Jump to content

Moto Zajednica

Zontes ADV 501-G

Recommended Posts

• Drug član, 3702 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Sve je to lepo, ali podsećanje - ipak je ovo prototip, a možda su nešto i kastomizovali samo za sajam, pošto bi svi da pipnu-štipnu... Videćemo kad stigne (što bi rekli slepci).

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6012 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ja sam nešto ubedjen da će stizati bez roll bara i maglenki tj da će to biti opciono... Grejače ručki i sedišta već imaju na manjim modelima kao i TCS... Ja bih lično više voleo da je  CVT  sa viljuškom sa zadnje strane "odvojiv" od agregata tj da se on sam "pregiba" prilikom rada zadnjeg vešanja ali ovde je očigledno da je usvojen klasičan skuteraški sistem zadnjeg oslanjanja. Ne znači apriori da je loš...

• Sviđa mi se 1

Motor je u kontra nagibu, pitanje je kako se vozač namestio ako ga obara do maksimuma u nekakvim probama ali def je i meni to prvo upalo u oči... Čekamo sledeće fotke pa Bože zdravlja i neki video...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Voge SR4 max

Ovo kako je krenulo stvarno će da bude u prodaji kod nas tek sledeće godine. Nigde nikakvih info o pojavljivanju na tržištu :(

Skinuli oplatu varijatora a na fotki se ne vidi da li je oplata filt vazduha na mestu... A ko zna kakva će biti finalna verzija. Dopada mi se što su roll barovi na njemu :ljubav:

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 46 postova

Poslednja informacija :) Uspeli su da izboksuju jedan izložbeni primerak sad za sajam automobila, ali nije na prodaju nego moraju da ga vrate nakon sajma u Italiju. I dalje nema cene za njega niti datuma pojavljivanja kod nas na tržištu. :(

Promenio član Sebica1984
  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

I ti ćeš ovo da voziš kume, samo sutra :)

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 46 postova
pre 15 minuta, alexanto je napisao:

Ooo, zlata vredna informacija :care:

Pa meni jeste, jer ne bi da mi propadne ova godina u čekanju istog. Izgleda da ćr ipak neki drugi primerak pasti za slobodu na sajmu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Svakako :takoje: Svako ima svoju kombinatoriku. Meni i odgovara da bude za dogodine da se pazari. Ono što mi je bitno što pre, to je da vidim da li mi model odgovara gabaritno, kako se smestim na njega. E to bi mi bilo glupo da čekam za dogodine da bih konstatovao da mi nešto nije po volji... Za performanse se ne brinem.  Atlantic će Bože zdravlja poslužiti još ovu sezonu...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2313 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
On 6. 3. 2024. at 13:50, alexanto je napisao:

Svakako :takoje: Svako ima svoju kombinatoriku. Meni i odgovara da bude za dogodine da se pazari. Ono što mi je bitno što pre, to je da vidim da li mi model odgovara gabaritno, kako se smestim na njega. E to bi mi bilo glupo da čekam za dogodine da bih konstatovao da mi nešto nije po volji... Za performanse se ne brinem.  Atlantic će Bože zdravlja poslužiti još ovu sezonu...

Evo poruke iz AP grupe...pa možda i ostane nešto kod nas :) 

''Poštovani vozači, zelimo da vas obavestimo da cemo ove godine biti ucesnici Beogradskog sajma koji pocinje 21.marta i traje do 27.marta . Sa velikom radoscu vas obavestavamo da smo uspeli da obezbedimo Zontesove premijere sa Eicma sajma u Milanu. U pitanju su 2 modela od 700kubika i 3 cilindra kao i adv skuter od 500 kubika . Takodje nas i kod QJMotor ocekuju premijere novog cruisera od 700kubika i novih skutera od 125 i 350 kubika . Vidimo se na sajmu''

viber_image_2024-03-07_15-58-09-797.jpg

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Malo novosti iz grčke Face grupe, vezano za 501G. Navodno, izašle su neke informacije na kineskim portalima da će 501G imati "čelični" kaiš tj nešto izmedju redovnog lanca i redovnog kaiša za cvt. Upitan je servisni interval istog i naravno cena, jer se navodi da je kaiš za seriju 350 143 eura pa se brinu koliko će ovo čudo biti ako bude neki češći interval zamane... Naravno da navode mogućnost da je moguće da ovaj vid prenosa ustvari bude jedan od glavnih aduta 500-keca.

Svakako, april je blizu pa se nadamo konačno nekim recenzijama a ne samo naklapanjima...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova
pre 6 minuta, alexanto je napisao:

Malo novosti iz grčke Face grupe, vezano za 501G. Navodno, izašle su neke informacije na kineskim portalima da će 501G imati "čelični" kaiš tj nešto izmedju redovnog lanca i redovnog kaiša za cvt. Upitan je servisni interval istog i naravno cena, jer se navodi da je kaiš za seriju 350 143 eura pa se brinu koliko će ovo čudo biti ako bude neki češći interval zamane... Naravno da navode mogućnost da je moguće da ovaj vid prenosa ustvari bude jedan od glavnih aduta 500-keca.

Svakako, april je blizu pa se nadamo konačno nekim recenzijama a ne samo naklapanjima...

U Aprilu izlazi kod njih?

• BJB Maxi Scooter Club, 430 postova

To je ono što imaju automobili sa CVTom, "chain belt", jer kaiš ne bi mogao da istrpi to. Skuplje za zamenu, ali bi servisni interval trebalo da je neuporedivo duži, tako da je u teoriji super ako ga dobro reše.

Isto tako, veća verovatnoća za havariju ako se to raspadne/pukne u odnosu na pucanje redovnog kaiša.

image.png

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.
16 minutes ago, alexanto said:

jer se navodi da je kaiš za seriju 350 143 eura

Pa od cega ga prave ??? :lud:

@Loshmi82 uvek je kaiš za nove modele skup. Dok se ne pojave aftermarket rešenja, konkurencija učini svoje i tako to.

A ako ovo bude za 501G, to je sasvim dovoljan razlog za izbegavanje modela. Ko će to da servisira kod nas, gde nabaviti delove...?  ćao i zdravo!

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Ne vidim zasto bi kosta toliko vise od recimo oem kaisa za Beverly koji je oko 10K...

Pre 12 sati, Sebica1984 je napisao:

U Aprilu izlazi kod njih?

Ne, nego u aprilu se očekuju prvi testovi, više fotki i recenzije. Do sada imamo samo ona videa i nešto fotki sa sajma, promo video od 48 sekundi i onu špijunsku fotku u kontra nagibu...

A za prodaju se ne nadaj pre proleća dogodine, ako i tada bude...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98
On 11. 3. 2024. at 10:06, Loshmi82 je napisao:

Ne vidim zasto bi kosta toliko vise od recimo oem kaisa za Beverly koji je oko 10K...

Ja sam za Atlantic 500 platio oko 9.000 iz Moto Bike

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja