živke 5979 Napisano Septembar 26, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan A kolika je greška u brzini i predjenom putu posle prelaska na 15t ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Septembar 26, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo pitanje 120-121 kmh na satu je 117 po GPS-u... Tako je i oko stotke: 100 kmh po satu je 96-97 po GPS-u... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5979 Napisano Septembar 26, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da, a znaš li koliko je bilo sa fabričkim zupčanikom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Septembar 26, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan To ne znam, nisam proveravao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1808 Napisano Septembar 26, 2024 Drug član, 632 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, živke je napisao: A kolika je greška u brzini i predjenom putu posle prelaska na 15t ? 15t nema veze, uzima brzinu sa točka. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5979 Napisano Septembar 26, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bila je skoro dobra tema / diskusija o tome, ali ja očigledno nisam nešto puno zapamtio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 104 Napisano Septembar 26, 2024 U prolazu, 49 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ko god misli voziti off road, uzbrdo-nizbrdo, nista ne dirati. 14T je savrsen odnos brzine i obrtnog momenta 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1068 Napisano Septembar 27, 2024 Drug član, 1087 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, Da li ima neko iz NS i okoline da je voljan da pozajmi svoj 450 mt na probu, da odemo na neku zajedničku vožnju (nudim ktm 790 u zamenu ) , plaćam ručak i pivo. Zainteresovan sa za ovaj motor, ali u Tago više nemaju testni primerak, a mrzi me da idem do BG, posebno što uvek postoji opcija da odem pa da me ispale, a nemam puno slobodnog vremena 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5979 Napisano Septembar 27, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uh , kakva ponuda, šteta što nisam malo bliže 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Septembar 27, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @lemy Nisam tu do ponedeljka. Javi se u pon pa se dogovaramo ako nije kasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1068 Napisano Septembar 27, 2024 Drug član, 1087 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, alexanto said: @lemy Nisam tu do ponedeljka. Javi se u pon pa se dogovaramo ako nije kasno. Nije kasno naravno, najavili su lepo vreme, čućemo se ako se neko drugi ne javi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 546 Napisano Septembar 27, 2024 Pažljivo prati, 627 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Lemy čačkaš mečku a 790 čaša i udoooobaaaan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Septembar 27, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Za ljude koji su vozili auto-put, kako se ponaša na istom?Naime približava mi se prvi servis i trebam odvozati 100km do Niša iz Surdulice (gde mi je motor) i nisam do sada vozio auto-put uopšte (plus što ne bih trebao preko 5k obrtaja) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4459 Napisano Septembar 27, 2024 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kod razrade je bitno izbegavati konstantne obrtaje u nekom dužem periodu, silovanje na hladno i neku stvarno agresivnu vožnju. Svakako imaš opciju da se provozaš nekim manjim i lepšim putem 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5979 Napisano Septembar 27, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Grdelička, pa onda preko Stupnice i Zaplanja do Niša, gde ćeš lepše, stvoreno za taj motor 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5979 Napisano Septembar 29, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prvi ozbiljniji test za amortizaciju i to nepodešenu. Na 6:00 zamalo da se dobro razbijem na oko 60kmh. Izbacio me kamen sa putanje pa sam naleteo na neko granje. Povadi me amortizer, a već sam video kako padam. Radi poso 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22519 Napisano Septembar 29, 2024 Integrisan, 9654 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mmmm hvala Zivke! Bas am uzivao.. Sve se cesce odvazim pa sa puta skrenem, privlaci me ta voznja samo tako ( i sve vise!). Niti imam opremu niti adekvatan motor, pomerio sam guvernal u napred prosle nedelje (da bude upotrebljiviji kada ustanem) i vozio se koritom reke koja ponire (Dulenka, Rekovac). Tacno bih uzeo neki skuter za grad i lagani kross za teren! Koliko adrenalina i snage treba za brzinu do 30kmh, da ne poverujes 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 319 Napisano Septembar 29, 2024 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Lepo dižete prašinu. Svaka čast. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Septembar 29, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke bravo bravo! Odličan snimak i svaka častJa sam juče probao prvi 'offroad' (tj seoski put bez asfalta) do sela, nekih 10km - kada sam uleteo u 'sokak' zveknuo sam od isečenu granu samo tako Malo sam očešao plastiku sa strane i zveknula me grana u kuk - još me boli. Jedva sam ostao na točkovima (srećom sam išao polako i zadržao sam se nogama jedva) - ipak mi 'fali tog iskustva kojeg nemam, nego idem kao neka mazga (a ovo nije baš tako lak motor, za početnike, da bih se zezao). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 104 Napisano Septembar 29, 2024 U prolazu, 49 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, živke je napisao: Prvi ozbiljniji test za amortizaciju i to nepodešenu. Na 6:00 zamalo da se dobro razbijem na oko 60kmh. Izbacio me kamen sa putanje pa sam naleteo na neko granje. Povadi me amortizer, a već sam video kako padam. Radi poso Gdje ljudi idu autima i biciklima Lijepa staza i priroda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5979 Napisano Septembar 30, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, N.F.S. said: Mmmm hvala Zivke! Bas am uzivao.. Sve se cesce odvazim pa sa puta skrenem, privlaci me ta voznja samo tako ( i sve vise!). Niti imam opremu niti adekvatan motor, pomerio sam guvernal u napred prosle nedelje (da bude upotrebljiviji kada ustanem) i vozio se koritom reke koja ponire (Dulenka, Rekovac). Tacno bih uzeo neki skuter za grad i lagani kross za teren! Koliko adrenalina i snage treba za brzinu do 30kmh, da ne poverujes Hvala tebi Nešo! Podrška sa moje strane za ovaj plan, ali pazi se, ko se jednom navuče, više se ne skida A i baš bih voleo da vidim kako bi izgledala ta kros mašina, jer bio bi pravi izazov da je održiš u stanju kao ostale svoje motore Kao i uvek, preporuka da se što pre nabavi odgovarajuća oprema, pogotovo čizme (kaciga se naravno podrazumeva). Neverovatno je koliko se lako povrede stopala i noge na ovakvim vožnjama. Za čas odleti kamen, ili grana, a bezazleno obaranje motora u mestu se pretvara u veliki problem ako se dočekamo na neki oštar kamen, ili motor pritisne nezaštićenu nogu. Nisu potrebne velike brzine da se tako nešto desi. A meni je trebalo da jednom povredim palac a jednom skočni zglob na takvim bezazlenim padovima, pa da tek onda steknem naviku da uvek nosim opremu na vožnjama van puta. Svako dobro! 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6084 Napisano Septembar 30, 2024 Drug član, 4159 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Na teren samo u pravim i ozbiljnim čizmama.Držao sam u rukama Leatt 3.5 čizme, to samo izgleda kao zaštita.Mekane ka Borovo gumene čizme.Neusporedivo sa Gaerne SG10 ili Sidi CrossFire, AlpineStars Tech serije…Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Septembar 30, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke Kako si zadovoljan ovom ekstenzijom za vizir? Inace svaka ti cast na umecu i na snimcima, ai svaka ti je na mestu sto se tice opreme - evo drugi dan kako me boli kuk od kako sam se zveknuo od granu, a to je cak i veoma laksi offroad Meni je ovo sada bio izlet, ali planiram da jos malo izvezbam voznju na asfaltu i od sledece godine da aktivno idem tim 'uredjenim' planinskim seoskim putevima da steknem malo iskustva po zemljanoj podlozi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5979 Napisano Septembar 30, 2024 Drug član, 2059 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zadovoljan sam, koristio sam je i na prethodnom motoru, pa sam je skidao kad vozim više van puta, stavim je u ranac. Naručio sam skoro još jednu sa ali expresa, bila je povoljna Ja sam oko 193cm i sa fabričkim sedištem i vizirom ovo mi završava posao. Ali naručio sam i veći vizir, pa ćemo videti, možda mi neće biti potrebna više. Najveći problem trenutno su mi fuzasteri, moram da uzmem veće. Jer kad stavim štitnike kolena oni kače u rezervoar i nekako mi krive noge dok stojim, pa brzo počnu da me bole stopala. A što se opreme tiče, gledam el klasikov post i mislim se - i ja nešto tu filozofiram, a moje čizme su sada kao gumene iz Pirota što se zaštite tiče, toliko su omekšale tokom godina, mada ni kao nove nisu bile nešto posebno jake Vreme je da se ponovim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1808 Napisano Octobar 1, 2024 Drug član, 632 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Šta bi bi bilo bollje za zadnju gumu- 140/80 ili 150/70? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...