Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• 8-bit, 1878 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
11 minutes ago, kaichi.xo said:

cini mi se da se sada dosta manje desava da ispadne(ispao je jedom-dva puta)

Jel samo iz prve u drugu ili i u drugim kombinacijama?

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1888 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 5/17/2024 at 10:13 PM, kaichi.xo said:

Danas mi je ispao 3-4 puta iz brzine, na ekranu samo nestanu brzine i menjac nece ni gore ni dole, mora malo da se pusti kvacilo da ga vrati u brzinu u kojoj je bio a onda se vrati i cifra na ekranu.

Je l se jos nekom desava? Secam se da je neko na jednoj recenziji pomenuo da mu je na testiranju na Filipinima ispao iz brzine jednom ili dva puta

On 5/17/2024 at 10:23 PM, kaichi.xo said:

Cini mi se u manjim brzinama, nisam bas zapamtio svaku situaciju, malo pre u bulevaru je iz druge ispao , kad sam raskvacio i zaustavio motor. Msm bar je u drugi brzinu vratio kad sam malo pustio kvacilo

On 5/17/2024 at 10:37 PM, kaichi.xo said:

Videcu da obratim paznju ovih dana pa cu se javiti sa boljim informacijama. Za sad mi je ispadao na mestima gde neam vremena da proucim nego moram da reagujem 

Poz @kaichi.xo , da se i ja priključim pitanjima jer mislim da je ovo bitno.
Da li si uspeo malo da pohvataš šta se tačno događa i da opišeš detaljnije ?

Ne mogu tačno da svhatim šta se događa, ovo me buni:

mora malo da se pusti kvacilo da ga vrati u brzinu u kojoj je bio

malo pre u bulevaru je iz druge ispao , kad sam raskvacio i zaustavio motor. Msm bar je u drugi brzinu vratio kad sam malo pustio kvacilo

Kako, on ispadne iz brzine kad pritisneš kvačilo? Na šta misliš kad kažeš raskvačio ?

Ja sam ovaj poslednji citat ovako razumeo: Ti si išao drugom i hteo da staneš. Kada si pritisnuo kvačilo i stao izgubio si pokazivač brizne na displeju i nisi mogao da pomeriš menjač ni gore ni dole. Ali ako je ispao iz brzine morao je da bude u neutralu. A ti kažeš da kad si pustio kvačilo on se vratio u drugu ?

Poz i hvala što deliš ove informacije.

Promenio član živke

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
1 hour ago, živke said:

Zanimljivo je da u spec stoji ista maks brzina za obe verzije, iako je 8f 2 ks slabija.

Da, to sam pomislio ranije, maksimalnu brzinu ne ogranicava snaga, nego menjac. Sigurno ima dosta snage za 160kmh+, ako bi se drugi zupcanik stavio i dobile malo duze brzine.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 5995 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Meni za ovih 300 i koji km, Bogu hvala ni jednom nije imao nikakvu anomaliju sa menjačem. :care:

• Sviđa mi se 2

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
Pre 1 sat, alexanto je napisao:

Video sam i ja to ali me ne tangira. Svakako ću ga remapirati čim dospem i zameniti lančanike, opet čim dospem. Definitivno ću ga jedno vreme voziti ovako fabrički posle razrade da bih bolje uvideo razlike posle modifikacija. 

Juče mi se "omaklo" na par sekundi ::) pa sam ga poterao do stotke. Bude na 5,5K rpm...

Testni primerak nema "problem" sa ograničenjem broja obrtaja  :zvizduk: Na 7k radi skroz lepo i ne deluje kao da mu to smeta. A i na 8k. Ne znam kako se to prevodi u krajnju brzinu u šestoj, ja sam ga vozio po vrlo krivudavom putu u 3.-4.

Ne verujem da imaju ni ostali ali ja mog neću preko 5K zbog razrade... Kad sašijem 'iljadarku, imaću jasniju sliku gde je u raznim režimima...

Za sad samo švaler gas i polagano. "Osmice" po putu kad nema nikog blizu da se ubije dosada :moto3:

• Drug član, 1888 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 5/16/2024 at 10:46 AM, živke said:

p.s: Jel brojao neko - koliko vlasnika već imamo u ovoj temi ? Sigurno preko desetak ?

Kopkalo me ovo i dalje, pa sam prebrojao :D

Ako nisam nekog prevideo - ovo su vlasnici koji su se javili na temi do sada, dakle osmoro. Imao sam utisak da vas je više:

@alexanto
@kaichi.xo
@LukaJovanovic
@riderOfTheStorm
@Denaki
@Skittles
@JunioR.
@zippacope

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: dr 650 se - T7

nego probao sam da nastelujem zadnji amortizer danas. nesto mi mnogo sve to deluje klimavo. kao da ce da otpadne. jel probao neko da se pozabavi time?

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: MT450

@mradomir od kako smo prestelovalo nozicu menjaca , ispao je iz prve i druge brzine po jednom.

@živke Moja greska , lose sam to opisao. 

Ovako ide redosled:

Krecem se drugom brzinom , stizem na semafor , pritisnem kvacilo, nagazim papucicu menjaca da spustim u prvu brzinu, nestane cifra sa ekrana i menjac nece ni gore ni dole, kao da je u nekoj blokadi.

Popustim vrlo malo kvacilo , cuje se zvuk ubacivanja u brzinu i pojavi se druga brzina na ekranu , onda pritisnem kvacilo do kraja i prebacim normalno u prvu brzinu.

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: MT450
2 minutes ago, zippacope said:

nego probao sam da nastelujem zadnji amortizer danas. nesto mi mnogo sve to deluje klimavo. kao da ce da otpadne. jel probao neko da se pozabavi time?

Ja sam nastelovao prednju i zadnju suspenziju jer je fabricko stelovanje mnogo mekano, sve funkcionise okej. Cak me odusevilo sto pozadi ne treba kljuc za stelovanje nego ima tockic koji bukvalno rukom stelujes.

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
Pre sat vremena, alexanto je napisao:

Ne verujem da imaju ni ostali ali ja mog neću preko 5K zbog razrade... Kad sašijem 'iljadarku, imaću jasniju sliku gde je u raznim režimima...

Za sad samo švaler gas i polagano. "Osmice" po putu kad nema nikog blizu da se ubije dosada :moto3:

Zato i napisah. Taj službeni se vozi mnogo opuštenije od vlastitog :D I lepo to sve izgleda i ide 👍

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 569 postova
  • Motocikl: -
pre 37 minuta, kaichi.xo je napisao:

@mradomir od kako smo prestelovalo nozicu menjaca , ispao je iz prve i druge brzine po jednom.

@živke Moja greska , lose sam to opisao. 

Ovako ide redosled:

Krecem se drugom brzinom , stizem na semafor , pritisnem kvacilo, nagazim papucicu menjaca da spustim u prvu brzinu, nestane cifra sa ekrana i menjac nece ni gore ni dole, kao da je u nekoj blokadi.

Popustim vrlo malo kvacilo , cuje se zvuk ubacivanja u brzinu i pojavi se druga brzina na ekranu , onda pritisnem kvacilo do kraja i prebacim normalno u prvu brzinu.

Meni to zvuči kao da kvačilo ne odvaja, pa ostane nategnut i ne dozvoljava da prebaciš.

Isto i sa ispadanjem. Nategnut mjenjač i viljuška ne može da uklopi do kraja i onda ispadne iz brzine.

Promenio član admiki

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM
26 minutes ago, admiki said:

Meni to zvuči kao da kvačilo ne odvaja, pa ostane nategnut i ne dozvoljava da prebaciš.

Isto i sa ispadanjem. Nategnut mjenjač i viljuška ne može da uklopi do kraja i onda ispadne iz brzine.

To su mislili i u servisu pa su pretegli sajlu.

• Sviđa mi se 1

Obavili smo i prvu kišu na MT-u... Javili iz Moto-Bike da je stigao nokšir i u povratku natrag dobra pljuščina. Kola su stajala sa strane sa sva 4 migavca ali MT lepinja po kiši samo tako. Bio sam mudrica pa navukao kišni kombinezon u zadnji čas... Gume se lepo za sad ponašaju po kiši mada nisam nešto zalegao jel... 

IMG_20240523_145741_342.jpg

IMG_20240523_150203_470.jpg

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: Mt800Explore

Meni se to sa ispadanjem isto desilo par puta na exploru,cak mozda i kad je u neutralu pa nece da udje u prvu,popustim malo kvacilo pa ga stisnem do kraja i onda ubaci

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Steta sto nisu stavili jos jedan disk napred...bio bi tezi 5 kg mozda...

• Drug član, 4124 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Nema potrebe za drugim diskom, koči odlično.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Podržavam 2

• 8-bit, 1878 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
36 minutes ago, LukaJovanovic said:

Stavljen kofer :)

Ako planirate malo i van puta, obavezno torba.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 4124 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Da dobri, vrhunski motorići sa vrhunskom cijenom.
Dasi ostao u CH moga si ga jamit za dvi plaće, neko može i za jednu a neko i za pola.

„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“

• Haha 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja