Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem: mali gradski auto do 2500 evra

Recommended Posts

• Drug član, 1633 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Prodao sam Fiestu 2002 god u roku od 5 dana bez postavljanja u oglas, reko majstoru da prodajem, zvao covek iz kraja, kaze cujem da prodajes, znam i da odrzavas, 1500e, spolja stanje losije al zato s mehanikom na mesec, eno ga vozi se svaki dan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2267 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Čekaj malo i da se pohvalim :) kada sam prodao Korolu.

Od postavljanja oglasa prošlo 20 minuta, čovek zvao, zapucao iz Sremske Mitrovice, kupio...sve završeno sa prenosom možda u par sati...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1927 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, hansol said:

Meni je neverovatno da neko ne može za godinu dana da nađe auto koji mu odgovara. Pretpostavljam da su ti roditelji vrhunski izbirljivi i da na polovnom autu gledaju stanje kao da je nov a da nije precenjen.

Imaju dostupan auto koji mogu da koriste kad im zatreba. A i ono, nisu u nekoj žurbi - iskrsnu neki troškovi, potroše neku kintu, pa dok skupe opet. Tako da ne gledaju aktivno toliko dugo, nego sa pauzama. A i jesu donekle izbirljivi :D

Mada, kao da im se ne da. Pisao sam ovde na forumu kad su našli auto koji im je super legao, sve super, dogovoreno, samo ajde do majstora da pogleda čisto reda radi, da ih nešto ne iznenadi, jer tako žele. Auto stane na putu do majstora :D

Drugi put smo našli auto, neki Reno, sve super, video sam da je kao farban, ali koji pa nije. Osim toga utegnut, lepo izgleda, lepo ide, sve ok, da ga uzmemo. I meni đavo ne da mira, i setim se da imam neiskorišćenu proveru na CarVertical. Kad ono - vraćena kilometraža oko 90.000, i imao dve "havarije", šta god, od po 3.000 evra . Međutim, mi se konsultujemo, ovako sve ok, nema veze, i dalje hoćemo da ga uzmemo, ali naravno ne po ceni za koju smo pričali. U fazonu - nije kao što si rekao - spusti 100 - 200 evra. Jer je prodavac pre toga insistirao da GARANTUJE za kilometražu itd. E onda je on tu nešto okrenuo priču, počeo da se inati, ljuti itd. i naravno nije hteo ni za 50 evra da spusti, jer naravno zna da neće svako to da proverava, prodaće ga već, stvarno nije loše izgledao auto. I kako ti da kupiš auto od čoveka sa takvim stavom ?
Ali dobro, kao što rekoh, ne žuri im se, mada sam i njima rekao - što više gledaju i premišljaju se - veća šansa da se na kraju zeznu :)

• Drug član, 1927 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Kad se već hvalimo - ja sam motor prodao kad je krenuo da ga slikam za oglase :D , pisao sam na forumu.
E sad, što sam ja za 5 godina imao takoreći 0 kvarova, i što sam smeo na put oko sveta da pođem sa tim motorom, a on se dan po prodaji pokvario - to je druga priča :D

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 221 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
1 hour ago, aca-pn said:

Čim nisi prodao tako drugo, nerealne su ti cene automobila. Ja sam pre par meseci prodao auto koji sam vozio 5 godina. Oglasio po prosečnoj ceni sa oglasa, niko ni da pogleda. Ukapiram da se auti sa tom cenom ne prodaju, samo stoje na oglasima. Tek kad sam dooobro spustio cenu, počeli da zovu I brzo prodao, za 10tak dana. 

Tako da je moj savet onima koji bi da prodaju da se ne oslanjaju mnogo na cene sa oglasa, vecina automobila je tamo sa naduvanom cenom prodavaca koji razmišljaju "ako prodje, prodje"

Kad budem rešio ozbiljno da ga prodam, staviću u naslovu NOV NOV NOV, a u opisu UVEŽEN IZ CH, SERVISNA, NAJPOVOLJNIJI, NEMA BOLJE, STANJE NOVOOOOOO, URAĐEN MALI SERVIS TO ZNAČI DA NEMA DINAR ULAGANJA

Šalu na stranu, cena je zaista i više nego korektna i ispod prosečne. Sve sam bliži tome da ga zadržim.

Izvinjavam se na OFF-u.

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: none
2 hours ago, Luka9905 said:

Sa svim se slažem, sem sa ovim izdvojenim delom. Imam Smarta i Alfu, u besprekornom stanju, okreneš ključ i voziš do narednog servisa, Smart je skoro 6. meseci na oglasima, Alfa 3. U oba auta uloženo preko 2.000e da nema ništa ni da šušne, da sve radi perfektno, sve odrađeno samo zbog sebe. Sve zapisano u servisnu knjigu, posedujem i račune, masu stvari promenih preventivno, jer kola vozi žena detetom. Cene više nego korektne.

OK, šta je onda po tebi problem, ako nije previsoka cena?

Na oglasima u svakom trenutku ima oko 65 000 automobila, svaki dan se proda između 250 i 300, što je mesečno oko 7500-9000, što je više od 10% ponude.  Samo analiziramo tržište, ništa više.

• Zainteresovan, 221 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
29 minutes ago, hansol said:

OK, šta je onda po tebi problem, ako nije previsoka cena?

Na oglasima u svakom trenutku ima oko 65 000 automobila, svaki dan se proda između 250 i 300, što je mesečno oko 7500-9000, što je više od 10% ponude.  Samo analiziramo tržište, ništa više.

Samo pad potražnje i ništa drugo.

Evo kako sam svoja kola prodavao do sada:

-          Alfa Romeo 147, oglasio je u četvrtak u 10h, istog dana u 17h došao čovek i odvezao je;

-          Fiat Punto, 1.3 mjet, pravih 135k kilometara, prodat takođe u danu, još sam otišao da zamenim sijalicu pre predaje auta, električar me pita da li bi ga prodao, još mi ponudio da mi da 200e više nego što sam dogovorio. Da ne mislite da ne znam sam da zamenim sijalicu, postojao je problem sa žabicom koja je držala sijalicu, menjali smo je sat ipo vremena;

-          Astra K, oglašena, prodata posle mesec ipo dana, prvi koji je došao je i kupio auto;

Sve što sam prodao, prodao sam u besprekornom stanju, bez jednog jedinog dinara ulaganja, potpuno ispravno, lepo, uredno i čisto, verovatno i u najboljem stanju u tom trenutku na oglasima.

Sada su ipak druga vremena, i pored besprekornog održavanja i pored izuzetno fer cene, automobili se ne prodaju tako lako. Lično smatram da ne postoji razumna računica da Smarta prodam za manje od 4k evra, a ja ga prodajem za 3.500e. Primerci od 3200, 3300, 3400, su primerci bez robotizovanog menjača, bez servisne istorije, sa čeličnim felnama, sa polugama podizača stakala, sa kilometražom većom od 200k kilometara, jednostavno ne možemo imati istu cenu.

Ljudi iz meni bliskog orkuženja takođe jako dugo prodaju svoja kola, a svi drže fer cene.

Rekao bih da se teže prodaju kola od 3000 do 8000e, ovi do 2000e idu ko ludi.

Promenio član Luka9905

• Drug član, 1463 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Da bi se automobil brzo prodao potrebno je da postoji sklad između onoga što se nudi i cene.

Bio sam u subotu na jednom placu u blizini gde živim, i čovek koji tamo radi mi je rekao da nekoliko meseci nisu prodali ni jedan automobil a imaju ih pedesetak. Gledao sam Toyotu Yaris. Na slikama je izgledala super. Auto je razvaljen potpuno i košta preko 5000 evra! Karoserija prepuna sitnih oštećenja, branici nisu u ležištima, nedostaje plastična obloga (podkrilo) iznad prednjeg točka, fali polica gepeka... Prljava sedišta, kao da se krmača prasila unutra, oštećenja tapacirunga, puna kabina psećih dlaka a mislim da sam video i govance!

Drugu Toyotu (Aygo) sam gledao registrovanu, kod prvog vlasnika, kupljena nova u Srbiji, stara manje od 10 godina, mala kilometraža... Tražena suma oko 7000 evra! Ljudi, ne pričamo o 2500 e...

Na slikama, auto "k'o čaša", kada sam je video izbliza došlo mi da se okrenem na petama i napustim lokaciju. Prepun sitnih oštećenja, lak koji se ljušti na bravama, prednje krilo popuno mat (farbano) odudara od ostatka kola, unutra zapušten...

Pa moj Saxo, koga planiram da prodam drugaru (za devojku) po ceni od 500 - 600 evra, je u odnosu na većinu kola koje sam pogledao LIMUZINA! A razlika u ceni 10 puta! 

E zato je teško kupiti pristojan auto.

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 5

Upravo o tome pričam.
Vezano za Toyote, Hyundai i Kie, 2010-2015 to već duže vreme i sam tražim, ovo što se nudi je bez komentara, ima ih premalo, ne vrede toliko.
Zaključak za svakoga ko želi auto mlađi od 10 godina je da je najbolje da sam uveze auto, može da uštedi 2-3 000 evra, to je prevelika zarada za ove polupismene auto placeve

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300

Pre neki dan prodadoh clio2. Stajao jedno 15 dana na pa. Retko su zvali, a cena je bila maksimalna za taj model. Istina auto je bio bez ulaganja, sve je odradjeno pre 2000km. Novi aku, zimske gume na felnama, plus .

Doduse ja sam stavio da je cena fiksna, a za istu je i prodat. Nazvao ozbiljan kupac , dosao , probao. Uvece isti dan je zvao i potvrdio kupovinu za sutradan.

Bilo je samo nekoliko poziva uglavnom sa pitanjem o min ceni. A nekoliko njih sa pitanjem moze li za 100e manje dolazim odmah 

A takve najvise volim da odbijem. Iz iskustva znam da takvi po dogovoru nikad ne dodju...

Daklem ako prodaja ne ide, nije u pitanju samo model il slaba traznja. Bice da je cena u pitanju. Dobijeno- placeno.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Lele,šta sam ja sve uradio na autu a nemam nijedan dokaz.

Zadnje komplet kvačilo i letvu,mali servis.

Veliki servis pre 15000.

Majstor mi izgubio servisnu,zabole ga,kaže neznam gde je,ovi ostali majstori nit računa nit ičega,a ni ja nisam pitao.

Koji sam ja konj,sad da hoću da prodam auto koji je ispravan 100%,jer sve redovno radim na njemu,nema šanse osim da stavim da je 1200e

• Ne silazi, 7326 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pristojan auto? Samo neki izuzetak, neka anomalija. Pristojan auto mora da se napravi od dobre osnove. 

Od kad sam prodao moj Clio 2, nikad nisam video u oglasima niti uživo primerak da je bio u "kristalnom" stanju kao moj što je bio. Prodadoh ga za 2800 bez pitanja. Beše najskuplji i najbolji u oglasima. Ne samo što je estetski bio fenomenalan, nije prešao ni 10000 od kompletnog velikog i malog servisa, trapa, gume je imao glanz nove GoodYear, očišćene dizne, klapna, podešeni ventili i stavljen nov dihtung poklopca ventila. Ulje u kočnicama zamenjeno, kočnice je neko pre mene zamenio. Diskovi i pločice su bile kao novi. Sve dokumentovano računima. 

20220515-175909.jpg

20220515-180319.jpg

20220515-180706.jpg

Sadašnji auto posle 2 godine vlasništva nisam doveo da bude po mome. Bacio sam oko na Lagunu 3 ali u varijantama 2.0DCI od 170 konja i 2.0T od 205 konja ali zaista kroz te muke više ne mogu da prolazim. Treba biti zaista budala, za nepune četiri godine kupio sam dva seta novih guma, uradio dva velika servisa i još gomilu drugih sitnica ne mogu ni da pominjem.

Ko hoće dobar auto, samo da ga pravi, gotov da se kupi teško.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300
40 minutes ago, Alekre said:

Pristojan auto? Samo neki izuzetak, neka anomalija. Pristojan auto mora da se napravi od dobre osnove. 

Od kad sam prodao moj Clio 2, nikad nisam video u oglasima niti uživo primerak da je bio u "kristalnom" stanju kao moj što je bio. Prodadoh ga za 2800 bez pitanja. Beše najskuplji i najbolji u oglasima. Ne samo što je estetski bio fenomenalan, nije prešao ni 10000 od kompletnog velikog i malog servisa, trapa, gume je imao glanz nove GoodYear, očišćene dizne, klapna, podešeni ventili i stavljen nov dihtung poklopca ventila. Ulje u kočnicama zamenjeno, kočnice je neko pre mene zamenio. Diskovi i pločice su bile kao novi. Sve dokumentovano računima. 

20220515-175909.jpg

20220515-180319.jpg

20220515-180706.jpg

Sadašnji auto posle 2 godine vlasništva nisam doveo da bude po mome. Bacio sam oko na Lagunu 3 ali u varijantama 2.0DCI od 170 konja i 2.0T od 205 konja ali zaista kroz te muke više ne mogu da prolazim. Treba biti zaista budala, za nepune četiri godine kupio sam dva seta novih guma, uradio dva velika servisa i još gomilu drugih sitnica ne mogu ni da pominjem.

Ko hoće dobar auto, samo da ga pravi, gotov da se kupi teško.

Svaka cast za klicka.

Ukoliko tako star automobil  nema tragove koristenja unutra i spolja, pogotovo mali gradski, njegova cena prevazilazi  njegovu vrednost.

Ovaj moj klicko je imao po karoseriji sitne tragove bahatih mamlaza, ali unutra nije imao zamerku.

Sve mu je funkcionisalo, ulje ne trosi, trap lufta nema, amorti odlicni kao i ostalo. 2005 god.

Registracija jos 9 meseci vazi. Dodatne zimske gume na felnama. Na njemu continental pune sare. Varta plavi aku, svi filteri zamenjeni u Reno servisu.

Znao sam da toliko vredi pravom kupcu, samo da dodje i pogleda. Tako je i bilo. 2000e.

Sad kad ovo procitam, pa ljudi ja sam se zeznuo sto vise nisam trazio. 😀

Dosta ljudi je ovde nesposobno (u Srbiji) da sami uvezu auto, a uštede su velike. Nije teško, malo se raspitati i naći nekoga preko. Kolega pre 2 meseca uvezao Hyundai i30 2012. iz Francuske, kupio za 2800 ispao ga valjda oko 4200 na naše table. Takav isti u oglasima 7000,ko je ovde lud?

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 755 postova
  • Motocikl: nekad

Ne menjam kola često, punta sam vozio skoro trinaest godina, od novog, ali me u poslednje tri zadesilo da prodam troja. Brava, koji je zamenio punta, sestrin 307, i kevin C3.

307 je bio jedan od skupljih na oglasima, otišao je 3 meseca nakon oglašavanja, a uzeo ga je momak iz susednog mesta, prvi koji je došao da ga pogleda.

A zvali su razni/e, najavljivali se, cenkali, raspitivali... :jok:

Za 2300 je prodat, a sećam se kad sam postavljao oglas, PA mi reče da je prosečna cena za moj auto 1350e. :D Nije nego. Prosek sarma.

Samo treba biti realan, iskren i strpljiv.

Brava sam oglasio najesen prošle, a prodao u proleće ove godine. Kupio ga za 4 soma '21 sa pravih 170K na satu, a prodao za samo sto evra manje nakon tri godine i sa 30K više.

E, sad, to što sam ja u njega upucao još soma ipo za te tri godine, to je moj problem, moja odluka. Nisam zbog toga podigao cenu, ali svakako sam ga zato brže prodao.

Došla žena, okrenula krug, i izvadila pare. A bio je ožuljan pomalo sa svih strana, ali mehanički tip-top, nov letnji set gudjirki, unutra apoteka.

C3 otišo kod prvog komše, za ćeru ga uzeo, al' ga svi vozaju, kod nas je bio dve godine, došo za 2300, oš'o za dve.

Opet ista priča, po oglasima i skupljih i jeftinijih, al' verujem da je od nas pazario prvenstveno jer se nedavno zezno s jednom džetom, ispalo da je vraćena km preko 100K, morao da radi turbinu, zamajac, nepun mesec nakon što je uzeo.

Dakle, samo strpljivo kad prodajete, ako auto valja i vredi traženu cenu, naći će se kupac.:takoje:

Promenio član RaS
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 755 postova
  • Motocikl: nekad
29 minutes ago, hansol said:

Takav isti u oglasima 7000,ko je ovde lud?

Zato su oglasi prepuni automobila koji stoje neprodati i više godina.

Izgleda da je ipak i ovde sve manje naivnih i neinformisanih.

• Drug član, 2490 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
10 hours ago, Luka9905 said:

Rekao bih da se teže prodaju kola od 3000 do 8000e, ovi do 2000e idu ko ludi.

u potpunosti se slazem sa ovim, do 2000 ko ludo, i od 10000 navise

• Podržavam 1

Do Korone je važilo pravilo da možeš da kupiš auto 10 godina star za oko 10% vrednosti tog istog novog, to je uvek bilo moje merilo kupovine, više automobila u poslednjih 30 godina sam uzeo po toj logici. Sad je sve bezobrazno poskupelo čak i u odnosu na ove nove cene. Jer, po mojoj logici bi recimo Yaris koji sad nov košta oko 18 000 evra mogao 2014. da se nađe za oko 2000 evra

• Svrati cesto, 3518 postova
Pre 16 sati, hansol je napisao:

Dosta ljudi je ovde nesposobno (u Srbiji) da sami uvezu auto, a uštede su velike. Nije teško, malo se raspitati i naći nekoga preko. Kolega pre 2 meseca uvezao Hyundai i30 2012. iz Francuske, kupio za 2800 ispao ga valjda oko 4200 na naše table. Takav isti u oglasima 7000,ko je ovde lud?

U Nemackoj auto od prvog vlasnika sa kilometrazom ispod 150 000 km je skuplji nego ovde.

+ troskovi.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Automobili u inostranstvu se ne jure na mobile.de i autoscout24 nego u lokalnim medijima i na aukcijama

• Ne silazi, 7326 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nisi svestan kako se brzo proda. Bave se ljudi time i prate oglase live. Čim izađe odmah idu.

• Drug član, 693 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

@hansol sa većinom se slažem što si pisao, ali sa pričom da može da se na kolima koja koštaju 7.000 evra kod nas, prođe jeftinije 3.000 evra, je čist izuzetak uz mnogo sreće, ne pravilo. Iole kršten auto preko da se uveze košta slično kao i ovde, a nekada i skuplje. Činjenica je da je to sigurnija kupovina nego kod nas na placu i zato se ljudi odlučuju. Ali i za to treba logistika koju većina nema.

Ovo da su pre korone, 10 godina stari automobili realno koštali 10% od cene novog je tačno bilo nikada.  Jeste proporcija bila mnogo bolja nego sada, jesu i nova i polovna kola bila značajno jeftinija, ali nikada u tom odnosu ni blizu.

• Sviđa mi se 1

Vidim da ste brzo zaboravili stare cene. 2020. se sećam kao da je bilo juče da sam hteo da idem u neko selo Bešenovo po 308 2010. godište za 2200 evra, bio benzinac, niko ga nije hteo jer su svi jurili dizelaše. Koleginica iste te godine kupila Auris 2015. za 5000 evra, koliko danas košta isto godište?

• 4_tocka_i_karoserija, 1879 postova
  • Motocikl: -

Uvoz nije tema kad neko kupuje auto do 2,500, tako da ste bez veze čoveku spamovali temu :D 

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja