Branislav95 6 Napisano pre 14 sati U prolazu, 16 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda Silver wing 600; Honda cbf 600; bmw r 1200 r Prijavi odgovor kao problematičan Procitah komplet temu za CB/NX 500. Imam pitanje za vlasnike istih. Trenutno vozim i prodajem, bmw r 1200 r, hocu da predjem na nesto manje. Razlog prelaska na nesto manje, registracija za bmw 42.000, gume 45.000 din, veliki serivis 48.000 din sa radom ( sva tecnosti plocice svecice i jedna manzetna ), mali servis 14.000 sa radom. Iz navedenog mozete zakljuciti koliko kosta odrzavanje. A posto sam skapirao da se mona voznja sa njim svodi na neki tempo 110/120 na sat na pravcima a bogami i krivinama, trazim nesto manje. E sad mnogo mi je lepa i pristupacna NX 500. Svidja mi se 830 mm sedenje i tocak 19. Verujem da se vozi kao bicikla. Moje pitanje vlasnicima je da li moze da drzi tempo od 110/120 magistralom? Ne zanima me kranja brzina, i ne zanima me auto put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8889 Napisano pre 14 sati BJB Maxi Scooter Club, 6476 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vlasnik ali odgovor je definitivno - može da drži 120 bez problema. Danima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 189 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 141 postova Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno da može... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1267 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Branislav95 said: Verujem da se vozi kao bicikla. Moje pitanje vlasnicima je da li moze da drzi tempo od 110/120 magistralom Taj tempo je nista za njega, i trosice oko 3.5L tako - ja obicno 130-150kmh drzim na brzim putevima - Motor je poprilicno komforan, ali ima malo vibracija gore, sto nekom smeta, nekom ne. Nije strasno, ali ima mirnijih motora sa dva cilindra. Ispod 5500-6000rpm je bas potpuno miran. U tim brzinama do nekih 140-150kmh ces moci dosta brze da ga vozis od gs-a 1200. Mnogo je okretan i zabavan. Lako koci, menja pravce, kontrola je odlicna...itd.. Ali sa dvoje ovo se sve dosta gubi, do nekih 110-120kg tereta je kao metak i vesanje je dobro do te tezine. Preko moze biti problem i gubi sve adute onda - ali povremeno je ok i dvoje. Najbolje da probas. Promenio pre 12 sati član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branislav95 6 Napisano pre 12 sati U prolazu, 16 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda Silver wing 600; Honda cbf 600; bmw r 1200 r Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 188 cm 125 kg, ali vozim sam u 90% slucajeva i prtljaga ako imam to je oko 15ak kg max. Kakve su vibracije u pitanju? Na fuzasterima? Na kormanu ili? Probao bih vrlo rado, siguran sam da nemaju neko test vozilo… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branislav95 6 Napisano pre 12 sati U prolazu, 16 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda Silver wing 600; Honda cbf 600; bmw r 1200 r Prijavi odgovor kao problematičan Pokusavam da sagledam moje potrebe. Godisnje prelazim u proseku 6.000 km, uglavnom vikend ture, i jednom godisnje van zemlje na turu oko 1000-1500-2000 km. Tempo voznje u 90% slucajeva ne prelazi 120 kmh, ali nije ni ispod toga. 90% sam bez suvozaca. Eh da, vozio sam NC 700 od drugara Ca-Kg 2012, samo malo obrtaja je falilo, nista vise. Ovako sam bio suoer zadovoljan kako agregat lepo radi na visokim obrtajima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1267 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mozes onda pojacati zadnji preload na max i to je to, fabricki je na 3 valjda. Ja sam 95kg i 15-20kg tereta obicno, i tu je i dalje kako treba fabricko podesavanje i za van puta ok i dalje je okretan. Sa suvozacem dosta vise tone (ali to je onda vec 160kg+). Vibracije, klasicne od visokih obrtaja, kroz fuzastere i na kormanu malo, one sitne (ali to najvise izrazeno oko 5500-6000 rpm, preko toga su sitnije). Nista preteranom ni blizu motora sa jednim cilindrom ali osete se. Meni ne smeta uopste. Ako ne vozis van puta i losije puteve, NC je mozda komfornija opcija. ali nekako mi je cb/nx zabavniji, laksi dosta, i ide do 9100rpm... NC750 je drugaciji agregat skroz, nize se vrti, veci obrtni, manji opseg obrtaja. Cb/NX manji obrtni, malo manja snaga, ali ravan obrtni, jednako vuce od 2500-9100 Promenio pre 12 sati član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branislav95 6 Napisano pre 12 sati U prolazu, 16 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda Silver wing 600; Honda cbf 600; bmw r 1200 r Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam i na temu vesanja, ako mi se ne bude dopalo, verujem da ima neki upgrade za 500-600€. Off road me ne zanima. Cak ni makadam. Vozio sam jednu sezonu f800 gs, 5.000 predjenih, ono sto me je izludjivalo ma tom motoru je klaparanje agregata, nije bilo vibracija, ali kako se cuje taj motor preko 5k obrtaja to je uzas, kao da se raspada. Zato NC blizu blokade šušti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 5 Napisano pre 5 sati U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio free Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Branislav95 je napisao: Ja sam 188 cm 125 kg, ali vozim sam u 90% slucajeva i prtljaga ako imam to je oko 15ak kg max. Kakve su vibracije u pitanju? Na fuzasterima? Na kormanu ili? Probao bih vrlo rado, siguran sam da nemaju neko test vozilo… Delta je imala pre mesec dana test motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 189 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 141 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima. Ja sam ga vozio za probu pre nego sam uzeo svoj. Crne je boje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1288 Napisano pre 4 sati BJB Maxi scooter club, 1704 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan @Branislav95 Jesi razmisljao o novom transalpu,on je 750 kubika. Tocak 19,zbicani. Sa tri kofera imas ozbiljan motor za duze ture sa saputnikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branislav95 6 Napisano pre 3 sati U prolazu, 16 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda Silver wing 600; Honda cbf 600; bmw r 1200 r Prijavi odgovor kao problematičan Ne, skupa je. Nc ili Nx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 365 Napisano pre 57 minuta Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Branislav95apsolutno se slazem sa tobom,I ja planiram da pazarim nx od Marta nekada,samo sto ja 90 posto svoje voznje voozim grad ostalih 10 posto vozim vikend ture I idem na neko putovanje 2,3 puta godisnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branislav95 6 Napisano pre 45 minuta U prolazu, 16 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda Silver wing 600; Honda cbf 600; bmw r 1200 r Prijavi odgovor kao problematičan Sedim vikendom cesto na Koti 555, i omiljena ruta za voznju mi je Cacak-Topola, barem 5x sam video da grupu ozbiljnijih motora prati x-adv, na tom putu. E sad vrlo verovatno taj isti x adv ne moze da prati brze motore na relaciji Cacak-Ljig. Plafon mogu da naprave 3,4 minuta razlike, a da pritom voze tempo preko 140/150 kmh na toj relaciji. Samo mislim da je to prebrzo da mozes da reagujes ma bilo sta, i na tim brzinama na tom delu puta svasta lose moze da se desi. Moje misljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 365 Napisano pre 10 minuta Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se,brzina 120 130 meni ne treba vise.kada sam proslog meseca bio u CG sretao sam podosta motociklista sa mnogo ozbiljnih motora stranaca,svi voze raspon 80-120 uzivaju ljudi,jedino sto Sam video zalecu se lokalci bez kacige opreme I tablice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...