTočkaUMetrima = brzina metar/minut . pomnožimo sa 60/1000 da dobijemo brzinu u km/h. Promenio pre 2 sati član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 992 Napisano pre 1 sat MK Obrenovac, 586 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6513 Napisano pre 1 sat Drug član, 2217 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem ovakve reviewe. Pa poenta je da smo nepoverljivi, pokaži merenje. Sad ja mogu da stanem pored svog motora i kažem da sam ga izmerio na 180kg pun. Časna reč. Drugo koliko vidim Kove je stock, 450 ima barem dodate kreš barove i skid plate. I pre nego što mi neko kaže da kove ima fabrički kreš bar - znam, i on nudi vrlo slabu zaštitu. Ovi na 450 su sigurno nekoliko kila teži od ovih na Kove. Poštenije je bilo da sa kovea skinu to, i mere ih bez kreš barova. Inače gledao sam video kako čovek ispravno meri 450mt, ali ne mogu da nađem sada. Pun rezervoar, vidi se, vidi se vaga. 193 kg stock. Mada u suštini nebitan podatak. Bitniji je osećaj u vožnji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez.mladja 84 Napisano pre 1 sat U prolazu, 69 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno se slazem. Po meni je ovo najmerodovnije merenje mada i sto kazes nije ni bitno KOVE 510X/800x | Kove 800 Rally production model weight: | Facebook WWW.FACEBOOK.COM Kove 800 Rally production model weight:I removed all the fuel, so this is weight of the bike with all other liquids and ready to ride. Ended up at 170,6 kg. Sent from my SM-F926B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6110 Napisano pre 21 minuta BJB Maxi Scooter Club, 6131 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Počele da pristižu djakonije sa Alija pa da kompletiramo zaštitu kočionog sektora. Možda kasnije naručim one brend poklopčiće... U trenutcima dokolice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...