Jump to content

Moto Zajednica

BMW K1200S, BMW K1300s - problemi, iskustvo

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: BMW K1200S

Ne, kažu mi neki koji su reparirali korpu da im se javlja na pustanju gasa vibracija i preko 5 hiljada. Kod mene je za sad dobra, mozda se minimalno čuje ali ide to tako još dosta. Uradio sam veliki servis sad pre mesec dana, sad je spreman kao puška. 

Jesi taj auspuh ti nabacio ili si ga tako uzeo? U potrazi sam za nekim lepim ali ne preterano skupim topom. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 91 postova
Pre 2 sati, Bora92 je napisao:

Ne, kažu mi neki koji su reparirali korpu da im se javlja na pustanju gasa vibracija i preko 5 hiljada. Kod mene je za sad dobra, mozda se minimalno čuje ali ide to tako još dosta. Uradio sam veliki servis sad pre mesec dana, sad je spreman kao puška. 

Jesi taj auspuh ti nabacio ili si ga tako uzeo? U potrazi sam za nekim lepim ali ne preterano skupim topom. 

Tako je uvezen iz Svajcarske AC Schnitzer nije mnogo skup jer je to sad vec malo stariji model mislim da je nov kod nas 500e ovaj je na motoru vec 7god i izgleda kao nov bas su kvalitetni 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT

Ne nadjoh temu o GT pa da pitam ovde. Da li je neko od vas menjao svecice a samim tim i antifriz? Demontaza mi nije problem, ono sto me zanima da li stvarno mora da se sipa antifriz koriscenjem vakuma? Ne znam da li da se upustam u to ili prepustim nekom ko zna. Sto me vodi ka sledecem pitanju, znate li nekog dobrog mehanicara za BMW K serije? Sve sto u pretrazi nalazim je vezano za boksere.

• Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova

Imam majstora da ti preporučim iz Gajdobre. Novak +381621213010

Ne znam koliko se razumeš, teško ga je izliftirati ali ne i ne moguće bez vakuma. Sipaš u bocu antifriz, sipaš u hladnjak, imaš sisicu za liftiranje na vodenoj pumpi, imaš na crevu plastični čep on je najvislja tacka. Upali ga da povuče, pa polakobliftiraj, dodavaj vodu. 2.5l ide u ceo sistem. Pazi na temp nemoj da ti se pregreje. Kad naspeš antifriz u hladnjak i bocu, stisla creva da povuče što više dok je ugašen. Krajnjem slučaju možeš i direktno u vodenu pumpu da sipaš kroz malu sisicu za liftiranje. Nadam se da sam pomogao. Srećno

• Sviđa mi se 1

Hvala na odgovoru. Najviše informacija o k mašinama nalazim na stranim forumima, stoga svaka informacija ovde znači mnogo. Motor je tek kupljen, istoriju mu ne znam, deluje dobro očuvano. Ono što sam do sada uradio, zamenio sam ulje, filter ulja i filter vazduha... Ono što mi je sledi je svećice, antifriz, proveriti ventile, ulje u kočionom sistemu, zameniti gume...
Zato se i lomim da li da započinjem zamenu svećica sam ili da prepustim nekom mehaničaru.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

2006-o... Ulje u kočionom sistemu ne bih sam sigurno zbog abs-a. Svećice sam mislio jer je to nekako prvo što uradim zajedno sa uljem i filterima

• U prolazu, 16 postova

Zovi Novaka. Obavezno menjaj ulje da sačuvaš abs. 

Svecice ili iz Delte oem ili Ngk iridium strogo po oznaci, mislim da je kr9ci. 

Motor odavde ili iz uvoza? 

• Sviđa mi se 1

@Bora92 Motor je uvezen pre par godina, prethodni vlasnik ima nekoliko motora, trudi se da ih max održava ali slabo ih vozi. Ja sam mislio da uzmem Denso IXU27 svećice, do sad sam kupovao Denso i bile su ok.

@đunta Treba da jeste servo ABS, zbog toga mi je bitno da nađem pedantnog mehaničara koji zna problematiku zvanu BMW. Znam da može da se odstrani ABS ali za sad radi ok i ne bih to radio dok nema problema sa istim.

• U prolazu, 16 postova

Imam 4 da ti prodam, radio motor sa njima 10min 😁

OK je taj abs samo ga odražavaj, tj menjaj ulje redovno. Imaš grupi našu na fb, bmw k1200s k1300s SERBIA, pridruži se

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6632 postova
  • Motocikl: đački pešački

Moram da naglasim, da valja ta servo kočnica, ugrađivao bi je BMW i danas. Kvar može da nastane iznenada i bez ikakve najave, otkažu oba kruga i ko da nema kočnice, ili samo jedan, a isto tako može da ispuca punu snagu i zablokira točak, ili oba. Preduslov jeste izmena tečnosti na scakih 12 meseci, ali ni to nije nikakva garancija. Crkavali su i kad su bili novi motori, a da ne pričamo posle 20 i kusur godina starosti.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova

Ne bih se složio u potpunosti, ne moguće je da otkazu totalno kočnice. Kako koči bez struje i kontakta, tako bi isto kočio i kada crkne servo motoric. Čujem te priče više puta ali se nigde nisam susreo sa nekim kome se to desilo, a pratim dosta foruma domaćih i stranih. Ok, kvarova ima, ali nisam čuo da je nekome potpuno otkazala kočnica. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova

Pozivam sve drugare, ljubitelje K mašina, 1200 i 1300 da se pridruže grupi na fb, BMW K1200S K1300S SERBIA da delimo iskustva, slike, da se družimo kao i ovde. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6632 postova
  • Motocikl: đački pešački

Kad otkaže elektro pojačivač, koči kao auto sa ugašenim motorom, ali snagom ko na trećem stisku pedale, tad se izgubi pritisak u hudraulici serva i sila kočenja je nedovoljna.

Eto, ja sam lično ostao bez kočnice na R1200 GSu.

@Bora92 Hvala na pozivu, ali nemam FB, ni Instagram, nista od tih mreza. Iskreno za tog Novaka nisam cuo, niti procitao ista, ali cu ga svakako pozvati. Pretpostavljam da ima iskustva sa BMW-ovima? 

@đunta Procitao sam tvoju temu i pre kupovine jer sam zapravo bio u potrazi za RT-om, ali sam ovog GT-a uzeo zbog stanja u kom se nalazio. Ono sto nisam primetio citajuci strane forume da taj abs toliko cesto riknjava na GT ukoliko se odrzava. Ali svakako, ako primetim bilo sta cudno skidam ga, ali za sada dok radi odlicno, ne diram nista.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja