alexanto 9919 Napisano Novembar 17 BJB Maxi Scooter Club, 6605 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Već sam pisao da su mi ove CST gume jedno od najvećih otkrovenja na ovom motoru. Bio sam ubedjen da ću njih prvo promenuti na motoru medjutim za ovih 19K km me opet i iznova oduševljavaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 25 Napisano Novembar 17 U prolazu, 16 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, alexanto je napisao: Već sam pisao da su mi ove CST gume jedno od najvećih otkrovenja na ovom motoru. Bio sam ubedjen da ću njih prvo promenuti na motoru medjutim za ovih 19K km me opet i iznova oduševljavaju 19K km? Pa na automobilu 4 gume traju krace U svakom slucaju su prijatno iznenadjenje, ameri i evropejci su ih ispljuvali i kao odmah menjaju gume za enduro trail XT hyper pro max plus ii sta vec, verujem da su namenske gume bolje ali ove nisu uopste lose, rekao bih u rangu sa pirelli skormionkama STR a ocigledno da traju duze. Ja imam za sad nesto ispod 5K ali izgledaju kao da su nove kad se ociste, naravno 80% zemljani putevi, slabo vozim asfalt sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1460 Napisano Novembar 17 Zainteresovan, 784 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ova CST bas ima saru potpuno istu kao Pirelli Rally STR koje dolaze sa T7. I prednja je dosta dobra i traje ali zadnja je poprilicno slaba i dok je nova, jako lose kopa, nema uopste kontrole za agresivniju voznju, samo kliza na sve strane pod gasom. (za poredjenje zadnja TKC70Rocks (60/40) ima neuporedivo bolji grip van puta, dize prednji tocak po vecini terena). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2893 Napisano Novembar 17 BJB Maxi Scooter Club, 1007 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @mandrak_ nije isti set 19k 16 su potrajale 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2166 Napisano Novembar 17 (promenjeno) Drug član, 1492 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @andrej. Ja nista ne napisah u ovoj temi Promenio Novembar 17 član Rider000 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2893 Napisano Novembar 17 BJB Maxi Scooter Club, 1007 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Delovala slično profilna na telefonu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 25 Napisano Novembar 18 U prolazu, 16 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Blackened je napisao: Ova CST bas ima saru potpuno istu kao Pirelli Rally STR koje dolaze sa T7. I prednja je dosta dobra i traje ali zadnja je poprilicno slaba i dok je nova, jako lose kopa, nema uopste kontrole za agresivniju voznju, samo kliza na sve strane pod gasom. (za poredjenje zadnja TKC70Rocks (60/40) ima neuporedivo bolji grip van puta, dize prednji tocak po vecini terena). CST '24 i '25 su kvalitetan klon Pirellija a gledam da su na kasnijim modelima za '26 uradili update sare, verovatno zbog pretnji tuzbama ali i zbog tog slabijeg lateralnog gripa - ovo samo prenosim sa fb grupe, nisam licno video. A sto se tice slabijeg gripa na zadnjoj, meni licno bas to odgovara, lako prokliza u power slide sto se meni svidja, ne vozim preterano agresivno ali na pravcu ili pri uletanju u neku zgodnu krivinu volim da izigravam neko kvazi reli ludilo a ova guma je kao stvorena za to U blatu ako se malo zaglavi ukljucim TC i lepo se izvadi bez slajfovanja, pricam naravno o nekoj amaterskoj voznji, nista hardkor. Za one koji su joj pronasli granice i za one koje znaju da im treba bolja guma naravno da ce je promeniti a u tom slucaju tako i treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8341 Napisano Novembar 18 Drug član, 2831 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 7/7/2025 at 10:42 AM, živke said: ... Ostale su mu kad je zamenio 450mt za MTX. Pozovite se na forum za popust: On 7/7/2025 at 11:35 AM, OgiBG said: Mali off nek ti prenese neke utiske ili ako si ga ti probao pa podelite to u temi Mtx Verujem da ce mnoge zanimati ko ne zeli da da preko 10k na moto a zeli neke ktm performanse Čisto kao zanimljivost. Dečko opet zamenio motor - ovoga puta mtx za 450mt Shvatio je da mu ipak dosta više odgovara. Iako je krupan i jak čovek znači mu što je mt manji, lakši okretniji - zabavniji jednom rečju. A i žalio se da mtx mnogo greje po gradu. Glavni razlog da uzme mtx bila je snaga, ali ispada da mu ipak to nije značilo toliko koliko je očekivao. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1460 Napisano Novembar 18 Zainteresovan, 784 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, mandrak_ said: CST '24 i '25 su kvalitetan klon Pirellija a gledam da su na kasnijim modelima za '26 uradili update sare, verovatno zbog pretnji tuzbama ali i zbog tog slabijeg lateralnog gripa - ovo samo prenosim sa fb grupe, nisam licno video. A sto se tice slabijeg gripa na zadnjoj, meni licno bas to odgovara, lako prokliza u power slide sto se meni svidja, ne vozim preterano agresivno ali na pravcu ili pri uletanju u neku zgodnu krivinu volim da izigravam neko kvazi reli ludilo a ova guma je kao stvorena za to U blatu ako se malo zaglavi ukljucim TC i lepo se izvadi bez slajfovanja, pricam naravno o nekoj amaterskoj voznji, nista hardkor. Za one koji su joj pronasli granice i za one koje znaju da im treba bolja guma naravno da ce je promeniti a u tom slucaju tako i treba. Zanimljivo, opasni kinezi. Prvo sam i mislio da to jeste Pirelli. Treba probati non-STR verziju za vise offroad-a. Mene je razocarala jer sam presao na Pirelli zbog agresivniju prednje ali sam onda dobio losiju zadnju. Jedva sam cekao da potrosim zadnju, pa stavio ponovo zadnju TKC, a ostavio prednju Pirelli STR, i ovo je bas odlicno. Nisam mogao lagodno brze s njom da vozim. Osecao sam se kao da sam stalno na blatu i kada je suvo, cim agresivinije ubrzavam, izlasci iz krivine, uzbrdo/trava, dosta kliza bez kontrole, clutch wheelie retko moze... Generalno van puta mozes lako zabaciti svaku zadnju. Ali dzabe mi zadnja plese levo-desno ako ne daje dovoljno balansa i potiska da prednjom usmerim motor tamo gde ja hocu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 9919 Napisano Novembar 19 BJB Maxi Scooter Club, 6605 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Stigla još jedna drangulija. Uživo mi izgleda skroz ok ali na fotkama mi se nešto baš i ne svidja. Dobra stvar je da ne šteti snopu fara ni malo i lagano je kao perce. Otvori su malo veći ali ako kamičak napravi i rikošet, već je spasao far. Za sad neka stoji pa ću videti. Lako se montira i skida. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6307 Napisano Novembar 19 (promenjeno) Advanced Member, 2296 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nego, red je da se sada i zvanično prijavim u temu kao vlasnik. Poklopile su se kockice Službeni je postao privatni. Svakako ga vozim od prvog dana. Promenio Novembar 19 član Gliga 14 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2893 Napisano Novembar 19 BJB Maxi Scooter Club, 1007 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Znao sam da su ti dosadile unutrašnje gume, tačno se osetilo! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6307 Napisano Novembar 19 Advanced Member, 2296 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan To je jedino što sam gledao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 9919 Napisano Novembar 19 BJB Maxi Scooter Club, 6605 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga Jel' to sad u paru sa 'rndalicom Kovetom ili zamena za nju, čuj mene njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6307 Napisano Novembar 19 Advanced Member, 2296 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan MT je zamena za KLE-a. Treba u skorije vreme da se nakanim i postavim ga na oglas. Kove trenutno nema šta da zameni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nvic 189 Napisano Novembar 19 Svrati ponekad, 80 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga Bolji combo bio Tuareg i Kove P.s. nek je sa srećom! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6307 Napisano Novembar 19 Advanced Member, 2296 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno se slažem. To bi bila optimalna kombinacija. Ali Tuareg je duplo skuplji, a to mi je u ovom trenutku bitna stavka. Čim sam ga kupio znao sam to, i znao sam da mi je privremena solucija. Zbog toga KLE nisam ni prodao tada. MT je bebi Tuareg. Što se tiče ciklistike kao da su identični. Zato mi se i svideo prvi put kada sam probao. Napravih do sada sa ovim oko 3500km i još uvek mi se sviđa. Recimo da nudi 80-90% onoga što je Tuareg nudio (ne na papiru već u realnom načinu na koji ja motor koristim) za 50% cene. Zbog toga će KLE sada da ide. Uz Kove meni zapravo treba jeftini motor za "commuting". Tokom sezone napravim oko 1000km mesečno samo na relaciji NS-BG. Mimo toga me skoro nema na asfaltu. Konačno priznajem sebi da je KLE-a vreme pregazilo. Svi novi motori se voze neuporedivo bolje, lepše i sigurnije. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BSeiz 57 Napisano Novembar 19 U prolazu, 41 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Madass, 450MT... Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 11. 2025. at 8:54, živke je napisao: Čisto kao zanimljivost. Dečko opet zamenio motor - ovoga puta mtx za 450mt Shvatio je da mu ipak dosta više odgovara. Iako je krupan i jak čovek znači mu što je mt manji, lakši okretniji - zabavniji jednom rečju. A i žalio se da mtx mnogo greje po gradu. Glavni razlog da uzme mtx bila je snaga, ali ispada da mu ipak to nije značilo toliko koliko je očekivao. Svaka cast na ludosti Pre par dana sam bas svracao u salon da bacim oko na vece modele… Planiram svakako da ostavim 450MT kao dejli sto mi automatski znaci da je suludo gledati MTX kao drugi “veci” motor, jedino sto mi se dopalo iz CFove game je crni 800MT u Explore paketu Najvise zbog table sa carplay 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 9919 Napisano Četvrtak u 16:17 BJB Maxi Scooter Club, 6605 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao paket sa ispravkom od Ujke, konačno zadnji lančanik 45 zuba Pošto opet moram platiti 20 eura za DePrevoz, poručio sam i ovaj blatobran dodatni. Veoma je lagačak ali je vrlo robusne konstrukcije. Legao je kao guza na nošu, nadam se da ću sutra imati profi fotke napolju. Sad jedno vreme neću ništa poručivati... Bar se nadam... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6307 Napisano Četvrtak u 18:01 Advanced Member, 2296 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan I dva dana su "jedno vreme" 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 25 Napisano Četvrtak u 22:11 U prolazu, 16 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto mora sad jos i ona njuska napred kad si vec stavio zadnji blatobran da se upotpuni GSA look Ja se inace dvoumim da uzmem onaj poklopac izmedju hladnjaka i ralice da zastitim grane auspuha ali vidim da se dosta ljudi zali da im onda prednji blatobran udara u poklopac. Ne znam da li neko ovde na forumima ima iskustva sa tim ili makar neki improvizovani Bas se dosta nakupi blato ili sljunak u ralici bez toga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6307 Napisano Četvrtak u 22:20 Advanced Member, 2296 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Opereš blato posle vožnje i to je to. Nema potrebe na sve stavljati zaštitu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6995 Napisano Četvrtak u 22:23 Enduraš, 6610 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio produžetak blatobrana baš iz tog razloga i zato što redovno nabacuje blato na hladnjak, a njega bas nije jedostavno oprati, mora da se pazi da se ne pokrive lamelice. Jos ga nisam montirao, videcu da li nesto vredi i da li zapinje negde kad se sabije ogibljenje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2893 Napisano Četvrtak u 22:23 BJB Maxi Scooter Club, 1007 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne smem da napišem mišljenje o blatobranu, motor mi tamo parkiran 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 25 Napisano Četvrtak u 22:25 (promenjeno) U prolazu, 16 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Gliga je napisao: Opereš blato posle vožnje i to je to. Nema potrebe na sve stavljati zaštitu. Tako i radim ali dosadi ispiranje i vadjenje kamencica grancica posle svake druge voznje pa reko malo da olaksam sebi ako nije veliki kompromis u pitanju. Vozim po atarima pa ima svacega ponekad zna da pecne i na nos kad se krcka na katalizatoru Ali citam da se masina sa poklopcem i greje malo brze zato za sada istrazujem mogucnosti Promenio Četvrtak u 22:25 član mandrak_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...